hali emgtudná valaki mondani h az UMF Brad dj 1 2010-es vázba mekkora fejcsapi kell? 45x45? vagy 44x45?
hali emgtudná valaki mondani h az UMF Brad dj 1 2010-es vázba mekkora fejcsapi kell? 45x45? vagy 44x45?
@kereszturi97: Mondjuk erre van nekem egy történetem. Itt a hozzám legközelebb eső bicós volt elég régi és csőves a kapunál egy kb. 100 éves 20 colos parasztféle bicó van kirakva. A többi volt minimum 10 km a városban. Szóval csak ide volt időm elmenni... Villába kellett nekem rózsa, bementem boltba és a palinak rendes fogalma nem volt arról hogy miről beszélek xD Csak az a tescos féle dio volt. Egyáltalán nem tudta miről beszélek akárhogy magyaráztam neki xD Erre csak az a tanulság persze nem számomra, hogy haladni kell a kórral :D
@BalageUMF: az kemény :D 1 fokot tér el? Mi értelme van annak? Vagy abból jött a 45-ös? :D
Szerintem teljesen más paraméterekre vonatkozó méreteket próbálsz összehasonlítani.
BMX integrált fejcsapágyból átmérőre és vastagságra egyfélét gyártanak. Ez az ami az 1 1/8"-os ahed rendszerrel kompatibilis. Ha megnézel egy BMX integrált kormánycsapágyat láthatod, hogy nem szimpla ipari csapágyról van szó, mert az illeszkedési felülete csapott. Tehát szöget zár be a csapágy tengelyéhez képest.
A 45x45 jelöli ezt a szöget, vagyis kívül belül 45° a bezárt szög. Ezen kívül van(volt) még 36x45-ös, ami az Eastern buzerája volt, de már leszokott róla szerencsére. A 45x45-ös megegyezik az országútiba való Campagnolo-szabványú csapágyakkal. (forrás: http://ride.hu/szereles/2012_01_14/1490_A_kormanycsapagyak__es_beszerelesuk/ )
A 41x8x45 az teljesen más dimenziókat ír le. A csapágyra biztos nem fog rákerülni a 45x45, mert ez inkább szakmai szleng.
Szumma szummárum a BMX-be 45x45-ös kell, ami a haverod WTP-jébe jó, annak jónak kell lennie a tiedbe is.
@spank309: 1 1/8"-os lesz az szinte 100%, mert BMX-ből ami 1"-os az nem ahedes, hanem menetes és golyóskosaras.(legalábbis, amit én láttam)
@kereszturi97: hallod nálad valami nagyon nem stimmel, olyan nincs hogy 44x45, integrált fejcsapágy kell bele a képekről csak ennyit tudtam megállapítani. az hogy 1 1/8'-os vagy feles azt nem tudom. De szerintem 8'-os lesz. Mivel az a szabvány.
pésen ezek a méretek vannak... 44x45 meg a 45x45 és nem vágom h meik kell bele... mert pl.. havernak wtp-je van abba meg 41x8x45 ös kell... legalábbis az vana csipjára irva
egy féle méret van integráltból :D esetleg tapered de umf-nél nemhiszem hogy lenne. Azért nem árt tudni néhány alap dolgot, de ne vedd leszólásnak