Valaki megtudná mondani nekem hogy egy spanyoll BB csapágynak mekkora a külső átmérője??? mármint az a külső rész ami a vázzal érintkezik!
Valaki megtudná mondani nekem hogy egy spanyoll BB csapágynak mekkora a külső átmérője??? mármint az a külső rész ami a vázzal érintkezik!
@komposztalo: a midd BB a kiseb a spanyol a nagyob a spanyol beszerezhetö rendes csapi boltba is csak 20mm es belsö méretel aszt a 0,5mm et meg sörös dobozal ki lehet potolni patent ra :D
én is nézegettem az árlistákat, ha jól rémlik, akkor a 22mm-s mid BB az szabvány, a 19mm-s viszont nem. A spanyolnak ha jól tudom, akkor már a külső átmérője sem esik bele a szabvány-sorba. 22mm-s USA BB-t viszont találtam, olyat amit nem MID-USA átalakítóval kell berakni.
Én is próbáltam beszerezni SKF-ből,adtak egyet aminek 20mm a közepe..így lötyögött benne a 19mm-es tengely.Visszavittem mondtam nekik hogy belső átmérőnél 19mm-es kellene és azt mondták hogy biciklis boltban kérdezzem meg mert nem szabványméret így nem tartanak belőle,rendelni pedig drága lenne
@komposztalo: mid bb-t már 1-2 embertöl halottam hogy csapágy boltba beszerezte.
@Leecso: ha jól emlékszem, akkor a Fly találta ki a spanyol csapágyat(spanish BB). A célja egy MID BB-hez hasonló beütős csapágyszett elterjesztése volt, amely kisebb és könnyebb mint a MID BB, ugyanakkor kompatibilis a hajtókarokkal.
Ha jól tudom, akkor a spanyol bb nem szabvány méret, tehát nem szerezhető be egyszerűen egy csapágyboltból(, míg a MID BB ezzel szemben talán beszerezhető, de ezekben sose vagyok 100%-ig biztos)
@Leecso: pont ezért kérdem mert nekem mid bb-t hoztak spanyol helyett...
egyébként, ha már itt van ez a fórum. Mi a különbség a Spanyol és a Mid BB között?
37mm gyári adat szerint https://www.panzit.com/media/catalog/product/cache/1/image/480x480/62defc7f46f3fbfc8afcd112227d1181/6/9/6904-rs-spec-diagram-id-20mm-od-37mm-width-9mm.png
Két kép alapján 6904 csapágy de nincs épp kéznél egy hogy tényleg le mérjem :/