Hali! Hajtókarcsavarom folyton kilazul, és elkezd mozogni a hajtókar,ami eléggé idegesitő tud lenni, mért lazul ki? illetve hogyan tudom javitani? válaszokat előre is köszönöm! :)
Hali! Hajtókarcsavarom folyton kilazul, és elkezd mozogni a hajtókar,ami eléggé idegesitő tud lenni, mért lazul ki? illetve hogyan tudom javitani? válaszokat előre is köszönöm! :)
@ISMET: nálunk az sem segített =D se más egyéb megoldás raktunk rá teflont, kócot semmi nem fogta meg, és persze egy idő múlva beletört a csavar ahogy az a 8 bordásnál lenni szokott, mivel annyiszor lazul ki és húzod meg hogy nem bírja =D
@csabaszasz: Csavard ki, tisztisd le a csavart, el szaladsz egy autós boltba menetrögzíző folyadékért, kis piros doboza van kb 1 decis, a kék színűt ajánlom az a legerősebb, a csavarra csepegtetsz 1-2őt hogy bele follyon a menetbe és csavard be aztán nemigazán fog kijönni.
@mandel92: hány éves vagy? mert ha tényleg 7, max. 13. Ennyi idős lábad alatt nem fog kilazulni de mikor majd erősödsz akkor majd meglátod hogy nyikorogni fog ;) mert lazul, a 48 bordásra meg nemtudom miért mondod azt hogy mindig meg kell tépni... majdnem 1 éve hogy feltettem a bicómra és azóta nem volt hozzányúlva... mivel nem lazult ki. =)
@spank309: én ano igy öszetépketem sose lazultki a 48 bordás meg anyira nem tecik mert mindig agyonkel tépkednem a 2 csavart mondjuk most az van :)
@mandel92: attól még ki lazul =) 8 bordásra nincs normális megoldás... szar az egész rendszer ahogy van ezért jobb a több bordás.
8 bordánál legegy szerüb megoldása csavar lazulásra mi után meg huztad a karokon a csavart mégrátépsz a tengely cseverára ezáltl öszefeszül minden és nem lezulki
elvileg ha meg van húzva nem kéne lelazulnia. nekem pl 15 centis inbusz kulcsom van arra a célra. egy fele olyan hosszúval pl lehet nem lehet eléggé meghúzni
@komposztalo: Na bazz. Megyek pihenni, már olvasni sem tudok :S
@konyageri: Rendesen le lett zsírtalanítva a csavar meg a furat is?
@Gege: én már olyannal is próbáltam az se fogja meg az enyémet :(
nekem is van ilyesmi gondom esetleg még érdemes fémragasztóval bekenni(folyékony fém ami megköt és utána csak flexxel lehet szétvágni
bmx hajtásnál ez mindig megfog történni akárhogy rögzíted a csavart én ezért váltottam 8 bordásról 48-ra mert az legalább nem lazul ki, nem nyikorog. nem recseg semmi. Ha 8 bordásod van az egész életedben ki fog lazulni ha csak nem hegeszted bele xD
@Gege: BMX-nél elég ritka a négyszögtengelyes hajtókar. A modernek között talán csak a Primo Hollowbite-nak van négyszöges verziója, inkább a 80-as években volt jellemző. Olcsóbb BMX-ekben hatszögletes tengely még megtalálható, de a 8 bordás(octalink szerű) és a 48bordás a jellemző mostanság.
@csabaszasz: Gondolom sima négyszög tengelyes hajtókarról van szó. Kikopott a négyszög, és ezért lazul ki. Megpróbálhatod menetrögzítővel bekeni, gyárilag is raknak rá.