@rcs2003: Nekem az a tapasztalatom, hogy már egy hét kihagyás után mindig újból alkalmazkodnia kell az izmoknak ízületeknek.
Nálam most minden beállítás oké, és ha ha megoldom, hogy a nyereg ne nyomja a lágyéki tájékom, akkor a nyári 4-5 órás bringázás már komfortos lesz. Komfortos, de nem tökéletes, mert nekem is vannak sajgó pontjaim, mert pld a bal vádlim külső éle mindig fáj egy kiadós kerékpározás után.
Ez olyan, mint a munkahelyi ártalom, ahol a sok állástól meg a bal csípöm sajog.
Ahogy a dokim mondta, 50 felett örüljek, hogy csak ennyi a problémám, mert idővel csak több lesz.
Nekem szokott segíteni a lábizmokba masszírozott richtofit sport krém, de csak a 2 óra feletti utak alkalmával használom.
Tegnaptól elkezdtem szedni izom és porc erősítő tablettát is, erről még nem tudok nyilatkozni, lévén kúra szerűen kell szedni.
Nekem még használ a kiegészítő kerékpáros erősítő és nyújtó torna, amit heti 4x20perc_nyi lakalommal végzek, főleg télen, amikor kevesebbet bringázom. (nyáron a 30 fokban más hajlamos vagyok nem tornázni)
Aztán majd ha ezek sem segítenek, sem egy más geometriájú kerékpár, vagy más csodaszer, akkor még szoba jöhet az e-bike, vagy átszokom a sima gyalog túrázáshoz.