Új év új topic..............................................................................
Új év új topic..............................................................................
@rcs2003: Be kéne iratkoznom sítanfolyamra, de nem nagyon van hó. Hótalpas túrát is elhavolták februárra. Meg kéne néznem, hogy hol van felvonózás/szánkóbérlés a környéken és kipróbálni.
Hát, asszem szögre akaszthatjátok a bringát egy időre! :D Szerintem én se mostanában fogom elővenni a "rendes" montit, szeptember óta nem is ültem rajta... még az a ~2x5 perc is bőven elég ezekben a kellemetlen hidegekben amit a munkahelyig közlekedem oda vissza napi szinten bicajjal.
https://www.idokep.hu/hirek/kozel-10-ev-utan-visszater-a-vojejkov-tengely
@azaki71: Én már 10 napja nem ültem bringán. Nem nagy élmény ilyenkor bringázni. Futni még csak-csak városon belül. Ilyen időben főleg gyakogtúrázom. Tartanom kellett pár nap született, mert a vádlim nem bírta (5-6 órás túra egyenetlen talajon elég nagy terhelést ró rá). Sport helyett befejeztem a gravel projektem. Rengeteg időm/türelmem elvitte. Vázon vezetett di2 kábelek, most szereltem először outi hidraulikus fékeket (Grx). 9-46 XD racsni XDR kerékre, flatmount rossebb, 50 mm teleszkóp, lockout kart kitalálni, hogy legyen rögzítve. Ridefarr kormány intergrált könyöklővel. A végeredmény nagyon patina lett.
@Makky: Te döntöttél jól, mert én két ével ezelöt eladtam a mágnesfékes görgömet, lévén, hogy most már minden téli hónapban lehet érdemben kerékpározni. Hát most nem lehet. Remélem, hogy a február már alkalmas lesz kerékpározásra, és nem ugy lesz, mint anno, hogy még Húsvétkor is havat kel lapátolni. De tény, a kis utcák és a mellék utak nincsenek takaritva, ezért a latyak a legnagyobb ellenfél, ami éjjel még jó le is fagy.
@azaki71: kb. 15 éve nem volt ilyen tél! Nálam is az utak takarításának a hiánya a korlátozó tényező. A főútakon már lehetne tekerni úgy-ahogy. Azokon csak helyenként van hó, ahol a fölkanyarodók felhordják. Azt még lehetne kezelni, de a háztól a főútig ki kéne tolnom, ami nem nagy élmény. Ráadásul ahogy most kinéz januárban már nem is nagyon lesz ez jobb. :((( Én görgőzök. Egy egyszerűbb mágneses "buta" görgő nem túl drága. Persze az is lehet, hogy a következő 10 évben megint nem fog kelleni. :) De hát ki tudja. Én az elmúlt 10 évben nem vettem elő! :) Még jó, hogy nem adtam el, mert elfért a garázsban.
Nem számoltam ilyen télel, eddig mindössze 45km a januári tekerésem, és mert az utak felénk továbbra is erösen latyakosak, így a január a kerékpározás szempontjából egy nagy nulla. Otthoni trénerem és görgöm meg nincs, így február, márciusban minden napot meg kell ragadnom, amit majd az időjárás lehetővé tesz. Addig is marad a felsőtest erösités.
@Makky: Én ma 7 fokban indultam a városból. Amint kiértem hűvös, határozott DNy-i szél, majd 15 óra körül a hőmérséklet is 4-re esett vissza. Mivel nem vittem magammal első lámpát, ezért kényszerből be kellett iktatnom néhány intervaledzést.
Itt meg esett 10cm hó! Szóval az újévi bringázás nekem kimaradt. :( BUÉK! :)
Kerékpározással kezdtem az új évet, és egyben kiprobáltam az új kerékpáros téli kabátom, ami mindenkép jobb mint a régi Aliexpress kabátom.
Mindenkinek Boldog új évet.