akit átvertek vásárlásnál a felhasználók....

1-50 (252 hozzászólás)

Elküldve: 2011.01.18. 12:36 TBRider1 

 • TBRider1 avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 193
Témaindító hozzászólás:

gondolom nem én vagyok az egyetlen, akit átvertek valamilyen hírdetésnél...a lényeg vettem egy vázat...patrik14 nevű felhasználótól...elvileg minden új volt...amíg szét nem szedtem...hiányos csapágyazás elferdült támvilla, rommá ment perselyek...a hírdetésben annyi szerepelt, hogy friss, új csapágyak... Ezzel most mit kezdjek?

Elküldve: 2020.09.20. 12:58 Rotkar 

 • Rotkar avatar
 • hozzászólások: 1

@pistanéni: az alább említett mojse berķowitz "úrral" kapcsolatban én is hasonló tapasztalattal rendelkezem. Minősíthetetlen stílusban árul igencsak kétes eredetű bringákat. Messze kerülje el, aki jót akar magának.

Elküldve: 2020.05.17. 17:58 pistanéni 

 • pistanéni avatar
 • hozzászólások: 1

Sziasztok, amit itt leírok, nem átverés, inkább felháborító viselkedésnek nevezném. Javaslom, hogy vigyázzatok a Barnabás28 nevű felhasználóval (Jófogáson Mojse Berkowitz néven hirdet).

Pár napja volt szerencsém kipróbálni egy általa árult tsunoda kerékpárt. Szép bicikli volt, bár az állítólagos újszerű állapot erős túlzás Barnabás28 részéről, mert a fékek gyakorlatilag nem fogtak, és az első kerék minden fordulatnál ütött és zörgött. Az úr ekkor még nagyon nyájas volt, bár iszonyatosan tukmálta rám a biciklit. Hajlottam is rá, hogy megvegyem, de mondtam neki, hogy 85 000 Ft nem kis pénz, aludnék rá egyet, holnap felhívom, ha akkor még megvan a bicikli. Ebben maradtunk. Másnap aztán látom, hogy nincs fent a hirdetés, felhívom, és udvariasan megkérdezem, hogy elment-e a bicikli. Erre csípősen a következőt felelte: Barnabás28: Nem ment el, de levettem. Mit szeretnél? Én: Csak kíváncsi voltam, hogy eladtad-e már... Barnabás28 (kénytelen vagyok szó szerint idézni): Akkor ne lopd az időmet, bd szájba a kva anyádat! Takarodj az anyád p***ába!

Hiába kérdeztem, hogy pontosan mi a problémája, ezután már nem szólt bele a telefonba. Úgy tűnik, Barnabás28 nem viseli jól, ha a vevők úgynevezett átgondolt döntést szeretnének hozni. Anyám sértegetése nyilván minden helyzetben elfogadhatatlan, de itt meg aztán tényleg semmi sem indokolta, hiszen ha érdeklődöm egy áru iránt, elég érthető, ha megkérdezem, hogy megvan-e még. Szóval legyetek óvatosak Barnabás28-cal, ki tudja, mi mindenre képes, ha hirtelen felmegy a vérnyomása.

Elküldve: 2018.06.17. 01:18 BRoland 

 • BRoland avatar
 • hozzászólások: 1

Sziasztok. Vettem egy hirdetés szerint VADONATÚJ Kalkhoff Blackwood kerékpárt “daniel-m” nyiregyházi/kisvárdai felhasználótól. Telefonon beszéltünk, direkt rákérdeztem h vadi új???Mivel volt némi távolság postán szállította le gondosan becsomagolva. Kicsomagolás után döbbenet, h mi ez a használt vacak?! Gumik elérve, kirepedezve, felniken erőteljes féknyomok, csomagtartó karcos, világítás nem működik, pedálok leharcolva, stb. Hirdetésben a képeken persze semmi jele nem volt. Panaszomra a válasza, h adjam el ha gondom van vele!!! Egy nyiregyházi boltról beszélek... nem csak autót ne vegyetek onnan, de még biciklit se. Természetesen nem hagyom ennyiben, hirdetést mentettem, állapot rögzítve, stb. Daniel-m 06307193299

Elküldve: 2017.07.29. 13:30 captainm 

 • captainm avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 6

@captainm: Végül megoldódott, nem értem miért törölte az üzeneteimet és kerülte sokáig a kapcsolatot, de a csomag ideért végül. Sajnos nem engedi módosítani a fórum bejegyzést.

Elküldve: 2017.07.27. 21:29 captainm 

 • captainm avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 6

Úgy néz ki én is beléptem abba a különleges klubba, ahol átverték az embereket. Ő az a felhasználó, több dolgot is hirdet itt, miközben hiába kérdezem a nyeregről, amit kifizettem nem válaszol és törli az üzeneteimet, miközben 5 napja várom, hogy megérkezzen a csomag: https://bolha.testbike.hu/apro/hasznalt-truvativ-hussefelt-elado-281244 Pechére mindent lementettem, de vigyázzatok vele, az adminnak már küldtem üzenetet erről, ha továbbra sem hajlandó kommunikálni majd a rendőrökkel kénytelen lesz.

Elküldve: 2016.05.19. 21:13 jerryking77 

 • jerryking77 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 3

@JPeti86: Nem vettem kioktatásnak, inkább jótanácsnak köszi. De akkor pont a kerékre mondok komplett példát. Hirdetésben úgy szerepelt például hogy komplett kerékszett igényeseknk (na ez mekkora duma már), párszáz kilométer futott, stb... mivel nem vagyok guru, kiguglizom a cuccost, ha újonnan veszem akkor mondjuk 30E, az ember hirdette 16-ért. Amikor megyek átvenni a cuccot, feltűnik (nem is feltűnik, hanem messziről ordít) hogy a gumi repedezett. Na akkor nézzük már át rendesen, látszik a felnin hogy a fékfelület totál kopott, az első kerék alig forog, mert be van állva. Megjegyzem az arcnak hogy nem ezt a konfigot hirdette, mert azt írta hogy csak párszáz km-t használta. Mire ő, ja az már régóta fent van, azóta már lett használva többet a cucc. Én szépen megköszönöm hogy rabolta az időmet, és odébállok.

