Van egy bmx-em ami 16 kg. Mik teszik ki nagy részben ezt a súlyt?
Van egy bmx-em ami 16 kg. Mik teszik ki nagy részben ezt a súlyt?
@justride: ezt nem értem miért lenne nagyobb a súlya????????????????????????
én azért megkérdezném, hogy biztos vagy benne, hogy 2011/12-es Capture-öd van, vagy csak annyit tudsz róla, hogy kék Mongoose? Az új Capture-ök 12-13kg környékén vannak, ami valljuk be, elég baráti.
Amúgy ami egy BMX esetében, mondjuk tipikusan egy 2008 előtti Mongoose(ezekkel van tapasztalatom) esetében extra nehéz:
Váz (általában 3-3.5kg körül)
Hajtás (főleg, ha egyrészes)
Régi fém pedálok
Kerék+gumik
Régi fajta Cro-mo kilépők
Régi fajta ülés+üléscső
A villa kormány nem szokott olyan vészes lenni(az egyik bringámon még mindig egy 2008-as Mongoose villa van), viszont a kormány a régi Mongoose-okon alapból kukás.
Épp azért tettem fel a kérdést hogy rájojjek hogy mit vegyek előszőr ;(
@molfer98: Általában az old school bmx-ek mind nehezek, főleg a váz meg a kerekek a pegekkel, azt nem tudtam h még az új fejlesztések is ilyen nehezek lennének, ha teheted próbáld meg minél jobban könnyíteni a biciklit mert annál könnyebb lesz irányítani és kezelni. Jó ha veszel egy alap biciklit amin kb szabvány cuccok vannak tehát lehet könnyen fejleszteni a mostani bmx-es cuccokkal, nem érdemes nehéz kezdő bicóval kezdeni mert nem tudsz semmit vele tanulni és nem lesz inspirációd majd megunod és abba hagyod az egész biciklizést az előtt mielőtt megismernéd milyen jó is a bmx. Ja és mindannyian tanultunk fizikát ugye és van egy trükkös része amire figyeljetek:) E szerint ha a bicikli alkatrészeit lemérjük külön külön és összeadjuk több jön ki mintha egyben lemérnénk a biciklit.. kb 500-700 különbség is lehet, szóval így kalkuláljatok ha spórolgattok:) Na szebb napokat, lassan tavasz! RIDEBMX!