Sziasztok!
A tandemünkön megnyúltak a láncok, és a hátsót váltó cseréjén is gondolkodunk. Jelenleg egy 8 sebességes rendszer van, Altus hátsó váltóval és Acera első váltóval. A váltókarok sima ST-EF35 sorozatúak. A szimpla bicikliken 7 és 9 sebességes megoldásokat használtam, ez a 8-as valahogy nagyon nem állt kézre, akarom mondani lábra. Olyan 10000-ig tudnék rászánni a hátsó váltóra (akár használt is lehet). Viszonylag nagy igénybevételnek van kitéve, mert sokat váltogatok, és elő-elő fordul, hogy a hátsó utas terheli (persze próbálunk erre figyelni). Milyet ajánlanátok? Ha veszek egyet, akkor azt be tudom elvileg állítani a 8-as sorhoz, úgy hogy később ezt már egy 9-es átálláskor ne kelljen cserélni? Hosszú vagy rövid kanalas váltók milyen esetben, miért jók? A fordított rugóállásnak mi az előnye?
Tudok olyan láncot venni, ami megfelel 8-as és 9-es sorhoz is? Gyengébb számottevően egy 9-es rendszer?
A hátsó sort ha 8-as, ha 9-es lesz, szeretném majd a lehető legnagyobb átfogásúra cserélni.
A mostani rendszert hiába próbáltam beállítani, nem sikerült. Útközben még gondol és vált egyet- kettőt. A váltót próbáltam beállítani, de nem jött össze. A váltókar okozhat olyan hibát, hogy párszáz méter után még enged valamennyit? A bowdent még nem volt alkalmam átnézni.