Tehát nem arról van szó, hogy nem volnék hajlandó megfizetni a minőségi holmit, vagy nem tudnék rá időt szánni, vagy ne mernék kérdezni esetleg még fényképeket kérni az áruról. Mindössze arról, hogy egyszer sem sikerült leírnia a kedves hirdetőnek az igazságot, vagy megpróbálta a laikusra rátukmálni a vacakot. Ami esetemben nem sikerült, ellenben valszeg valaki mást jól átkúrt vele tudatosan.

Elküldve: 2016.05.18. 09:42 zalcsi 

 • zalcsi avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 10

Én sem akartam támadólag fellépni, még ha esetleg annak is tűnt. csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy itt sem fekete és fehér a kép, vannak szürke árnyalatok:)

Elküldve: 2016.05.17. 17:56 JPeti86 

 • JPeti86 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 252

Véletlen se kioktatásnak szántam. " csak nyitott szemmel kell járni, és bizony kell hozzá tapasztalat. " ezzel ebben a formában így egyet tudok érteni. Én még nem láttam elfáradt alumínium vázat. Ha nincs behorpasztva meg odaverve repedve akkor egy fémnek ugyan mi baja lehet az idő miatt? Az alu kerti létrám is vagy 15-20 éve kint van a szabadban minden nyáron, aztán semmi baja a koszon kívül, akkor egy sokkal minőségibb anyagú bicikliváznak mitől lenne? Ha valahol mégis el lenne fáradva, jó eséllyel észre lehetne venni és meghegeszteni. Az IronHorse-m is aluvázas, kb 2008-as évjárat, de olyan mint egy tank, nem fog anyagfáradást kapni 100 év múlva se.

Elküldve: 2016.05.17. 10:20 zalcsi 

 • zalcsi avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 10

hajtókart fogaskerekekkel is lehet használtan venni, csak jól meg kell nézni, hogy van -e rajta kopás, és milyen mértékű. (tudom mert már vettem egy párat). " kopó alkatrészt nem veszünk használtan" tételmondat hülyeség, csak nyitott szemmel kell járni, és bizony kell hozzá tapasztalat. Ezen az alapon ne vegyen senki használtan kerékpárt mert kopottak az alkatrészek, sőt a másik a papagájkórús által hangoztatott mondás a kedvencem: "ne vegyél régebbi aluvázat, mert az anyag elfáradt." és itt 10-15 éves vázakról beszélünk.

Elküldve: 2016.05.16. 13:56 Krupcheck 

 • Krupcheck avatar
 • sima XC-s
 • TestBike Team csapat
 • TestBike Team csapat
 • hozzászólások: 951

@jerryking77: sajnálom, ha ez a tapasztalatod.

Jómagam is összeraktam már innen, szerintem, olyan 4-5 bringát simán. 1-2 dolgon kívül mindig azt kaptam, amit vártam.

Bár ehhez reális igények, meg tapasztalat/körültekintés is kellettek. Az előttem szóló szavait ne vedd kioktatásnak, tényleg hasznos dolgokat ír le.

Vannak dolgok, amiket egy használt cucctól (pláne, ha újonnan is necces volt) nem lehet elvárni.

Persze ez az eladók sumákolását nem szentesíti, a gerinctelenség úgy néz ki járvánnyá vált. Azért ha tudsz neveket, akár konkrét terméklinkeket, ami mást állít, mint a valóság, nyugodtan oszd meg.

Elküldve: 2016.05.16. 12:37 JPeti86 

 • JPeti86 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 252

@jerryking77: Nekem ellenkező tapasztalataim vannak, nem kevés, mert vagy fél bringára való cuccot vettem már itt minimum. Általában a pár éves felső kategóriára megyek rá, az használtan is sokkal jobb mint amit a helyi bringaboltokban árulnak. (Vacak alsó kategóriát újonnan sem veszünk azt hiszem ezt nem kell magyarázni. Mi nem vagyunk azok az idióták, akik megveszik a harmincezres bringát a hipermarket húspultja mellől, aztán nyúzzuk 1.2 évig amíg szétesik, és irány a lomtalanítás.)

Néhány gondolat: A. -az régen baj, ha használt kerékben gondolkodsz és nem tudsz kereket centrírozni és fűzni! Nem ördöngősség, és egyébként is beragadnak a vacakabb küllők idővel, szóval jobb ha frissen van fűzve. A kerékagyak (olcsóbb fajta) hamarabb tönkremennek mint egy felni, de ha még használható, akkor is jobb ha szétszeded és bezsírozod! De agyból jobb az új.

B.- Ha nem egyértelmű valami, kérdezel vagy kérsz még pár fotót, a rendes emberek szívesen válaszolnak. (Persze vannak egyszerű emberek akik nem tudják mit árulnak és még helyesírásuk sincs, azokkal nincs üzlet, szerintem.)

C.-A használt holmi azért van féláron a újhoz képest, mert időt munkát és tapasztalatot kell rászánni. Nem amatőröknek való feladat már csak eldönteni se, hogy melyik alkatrész lesz neked kompatibilis és vállalható szinten felújítható. Cserébe az árkülönbözetből kijön pár üveg sör vagy pezsgő például :-)

D.) Kopó alkatrészt NEM veszünk használtan. Ide sorolom: lánc, fogaskerék, fogaskoszorú, fékpofa, talán a féktárcsa is, külső gumi is csak óvatosan. Bowden és cső az nem kopik, hanem beragadós lesz idővel, abból is érdemes új.

E.) a nagyobb alkatrészek kopó részei azonnal csere: fék pofái, váltók és láncvezetők görgője, bowdenezés...

