Váltó csere Altus --> Acera --> ?

1-6 (6 hozzászólás)

Elküldve: 2014.11.21. 15:34 vargai 

• vargai avatar
  • sima XC-s
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok! Tavasszal vettem egy Merida Big 7 gépet. http://www.funbike.ro/ProductDetails/MountainBike/Biciclete-Mountain_Bike-MERIDA_BIG_SEVEN_40MD_BLACK_BLUE.aspx Akkor még nem tudtam mire fogom használni és az alkatrészek minőségével sem voltam tisztában. Nyáron minden héten kb két alkalommal megjártam magam a közeli erdőben, azt tapasztaltam, hogy a váltóm elég pontatlan és gyakran elállítódik, vagy ha jól be van állítva is bizonyos sebességekbe váltva kattog. Aztán egyet buktam és ki kellett cseréljék a hátsó váltót, Acera-t raktak de semmi sem változott. Az ebay-ről akarok valami jobb váltót rendelni, a deore xt-n gondolkodom http://www.amazon.com/Shimano-RD-M772-Shadow-Rear-Derailleur/dp/B0012LZVAK . Az első váltómmal különösebben nincsen gond. Mit kell figyelni a váltó cserénél a sebességen kívül? Ti milyen váltókat javasoltok, ami megfelel amatőr szintű xc maratonozásra?

Elküldve: 2014.11.24. 08:48 NorBEE300 

• NorBEE300 avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • E-Bike, Pedelec csapat
  • E-Bike, Pedelec csapat

@karak: Csak váltókart kell cserélned. Gondolom 21 sebességes a kerékpárod, így szóba jöhet egy Altus és egy Sunrace. Utóbbit használtam nagyon ügyes és masszív konstrukció és ami még mellette szól, hogy egyszerre 6 fokozatot is vissza tudsz váltani az Altus 3 fokozatával ellentétben. Árban durván egyformák (5000 Ft körül adják őket párban), így a döntés a tied.

Elküldve: 2014.11.24. 08:24 karak 

• karak avatar

Sziasztok! Kérdésem lenne,hogy a marokváltós neuzer atx200 váltóját egyben kell cserélnem,ha pillangós váltót szeretnék rá, vagy elég csak a váltókart lecserélni? Az első váltója shimano tz 31 a hátsó pedig le lett cserélve shimano tourney-re. Ha lehet csak a váltókart,akkor mit tudtok ajánlani, valamint,ha komplett kell cserélni,akkor mit tudtok ajánlani? Köszönöm a válaszokat.

Elküldve: 2014.11.23. 07:06 szellemkutya 

• szellemkutya avatar

@vargai: Az altust meg az acerát nem arra csinálták amire Te akarod használni! Városba, betonos túrákra tökéletesek! De ennyi! :) A szervizben persze hasonló tudású típust raknak fel( főleg ha még garis a bicaj)!Amit kinéztél valóban jobb erre! DE ügyelni kell arra, hogy a gyors precíz, pontos váltás, nem csak a hátsó váltón múlik! A sor, a lánc, váltókar( gondolom ezek okék) a bovdenek, a bovden házak, ház vagy külső végek legalább ennyire fontosak! Ha ezekből olcsót használunk rövid időn belül elmászik az egész beállítás, hiába állítjuk be precízen!A bovden nyúlik, a bovden külső "mozog" a ház végek puhák deformálódnak, a váltó nem feszíti a láncot( gyengébb rugó, görgők, kotyogás...) Érdemesebb ezekből egy kicsit drágábbat, profibbat felrakni, mert ezek hozni fogják, amit akarunk, elvárunk tőlük!:) A váltót beállításnál a két végpontra kell ügyelni(H-L, hogy ne essen le a lánc) másra nem igen! Röviden: ha fék/váltó kar ok, a bovdenházak feszesek (nem mozognak) a bovden nem nyúlik és akadály nélkül "olajozottan" siklik és a váltó is "feszes" akkor tökéletesen fog működni! Sok sikert! :)

Elküldve: 2014.11.23. 01:27 Chapo4270 

• Chapo4270 avatar

Nekem Altusom van kb 1 éve és hibátlanul teszi a dolgát.Shimano st ef 65 fékváltókarokkal. Az egyik haveromnak is ez van csak más váltókarral de neki sincs semmi problémája.

Elküldve: 2014.11.22. 20:02 dave55 

• dave55 avatar
  • virsli gumis/oútis

Agazából sok múlik a váltókaron, illetve a bovdenezésen. Míg egy jó váltókarral jól működik egy 900 Ft-os váltó is, addig egy 900 Ft-os váltókarral egy deore váltó is szar lesz. Egy acera is elég jó amatőr szintre, próbáld ki friss bovdenezéssel, tiszta lánccal. Nem utolsósorban gondolom nem kell mondani, hogy a váltót is jól be kell állítani :) .

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!