2010-es UMF-em van (Brad dj3) 1hete vettem és 4napja nyikorog a hajtás mikor ráhajtok a balra nem tudom mit tegyek.. help:D
2010-es UMF-em van (Brad dj3) 1hete vettem és 4napja nyikorog a hajtás mikor ráhajtok a balra nem tudom mit tegyek.. help:D
Ez egy nagyon egyszerű helyzet. A testsúlyod kicsavarja a hajtókar rögzítőcsavarját. 2 6szög alakú kulcs kell hozzá, fejből nem tudom a méreteket, de bemész egy szerszámboltba biztos adnak. Az egyikkel először meghúzod a nagyobbikat, utána pedig az azt összefogó hajtókaron lévő kisebbet. NAGYON erősen. Ha megint kilazul, akkor rögzítő hab, állítólag különböző anyagokat is lehet tekerni a csavarmenetre, hogy beszorítsák, vagy odahegeszted. Elég valószínű hogy ki fog lazulni, mert minden húzásnál kopik a csavarnak a menetpereme, tehát mindig könnyebben ki fog jönni.
Sok szerencsét.
@mesternandor: csö a pedál ahogy becsatlakozik a hajtókarba oda tegyél alátétet
@mesternandor: ami st mondott azt csináld... nekem is az szokott lenni a baj
hát nekem még azér nyikorgott régen mert elkoptak a fogak a lánctányéromon.. :D
szerintem meg szedd le a tengelyről, tisztítsd ki és tedd vissza jó sok zsírral. amúgy általában azért nyöszörög, mert koszos lesz, ez ellen véd a sok zsír is, mert így nem tud a kar és a tengely közé kosz jutni