Remélem sikerült válaszolnom.

Elküldve: 2016.05.15. 12:20 jerryking77 

 • jerryking77 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 3

Sziasztok! Úgy látom nem nagyon van mozgolódás ebben a topikban, én magam is hetek óta gondolkodom hogy érdemes e egyáltalán ide írni valamit, de úgy döntöttem hogy talán igen, hátha más elkerüli a felesleges köröket. Szóval a sztori : tavaly vettem egy leharcolt régi scott bringát, gondoltam majd saját örömömre rendberakom. Kicsit használtam abban az állapotában, raktam rá itthon talált kerekeket, stb.. örültem neki, majd úgy gondoltam nekiállok a nagy melónak. Én kis balga azt gondoltam hogy majd alig használt, de viszonylag olcsó cuccokkal felruházom, és élvezem. Nos legalább 30 itt hirdető emberrel próbáltam üzletet kötni, nem sorolnám fel a neveket, mert senkivel sem kötöttem üzletet, de azért a lényeg hogy mindenki, ismétlem MINDENKI!, megpróbált ilyen olyan módon csőbehúzni, megvezetni, átverni. Még szerencse hogy csakis személyesen vagyok hajlandó használt portékát átvenni. A nyolcasmentes kerekekről mindig kiderült hogy valóban nyolcasmentesek, csak hiányzik róluk egy két küllő, a csapágya vagy ropog, vagy beállt, vagy egyéb nem említett hiba van. Pedálok, hajtómű, középcsapágy, nyereg, mindig volt valami hiba amit a hirdető elfelejtett megemlíteni. Nem akartam világmegváltó hiperszuper dolgokat, csak egyszerűen elképesztő hogy emberek mindig megpróbálják a használhatatlan szart is rádmelegíteni, és eszükbe sem jut hogy ezt egyszerűen csalás néven szokás emlegetni. Lényeg hogy legyen mindenki körültekintő, és ha valaki személyesen nem hajlandó a vackát a kezedbe adni akkor azt messziről kerüljétek!

Elküldve: 2015.11.02. 17:53 Xjadoo 

 • Xjadoo avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 7

Sziasztok!

Kb egy hónapja hirdettek egz össztelós vázat itt 15000ft-ért,járt hozzá egy hátsó shimano hidraulikus fék is. Az eladót felhívtam,illedelmes normális embernek tűnt,vissza is hívott mikor nem tudta felvenni. A vázról nem tudta megmondani hogy milyen váz,de boltbajárósnak gondoltam jó lesz,így rámondtam az áment. SMS-ben elküldte a bankszámlaszámot,17000ft-ot utaltam el előre,mondta hogy másnap feladja a csomagot. Vártam kettő napot,de nem érkezett meg. Hívtam,a sztori az volt,hogy egy barátját kérte meg a csomag feladásával,aki rossz címet adott meg,ezért nem érkezett meg hozzám. Kérdezte hogy visszautalja vagy feladja mégegyszer. Mondtma hogy adja fel mégegyszer,pár nap még belefér,viszont a csomag nem érkezett meg. Hívtam napokig,nem vette fel,majd felhívott,hogy neki ez az egész ennyit nem ér hogy hívogassam,visszautalja a pénzt!beleegyeztem. Azóta pénz sehol,a számomat letiltotta,más számot nem vesz fel. A hirdetés akkori linkje megvan,azóta maga a hirdetés törölve lett. A száma alapján a tudakozó megmondta hogy hol lakik,de messze is van,és lehet hogy kamu névre regisztrált kártya,nem igazán éri meg nekem ennyi infóra ilyen sokat utaznom. Lehet ilyenkor valamit tenni?

Elküldve: 2015.09.13. 22:02 begi_ 

 • begi_ avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 4

@begi_: Szisztok.

😀😀 Ha lassan is, de úgylátszik dolgozik a magyar rendőrség. Megtalálták az "emberemet". Üzenem mindenkinek aki ilyesmire vetemedne:nem lehet elbújni.
neki csak annyit: itt nincs vége!

Elküldve: 2015.08.15. 23:23 begi_ 

 • begi_ avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 4

@naki: helló. Mily furcsa dolog, az én "emberem " is Tomi volt. Ő még nem tudja amit én már igen. 😀😆

Elküldve: 2015.08.15. 08:40 robotbolha 

 • robotbolha avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 18

Az sem biztos, hogy egy üzletben vásárolt bringával nem vernek át, viszont ott elvileg van helye a reklamációnak. ELVILEG!!! Érdemes elolvasni az alábbiakat: http://kerekpar.info/hely/bikecafe-kerekpararuhaz-es-szerviz-Ft?rvid=54369

Elküldve: 2015.08.08. 21:42 jani2face 

 • jani2face avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 1

Sziasztok! Figyelmetekbe ajánlok egy személyt hátha itt is el szeretne adni valamit.Egy másik bringás oldalon hirdetett egy hidraulikus féket, amely állítása szerint hibátlan állapotú, és erre garanciát vállal.Postai utánvétben egyeztettük le, melyet nagy nehezen el is küldött.A fék hibás volt eresztette az olajat.Beszéltünk telefonon, mondtam neki hogy vissza küldöm, erre a válasz: természetesen hiszen megbeszéltük hogy garanciát vállalok rá "Bringás-Bringást nem ver át" . Én hülye a féket vissza küldtem! A fék vétel árát azóta sem kaptam vissza! Kapcsolatot azóta sem tudok létesíteni! Az emberünk : Zolnai Csaba Miskolci lakos.Egyenlőre ennyi ,de utána járok a pénzemnek!http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=225812

Elküldve: 2015.06.30. 09:29 drummerdevil 

 • drummerdevil avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 201

@postás07: Szia!

