Ár érték arányban melyik az előnyösebb? 9 éves fiamnak szeretném karácsonyra abszolút kezdő e szeretném ha minnél tovább jó lenne a bringa neki. Tudom hogy nem ez a csúcs de erre telik. Mindenkinek köszönöm a segítséget
Ár érték arányban melyik az előnyösebb? 9 éves fiamnak szeretném karácsonyra abszolút kezdő e szeretném ha minnél tovább jó lenne a bringa neki. Tudom hogy nem ez a csúcs de erre telik. Mindenkinek köszönöm a segítséget
Nos a helyzet az, hogy a 2012-es mongoose Subject és Article is full Hi-Ten vázas. Idén a Mongoose felhagyott a kevert alapanyagú vázakkal, mivel a tapasztalat az, hogy különböző anyagok hegesztése problémás, és gyengíti a szerkezetet (lsd. alsó kategóriás WTP vázak a cro-mo - Hi-Ten csövek találkozásánál repednek legtöbbször)
A Subject full hi-ten, tehát a villa is és a váz is, USA BB középrész, egyrészes hajtás, ami ami később sok fejtörést okozhat. Nincs fékcsonk a villán( manapság amúgy sem divat). full golyóskosaras csapágyazás az agyakban.
Az Article full hi-ten váz, cro-mo nyakú villa. De ami fontosabb: MID BB középrész és háromrészes hajtókar. Iparis hátsóagy. Pivotal ülés(előnynek szokták felsorolni, bár én a sines üléseimmel is tök jól vagyok)
A fentiek a 2012-es modellekre érvényesek. A korábbi években alapanyag beli eltérés is volt. A Subject mindig full-hi-ten vázat kapott, míg a 2011-es Article cromo főháromszöggel rendelkezett.
Összességében az Article jó alap, ha később fejleszteni szeretnénk a biciklit, akár egyes alkatrészek (hajtókar, csapágyazás) akár a komplett váz cseréjét tervezzük.
egyértelműen az article, annak sokkal jobb a felszereltsége, nem kell rajta annyi mindent cserélni (sokkal tovább bírja és jobbak), én a helyedben azt venném meg
SZERINTEM VEGYÉL MONGOOSE SUBJECT 2012-t egyik barátom árul egy 2012-es évjáratút Heves megyében. http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=102865 a linkje
Article milliószor jobb, főleg kezdésre, mivel erős, kevés vele a gond, viszont trükköket teljes biztonsággal lehet vele gyakorolni. Csupán 3 apróbb dologra kell figyelni: Középtengely könnyen porosodik, de max 5000-ből kijön egy új, rotor néha kattog, ez nem baj, nem kell megijedni, valamint a lánc nagyon gyorsan megnyúlik, kattog, megbízhatatlan, viszont ha nem 70 Kiló és nem kezd el rögtön félcsőben trükközgetni, vagy dirtpályákat hódítani, akkor tökéletes egy darabig. Én 4 éven át gyűjtöttem rá, és minden fillért megért. Ha kifizetnék sem cserélném el.
szerintem az article már csak az árából is ítélve meg nem is olyan nagyon rossza felszereltsége mongoose-hoz képest de ez csak szerintem