Szia Anonimus83!
Az 500-asból kettő van még a honlapjukon. Az alig ötezer forintal drágább (149990) Schimano Sora váltóval, Sunrace triple hajtóművel, karbon első villával. Ha új alu kerékpárban gondolkodol, ennél olcsóbban ilyen felszereltséggel nem kapsz semmit! Kényelmesebb a vázgeometriája. Versenytársa leginkább csak akciósan van. Azaz csak a Dema Leony 1.0-t szoktam mostanában látni hasonló áron. Az se tűnik rossznak, csak alu első villával adják és két tárcsás hajtóművel. Ez nem egy nagy hátrány, de a három tárcsások eleve picit drágábbak azonos kerékpárok esetén. A Dema négyszögtengelyes. Kérdés, milyen a B'twin? Önmagában ez sem akkora hátrány, főleg ha nem vagy nehéz. Viszont, az előbbi esetben egy nagy áruház láncot támogatsz, nem egy helyi "mestert". Igaz, a decathlon is embereknek ad munkát, és ott is kifogyhatatlan egy ügyes és lelkiismeretes szerelőt, míg egy kisebb boltnál is melléfoghatsz.
Nekem is tetszik a B'twin. Főleg a drágább (269e 105-ős széttel), de van egy titkos favoritom is. Baja, hogy elég sportos a gometriája. Itt-ott hirdetik még a Bergamont Dolce 4.2 (2012) kerékpárt 190ezerért. Azaz ahol hirdetik, ott vettem a nyeregcsővem. Tudom ajánlani őket.