A szóban forgó Bass, nem egy barna-arany színkombójú cucc volt? A láncvilla belsején festékleverődésekkel?Csak mert anno, nekem is kínáltak egy olyan vázat (amit más megvett, és kiderült h bizony több sebből vérzett a cucc).Az illető saját bevallása szerint a tagot sosem szervizeltette (2008-as bringáról van szó), de megesküdött mindenre h tuti a cucc, és ha kell szervizelteti a tagot.Előtte hirdettem az én vázam,h az övét meg tudjam venni.Még jó,h nem adtam el, mivel az enyém szinte új állapotú!!Csak azt a lehetséges vevőt sajnálom,aki jelentkezett az enyémre, és így sajnálkozva bár, de vissza kellett mondanom az üzletet.Szerencsére megértő volt.

Mellesleg itt engem is "csaptak" már be.Egy hibátlan fékről volt szó,amiről kiderült,h a dugóknál ereszti az olajat.Szerencsére ez azért orvosolható volt!Illetve sikerült 36-lukas aggyal szerelt kereket vennem, ami, mire ideért, 28 lukassá változott.Az agycsere problémás, és drága lesz,ha eljön az ideje.Szerencsére annyira nem volt drága,h az a pár év, amíg fut ne érje meg nekem :S

Elküldve: 2015.06.09. 11:43 naki 

 • naki avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 4

Sziasztok!

lenne is egy ujabb story sajnos.

A történet ott kezdődött, hogy kerékpár építésbe kezdtem mint itt sokan mások,elérkeztem arra a pontra amikor a felhőtlen kerékpározáshoz egy alkatrész hiányzott , konkrétan egy fékszett.Sokat keresgéltem, s mivel nem találtam megfelelőt a kábelek hosszúsága miatt igy feladtam egy hirdetést, hogy hidraulikus tárcsafékszettet keresek xy-hosszusággal!

Embereünk rám is rabolt, hogy márpedig neki van egy pont olyan hosszúságú (163cm, +- 3 cm a fékkar csatlakozások) ráadásul olyan szinben amilyet én keresek.Mondom szuper végre kerózhatok a hétvégén. emailben kommunikáltunk, csak előreutalással akarta az üzletet megkötni, én viszont DPD-s utánvéttel.Nem egyeztünk. Másnap meghirdette, annyi különbséggel, hogy 2 db adaptert, + 2db tárcsát is adott vele ajándék fékolajjal 7000-el többért.

Mivel más variációt nem láttam, újat meg nem tudtam venni, igy nagy nehezen kikönyörögtem a telószámát. Felhívtam , olyan halkan beszélt, alig hallottam. Ide adta utánvéttel, mondtam, hogy a tárcsákra nincs szükségem, de egye-fene plussz 7000, nembaj, majd eladom őket külön. Aznap feladta (persze nem az otthoni ciméről, hanem ha igaz a melóhelyit adta meg), másnap meg is jött a cucc, de valamiért már gyanus volt. Kértem a postást hadd bontsam ki mielőtt kifizetem, de mondta hogy nem teheti,megértettem, kifizettem. A csomag kibontása után szembetünő volt, hogy se olaj, se tárcsák, se adapterek nincsenek a dobozban (a plussz 7000-ért) illetve ránézésre is rövid volt a cső, megmértem , és valószinű, hogy a nagy melegben a 163cm-es cső összezsugorodott 135 cm-re.

Hivtam azonnal , persze a telefont nem vette fel, emailre nem reagált, aztán pár fenyegető sms után jött az sms harc. Hivatkozott arra hogy németországban van , nem tud telefonálni,akkor ,hogy a felesége nem csomagolta oda az alkatrészeket, mind eközben az összes hirdetését,hozzászólását törölte a testbike-ról, letiltotta a kommentelést illetve a lakhelye is megváltozott a profil szerint Budapestről Vas megyére ....

Vissza nem vette, pedig visszajutatam volna neki személyesen, a viták után azt mondta nem érdekli küldi a hiányzó cuccokat, ebből a 2 db tárcsa valóban megérkezett, adapterek sehol.

a korrekt "kerékpáros kollegánk" nickje dtomi01

http://www.testbike.hu/usr.php?p=profile&uid=56478

tudom a telefonszámát , nevét, talán, ha igaz a munkahelyét,cimét.

Ha valakit érdekel leirom neki.

Az egészben az bánt, hogy szándékosan átvert, mert tisztában volt vele, hogy milyen méretű fékcsövet keresek,többet is fizettem ,csak hogy boldoguljak a nekem felesleges alkatrészekért, ennek ellenére a leküldöttnek köze nincs hozzá.(ami amugy teljesen jó, csak én nem tudom felhasználni)

vigyázzatok.... Naki

Elküldve: 2015.05.19. 20:15 ikarus266 

 • ikarus266 avatar
 • sima XC-s
 • TestBike Team csapat
 • TestBike Team csapat
 • hozzászólások: 175

Elküldve: 2015.04.17. 10:33 Zoltán-san 

 • Zoltán-san avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 77

@postás07: Milyen aluötvözetből van (pl: 6061 T6)?

Elküldve: 2015.04.17. 10:24 Zoltán-san 

 • Zoltán-san avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 77

@postás07: Mi köszönjük hogy leírtad.

Elküldve: 2015.04.10. 11:02 Giot 

 • Giot avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • Debreceniek csapat
 • Debreceniek csapat
 • hozzászólások: 15

@Giot: Ami lényeges és kimaradt a leírásból, a delikvens két accounttal rendelkezik.

BikeDávid http://www.testbike.hu/usr.php?p=profile&uid=77173 h.d.senki http://www.testbike.hu/usr.php?p=profile&uid=85151

Csak megismételni tudom, ne vásároljatok tőle!! Az eset részletes leírása, az előző hozzászólásomban található linken keresztül elérhető.

