2011-ben hol lesznek amatőr hegyikerékpár versenyek?

51-74 (74 hozzászólás)

Elküldve: 2011.07.10. 17:15 Dane95 

• Dane95 avatar
  • sima XC-s
  • Trek Bicycles Team csapat

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Én a Mátra Maratont néztem ki magamnak. Erre bárki nevezhet? Esetleg valaki leírná a tapasztalatokat? Közép vagy Hosszú távban gondolkodom!

Elküldve: 2011.07.05. 23:40 Keke 

Elküldve: 2011.07.05. 13:07 Atesz 74 

• Atesz 74 avatar
  • sima XC-s
  • Freeriderz SE csapat
  • Freeriderz SE csapat

E.ON Délibáb Mountain Bike Maraton és Bringatúra 2011.07.03. Volt már valaki ezen a versenyen. Kíváncsi lennék a tapasztalatokra!

Elküldve: 2011.06.25. 21:59 Keke 

• Keke avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Fogjunk össze a TB-n csapat

Találtam egy galériát az MTB Piknikről: https://picasaweb.google.com/ikocsi/MTBPiknik2011Vertesboglar#

Elküldve: 2011.06.17. 23:25 Keke 

• Keke avatar

@Kraslan: Te tudod mennyit bírsz így de arra figyelj, hogy az 50Km többnek fog tünni ott.

Elküldve: 2011.06.16. 16:46 Kraslan 

• Kraslan avatar

@Keke: Meglátom jövő héten hogy bírom, de szerintem az 50-es lesz az enyém.

Elküldve: 2011.06.16. 15:51 WiNTeR 

• WiNTeR avatar
  • sima XC-s
  • Merida Bike csapat
  • Merida Bike csapat

@Keke: Én is a 20km-es távra megyek. Ámbár valószínüleg majd a helyszínen nevezek.

Elküldve: 2011.06.16. 15:33 Keke 

• Keke avatar

@WiNTeR és Kraslan! Tegnap neveztem, ez lett a nevezésem sorszáma: #220. Megyek is átutalni a nevezési díjat. Kraslan nevezz te is a kisebb távra, most elég lesz neked is bőven!

Elküldve: 2011.06.16. 14:07 WiNTeR 

• WiNTeR avatar
  • sima XC-s
  • Merida Bike csapat
  • Merida Bike csapat

@Kraslan: Mihamarabbi gyógyulást kívánok!

Elküldve: 2011.06.16. 11:42 Kraslan 

• Kraslan avatar

@WiNTeR: Sokkal gyorsabb ütemben gyógyulok mint gondoltam, úgyhogy jó esély van rá :)

Elküldve: 2011.06.15. 22:34 dobermann 

• dobermann avatar
  • sima XC-s

@Dane95: Mire gondolsz pontosan? XC (maraton) nagyon jó hangulatú versenyek szoktak lenni.Megkeresel szívesen segítek mindenben.legközelebbi http://sportaktiv.hu/index.php?inc=04

Elküldve: 2011.06.15. 22:20 WiNTeR 

• WiNTeR avatar
  • sima XC-s
  • Merida Bike csapat
  • Merida Bike csapat

Ki jön még az MTB Piknikre júni 25-én? (Én megyek)

Elküldve: 2011.06.15. 21:49 tija79 

• tija79 avatar

Elküldve: 2011.06.15. 16:47 Keke 

• Keke avatar

Hátha valakit érdekel: MTB piknik 2011. június 25 szombat Vértesboglár. http://www.mtbpiknik.hu/kiiras

Elküldve: 2011.05.17. 11:17 Sz. Balázs 

• Sz. Balázs avatar
  • virsli gumis/oútis

Elküldve: 2011.05.13. 22:27 Dane95 

• Dane95 avatar
  • sima XC-s

@veszigeri: Ilyen fajta túrákra már rengetegszer neveztem és most is fogok, de igazából engem jobban izgatnak ezek a felfele, lefele technikás terepek! Itt Pécsen a Mecseken is direkt a sziklás köves ösvényeket keresem (Persze van amikor egy jó nagy eséssel zárom az aznapi bringázást de hát ez benne van) Most, hogy Makky elmondta hogy az Xco versenyek ilyen féle felépítésüek valószínűleg most inkább ezekre a versenyekre fogok koncentrálni!

