Sziasztok.
Dema Leony 5.0 FSA omega compakt hajtomű 50/34, szeretném cserélni a nagyobbik lánckereket ,nekem azt mondták mivel integrált az egészet ki kell cserélni.Ebben a márkában lehet nagyobbat kapni,ha nem melyik márka passzol ehhez a típushoz?
Sziasztok.
Dema Leony 5.0 FSA omega compakt hajtomű 50/34, szeretném cserélni a nagyobbik lánckereket ,nekem azt mondták mivel integrált az egészet ki kell cserélni.Ebben a márkában lehet nagyobbat kapni,ha nem melyik márka passzol ehhez a típushoz?
@mirage: Akkor ez tényleg így van.köszi!cserélem mindkettőt az a biztos.
Akkor a kicsit is cserelned kell 36osra mert max 16fogszamnyi kulonbseggel birkozik meg az atdobo....lehet igy is mukodni fog de keservesen
@riggs: Na, hát az elképzelhető, ehhez nem értek, bár én úgy gondolom, hogy nem jelentene problémát a váltónak az a + 2-3 fognyi különbség, mert átmérőben nem olyan nagy különbség.
@gyuladaniel94: igen 5 csavar tartja ,ezért is furcsálltam ,hogy az egészet cserélni akarták,kicsit tovább érdeklődtem azt mondják ha cserélem a nagyot mondjuk 52 re akkor lehet a kicsit is cserélnem kell nagyobbra mert a váltó nem bírja el.
@riggs: Nem egészen érthetően írtam le az előbb. Szóval 5 csavar tartja a helyén a tányérokat. Kompakt a hajtómű, ami azt jelenti, hogy 110mm a lyukköre(BCD), így olyan tányér kell hozzá, aminek ugyanennyi a lyukköre, és akkor márkától függetlenül jónak kell lennie.
Hülyeség, hogy az egészet kell cserélni. Az integrált a tengelyre értendő, nem a lánctányérra. Látható, hogy nincs egybeöntve, vagy egybeszegecselve a lánctányér a karral ugye. 5 csavar tartja, szóval olyan lánctányér kell neked, aminek 110mm-es a lyukköre(BCD-je) Pl ilyenek: http://ebike.hu/termekek/hajtas/hajtomu-alkatresz/lanctanyer-5karos/?r[0]=8214 márkától függetlenül jó lehet bármelyik, amennyiben a BCD stimmel.