Elküldve: 2015.04.03. 00:25 Postás07 

 • Postás07 avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 1

Sziasztok! Kedves Dmarci felhasználó megkárositott már pár embert köztük engem is! Hirdetett itt bolhán egy kona bass típusu slopetyle vázat elcserélte velem egy komplett wtp bmx kerékpárra és még pár ezer forintra! A váz ahogy megjött észrevettem hogy a tag nagyon meg van karcólva és nem küldte el azokat a tartozékokat amit megbeszéltünk! A vázat beépitettem mentem vele pár kört (gurultam és bunnyzgatam vele) pár perc után eltört a váz a monoblokknál! (Emlitette csere elött hogy meg van horpadva az alsó csövön csak ennyit mondott) Szétszedtem és észrevettem hogy az emlitett horpadáson kívűl volt még egy hegesztés a lancvillán és el van repedve a fejcsőnél ezeket nem emlitette! Ezután számonkértem de a válasza az volt hogy nála semmi baja nem volt ez az én hibám és nem cseréli vissza a cuccaimat!Ezek után értesültem róla hogy a leélt elavult elhasználodott cuccait adja el csak! Azért irtam ezt az üzenetett hogy szeretném ha több embert nem kárositana meg és nem huzna le pénzel! Köszönöm hogy végigolvastátok az üzenetemet! Üdvözlettel:Postás07

Elküldve: 2015.03.07. 22:33 Giot 

 • Giot avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • Debreceniek csapat
 • Debreceniek csapat
 • hozzászólások: 15

Elrettentő példa óvatosan a gyerekekkel. link: http://logout.hu/bejegyzes/giot/mert_elofordul_hogy_lepre_megy_az_ember.html Jó lenne feedback rendszer az oldalon, nagyobb eséllyel el lehetne kerülni az ilyen buktákat.

Elküldve: 2015.03.05. 07:30 m41V43 

 • m41V43 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 28

Tegnap elvettek az életemből egy órát!

Le volt zsírozva Kökin a V-fékes üzlet este 8-ra de hiába mentem ki nem jött ki, arra nem volt képes hogy felhivjon hogy bocs mégse , rohadnának meg az ilyen komolytalan suttyók!

Elküldve: 2015.02.10. 16:40 m41V43 

 • m41V43 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 28

@m41V43: Soha többet nem viszek ki rossz időbe semmilyen szajrét 3KM-nél messzibbre! Egyáltalán nem biztos hogy megéri! Főleg nem sz.rért-húgyért.

Elküldve: 2015.02.10. 16:39 m41V43 

 • m41V43 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 28

Szeretném elmesélni a tegnapi kalandomat.

Egy érdeklődővel beszéltem le a hétfő 14:00 órás Deák téri találkozót ami meg is erősitett . Kivittem a kereket Pestszentlőrincről de 100 méternél szétesett a hajtómű. Visszatolás majd bringacsere után újra nekiindultam. Aztán szakadó hóesésben és szembeszélben eljutottam a célállomásra sőt 15 perccel korábban érkeztem. Majd ütött az óra és utána pár perccel kapom a lemondó SMS-t hogy bocs mégse tudok kimenni mert behívtak dolgozni. NA most erre mit mondhatnék?? Feleslegesen mentem ki ilyen fos időben és ugrott 3 ezrem is . Lehetett volna szólni mondjuk előbb is . :@

Elküldve: 2015.01.11. 13:48 m41V43 

 • m41V43 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 28

@begi_: Ez nagyon durva :S

Elküldve: 2015.01.11. 13:01 m41V43 

 • m41V43 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 28

@m41V43: A Retró képeim közt látható a felújított Csepel Pannonia, rézszinű.

Elküldve: 2015.01.11. 12:55 m41V43 

 • m41V43 avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 28

Sziasztok!

Akkor most hogy átolvastam az egész fórumot én is elmesélek egy tanúlságos történetet. Igaz, nem Testbike-on történt.

2014-es őszi napon láttam egy Csepel Pannónia 26-os kerékpár hirdetést az OLX-en. Sokat vacakoltam de aztán elmentem érte busszal fel Rákosra . 20 ezerért hirdette, megkérdeztem hogy alkuképes-e miután átnéztem. Nagyon "rendes" volt mert 19000be odaadta. Namármost én átnéztem és ki is próbáltam a kerékpárt de nem elég alaposan mert voltak vele esztétikai problémák: a hajtómű csupa retek volt, a pedálok repedtek, a kormány le volt tekerve szalaggal , amikor otthon levettem csupa rozsda volt, plusz a váz felsőcsöve kissé kopott volt, semmilyen dinamót és lámpát nem kaptam! Bár nagyobbrészt az én hibámból lett az hogy nem alkudtam többet de nem akartam busszal visszajönni. Aztán szétbontottam és felújítottam hobbikerékpárnak.

Mi a tanulság? Keményen kell alkudni ha nem olyan a bicikli mint a képeken, és nagyon alaposan át kell vizsgálni minden zegzugát. Most én is megtanultam, jobban kellett volna alkudnom!!!

Elküldve: 2015.01.08. 09:23 Zoltán-san 

 • Zoltán-san avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 77

@begi_:Fel a fejjel! Hátha tudnak itt segíteni.

Elküldve: 2015.01.07. 21:46 begi_ 

 • begi_ avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 4

@Zoltán-san: Igen, de 50 ezerig csak szabálysértésként kezelik, azonban ha lenne még valaki aki így járt vele, többrendbeliség miatt bűnügy lenne.

Elküldve: 2015.01.06. 07:10 Zoltán-san 

 • Zoltán-san avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 77

@begi_: Hülye kérdés: Feljelentést tettél?

Elküldve: 2015.01.06. 00:13 begi_ 

 • begi_ avatar
 • sima XC-s
 • hozzászólások: 4

Hello Mindenkinek!

Ide írok, mert átvertek. Átvertek, mert kissé,illetve eléggé balek voltam.Nem, nem kaptam szar alkatrészt, ....semmit nem kaptam a pénzemért.

