Egy direkt sízésre készített szemüveget lehet használni DH ra is miben különböznek ?
Egy direkt sízésre készített szemüveget lehet használni DH ra is miben különböznek ?
@LeviRider: Meg ha crossban tudod tartani ahol nagyobb behatások érnek akkor bicózásnál miért ne tudná tartani az ember...
@ricsi94: hát az én Fox V2es crossbukóm 1350g, de a V3-as még könnyebb... a bicós bukók kb. 1 kiló körul vannak. Én is ezért kérdeztem mert az a 200g nem számít semmit...
@LeviRider: Erre a súly dologra csak azt tudom mondani hogy az én Motorozáshoz való bukóm 1400g ha valaki ennyit nem képes cipelni a fején akkor elég pudingXD Nem hiszem hogy egy sixsixone sisak annyira könnyű lenne.
@LeviRider: lehet h könnyebb de például közúton nem engednek vele motorozni. de mivel cross bukó, nyilván nem sokat vagy egyáltalán nem meg közúton akkor az úgy oké :) de a súly nem minden.
Amúgy ismerek motorost aki sixsixone sisakban motorozik mert könnyebb
@Petiboy:Azért merült fel a kérdés mert előbb motoroztam és utána kezdtem bicózni:)van egy dirt bukóm de pl János-hegyen jobb egy olyan sisak ami védi az állam(és fox bukó:D másmilyet nem hiszem hogy vennék:)
@LeviRider: MacTavish jól mondja én is azért vettem mocisat mert egyrészt olcsóbb, másrészt jobb, és ha netán kedved támad motorozni akkor sem kell újat venned :)
@LeviRider: a motoros sosak 3x erősebb kivéve ha nem egy fox dh bukóról beszélünk vagy hasonlóról..
Nem akartam új topikot nyitni, úgy gondolom ide illik a legjobban, mi a különbség a bicós és a cross sisak közt?súlyon kívül mert az nem érdekelxD
Szellőzésben nem tapasztaltam különbséget, pedig van mindkét szemcsim!:)
A dh szemcsik vmivel jobban szellőznek állítólag.Boltban ezt mondták.:D
Aha köszi srácok akkor csak a forma illetve a lencsében különböznek. De a szellőzőnyílásokkal mi a helyzet ?
-méretbeli eltérés lehet -a lencséi esetek 90%-ában sötét szinezett ami sűrű erdei pályán nem előny. -a síszemüvegek nagyrészt UV szűrősek mivel télen nagyobb az UV sugárzás és ugyebár a síelés téli sport :P
Norbee18 leírta a lényeget. Ja és még annyi hogy drágább a Síszemcsihez a lencse egy kicsivel tudtommal.
Lényegileg csak a forma különbözik, aminek köszönhetően nem biztos, hogy a síszemcsi rendesen belefekszik a sisakba!
szerintem hatalmas kulonbseg nincs, talan a formaban kulonboznek egymastol picit :)