Covid>bringás ezen szakadtam de tény, hogy ez a járvány létrehozott egy teljesen új piacot a már eleve létezőn belül, ezek valóban azok az emberek akik eddig, hogy is mondjam finoman, nem igazán bringáztak..
A másik én nem akarok utálni senkit sem, de ezek az emberek tényleg nulladarabot nem értenek az egészből, és ők valóban mindent is és annyiért vesznek meg, amennyiéret eléjük rakják..
Megint más, én hét bringás szezon alatt nem mentem, 30-35 ezret, kevesebb mint 22 ezernél járok hét év alatt és két bringával, pedig már rohadt sok helyre elmentem, de eddig én azt hittem, hogy aki olyan szinten bringázik mint te, ott mindent állnak a szponzorok ruha, bringa stb..
Én csak egy mezitlábas hobbi bringás vagyok, akinek anno rohadtul megtetszett ez a közeg, mert nagyot fejlődött a bringás világ az én gyermekkorom óta és gondoltam újra gyerek leszek, mert ezek a bicók szépek és ma már gyorsak is, mi tagadás állat jó velük bárhová is menni..
De a járvány előtt akkor sem ez volt, tényleg nem!
Mindenki adott és vett a piacon, békesség volt és szinte mindenki örült, és még az is mindegy volt, hogy eladott vagy vett.
Én megnéztem a Sramnak nemrég az adózási utáni nyereségéről szóló nyilvános kimutatását, mert hát én ugye sram párti vagyok, nekem minden az már lassan ez az amerikai cég, hogyne mondjam nem éhezik ám egy picit sem, és elképesztően nagy név a piacon, a saját árai alapján nem ők drágultak fel, ott azt látom, hogy amikor az alkatrész az országba ér, onnan kezdődik minden ami nekünk rossz lesz!
A Sram ha nem rendelsz le tőlük x árért x darabot, akkor nem fog neked olyan kedvezményt feldobni, ahol neked darabonként már szinte alig kell majd valamit itthon rátenni, hogy az egész herce-hurca megérje..
Aztán ott van is amin eddig agyaltam, persze lehet marhaság ez is, de ha mindenütt venégmunkások dolgoznak, akkor a covid nyilván az érthető okok szerint a gyártásba is betett, szóval a sor folytatódhatna még sokáig, de nem azért keresem az okokat, mert ráérek, hanem mert érint és szeretném elkerülni amkt lehet, de most már ott tartok, hogy saját magamat szabályozom le, heti szinten, hogy mennyit mehetek a kopóalkatrészeim miatt, mert nem akarok állandóan erre költeni..
Na jó akarok mert szeretek bringázni, de akkor sem ennyit..
Itthon egy mezei bringaüzlet, nem tud eladni egy hónap alatt harminc Sram váltót, én valszeg tegnap nyilván ezért fizettem ennyit..
A másik:
valahol a ruházatot, cipőt ilyesmit azt még érteném is, nem off az előbbi írás, de való igaz nem kellene nekem sem spiukban rohangálnom belföldön mert nem versenyzek és nincsenek szponzoraim, na meg kapni olcsóbb spd-t is,
de mondjuk nehogy már sramról alivióra váltsak vagy sunracére, mert akkor inkább berakom mindkét gépem a zúzdába, hiszem annyit meg már mentem ezekkel, hogy nem játékból ragaszkodom ehhez a márkához!
Amúgy egy internetes lapban olvastam már nem is tudom hol,
hogy 25-35%-os kedvezménnyel vásárol a sramnál az, aki náluk dolgozik, úgyhogy lehet hamarosan céget váltok, :-) hisz már így is hozzájuk hordom évek óta a fizetésem..
Na mindegy, én most azt fogom tenni, hogy mindenből veszek + egyet ami a bringáimon van(nak) és fontos kopóalkatrész, aztán jövőre beka..tja az összes nagyokos..
Ki fogják nyírni ennek a sportnak a lelkét teljesen és akkor majd megint az egész ország, húszezer forintos rémségekkel fog szaladgálni, de az meg nem volna jó, véleményem szerint így is túl kevés a szép masina az utakon, inkább azokból kéne több és jobb, mert a gyagyi nemcsak csúnya, hanem sokszor balesetveszélyes is, és marha szar állapotban van a hazai bringaállomány jelenleg úgy, hogy közben európai összehasonlításban lakosságarányos tekintetben az ötödik legnagyobb bringás nemzet vagyunk.
Ehhez képest akármerre járok az országban, alig látok komoly masinákat, kevés van belőllük már így is, ha ezeknek a bringáknak a tartása és az éves használata mégtovább drágul, akkor pedig lassan csak az útszéli vackok lesznek megint, ami nem lenne jó, úgyhogy remélem nem visszafelé változik majd a trend..