Az eladásra reagálva: Nem tudom pontosan milyen felszereltségű a gép,de 'nagyátlagba' azt lehet mondani, hogy ha valóban jó állapotú, használt az új árának felét éri kb. De persze a piac diktál mindig.
Szerintem nyugodtan felülhetsz egy össztelósra is. Én sokkal megbocsátóbbnak tartom, nem olyan ideges, ugyanúgy lehet pakolgatni azt is. Nem hiszem, hogy abból kellene kiindulni, hogy mivel fog mindenkit elverni. Előre bocs, ha nem így van, de szerintem nem mindenki akar versenyző lenni. Van aki csak jól akarja érezni magát.
Van viszont rossz beidegződés. Én is azon kaptam magam, hogy sokkal többet ülök nyeregben, mert a gép kimozogja,kényelmes. Így viszont nem tudsz testtel korrigálni. DH géppel valószínűleg ellenben nem fogsz sokat túrázni,ülni. Abban biztos igaza van a srácoknak, hogy technikásabb leszel ha mereven tanulsz.
Nem tudom hogy állsz anyagilag, én lehet megtartanám a Cube-ot és akkor ott a lehetőség akármikor haverokkal elmenni egyet túrázni is, vagy állóképességet növelni.
Az meg hogy lenéznek, mert milyen biciklin ülsz és nem vagy olyan "jó" mint ők esetleg egy buta magyar szokás. A jobb biciklin jobban fogod magad érezni. Jobban csillapít, jobban fékez, merevebb. Ezzel nem azt mondom, hogy egy kevésbé jó kerékpárral nem fogsz jót szórakozni.
Ha korlátozott a keret tényleg jobb döntés egy megfelelő minőségű merev, mint egy gagyi össztelós.