Sziasztok!
Kérdésem lenne,hogy mennyire szerezhető be itthon alkatrész az X-Fusion telókhoz? Gondolkodtam a vásárlásán, de kicsit félek ez miatt, hogy itthon annyira nem elterjedt még. Rock Shox ilyen szempontból talán jobb lenne.
Sziasztok!
Kérdésem lenne,hogy mennyire szerezhető be itthon alkatrész az X-Fusion telókhoz? Gondolkodtam a vásárlásán, de kicsit félek ez miatt, hogy itthon annyira nem elterjedt még. Rock Shox ilyen szempontból talán jobb lenne.
Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen a végső döntés. Meg keresgettem teszteket, fórumokat, sok külföldit is, hogy hol miként vélekednek róla. Bár a tesztel mindig úgy vagyok, hogy az alatt nem feltétlen jön ki az adott termék hibája, hanem egy hosszabb használat után lehet a végleges konklúziót levonni. Általánosságban teljesen jókat lehetett olvasni, de voltak negatív vélemények is. Főleg olyanok,hogy kevés használat után is recsegni kezdett.(persze ez is felhasználás kérdése) Aztán már kezdtem beadni a derekam, főleg az ára miatt, de végül találtam egy külföldi oldalt ahol a hazai Xfusion áron szereztem be egy új 2013as Reba telót.(jó euro árfolyam mellett még olcsóbban is beszerezhető) Így végül maradtam a megbízhatóság mellett.(remélhetőleg)
De köszönöm mindenkinek a segítségét!:) Az xfusion ha csak a hazai árakat nézem egy jó választás lehet. Érdekes módon külföldön egyáltalán nem olcsóbb egy Rock Shox-nál. Lehet ott már tudnak valamit, és itthon már csak a neve miatt lehet még mindig magasabb áron árulni pl. a Rebákat.
@drahoss: Annyira, hogy fox-os barátaim csodálkozva kéregették el a bringát, hogy kipróbálhassák a vajpuha mozgását. (Egyiküknek van egy vanilla-ja) ő is csak hümmögött. Nagyon tetszik, és nem ment rá a családi GDP. Most már kettő van a családban. A páromé, 2011-es 100mm qr15 tengellyel. Egy merida matts-ban lévő sr gilá-t váltott ki. Az enyém 2012-es 120mm qr15 Van a két évjárat között különbség, ha lockolod a 2011-es mint a kő olyan merev lesz. A 2012-es hagy egy kis játékot, hogy az ütések ne károsíthassák a telót. Van még változtatás a két évjárat között, de ezt csak leírásokból hámoztam ki. A 2012-es lineárisabb mozgással bír, viszont, ha teljesen kinyitod a csillapítást akkor a bérkező nagysebességű utéseket az út utolsó 10% ra eső részén a csillapítás lefékezi a károsodást megelőzendő.
Ha egy 36mm-es fox mellé rakod persze nem annyira merev, de a 32mm-es telók között igenis nagyon a csúcson van.
Most kísérleti időszakot töltenek a velvetek. Mind a kettőt használtan vettem, komplett felújításon van túl az egyik, a másik csak tisztítva/kenve lett. Olajcserével persze. Az olaj azonos (motorex 5w) de az egyikben nem motorex lube kenőanyag került. Ha beválik, akkor pár km-rel megnyújtható a karbantartások közötti periódus. Majd leírom a tapasztalatokat, ha érdekel.
Pont ma jártam Wilkerben, és az orrom alá toltak egy Velvetet, mint opció XC-re. Kérdésemre, hogy országos szervízháttér milyen, azt felelték, hogy ők a hivatalos szervíz az országban.
Szia!
Ez esetben megkérdezném tőled, hogy eddig mennyire tetszik a működése? Mennyire lehet a Rock Shox, Fox szintjén emlegetni?
@drahoss: Szia! én a télen vettem egy nagyon lelakott példányt. Ezt gond nélkül felújíttattam. Ha szervíz gondod lenne felveheted a kapcsolatot az importőrrel, eléggé segítőkész. Egyre több helyen lesz hivatalos szervíz is. szerintem nem lesz gond a szervízzel, ráadásul, ha karban van tartva normál használat mellett elég strapabíró.