Hellyeah nevű felhasználó által lettem megvezetve. Egy telót árult, itt is meg a bikemag-on is. Váltottam vele 20 emailt , pár telefont is. Emailba ezt írta: idézem: Amit viszont leszögezek, csak utalás után postázok, utánvétként nem. Kétszer befürödtem elég volt. Két hete vettem egy Rock Shox Totemet, utánvétként is tudta volna a srác postázni, de úgy 1500 Ft plussz a csomag súly értéke, azaz majdnem 4500 Ftot kellett volna fizetnem a postásnak, így meg 2000be megúsztam. Mindegy nem akarlak rábeszélni, te döntöd el, hogy jóe így neked avagy sem. Természetesen azt is megértem, ha nem. Csak annyit kérek, jelezd.

-ellenkeztem: Szia! Nekem nem okoz gondot az utánvét költsége, természetesen vállalom a pluszt, ha csak ez az gond. majd ezt irta:

kétszer postáztam, nem vették át, visszajött a csomag kb. 1,5 hetet vártam rá, amiközben lett volna másik vevő, de sürgősen kellett volna neki, így nem tudott várni, plussz elúszott a postaköltség ára, mivel az nem jár vissza a feladónak. Agymenés volt. Innentől kezdve én elállok inkább az üzlettől, de utánvéttel nem postázok ne haragudj.

Kezdő balfékhez illően előre elutaltam egy telo árát majdnem 40k. Természetesen azóta a telefon kikapcsolva, emailre nem válaszol.

Közkincsé teszem a kis geci általam ismert adatait:

emailcíme :schrolltomi kukac gmail.com

telefonszámok: 30/4935177 és 70/5099725

Barcs Köztársaság ut 45

Ami FONTOS, HOGY BOLTNAK ADTA KI MAGÁT.

Telefonon megkérdeztem melyik bankba kell utalni a válasz CIB volt, aztán ezt irta emailben:

Rendben. Akkor a következő számlaszámra kérnénk utalni az össszeget xxxxxx xxxxxx OTP Bank Hxxxxxx András számlatulaj. És nem CIB, ahogy a kollega mondta (Ő inkább a szerelésben van otthon, mint az internet és banki ügyekben :)

Ő meg inkább az átbaszásban. Okuljatok a hibámból, soha ne utaljatok előre.

Most így utólag visszanézve, jol megszervezett ügy volt. Esetleg valakinek volt dolga ezzel a patkánnyal?

Hirdetett még egy avid elixir 5 fehér tárcsafékszettet is a google tárolt változat: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0FVQ1_1cWxMJ:bolha.testbike.hu/hirdetes.php%3Fclid%3D206129+&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

A telo pedig ez volt: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:AhLgpEKRpuMJ:bolha.testbike.hu/hirdetes.php%3Fclid%3D206128+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Elküldve: 2014.10.08. 20:10 EszT 

 • EszT avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 1

@: Sajnos nem tudom az itteni felhasználó nevét, de ne postázzatok semmit Faragó Patrik, vagy Kis Csilla névre Nyékládházára.. utánvétes postával elküldtem egy nyerget, állították, hogy nem ért oda, utána érdeklődtem a postán, mondták, hogy kb 1 hete a nyékládházi postán csücsül a csomag.. írtam emailt, és facebook üzeneteket is mind a 2 személynek, azóta sem válaszolnak semmire.. 2 ezer forintom bánta, na meg legfőképpen a bizalmam az emberek felé..

Elküldve: 2014.08.16. 20:50 SZoli 

 • SZoli avatar
 • virsli gumis/oútis
 • hozzászólások: 7

Sziasztok! Tudom, hogy ez nem teljesen ide kapcsolódik, de találtam egy oldalt, ahol tök jó bringás cuccok vannak, elég olcsón. http://www.lightinthebox.com/hu/narrow/men-s_v43375t0/kerekparos-ruhazat_c5289?currency=EUR&litb_from=paid_adwords_search&adword_mt=b&adword_ct=38646964478&adword_kw=kerkpros%2Anadrg&adword_pos=1t1&adword_net=g&gclid=CIfbhdOSu74CFQP3wgoduAYAqQ

Ez is átverés lehet? Rendelt már valaki innen?

Üdv. Zoli

Elküldve: 2014.08.14. 21:15 bundasalma 

 • bundasalma avatar
 • DH/Freeride arc
 • Akik szeretnek szerelni csapat
 • Akik szeretnek szerelni csapat
 • hozzászólások: 97

Nem Zoltán ez..máriónak nevezik ezt a kis faszcibálót...az bár elég szomorú, hogy itt garázdálkodhat...büntetlenül!

Elküldve: 2014.08.14. 20:29 creativity18 

 • creativity18 avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 24

@fwolf: ha utaltad vedd fel a bankal a kapcsolatot és rajtuk keresztül feljelentés . volt már velem is ilyen csak nem itt

Elküldve: 2014.08.03. 11:55 fwolf 

 • fwolf avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 1

Üdv emberek!

Én Szabó Ákosnak sem utalnék előre a ti helyetekben. Utalás elment, Cube mez azóta sem érkezett!!! 6000Ft-om bánta ez lett volna az első testbike-os vásárlásom :), de nem gáz már nyomon vagyunk

Elküldve: 2014.07.21. 15:57 dunno 

 • dunno avatar
 • dirt/street gyerek
 • hozzászólások: 1

Sziasztok!

Szeretném, ha a jövőbeli üzletelgetéseitek során odafigyelnétek a csigusz11 nevű felhasználóra.

