@OKdoki: Érdemes volt kimenni, én 5 bringát tudtam meghajtani. Épp a Trek Domane-nel kezdtem, mert az volt legkorábban szabad (jó sokan voltak tavalyhoz képest...). Hát vegyes érzelmeim lettek, mindenképpen ki akartam próbálni egy komolyabb outit, méretben lehet eggyel nagyobb kellett volna nekem (54-es volt a váz, viszonyítási alapom meg egy 56-os fixi, amit hajtok), de amúgy kényelmes volt. Furcsa volt a szerintem túlzottan előrehajló tekerési pozíció, amikor a fékkaron felül támaszkodtam és nyeregből kiállva is imbolygósnak érződött. Feltűnően jól fogtak a fékek. Az elöl 2 tányérral is megbarátkoztam. Egyelőre maradok a montizásnál :D
Aztán mentem i-Driveos GT Sensorral, Haibike Greek-kel, Kross R12-vel és egy Merida Ninety-Ninenal. Idén se volt sok 26"-os monti, így idén is megpróbáltam eldönteni, hogy tetszik-e a nagyobb kerékméret vagy sem. Nos a Haibike és a Kross (ami 27,5"-es) sem jött be annyira, a kör elején az a pár döntött kanyar nem jött ki és szerintem a saját bringámmal tudtam volna elegánsabban menni. Annyira nem éreztem előnyét a nagyobb keréknek a rázósabb részeken... egészen amíg a Meridával nem mentem, az viszont bejött. Furcsa volt az is a nagyobb kerék miatt, de sokkal könnyebben átment a terepen a kör második felében. Szóval kitaláltam, ha 40 leszek és már nem akarok szűk ösvényeken csapatni, akkor veszek egy 29ert :D Amúgy az is érdekes volt, hogy a GT felfelé tekerve kevésbé pogózott, mint a Merida, de mondjuk a propedal le volt tekerve nyitottba.
Akinek nem sikerült idén kijutnia, annak ajánlom, hogy jövőre menjen ki, nagyon jó lehetőség próbálgatni. A szervezésről még annyit, hogy sátor válogatja, van ahol kevesebb volt a pedál (spd), mint a bringa, a vezetett körökben nem mindig lehetett ereszd el a hajam módjára menni, de van ahol elengednek egyedül is egy körre. Fél óra kb. egy kör mindennel együtt. Érdemes előre 1-2 órával beregisztrálgatni előre és akkor folyamatosan lehet menni. Nem fukarkodtak sehol a promo cuccokkal :D Összességében jó volt a szervezés.