Hát ha jól láttam a Bianchi Tourney/Acera váltós, teleszkópos első villa, ez inkább cross trekkinges, de a Camaleonte 2 az már igen!!! és csak 5000-rel (200ezer Ft) több! Alivio/Deore váltó, merev villa az már inkább fitneszebb szerintem. És a Bianchi az csak egy olasz! Erről nálam jobban hozzáértők szerintem meg fogják erősíteni :D
Az Orbeát nem tudtam megnézni, de maga a cég régmúltú, és értenek a kerékpárgyártáshoz, a kérdés, hogy mivel van szerelve...
A Trek FX 7.2 van nekem is; Altus/Alivio váltó, merev acél villa. Azon kívül, hogy 50ezerrel olcsóbb, az örökélet vázgarancia szól mellette. A váz geo-járól, ami még fontos, nem tudok mit mondani, mert nem tudom, hogy az olasznak milyen. A fogaskoszorú HG30, az u.a. (8fokozat, a kiosztás is u.a). Viszont a váltása a Bianchinak jobb, alu az első villája is(ezért könnyebb), tárcsa fékes is az olasz (ez nekem nagyon nem számít, alföldi gyerek vagyok), ez is egyre több mindenkinek számít. Ha ki tudod adni azt az +50ezret, akkor szerintem mindenképpen a "digót" válaszd. Remélem nem írtam hülyeséget (ez a nagyon hozzáértőknek szól), és remélem tudtam segíteni (ez pedig Neked)!