Olvastam itt több becenevet (Wándor, Wildcat, Orange, stb...). Kérdés, hogy honnan jöttek, milyen tulajdonság alapján lettek elnevezve (ok, Wándor, Orange sejtem... :))? És lenne egy kérésem is, segítsetek elnevezni az enyémet! Köszi!
Olvastam itt több becenevet (Wándor, Wildcat, Orange, stb...). Kérdés, hogy honnan jöttek, milyen tulajdonság alapján lettek elnevezve (ok, Wándor, Orange sejtem... :))? És lenne egy kérésem is, segítsetek elnevezni az enyémet! Köszi!
Lehet unalmas, de.. mikor rágyüttem, hogy a Wilier Logó egy Liliom, nos.. azóta Lilikének hívom ezt a szart. :D Utóbbit képtelesen értsd: azt se tudom, hogy lehet ilyen állati jó bicajom. 100%-ig elégedett vagyok vele, alig várom a szombatot, mikor legközelebb látjuk egymást. :)
@Zeke: értem én magam is kedvelem,csak az a kérdés hogy az a szülő akinek a kiskorú gyermeke az oldalt látogatja,az mennyire szimpatizál vele.Igaz én maradi és konzervatívabb vagyok.:)
Noh. A volt mtb Magellanom a Tank becenéven ért el sikereket , de idővel lecserélődött , a név tovább nem vihető , így most már új nevek vannak. Az utód egy fehér Canyon volt , aminek külleme és többségi fehér színe miatt Hógolyó lett a neve , erről még később. Beújult egy Razesa márkájú országúti ami , mivel minden országúti kicsit pinarello is így RézPina néven vonult be a NightrideR brigád köztudatába. Mivel szeretjük a Pinát (pinarello) így a Canyon Hógolyó nevét egy nagyobb csoportos nightride alatt a többség átkeresztelte... engedve a nyomásnak az új neve HóPina lett.
Így van most országútim RézPina néven és montim HóPina néven.
@janijani: lehet,hogy lenne mód perselyezésre,kérdezz meg egy szakit.
@horika: Kössz :D Azért Ócskavas a neve, mert már 3 szervizben járt és még egyikben sem sikerült normálisan felrakni egy kormánycsapágy készlet perselyeit (valószínűleg szar a fejcső, elvetemedhetett a hegesztésekor és nem selejtezték le a vázat), nem lehet lötyögés mentesen beállítani. Ha úgy meghúzom, h ne lötyögjön, akkor már nem lehet kormányozni ergó ócskavas XD
@janijani: ha megunod,vagy ha nem,akkor szívesen átveszem ócskavas árban:)))gyönyörű kerékpár és ha régóta ismernénk egymást,csak annyit mondanék:bekaphatod:)))
@janijani: Miért ócskavas? :o Teljesen rendben van az a járgány... A Biankád pedig gyönyörűséges!
A Bianchim nemes egyszerűséggel a Bianka névre halgat, a montim neve pedig Ócskavas :)
@ArtWolf: Meg az hogy minek becézgeted teljesen mind 1 az a lényeg hogy hajtsd:)
@ArtWolf: nemtudom csak úgy jött :) ja meg itt alszik velem az ágy mellett és ha elérem még simogatom is :)))
csicskaadmin, Vilmos23, miért hívják így, honnan kapták nevüket?
az én kicsikémet FreeDának hívják. (Free=FreeRide, Da= DaBomb) és kell hozzá beszélni, hogy jól viselkedjen alattad és ne dobáljon le :P
@ArtWolf: legyél már nyugodt! Attól mert te dobtad be a témát nem kell haragudni. Ez is egy vélemény.De te nyugodtan becézgesd a bringádat tovább.
@terminator: ha faszságnak tartod akkor nem kell hozzászólni, ilyen egyszerű...
az se normális aki elnevezi a bicaját ha nevet ad neki ezekszerint beszél is hozzá...
