Mit javasoltok, komplett fékcsere, vagy csak féktest csere?

1-9 (9 hozzászólás)

Elküldve: tegnapelőtt, 16:02 azaki71 

• azaki71 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

A 19éves kerékpáromon a Shimano DEORE LX ST-M585 fékdugattyuk mellet továbbra is lassú olaj szivárgás van. De az LX ST-M585 egyben fékváltokar is, vagyis ha komplett féket cserélek, akkor váltokarokra is szükségem van. (3x9). Járható út, ha csak féktestet cserélek? És marad at eredeti Shimano M585 fékváltokar? Vagy mindenkép a komplett új fék a biztos?

Ti milyen féket ajánlanátok? Elegendő lehet egy MT-200 fék szett? Tudja az amit a LX ST-M585?

Elküldve: tegnap, 11:49 azaki71 

• azaki71 avatar

Igazad van. Köszönöm a tanácsokat.

Elküldve: tegnap, 10:33 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: A féknyereghez fékbetét és távtartó jár. Roppantógyűrű nem. Az a vezetékhez jár. De az minek neked? Régi vezetéket kitekered és betekered az új nyeregbe. Ennyi. Ha nem akarod vágni a vezetéket, akkor nem fog kelleni. Fémes betét jó abba a fékbe simán.

Elküldve: tegnap, 10:28 azaki71 

• azaki71 avatar

Nem agyaltam tovább, kell a fék. Végül a Shimano Deore BR-MT500 rendeltem, meg és hozzá a roppantó gyürüket (közben megnéztem a fékcsövem tipusát is ami BH59). Fékolajam még van.

Elküldve: tegnap, 09:50 azaki71 

• azaki71 avatar

Elolvastam a specifikácíokat és a Shimano Deore BR-MT500 és BR-M6100 között gondolkodom. Nyilván semmit nem akarok tulbonylitani, de az nem árt, ha tudok használni hozzá fémszemcsés betéteket is. (Eddig azt használtam az SM-RT66 féktácsákkal, ami tárcsák ráadásúl szinte újak, mert februán végén cseréltem)

Esetleg tudjátok, hogy a féknyerekhez tartózék a roppantogyürű, vagy sem? Mert ha nem, akkor külön megvásárolom, de nem tudom mit tesz a shimano a dobozba. Ill azt is remélem, hogy fékvezetékem is kompabilitis.

Elküldve: tegnap, 08:58 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: Igen, akkor a Deore jó lesz! Shigura: biztos van, aki szeret így variálni, de ha nem muszáj, vagy nincs konkrét ilyen cél, akkor én nem variálnék az biztos, mert az plusz egy hibalehetőség/szívás. Amúgy meg a fékkarban a munkahenger és a féknyereg/dugattyú átmérő/stb. kialakítás egymáshoz van tervezve! Szóval ott érhetnek plusz meglepetések is! :)

Elküldve: tegnap, 08:43 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat
  • Hegyikerékpárosok csapat

Ha van kedved kísérletezni, ez egy remek alkalom lenne egy Shigura projektre. Keress rá a Shigura-ra ha nem ismernéd, tőlünk nyugatabbra van kultúrája,és a te esetedben most pont jól jön ki az alkatrészcsere is. Ha nem is ilyen progresszív javítást, de mindenképp a felújítást javaslom, mert a bringa se mai és nem akarsz fékváltókart cserélni gondolom.

Elküldve: tegnapelőtt, 20:17 azaki71 

• azaki71 avatar

@Makky: Köszönöm, ez remek hír nekem. Ami nekem van abba a féktestbe egynesen megy bele egy csavarral és nem oldalról. Ilyen: https://www.ebay.com/itm/185475928325

Igen, a kerámia dugattyukról sok rosszat olvastam. Én a Deore BR-MT500 néztem.

Elküldve: tegnapelőtt, 20:03 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Persze, simán lehet csak féktestet cserélni! De arra figyelj, hogy a Shimanonál kétféle hidraulika csatlakozás van a féknyereg oldalon! Van az egyenes, meg a banjo-s. Ha jól látom, akkor a tied banjo-s (oldalról van becsavarozva)! Szóval az MT-200 biztos nem lesz jó, mert az egyenes. (Lehet vezetéket is cserélni, de az elég drága móka! A vezeték csatlakozása nem módosítható házilag!) Maga a féknyereg nem olyan drága dolog. Én az SLX-et javaslom. M7000. Az már banjo-s. A Deore még egyenes csatlakozású. De alig drágább csak az SLX amúgy. És érezhetően jobb. Nekem volt mindegyik. Csak a kerámia dugattyúkkal finomabban kell bánni, mert hajlamos lehet letöredezni a pereme. Főleg, ha nem megfelelően szereled!

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!