honnan tudom megállapítani, hogy egy váz usa bb-s?
honnan tudom megállapítani, hogy egy váz usa bb-s?
@olaf: Plusz a menetes tengelyű hajtások, amik American golyóskosaras megoldásokban szerepelnek. Tipikusan az egyrészes(Z) és a hatszögletes tengelyes hajtások voltak ilyenek, persze több nyolcbordás hajtás is megjelent ezzel a megoldással. (nem lényegi infó a korai négyszögtengelyes megoldások, pl sugino the 401).
Nos ezeknek a tengelyátmérője a legvastagabb pontokon(tipikusan a menet) 23.5mm tehát, ha ipari csapágyas hajtásba szeretné betenni valaki, akkor le kell esztergál(tat)nia a menetet, és valamennyit a tengely kerületéből.
Szerintem a kérdés a fent említett hajtókartengely típusra vonatkozott, de ahogy kakalada képeit elnézem a kérdés tárgytalan.
@kakalada: olyan nincs h usa bb hajtás, van 19mm-es és 22mm-es tengely, amiyen méretű a csapágyad olyan hajtás megy bele (usából, euból, midből, spanyolból is van 19-es és 22-es is)
@olaf: valahogy meglehet azt oldani, hogy a mid bb-s vázba belerakom az usa bb-s hajtást ?
@atesz98: Attól függ h milyen méretű csapágy megy bele a vázba, és ebbböl van 4 féle
A legnagyobb méret az USA BB szal elég egyszerű megállapítani..