Elküldve: 2011.05.13. 21:06 veszigeri 

• veszigeri avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat
  • Hegyikerékpárosok csapat

@Dane95: hello én is idén fogok indulni az első versenyemen, ami a Mátra maraton. Itt a rövidtávot akarom teljesíteni(29Km, kb:660m szint), szerintem ez nem lessz olyan nagy ördöngőség, csak végigmenni akarok helyezésre úgy sincs eséllyem, oda olyanok kerülnek be akik valamilyen egyesületbe vannak, meg komolyan csinálják, nem csak hobby szinten. Szerintem próbáld meg, itt ennek semmi téjte nincs, semmi kötöttség, tök mind1, hogy milyen bringával állsz oda, tök minden, hogy komolyan csinálod-e vagy sem. (Mondjuk azért egy 20ezres bringával egy kicsit gáz odamenni, de nincs kikötve, hogy nem szabad)

Elküldve: 2011.05.13. 06:20 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Dane95: Fogalmam sincs. Én csak ezt az egyet ismerem. Azt most láttam, hogy Pesten is lesz valami, talán két hét múlva pénteken délután, de ott annyira kicsi a táv, hogy azt inkább hagyjuk. Többről nem tudok. Esetleg keresd meg telefonon, vagy email-ben a bükkszentkereszti szervezőjét. A bringára nem nagyon van extra követelmény: Működő fékek, max. 29"-os kerekek.

Elküldve: 2011.05.12. 16:03 Dane95 

• Dane95 avatar
  • sima XC-s

@Makky: A diákolimpiával kapcsolatban megosztanál velem pár infót mert sehol nem találtam a választ ezekre a dolgokra:- Egy szezonban hány verseny van? - Az ország minden részén (persze ahol csak a terep alkalmas rá) rendeznek versenyeket vagy csak egy helyen? - Van valami követelmény a bringával kapcsolatban?

Bocsi ha egy kicsit sokat kérdezek!

Elküldve: 2011.05.12. 10:30 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Dane95: Tényleg a Diákolimpiát kifelejtettem, bocs. pedig most szombaton én is megyek rá a lányommal.

Technikás terep: Maratonon főleg széles murvás és földutakon halad a verseny. Helyenként vannak benne egy nyomtávos ösvények is, de nagyrészt csak olyanok, hogy egy átlag hétvégi MTB-s is tudja őket teljesíteni. Ezzel szemben egy XCO versenyen sok szűk ösvény, éles kanyar, esetenként épített akadály, letörés, durván meredek lejtő és emelkedő van. Ezeken egy átlag hétvégi MTB-s már több helyen inkább leszáll (nemcsak fölfelé, de lefelé is). Ha az átlagnál ügyesebb, akkor teljesítheti leszállás nélkül, de akkor is egy csomó időt fog veszíteni a rutinos XC-sekhez képest. Ahhoz sok gyakorlás és jó alkat kell, hogy ilyen terepen gyorsan tudjál haladni. Ez pedig nem csak állóképesség kérdése (maratonon szinte csak az számít). Persze itt is vannak egész könnyű és sokkal nehezebb pályák is. Pár versenyre elmész és látni fogod, hogy mire gondoltam.

Elküldve: 2011.05.11. 19:48 zsaki 

• zsaki avatar
  • sima XC-s
  • Bükk XC csapat
  • Bükk XC csapat

@Dane95: odinsport.eu remelem ez nem számit reklámnak. itt még nevezni is tudsz

Elküldve: 2011.05.11. 19:42 Dane95 

• Dane95 avatar
  • sima XC-s

Köszönöm a válaszokat! Makky@: Ilyen XCO versenyekkel szemezgettem és tervezem, hogy jövő évben el is indulok a diákolimpia keretein belül egy ilyen típusú versenyen (http://www.mdsz.hu/verskiir/vers_kerekpar.php) Technikás terepen mit értesz kicsit kifejtenéd bővebben ha megkérlek!

Elküldve: 2011.05.11. 15:44 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Dane95: Több lehetőséged is van: Maratonokon (XCM) nincs olyan, hogy külön "amatőr", de indulhatsz mondjuk rövid távon. (Az eleje úgyis ott is "komolyabb" bringásokból fog állni.) Ha inkább a Cross Country (XCO) jelleg érdekel (rövidebb, sokkal technikásabb, körpálya), akkor elindulhatsz XCO versenyen, mert ott másodosztály (kb. bő 1 órás táv az elejének) kategória mindig van (az eleje annak is nagyon erős), illetve néha hobbi is (kb. 20p). Egyik kategóriához se kell se egyesületi tagság, se verseny engedély. Tehát tényleg bárki indulhat, még anyukám is. :)

-Itt vannak a hivatalos XCM és XCO futamok: http://mmtbszsz.hu/

Meg egy két tipp még, amiket én ismerek:

Elküldve: 2011.05.08. 13:13 Sályi Ferenc 

• Sályi Ferenc avatar
  • sima XC-s
  • Kellys Heves csapat
  • Kellys Heves csapat

Amatőrként is indulhatsz bármelyik versenyen a neked megfelő távon és kategóriában.Nem tudok amatőr hegyi kerékpáros versenyről,de a TTT honlapján a túranaptárban találsz kifejezetten MTB teljesítménytúrákat,ahol nem a gyorsaságon hanem a teljesítésen van a hangsúly.A versenyek mellett én ezeket kifejezetten kedvelem.Nincs görcsös rohanás,csak egy kellemes túra.Az igazi persze az,mikor élesben próbálgatjuk a határainkat egy maratonon.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!