hogy lehet az usabb-s hajtókart leszedni?
hogy lehet az usabb-s hajtókart leszedni?
@komposztalo: oké sikrült leszednem csak először azthittem hogy azis balmenetes...
@Becks9889: 34-es villáskulcs fogai pont beleillenek, de ha nagyon be van rohadva, akkor csavarlazítót neki, és utána én vésőt beleillesztem a vágatba aztán kalapáccsal elkezdem lazítási irányba ütni, amikor megmozdul onnantól 34-es kulcs
@komposztalo: még annyiban nem tudnál segíteni h a 6képen lévő cuccot mivel tom helyettesíteni? :O
A lánctányért csak úgy tudod levenni, ha kompletten szétszeded a hajtást, mert úgy van kialakítva a tengely, hogy nem tudod úgy leszedni, mint iparis csapágyazás esetében.
Ahhoz, hogy használni tudd MID BB-s cuccal, kell hozzá szűkítő, mivel 23,7mm a lyuk átmérője, ami rajta van. Attól függően, hogy milyen tengelyed lesz midBB-hez, olyan szűkítőtt kell választanod.
a listában a harmadik. van 19mm-s tengelyhez és 22mm-s tengelyhez is.
@komposztalo: hú köszi nagyon sokat segítettél,igazából nekem csak a lánctányér kéne nemtudod hogy azt tudom e használni midbbs vázzal?
Itt egy link, ahol az egyrészes hajtást szedik ki. Ugyanezt kell csinálnod, csak előbb leveszed a hajtókarokat:
http://www.parktool.com/blog/repair-help/one-piece-bottom-bracket-service
A 3-as képen látható sárga-fekete szerszám helyettesíthető 34-es villáskulccsal.
Mintha már lett volna egy ilyen thread, btw. Egy kis pontosítás nem ártana azért. Egyrészes vagy háromrészes hajtás? Ha háromrészes, akkor menetes vagy iparis?