VDO sebességmérők ügyében nem vagyok illetékes, sosem volt ilyen készülékem, de általánosságokat írhatok. Talán az is segít.
A vezetékes jelátvitelt rendszerint csak nagy teljesítményű eszközök képesek megzavarni, olyanok, amelyek a sebességmérő áramkörében legalább 1 V körüli feszültségimpulzust tudnak gerjeszteni. Ekkora teljesítményre leginkább generátorok, villanymotorok képesek, megfelelő közelségben. Többször próbáltam a sebességmérőmet megzavarni, telefont, helymeghatározó készüléket, WIFI antennát közelítettem hozzá, fütyült rá.
A vezeték nélküli jelátvitel jóval érzékenyebb: az alacsony jelszint miatt. Bármilyen hasonló frekvencián üzemelő készülék interferenciát okoz a sebességmérő vevőegységében. A széles sávban sugárzó eszközök (pl. szikrázó érintkezők, gyújtótranszformátor) is zavarnak. A közeli "adók" elnyomják a sebességmérő jeladója által kibocsátott jelet, és összezavarják a vevőt, amitől az persze megbolondul.
Nagyon valószínű, hogy két vezeték nélküli mérőeszköz ugyanazon a bringán nem fogja szeretni egymást, habár a gyártók egyedi kódokkal gondoskodnak a jelek elválasztásáról. A vezetékes és a vezeték nélküli egység viszont alighanem megfér együtt. A fő gond a telefon és hasonlók, ezek a vezeték nélküli jelátvitelbe biztosan beleszólnak.