Tehát, ha jól értem itt történt az eset? https://goo.gl/maps/UHtTxQxCksM2
Azaz, Te a járdán érkeztél a tér sarka felől? Honnan? Abból a sarok háztömbből? De mindegy is! Odakeveredtél. OK! Meg mondod a közteresnek, hogy Te nem vagy ismerős errefelé és a járdán érkeztél, amelyik elégé kihalt, illetve nagyon széles is, ott a sarki irodaháznál, majd hirtelen feltűnt ez a tábla, ami az OTP parkolóját védi ebből az irányból, de járda meg leszűkült, 1 méter 20 centire, ráadásul ki-be járnak az OTP-ből az emberek és Te megijedtél, hogy lelépnek eléd. Ezen az utcán elenyésző a forgalom, csak jóindulat kérdése, hogy ezt belássa a közteres. Lehet, hogy az nem volt meg, ekkor sajnos bele kell állni a vitába, ha nem akarsz ott rögtön fizetni. Lehet, hogy később ez drágább lesz, de akár be is jöhet. Szóval, a KRESZ kimondja, hogy akár a járdán is biciklizhetsz (10 km/h-val, de ezt mérje ki valaki), ha az útest erre alkalmatlan. Itt, konkrétan alkalmatlan a fő útpálya. Igaz ez az a hely, ahol a járda is alkalmatlan (nyilván ez a szemétség ebben). Vagy azt mondod, hogy a járdán jöttél, csak egy eléd lépő miatt le kellett ugratnod, és épp vissza akartál ugratni, amikor megállított. Itt persze majd a bíróságon kell egy értelmes embert kifognod, de közel sem lehetetlen. Vagy beleállsz a tényekbe és elmondod, hogy nem volt biztonságos a járda sem, így úgy döntöttél, hogy a forgalom mentes parkolón fogsz átkelni, aminél még az sem opció, hogy tolod, mivel úgy szélesebb felületet mutatsz egy épp a parkolóba érkező autónak és még hosszabban is tart míg átérsz. Na, ilyet esetleg meg lehet nyerni a bíróságon, de számíts rá, hogy több, mint egy év és egy csomó hercehurca.
Egyéb opció, nem használod ezt az útszakaszt. Tudom mit beszélek, mert én is sűrűn megfordulok ott és még soha sem jutott eszembe, hogy arra menjek, mindég a Miklós utca-Kórház utca-Polgár utca szakaszt választom. Ha csak nem ott laksz vagy dolgozol, akkor erre felesleges jönni. De ha kifizetted, már nem bosszankodj! Ez legyen a legnagyobb problémád az életben! Máskülönben igazad van, ez nettó bunkóság. Senkit nem veszélyeztettél és nem is voltál zavaró. Ha gyalog mentél volna meg sem tud büntetni. De hát ilyen az élet!