Sziasztok!
Én is hasonló kéréssel szeretnék véleményt kérni, mint a topic indítója. Szeretnék egy új biciklit venni, nem vagyok túl tájékozott a témában, elolvastam jó néhány cikket és elvileg egy crossra lenne szükségem, tekintve, hogy hétköznap leginkább a városban használnám suliba járásra, stb. Hétvégenként meg egy-két kiruccanás a Mátrában. Tehát több szempontom is lenne a választásnál: egyrészt jó lenne, ha dinamikusan és jól lehetne közlekedni vele, ha a sebességet nézzük, másrészt meg az emelkedők-lejtők miatt nem ártana, ha teleszkóppal és tárcsafékkel is rendelkezne. Az árkategória az nagyjából olyan 130-170 körül mozog, amiben gondolkozom. Tudnátok esetleg valami jó férfi típust ajánlani? Amiket én néztem, azok a következők, bár az egyik ismerősöm szerint nem túlzottan érik meg az árukat és a felszerelés terén sem a legjobbak. A márka nem különösebben érdekel, csak viszonylag normálisan nézzen ki, szeressem, és technikailag is az ár/érték arányának megfeleljen. Kompromisszumokra hajlandó vagyok, csak az eddig elolvasottak alapján ezt tartom a leglogikusabbnak. Előre is köszönöm a segítségeteket!
Amiket néztem:
Kelly's Cliff 2012; Kelly's Cobe
Kross Evado 3.0 2012; Kross Evado 2.0 2013
Merida Crossway TFS 100-D 2012; Merida Crossway 40-D 2012
GT Transeo 3.0 Disc 2011
Merida S-Presso 700-D 2010
Scott Sportster X50 Man