helóó:) van egy mongoose motivator mini-m és van bent egy menetes villa ..tudok beletenni normális villát ugyanazzal a csapággyal/milyen vastag egy normál villa villanyaka ?
helóó:) van egy mongoose motivator mini-m és van bent egy menetes villa ..tudok beletenni normális villát ugyanazzal a csapággyal/milyen vastag egy normál villa villanyaka ?
1) Integrált fejcsapit simán biztos nem tudsz belerakni. Láttam, hogy valaki esztergáltatott hozzá speckó csészéket, és úgy belerakta normál fejű vázba
2) Ha 1"-os menetes villád van, akkor 1"-os ahedes cuccot simán tudsz bele rakni, esetleg csapágycsere kell, hogy minden passzoljon.
3) Ha 1"-os menetes villád van, akkor házilag bele lehet mókolni a az 1 1/8"-os ahedes villát, erről linkeltem már egyszer egy oldalt, volt hasonló téma valahol itt a fórumon. ez az a link: http://www.global-flat.com/smf/index.php?PHPSESSID=2727b3c06d2af280e283a5990b586529&topic=28925.0
van hozzá átalakító csapágy is, de nem kommersz cucc, tehát nem találod meg minden boltban: http://www.genuinebicycleproducts.com/parts.html
4) Ha 1 1/8"-menetes a villád, akkor az 1 1/8"-os ahedes villa, egy csapágycsere után belemegy. A csapágycsere azért kell, hogy minden patentül passzoljon.
Ha jók az infóim, akkor a Micron 2012-es modeltől ahedes, szóval a tied 2011 vagy korábbi, ezek 1" menetes villával voltak szerelve. A "normál" villanyak, vagyis ami a legtöbb BMX-ben manapság elterjedt(komoly BMX-et ma már nem igazán szerelnek mással) az 1 1/8"-os aheadedes megoldás.
Továbbá a villákról és a vázakról, meg úgy általában egy bringa szereléséről itt találsz megdöbbentő cikkeket:
Folyamatosan bővül.
és hogyha mindez működik..tudok beletenni ugyanabba a vázba és villába integrált fejcsapit ?
@matekahh: lefényképezed és feltöltöd a fotóalbumodba és akkor meg tudjuk nézni pontosan miről is van szó
arra a menetesre gondolok amin a tetején van menet és egy ilyen recés szélű szart kell rácsavarni a csapágyra
@matekahh: lehet bele rakni...nekem is menetes volt (ha külső menetesre gondolsz) és vettem egy másik villát és simán jó semit nem kell cserélni
Ugyan azzal a csapágyakkal kizárt. Sima villát asszem rakhatsz bele,de akkor új csapik meg új befogó kell.