Olvasgatom a témát és több szempontból is nincs értelme zenét hallgatni tekerés közben. Hozzáteszem sokszor hallgatnák zenét, de nem teszem, több okból is. Érvelés alant :).
Az egyik nyomós érv, hogy akármilyen úton (mivel nálunk egy szikra kerékpár út nincs, így ettől elvonatkoztatok) megyek, mindig résen kell lenni, hallásból is sok mindenre lehet következtetni. Hozzáteszem kell is. Mivel itt faluhelyen fehér holló a "sportbringás" jelenség, ezért ugyanúgy leszorítanak az útról, mint az egyszeri embert. Ma egy sz@rházi audis gyökér 30 centis oldaltávolsággal előzött meg. Természetesen szemből is jöttek, húzódott is lefelé a szembejövő (ennek okán én is tudtam készülni, így nem lepett meg...), mert fékezni nem lehet Audival, biztos elég gatya módon gyorsul egy 2.5-ös TDI. Hogy mindenki értse, kell tudni azt, hogy kb. 30-40 km/h-s pofaszél (semmit nem hallani füles nélkül vagy vele), így elég sűrűn szoktam hátra is tekingetni a mögöttes forgalomról. Ilyen és efféle esetek miatt nem szeretek (nem merek) zenét hallgatni.
A másik ok, hogy a természetben nem is érzek rá késztetést. Eleve olyan szép helyen, mint a hegyek, ott pláne nem. Olyankor kiélvezem minden zörejét az erdőnek, nem kell ettől jobb "zene".
Olyankor viszont szívesen hallgatnák jó kis pörgős, inspiráló zenét, amikor érzem, hogy jó formában vagyok, megy is a pedálozás és tuti lendítene rajtam. Nagy szélben is jó, mert az irtózatos huzat nem bántja a fülemet. De a hiányzó biztonságérzet miatt nem merem. 3 éve bicajozom és egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor hallgattam zenét tekerés közben... Akárhányszor muzsikáltam bicajozás közben, mindig történt valami.