így jártam vele: Jelentkezett, hogy megvenné az eladó teleszkópomat. Kértem, hogy mailben küldje el a címét amit meg is kaptam. Válasz üzenetben elküldtem a számlaszámomat, hogy oda várom a megbeszélt összeget és postázom a terméket. Ragaszkodott az utánvétes postázáshoz. Utána jártam, utánvéttel a postázás 2500 forintba kerül, így a 30.000 forintos teleszkóp árával az utánvét összege 32.500 forint lett. Neki ez tökéletesen megfelelt. Másnap feladtam a teleszkópot és az arról kapott papírt lefényképezve elküldtem. Semmi válasz, de ez még nem volt gyanús. Két-három nap múlva mentem a postára érdeklődni, hogy átvették -e a terméket. A kedves hölgy az üvegfal mögül sikeresen kiderítette, hogy a terméket nem sikerült kézbesíteni, sőt, vissza is irányították, és már meg is érkezett. És valóban. 970 forint ellenében (visszaút díja) átvehettem a csomagot. írtam csigusz11-nek, természetesen válaszra nem méltatott. A profilját megnézve 90%-ban első teleszkóp hirdetésekhez írogat. Ahogy látom ugyanazt a címet adja meg mindenkinek (7400 Kaposvár Hegyi utca 17, Nagy Zoltán). írtam egy srác hirdetéséhez, akit szintén hitegetett és egyszer csak reagált a profilomon, hogy az nem az ő hibája, hogy szarul adtam fel.

Egy szó mint 100, csak óvatosan vele.

Profilja: http://www.testbike.hu/usr.php?p=profile&uid=66196

Némi bizonyíték: https://dl.dropboxusercontent.com/u/19336998/csigusz11.jpg

Elküldve: 2014.07.07. 15:26 Norby86 

 • Norby86 avatar
 • virsli gumis/oútis
 • Csapassuk a Pilisben csapat
 • Csapassuk a Pilisben csapat
 • hozzászólások: 79

Sziasztok!

SZeretnék nektek megemlíteni egy felhasználót aki hirdetett itt egy Kbix stucnit az elmult hetekben. "olcsohasznaltbico" néven hirdetett és addig semmi gond nem volt míg át nem vettem a terméket, kézséges volt, a barátnője hozta ki elém a stucnit. Megkértem mérje meg a kormány nyak befogóját, ő 25.4-et mért, de mint kiderült ő a kormányrúd átmérőjét mérte. Lényeg hogy végülis mondtam neki mi a helyzet hogy félre értettük egymást akkor és szeretném ha viszsa vásárolná a terméket. Ez még aznap este történt, másnap vissza is írt hogy elnézésemet kéri és vissza veszi akkor. Hívtam, írtam neki hogy elérjem hogy mégis mikor számíthatok a vissza vásárlásra, de azóta sem érem el. Ez már lassan 1 hete így megy. Időközben a hirdetést is törölte, de a google táolja azért a hirdetés pontos url címét. A kérdésem, hogy ilyen esetben egyátalán lehet e valamit tenni? Most itt a stucni amit használni sem tudok, és úgy néz ki vissza sem fogja venni. Nem is értem miért lett ilyen ez az eladó. Csak gondoltam szólok hogy óvatosan vásároljatok tőle.

Elküldve: 2014.05.18. 20:56 Eddie141 

 • Eddie141 avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 2

@Eddie141: Időközben megtaláltam a hirdetés tárolt változatát (bikemag aprós tudom, de mellékelem a tárolt képet innen testbike bolháról is.) Ugyanazzal a szöveggel került meghirdetésre mindkét oldalon. A hirdetés: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:HDqvD627GA8J:apro.bikemag.hu/browse/mtb-alkatresz/kerek/mtx-s-type-novatec-kerekszett-elado-uj-allapot-l225888.html+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Szöveg: "A felnik teljes mértékben kopás és felütés mentesek, alig voltak használva."

A testbike-os link: http://bolha.testbike.hu/jget.php?pic=./clpics/182529_1.jpg&width=640&height=1136&altname=MTX+S-type+Novatec+DT+k%FCll%F5k%2C+%FAj+ker%E9kszett+elado!

Elnézést a dupla hozzászólásért.

Elküldve: 2014.05.18. 15:31 Eddie141 

 • Eddie141 avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 2

Üdvözlöm! Elnézést előre is a hosszú irományomért! Sajnálatos módon egy kisebb összetűzésbe keveredtem egy vitás kérdés és egy adásvétel kapcsán az egyik felhasználóval. Sajnos nem tudunk megegyezésre jutni, és szeretném a véleményeteket / segítségeteket kérni, hogy mi a teendő ilyen esetben.

Konkrét eset: Vásároltam immáron már 2 hete egy felni párt az egyik felhasználótól. Telefonon az átvétel előtt több alkalommal egyeztettünk, mert sajnos nem személyesen vásároltam meg, hanem egy jó barátomat bíztam meg ezzel aki úgyis pont arra járt (így spórolván a költségeken) Két darab Sun S-Type fehér 36 lyukas felnit vásároltam. Előzetes tájékoztatásképp azon információkat kaptam, miszerint az egyikben egy "kis nyolcas van, de tökéletesen használható és nem zavaró (sőt lehetséges, hogy befűzve kiszedhető belőle - bár ezt az eladó már csak mellékesen említette meg, és nem mondta biztosra)", a másik pedig hibátlan. Sajnos nehézkesen szereztem csak meg a megfelelő agyakat a kerekekbe, így tegnap került vissza hozzám a helyi kerékpár üzletből befűzve a két kerék. A fűzetés az első kerék esetében csak részlegesen volt sikeres. Egy hatalmas 88-as (S kanyar) található a felniben, amely centrírozással sem tüntethető el (a húzandó küllök már pattanásig feszülnek, a másik oldalon pedig már lötyögnek a lazítandók tehát nem lehet őket tovább kiengedni ) Ezen felül a figyelmetlenségemnek köszönhetően nem vettem észre az érkezéskor, hogy egy repedés is található a kérdéses felnin amelyre a szerelő hívta fel a figyelmem, és fűzés után derült ki csupán, hogy tojás is van az elsőben. A másik felni, amely hátra lett befűzve valóban csak egy kicsi nyolcassal rendelkezett, így az talán meg is felelne az előzetesen kapott információknak (és az majdnem teljes sikerrel eltüntethető volt). Félrefűzésről szó sincs. Aznap 6 kereket adott át a szerelő (4et nekem, és 5 sikerrel került befűzetésre az átadottak közül, tehát a tapasztalat hiánya kizárható a kérdésben) A repedés láthatóan nem származhat a fűzésből. Mellékelten küldök videófelvételt a fűzött végeredményről, és az említett repedésről is: Videó 1: https://www.youtube.com/watch?v=qLYEiYHKYMM&feature=youtu.be Videó 2: https://www.youtube.com/watch?v=uSb1fqz2v8o&feature=youtu.be

