Kerékpárnál mi okozhat erős izomból tekerésnél recsegő hangot?
Kizárólag erős tekerésnél : indítás, és emelkedő. Recsegő ropogó hang jön valahonnan.
Nyereg nyeregcső kizárva mert kiállva tekerésnél is megvan a hang.
Láncnyúlásmérő semmit se mutat.
Kerékpárnál mi okozhat erős izomból tekerésnél recsegő hangot?
Kizárólag erős tekerésnél : indítás, és emelkedő. Recsegő ropogó hang jön valahonnan.
Nyereg nyeregcső kizárva mert kiállva tekerésnél is megvan a hang.
Láncnyúlásmérő semmit se mutat.
még egy ötlet, hajtás közben locsold végig szépen sorjában a dolgokat, volt, hogy nekem igy adta ki, hogy a nyeregcsövem recsegett pedig lentről jött a hang.
Télen cseréltem középcsapágyat, ami kerámia golyós, (vagy bevonat?) van egy olyan tulajdonsága, hogy amikor "túlmelegszik" akkor nyekereg. 20fok alatt nem csinálja :-)
Éppen a múlthéten volt nálam ugyanez, én kiszedtem a középrészt (már amit lehetett), kimostam, újra zsiroztam, ma volt a próba, semmi hang. azt mondjuk nem ártana tudni milyen a középrész.
@buch7: Elsősorban a középrész és a hajtás többi részeire gondolnék. Első körben a középrész/monoblokk. Rángasd meg, hogy kotyog-e a pedál. A láncot lehet levenném és úgy tekerném meg. Ha úgy nem recseg akkor hátul lesz a fogaskoszorúnál a gond.
Nyeregcsőt azért zártam ki, mert azt írtad, hogy kiálláskor is ropog valami. Egyébként elsőre arra tippletem volna, már általában azzal szokott a gond lenni. Vagy a nyereg pálcáinál, ahol csatlakozik a bilinccsel a byeregcsőhöz.
@buch7: Lényegében bármi ami terhelést kap. - Pedál, Hajtókar, hajtóműcsapágyazás, váz valamely pontja, hátsóagy, kazetta (racsni)....stb.