Melyik hátsóagyat vegyem? (dirt/street). Esetleg ha ilyen áron tudtok jobbat, mondjátok.
Melyik hátsóagyat vegyem? (dirt/street). Esetleg ha ilyen áron tudtok jobbat, mondjátok.
@benvok: hát igen, a BTS HC Elite egy alsóbb kategóriás freecoaster, ezért is vetettem fel a HC Pro-t, ami viszont kb ugyanolyan kazettás egysebis, extrém agy, mint a Novatec, de olcsóbb. mondjuk azzal végképp nincs tapasztalatom. jó tekerést az új agyhoz!
@pranksta: Persze a kevésbé hozzá értő nem rád vonatkozik, ne értsd félre. :D
@pranksta: Novatec-ből van nem gyors záras is. Nyilván én sem vennék olyat. Egyébként akárhol olvasom a BTS-ről a kevésbé hozzá értők jót írnak, mert olcsó jól néz ki stb. De bementem múltkor pl. egy kerékpárüzletbe kikérni a véleményt, ahol a BTS-ről nem éppen pozitívan nyilatkoztak. :D Bár tény, hogy vannak megbízható, jó termékeik is de talán ez hátsóagy nem tartozik ide.
Köszönöm mindenkinek a véleményt, a Novatec-et veszem. :)
@benvok: ponthogy azt írja, hogy az előző agy a nagy tömegével vette célba a dirtösöket (ami egyébként csak marketingszöveg, nem nehezebb, hanem erősebb agy kell dirtre..), ez pedig inkább XC/túra. szó mi szó, én dirtre nem vennék gyorszáras agyat.
a csapágycsere kérdésben nem hinném, hogy különbség lenne a két agy között. két topicot is találtam itt a testbikeon, ahol Novatec-ben akartak csapágyat cserélni (mellékesen BTS-sel kapcsolatban ilyet nem is találtam, pedig kerestem, ez is jelenthet valamit..!), az ott adott válaszok alapján a BTS-é is ugyanúgy cserélhető, mivel nem márkafüggő a dolog. ja és hülyeséget írtam, a fogaskerék is cserélhető, csak nem magában, mivel egyben van a driverrel.
a lényeg, hogy egyik sem egy felső kategóriás agy. amiben különböznek az az, hogy a Novatec sima kazettás rendszerű, a BTS pedig driveres freecoaster. funkcióban különböznek.
ha hiszel az árkategóriában, akkor azt is nézd meg, hogy melyiknek mennyi az eredeti ára.. a BTS-ében nyilván a freecoaster rendszer is benne van, de van sima kazettás agya is, ami viszont jóval nagyobb kedvezménnyel kapható, mint az ugyanolyan alapárú Novatec. ha a két márkát szeretnéd összehasonlítani, akkor inkább ezt nézd, ne két másféle agyat.
ahogy én látom a dolgot, nem igazán jött fel döntő érv egyik márka mellett sem, bár árkedvezményben jobb a BTS.
@wiktor21: Érdekes, az E-bike ismertetőjében meg az van, hogy a Novatec ezzel az aggyal a dirtösöket vette célba.
Pont ilyen véleményt vártam amúgy, köszi. Már 90 %, hogy a Nova lesz. :)
Én Novatec-et használtam, tőcsavaros kivitelben, könnyű szerelhetőség, szinte mindennek ellenáll (por, víz, sár), elég igénytelen nem kell sűrűn karbantartani. A gyártó szerint nem extrém felhasználásra termett, de én freeride-ra használtam és meg se kottyant neki, tökéletesen fut, nem ugrál a lánc sem. Cserélhető fogaskerék, ami szerintem mindenképpen pozitív. A gyári záróanya nem valami minőségi, ezt ajánlatos rögtön cserélni! És ha valami alkatrész kell hozzá, pl csapágy, könnyen beszerezhető! Én a novatec-et ajánlom!
Üdv
Ráadásul a Novatec-hez kapni simán csapágyat.... nem elhanyagolható.
@andris2222: öö, bocsi, h megint beleszólok, nem akarok állást foglalni egyik agy mellett sem (mivel csak az egyiket ismerem), de a BTS drivere valóban más, pl nincsenek benne kalapácsok. rugó van, de teljesen máshol és más funkcióban, ebben a tekintetben nem összehasonlítható a két cucc.
@benvok: a freecoaster agy mindig néma lesz, mivel más rendszerű, nincsenek benne kalapácsok. mégis sokan használnak ilyet.
a lényeg, hogy ne a divat és ne mellébeszélés miatt dönts. adott két eltérő funkcionalitású agy, azt válaszd, amelyik neked megfelel.
@andris2222: Szerintem is az lesz... több szól mellette mint ellene. Köszi!
novatec lesz a nyerő szétrobbanthatatlan lehet hekkelni. erősebb rugo stb más driver. kalapácsokat is kapni hozza nem drága én 500 ft vettem bele rugo kalapácsszettet ami max hátrány a sulya de szard le :)
@pranksta: Hát igaz... de szerintem ennek a műfajnak ,,elvárása'' a hangos agy. :D
@benvok: egész pontosan másra használtam, mint amire való :)) máshol is olvastam olyan véleményt dirt/street arctól, hogy nem tetszik neki, hogy hangtalan az agy. dehát ez akkor is szubjektív, a funkcionalitáshoz vajmi kevés köze.
@pranksta: Értem, bár mondjuk te másra is használtad mint amire nekem kéne... de szerintem inkább a Novatec lesz.
@benvok: nem tudom, hogy ez kifejezetten BTS probléma-e, érdemes utánanézni, hogy más freecoasteres agyaknál is van-e ilyen. a hangtalanság együtt jár ezzel a tulajdonsággal. én egyébként imádtam, dehát ez szubjektív :)
@pranksta: Hát ez nem túl biztató... hasonló problémákat olvastam is a BTS-ről. Meg a hangtalansága sem + számomra.
hát a kettő között kapásból van egy nagy különbség, a BTS agy freecoaster, azaz hátrafelé tekerés nélkül is lehet vele fakiezni (és hangtalan :)). egy másik különbség, hogy a Novatecen cserélhető a lánckerék. ezek olyan dolgok, amik magukban is döntő okok lehetnek. konkrét tapasztalatom csak a BTS-el van, egy évig használtam városi bicóban, szóval nem terheltem nagyon, de azt tudom, hogy a durvább tekeréseket (nem a terepet, hanem szó szerint a tekerést: azt, amikor nagy erőt fejtek ki a hajtókarnál) nem szereti, a driver hajlamos beragadni és amikor abbahagyom a pedálozást, ránt egyet a láncon (nem durva, de érezhető). azt viszont nem tudom, ez hogy van más freecoaster agyaknál..