Repedés: https://www.dropbox.com/s/vejaduwafzcdulq/IMAG0788.jpg

A probléma az, hogy jelezvén ezt a gondot az eladónak azzal védekezik, hogy ő említette, hogy van benne egy kis nyolcas. Véleményem szerint ez nem kis nyolcas (mint ahogy a videókon is látható) és a többi hibáról szó sem esett. Sajnos nem hajlandó semmilyen elfogadható módon kárpótolni (sem kicserélni nem akarja a felnit legalább azonos árkategóriát képviselő alkatrészre, sem a pénzem nem akarja visszaadni). Ezenfelül természetesen a felmerülő költségek megtérítését nem is kértem tőle (küllők, fűzetés, centrírozás megkísérlése, benzinköltség)hiszen az eredeti vásárlásba ezt elvileg belekalkuláltam. Felajánlott ugyan egy felnit érte, de nem hajlandó az árkülönbözetet sem megtéríteni. A felajánlott alkatrész fel van ütve, és lényegesen alacsonyabb árkategóriát képvisel mint az általam eredetileg vásárolt darab.

Az eladó profilja: http://www.testbike.hu/usr.php?p=profile&uid=73406

A felajánlott csere termék: http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=185818

Az én profilom: http://www.testbike.hu/usr.php?p=profile&uid=53362

A segítségeteket kérném eme problémás kérdés megoldásában. Elnézést még egyszer a hosszú litániáért, de az érthetőség megkövetelte a bő fogalmazásmódot. Előre is köszönöm szépen a válaszotok!

Elküldve: 2014.05.08. 12:12 tamas321 

 • tamas321 avatar
 • virsli gumis/oútis
 • hozzászólások: 1

http://www.testbike.hu/usr.php?p=profile&uid=52537

http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=182724

2 hete levelezek vele, hogy megvásárolom. Mail-en és szóban megigérte hogy felhozza Pestre a mai napon. Ma felhívom és bemondja szemérmetlenül, hogy sajnálja, de eladta valaki másnak. Nem korrekt hirdető.

Elküldve: 2014.03.30. 18:37 SpeciCanyon 

 • SpeciCanyon avatar
 • túrázgató/városi harcos
 • hozzászólások: 29

@spank309: komoly.... én ezért nem vennék használtan semmit magyarországon, mert a gány, retkes-dzsuvás, repedt/törött fos szarokat is eladja mindenki, az nem számít hogy valaki félévet spórol egy telóra vagy bármire, aztán megveszi és két hét után meg szétmegy.... gratula az összes ilyen eladónak, remélhetőleg a szar alkatrészért kapott pénzt gyógyszerre költik :)

Elküldve: 2014.03.19. 15:21 spank309 

 • spank309 avatar
 • dirt/street gyerek
 • hozzászólások: 615

Én az ilyet tuti moderálnám az oldalról:

http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=176376

Ha bementek a profiljába látjátok hogy már egy ratyi dupla vállas teló is volt benne és képes oda írni hogy vadi új 150m ment... Meg a vázon is van pár karc stb. Írtam a hirdetés alá hogy azért nem kéne kamuzni, természetesen kitörölte =D

Elküldve: 2014.03.19. 15:03 bundasalma 

 • bundasalma avatar
 • DH/Freeride arc
 • Akik szeretnek szerelni csapat
 • Akik szeretnek szerelni csapat
 • hozzászólások: 97

u.i.: És ez nem átverés, ez a topic erről szól, ha írni nem tudsz legalább olvasni tanulj meg...Téged egyszerűen csak leszart, amin én speciel nem csodálkozom. Az ilyen erőszakos tuskó emberek nagyon taszítóak, nehéz lehet kapcsolatokat teremtened/építened :-( Szia!

Elküldve: 2014.03.19. 15:00 bundasalma 

 • bundasalma avatar
 • DH/Freeride arc
 • Akik szeretnek szerelni csapat
 • Akik szeretnek szerelni csapat
 • hozzászólások: 97

én az ilyen üzletek elől általában inkább elállok és ennyi! Nekem is volt már hasonló, aztán inkább megvettem a boltból, szerintem ez némi személyes bosszú akart lenni, nem vert át a srác, akkor mi a bajod? Ahogy elnéztem már fb-on is üzleteltek vele és még nem volt rá panasz, most meg jössz a hisztiddel, mert nem úgy alakultak a dolgaid vele és egyből kiteszed ide :-O Szerintem a felhasználóknak érdemes elolvasni az eladó kommentjeit, mielőtt vásárolna tőle, abból is elég sok minden ki szokott derülni...ezt a szedrik-et még eddig csak kötekedni láttam, ész érvet még sosem hozott fel semmire, szóval hiteltelen vagy öreg, főleg hogy 35 évesen még ezen lovagolsz... :-D nevetséges, ki vagy nevetve! Nekem is volt már hasonló ,,vevőm,, és én is inkább elálltam az üzlettől, ettől függetlenül nem b.sztam át senkit, és nem esne jól ha csak ezért pl. ide kikerülnék. Egyébként meg mindenkinek jó adás-vételt és minél kevesebb hozzászólást ebbe a topic-ba!

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
 • lista első elem
 • lista második elem
 • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
 1. számozott lista első elem
 2. számozott lista második elem
 3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!