Legyen-e III. Kurd dh májusban a Tamási MTB Klub rendezésében?

1-3 (3 hozzászólás)

Elküldve: 2013.02.11. 02:42 alko00 

 • alko00 avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 2
Témaindító hozzászólás:

Sziasztok kedves DH szerelmesek!

A témaindítás lényege marha egyszerű, érdekelne a véleményetek, hogy lenne-e értelme idén is megrendezni a Kurd DH versenyt.

Sajnos amikor először indítottuk, akkor még elég nagy anyagi bukta volt a mindössze 13 versenyző létszáma miatt, akiknek lézeres méréssel egybekötött mentők jelenlétében zajlott elit versenyt rendeztünk. Tavaly jobb volt a helyzet, a 32 versenyző már majdnem kihozta nonprofitra a versenyt, ami ezúttal házi körülmények között megrendezett verseny volt, visszafogottabb klubrészvétellel, de jó hangulatú és szintén elsőrangú szolgáltatásokkal egybekötött verseny volt ( 3 felszállítóautó, lézer, kaja)

A kérdés viszont az, hogy megérné-e ezt a rendszert folytatni idén? Sajnos nem kis hátrány lenne idén, hogy az egyik volt kurdi rendező, aki a rendezés 95%-át csinálta, Tóth Ferenc barátom, sajnos már nem elérhető ilyen szempontból, ezért ha lenne idén verseny, akkor annak rendezése a Tamási mtb sk-re esne, illetve rám, aki eddig csak mint pályaépítő voltam jelen, de készen állok bedobni magam, és így Farkas Ferenc montis kollegával meg tudnánk idén oldani a 3. Kurd DH-t. Én már elkönyveltem a verseny végét, amikor legjobb barátom külföldre ment dolgozni és 250 kilóméterrel arrébb költözött, de apró beszélgetés során a Tamási szervezés felvetette az idei verseny lehetőségét és felajánlotta teljes segítségnyújtását a verseny szervezésének tekintetében.

Úgy gondolom kár lenne egy ilyen Magyarországon elsőrangú versenyt felfüggeszteni, még ha fáj is , hogy idén nem a legjobb barátom mint abszolút szervező, társammal kézen fogva tudom csinálni, de biztosan megoldható, ehhez mindössze létszám kell! Ha sikerül minél több visszajelzést kapnom, annyit, amennyi már elegendő létszám lenne a verseny megrendezéséhez, akkor szintet lépünk a szervezésben, ha halott marad a téma, akkor a verseny is vele együtt.

Néhány alapadat a pályáról.

A pálya rövid, közel 800 méter, és a tavalyi győztes Papp Norbert ideje közel 56 sec volt, de a pálya ez alatt 65 métert lejt, ami körülbelül jelzésértékű a nehézségére nézve. Az idén így is nehezebb lenne a pálya, a letörés ezúttal 210 cm, a nagy ugrató pedig nem asztalos, hanem egy megnövelt magasságú ugratóval ellátott 5 és fél méter után 4 méter érkezővel rendelkező monstrum lett. A letörés előtti völgybe eddig csak be kellett zúgni egy pici steep dropról, ezúttal abból a dropból egy nagyobb deszkázott drop lett ami kissé félelmetesebbé is tette azt a szakaszt. A kövesútra ugrás immáron egy kifele ívelt dobó, nem csak egy sima raklap(mivel azt a raklapot helyi brazilok ellopták a fűtőértéke miatt). A pálya pumpis-ugribugris alja eltűnt , helyette egy szörnyeteg ugrató lett berakva asztallal és kb 10 méter leérkezővel, igazi gyakorlós darab!

Ennyi változás lett, szerintem a pálya előnyére, kissé talán rémisztő is lehet amatőrebb szinten, de kerülő lesz mindenütt ! Ami még várat magára, az a nagyletörés után egy völgyátugrás , amit közkívánatra megépítek addig, de ahhoz rengeteg visszajelzés kell! :P Szerintem jelentkezzetek bátran a v-alko@freemail.hu-n vagy írjatok rám facebookon, ott apróbb képek is fellelhetők a pályáról a profilomban. Ki tudja, addig lehet haza tudom csábítani Fecó barátomat Sopronból, ha mást nem akkor a versenyre! De így vagy úgy , kár lenne az ő hagyatékát, a Kurd DH-t, a múlt szép lezárt emlékévé tenni, amikor hátratett kézzel lehetne a jövőben ez a verseny országos szinten elsőrangú etap, mint ahogy eddig is azzá tette a Fecó! A pálya egy 100 méteres szakaszt kivéve, olyan mint egy nagy kombó mára, kár lenne akárkinek is kihagyni!!! egy élmény amit biztosan át akarsz élni! Akik eddig voltak rosszat még nem mondtak róla, sőt ,már visszatérőink is voltak, nem véletlenül! Gyertek!

Alkonyi Koppány

Elküldve: 2014.07.02. 12:27 ktmriki 

 • ktmriki avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 8

A pálya a versenyen kívül is használható? És ha igen, hol? Előre is kösz!

Elküldve: 2013.12.10. 10:41 Mikki 

 • Mikki avatar
 • DH/Freeride arc
 • hozzászólások: 9

2014 tavaszán benne lennék...

 
Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
 • lista első elem
 • lista második elem
 • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
 1. számozott lista első elem
 2. számozott lista második elem
 3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!