@Krupcheck: a Kira nagyon szép név, de szerintem barátnőmnek nem igazán tetszene egy női nevű bicikli, mert már így is szememre vetette, hogy több időt töltök a bicóval, mint vele - ebben mundjuk van valami, de csak azért mert Ő Egerben tanul, a canga meg a szobámban van (nincs műhely meg semmi hasonló...)
@Tóth János: Igen, de nem a mostani állapot szerint szeretném elnevezni... :)
@ArtWolf: Az én Superiorom a Sárika nevet kapta, a szine után :) A másik, munkábajárós- mindenes bicajom pedig egyszerűen Csótány, de nem az állapotát hanem a felhasználási területét jelzi a becenév.
@ArtWolf: Lehetne a neve LEGO, vagy PUZZLE,mivel darabokban van-legaláb is a képeken.:)
jobban belegondolva a tövisszúró gébics népies neve is fóka. :) (az focke wulf wf-190 vintage égisuhanó angol pilóták által ráakasztott becenév a "butcherbird" volt, ami tövisszúró gébics, ellenben nálunk a jó magyar reppentyűk szolidan fókának hívták a kiváló német vasat.)
szóval ahhoz képest, hogy a fókák nagy dög behemót állatok, repülni is tudnak, sőt, nagyon könnyűek (az általam említett focus culebro aluváz pl. 1400 gramm alatti, a teljes gép SRAM Rival szettel meg 8.2 kiló körül van :)
Lepkefing
Nekem egy KTM-em van, és én kattyosnak szoktam becézgetni :D drágaságom :D
@ArtWolf:
Részemről:
:-\ pár hete találtam a telókönyvemben egy számot "fóka" névre elmentve.. fölhívtam, hogy "mit is hirdetsz?" erre azt válaszolta, hogy "egy focus culebrot".. ég se tudja, mikor mentettem el a számát, de gondolhattam volna :D
en a noi nevek vonalan mozgok, az elsot dorothynak hivtak, a mostanit meg (szakmai titok hehe). a nevet sokan kerdeztek honnan jott, egy filmben volt egy lany aki nagyon megtetszett, es volt egy srac akinek az eselye nulla volt a csajnal megis osszejottek :) innen a nev, s vele a remeny egyszer en is megtalalom a boldogsagot :)
Pukli, Puki, szeeegééény... xd A Fóka viszont tök jól áll neki :)
@ArtWolf: 2 bringám van jelenleg.
A GT-t mindenki rózsaszínnek mondja de közben magenta. Így hát egyértelmű lett a dolog. Pinki névre hallgat.
A Focus-t meg a haverok nevezték el fókának. Így rajta maradt :)
Nálam könnyen megy, mert jelenelg három (két) bicóm van, ami közül a La Triestinára csak "Wilike" "Wilhelm" "császár" vagy "wilmoska" néven hivatkozok, míg a pirosra értelemszerűen "korál" "kokszos" neveket használom.
Ha a szingliszpíder kerül szóba, akkor "az a szr" "a mocsok" "a méhtelepi szökevény" "ipari hulladék" és egyéb szitokszavak hagyják el a számat (minek? tök jól fut, kényelmes, igazi magasépítésű városi-túrabringa, de valamiért jól esik szidni).
Mivel Coral majd egyszer megérdemel egy friss szintert-matricázást, így előtte mindenképp savazás lesz, hogy RAL mennyit kapjon és milyen nevet akasszunk rá : )
@orange: A Keroad tetszik :) A Favoritot meg én sem nevezném át... :D Remélem jön majd a szikra...
@ArtWolf: keroad-keród :)) összerakod és az összkép alapján jön a szikra,vagy nem. A Favorit az maradt ami,nem kapott nevet,az "orange"-nak meg nincs származása:))
@ArtWolf: tudod:rendet csak a kicsinyes ember tart,a zseni áttekinti a káoszt :))