Egy fórumon ezt olvastam:
""A nagyobb probléma, amivel kapcsolatban aggályod merült fel, az, hogy az MT500 féknyergek, amelyek "széles típusú" betéteket igényelnek, NEM fognak megfelelően működni az RT66, RT76 vagy RT86 tárcsákkal. Bár kompatibilisek a fémbetétekkel, mindegyiket "keskeny típusú" tárcsáknak minősítik. Az inkompatibilitás oka, hogy a széles típusú betétek (B01S) felülről lefelé szélesebbek, és nem kompatibilisek az RT66/76/86 tárcsák keskenyebb mélységével. Ha megpróbálsz egy ilyen tárcsát használni, a betétek túlnyúlnak a fékezőfelület belsejébe, a betétek egy része a fékezőfelületen, egy része pedig a támasztókarokon lesz. A betétek egyenetlenül fognak kopni, és jó esély van rá, hogy kellemetlen zajokat fognak kiadni, ráadásul veszítesz a fékerőből és az állandóságból.""
Majd elolvastam a shimano kompabilitási listát, ahol a MT-500 hez a Shimano a következő féktárcsákat sorolja fel.
ST-RT56, 54, 30, 26, 10, EM300,
Ha ezt elöbb tudom, (így jár aki nem tájékozodik) akkor nem ezt a féket választom.
Mindemellet a B03s és B05s-RX betéteket ajánja hozzá a shimano, és fémest nem. (Persze biztos elbirja a fék a fémes betéteket).
Ahogy írtam, hátra van egy tárcsám Rt-56, elöre viszont rendelnem kell egy 180mm-est.