Társalgó 2026...

1-10 (10 hozzászólás)

Elküldve: 2026.01.01. 14:00 azaki71 

• azaki71 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Új év új topic..............................................................................

Elküldve: tegnap, 18:11 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Be kéne iratkoznom sítanfolyamra, de nem nagyon van hó. Hótalpas túrát is elhavolták februárra. Meg kéne néznem, hogy hol van felvonózás/szánkóbérlés a környéken és kipróbálni.

Elküldve: tegnap, 17:47 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Hát, asszem szögre akaszthatjátok a bringát egy időre! :D Szerintem én se mostanában fogom elővenni a "rendes" montit, szeptember óta nem is ültem rajta... még az a ~2x5 perc is bőven elég ezekben a kellemetlen hidegekben amit a munkahelyig közlekedem oda vissza napi szinten bicajjal.

https://www.idokep.hu/hirek/kozel-10-ev-utan-visszater-a-vojejkov-tengely

Elküldve: tegnap, 15:56 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Én már 10 napja nem ültem bringán. Nem nagy élmény ilyenkor bringázni. Futni még csak-csak városon belül. Ilyen időben főleg gyakogtúrázom. Tartanom kellett pár nap született, mert a vádlim nem bírta (5-6 órás túra egyenetlen talajon elég nagy terhelést ró rá). Sport helyett befejeztem a gravel projektem. Rengeteg időm/türelmem elvitte. Vázon vezetett di2 kábelek, most szereltem először outi hidraulikus fékeket (Grx). 9-46 XD racsni XDR kerékre, flatmount rossebb, 50 mm teleszkóp, lockout kart kitalálni, hogy legyen rögzítve. Ridefarr kormány intergrált könyöklővel. A végeredmény nagyon patina lett.

Elküldve: tegnapelőtt, 17:29 azaki71 

• azaki71 avatar

@Makky: Te döntöttél jól, mert én két ével ezelöt eladtam a mágnesfékes görgömet, lévén, hogy most már minden téli hónapban lehet érdemben kerékpározni. Hát most nem lehet. Remélem, hogy a február már alkalmas lesz kerékpározásra, és nem ugy lesz, mint anno, hogy még Húsvétkor is havat kel lapátolni. De tény, a kis utcák és a mellék utak nincsenek takaritva, ezért a latyak a legnagyobb ellenfél, ami éjjel még jó le is fagy.

Elküldve: tegnapelőtt, 17:24 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: kb. 15 éve nem volt ilyen tél! Nálam is az utak takarításának a hiánya a korlátozó tényező. A főútakon már lehetne tekerni úgy-ahogy. Azokon csak helyenként van hó, ahol a fölkanyarodók felhordják. Azt még lehetne kezelni, de a háztól a főútig ki kéne tolnom, ami nem nagy élmény. Ráadásul ahogy most kinéz januárban már nem is nagyon lesz ez jobb. :((( Én görgőzök. Egy egyszerűbb mágneses "buta" görgő nem túl drága. Persze az is lehet, hogy a következő 10 évben megint nem fog kelleni. :) De hát ki tudja. Én az elmúlt 10 évben nem vettem elő! :) Még jó, hogy nem adtam el, mert elfért a garázsban.

Elküldve: tegnapelőtt, 16:18 azaki71 

• azaki71 avatar

Nem számoltam ilyen télel, eddig mindössze 45km a januári tekerésem, és mert az utak felénk továbbra is erösen latyakosak, így a január a kerékpározás szempontjából egy nagy nulla. Otthoni trénerem és görgöm meg nincs, így február, márciusban minden napot meg kell ragadnom, amit majd az időjárás lehetővé tesz. Addig is marad a felsőtest erösités.

Elküldve: 2026.01.02. 00:04 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Én ma 7 fokban indultam a városból. Amint kiértem hűvös, határozott DNy-i szél, majd 15 óra körül a hőmérséklet is 4-re esett vissza. Mivel nem vittem magammal első lámpát, ezért kényszerből be kellett iktatnom néhány intervaledzést.

Elküldve: 2026.01.01. 18:43 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Itt meg esett 10cm hó! Szóval az újévi bringázás nekem kimaradt. :( BUÉK! :)

Elküldve: 2026.01.01. 14:03 azaki71 

• azaki71 avatar

Kerékpározással kezdtem az új évet, és egyben kiprobáltam az új kerékpáros téli kabátom, ami mindenkép jobb mint a régi Aliexpress kabátom.

Mindenkinek Boldog új évet.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!