Kíváncsi vagyok hogy ki mit használ saját védelmére, és hogy mit tart a legfontosabbnak/elhanyagolhatónak. Én fullface-t szemüveggel, kesztyűt, térd és sípcsontvédőt illetve protektordzsekit. Viszont amikor xc-zek akkor csak mtb sisakot és kesztyűt.
Kíváncsi vagyok hogy ki mit használ saját védelmére, és hogy mit tart a legfontosabbnak/elhanyagolhatónak. Én fullface-t szemüveggel, kesztyűt, térd és sípcsontvédőt illetve protektordzsekit. Viszont amikor xc-zek akkor csak mtb sisakot és kesztyűt.
@sipi88: Télen a városban is komoly felszerelést használok, 661 protektor ing, térdvédő, THH motoros fullface sisak (-20 fokon is melegem van benne, de legalább nem fázik a fülem, de furán néznek az emberek rám), plusz egy Fox Bomber bőr motoroskesztyű.
Plusz Continental Spike Claw szegecses gumi,gond nélkül megyek a tükörjégen, az emberek meg néznek hogy hogyan :-)
Plusz láthatósági mellény USB-ről tölthető lámpákkal, meg küllőprizmák és küllő csillogók.
Nyáron lazábbra veszem a dolgot az egyszerű túrázások alkalmával, Tesco-ban vettem egy láthatósági sárga színű reflexcsíkos kerékpáros bukót, ami egész jól szellőzik, és pont ugyanolyan hungarocell-szerű anyag mint a többi. Ezen kívül nyilván rajtam van éjjel a láthatósági mellény mindég.
A DH bicim még sajna nem épült meg 100%-ban, de nyilván DH/FR gyakorláshoz kénytelen leszek nyáron is a komolyabb felszerelést felvenni.
A kérdésem: Ti hogyan bírjátok ki hogy nem lesz melegetek ennyi védőfelszerelésben tekerés közben? Vagy egyszerűen kora reggel mentek DH/FR körre amikor még nincs meleg?
Hát én csak szoftosan nyomom a Janin, így csak fullfacet, de tervezek venni térd-sípcsont, és könyökvédőt is,mivel múltkor rosszul vettem le egy ugratást, és rútul összetörtem magam :D
Hát szintén sisak, kesztyű, lábszárvédő, gerincvédő olykor protektorral, de általában anélkül. :D a szemüveg nálam tabu mivel engem zavar a kilátásban ezért szerváltam nagyobb látószögű sisakot.