Váz+teleszkóp 95 kiló alá, max 120-ért, mit ajánlotok?

1-11 (11 válasz)

Elküldve: 2012.09.19. 08:38 habmalac 

• habmalac avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító kérdés:

Hello !

Időszerűvé vált egy kis update a szamaramon. Jelen állapot szerint vásárolnom kéne egy vázat és egy teleszkópot de nehezen döntök, jól jönne a nálam tapasztaltabb tekerők véleménye vagy ötlete. Jelenleg egy magellan draco+rst capa-t gyilkolok. Valami hasonló forma kéne jobb minőségben. A mostani keret 120e, amiből gazdálkodni lehet. Ha valakinek van - esetleg konkrét linkkel- ötlete vagy véleménye azt szívesen fogadom. (én 95 kg, 175 cm)

Elküldve: 2012.09.21. 10:12 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@habmalac: nem sajnos nem tudok, mint írtam, inkább kisszériás vázaknál találni ilyent, vagy egyedi gyártásban (erre akár magyar neveket is tudok mondani), de az nem fog kijönni 60-ból. Se 120-ból... Az egyetlen ami tudomásom szerint kapható itthon, az ez a Ritchey 29er de ez se 60.

Szóval marad az alu. Nem rossz elképzelés az FR váz, mert erős, és annyira nem vagy magas, hogy egy hosszabb nyeregcsővel egy 16-os váz (amennyiben elég hosszú) ne lenne jó. Nekem volt 14"-os DaBomb-om, az kimondottan hosszú volt, egy hosszú csővel majdnem ki is adta a 183-as magasságomhoz, de ijesztően hajlongott már így is a 31.4-es (viszonylag vastag) nyeregcső (szinte mintha fullyn ültem volna (: ).

Plusz egy FR vázat nem egészen túra/XC szempotnok szerint terveznek, tehát hajtásirányú merevséget, robbanékony gyorsíthatóságot ne itt keress.

Viszont ebben a műfajban nekem nagyon tetszik az NS-től asszem a Surge. Cro-Mo, 16", afféle mindenes váz, és állítólag kisebb telóval is elmegy, meg nagyobbal is- nyilván az irányítás változik persze. Viszont ez tudtomaml nincs már újonnan, használtan meg ritka.

Elküldve: 2012.09.21. 08:35 habmalac 

• habmalac avatar

@Krupcheck: mi lenne ha freeride vázból pakolnék össze valamit ? főleg városban használom, néha erdőben néha túrázni ? eszement ötlet ?

Elküldve: 2012.09.21. 07:56 habmalac 

• habmalac avatar

@Krupcheck: próbáltam keresgélni normális cro-mo vázakat de nem találtam egyet sem. tudnál valami ötletet adni hol érdemes ilyeneket keresni ?

Elküldve: 2012.09.20. 08:39 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat
  • Váz: abban nem vagyok otthon, jelentősen nagyobb most a kínálat, mint pár éve mikor XC vázakat keresgéltem, de 60 körül akár újonnan, akár használtan igen nagy a kínálat. Újonnan valahol 100ezer körül van a felső vége az aluvázaknak, tehát használtan bármit megkapsz ennyiért. A csúcs vázakból viszont ne a sörösdoboz falú pillekönnyű darabokat keresd, azok pár szezonnyi versenyzésre valók, 60kilós xc-seknek.

• Villa: szintén egy kicsit masszívabbat javaslok. Suntour (kedvenc márkám, mert szinte verhetetlen az ár/érték), újonnan is simán kijön egy jó masszív Epicon, ami gyorszáras 100 mm-es verzióban nem is túl nehéz. Vagy Rock Shox-ból egy Recon, nem ismerem a típust, de rossz nem lehet. Használtan meg szinte bármi, óvatosan válogass, de akár egy értelmes állapotú Fox is horogra akadhat (főleg ha vázra esetleg nem költöd el az össze felét), vagy komolyabb Rock Shoxok (Reba, Revelation), netán egy X Fusion (ifjú titán, de nagyon nem megvetendő, és újonnan sem vészes az áruk).

Nem tudom mennyire rugalmas ez a 120ezer, de pluszköltségként kalkulálj egy kormánycsapágyat (értelmes kategóriában 3-10ezer), meg egy nyeregcsövet (2-10ezer), meg egy stucnit (3-10ezer), mivel ha más az új váz hossza, mint a régié, kényelmetlen lesz. Nyeregbilincs általában jár a vázakhoz, gyakran kormánycsapágy is.

Ebből a 120-ból amúgy egy igen jó alapot lehet képezni a bringára, érdemes ezt a pénzt bele is fektetni a váz-villa szettbe, a többi már könnyebben cserélhető aránként (illetve a kerékszett még nagy tétel, mert érdemes egyszerre cserélni mindent, nem 77x átfűzni alkatrészenként).

Elküldve: 2012.09.20. 08:24 MattsMerida 

Elküldve: 2012.09.19. 15:35 BluElefantino 

• BluElefantino avatar

@Krupcheck: Akkor még tartogatom a 20 évvel ezelötti Cr-Mo Reynolds 501-es mtb vázamat, egyszer biztos sokat fog érni! :D

Elküldve: 2012.09.19. 15:28 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Alu vs. cro-mo acél: személyszerint nem tenném le a voksom egyik mellett sem, mert mindkettőből lehet könnyű és kevésbé erős, illetve erős és nehezebb vázat csinálni (persze ügyes tervezéssel, jó anyagötvözetekkel a kettő kategória határai összemoshatóak).

Az árak megtévesztőek lehetnek. Manapság annyira elterjedt az alu, hogy az egészen olcsó vázak is abból készülnek. Cro-mo-val szinte csak kisszériás gyártásban foglalkoznak, már ami az mtb-ket illeti. Emiatt egy cro-mo váz jóval drágább lesz, mint egy átlag alu, de az jó eséllyel egy tényleg minőségi cucc lesz.

Szóval igazából az adott pénzösszegért vehetsz alut is, meg cro-mo-t is, a tartóssága nem csak az anyagon múlik (bár tény, hogy a cro-mo szívósabb, de ha aluváz tömegben van egy cromo váz, akkor kizárt). Lényeg, hogy egy jól megtervezett, nem agyonkönnyített versenyvázat érdemes keresned, az sokáig ki fog szolgálni, anyagától függetlenül.

Elküldve: 2012.09.19. 15:15 BluElefantino 

• BluElefantino avatar

@LePeti: Ez hülyeség hogy 95 kilóval csak az acél váz jó! Az alu gyártási technológia olyan szinten van hogy bőven tartós még 130kg-nál is! Régebben(20 évvel ezelött) az alu nem volt olyan tartós és drága volt ellenben a cr-mo vázakkal napjainkban annyira megváltozott a helyzet hogy az aluváz tartós lett és olcsóbb mint pl. a cr-mo váz!

Elküldve: 2012.09.19. 15:05 MattsMerida 

• MattsMerida avatar
  • sima XC-s

Üdv, habmalac! Itt egy ajánlat, amit bikemag.apro-n találtam. Elfogult vagyok a TREK iránt ugyanis a birtokomban van egy. A hirdetésben majd láthatod az adatait, de az élettartam garancia csak a legelső tulajra vonatkozik, rád már nem vonatkozna, ha esetleg megvennéd! Azt gondolom a 175 centidhez tökéletesen megfelelne a 18.5"-os váz. + ha érdekel, kérdezz rá a villára is ugyanis bontva is eladja. Ha jól látom Rock Shox, ami nem egy rossz villa. Sok szerencsét! Üdv! Itt a link a masináról: http://apro.bikemag.hu/browse/mountain-bike/mtb-kerekpar/trek-8500-egyben-vagy-kulon-is-l97268.html#

Ui.: Ha esetleg nézelődnél itt megteheted: apro.bikemag.hu

Elküldve: 2012.09.19. 13:10 LePeti 

• LePeti avatar
  • sima XC-s

95 kilóval minőségi acél vázat vegyél, mert az alu meg fogja adni magát egy idő után. Hacsak nem teljes telós váz.

Új válasz:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!