Segítség kezdőknek

51-97 (97 hozzászólás)

Elküldve: 2012.07.17. 21:05 XCode 

• XCode avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@Pindi: Ezen az oldalon például igen részletesen foglalkoznak a témával (http://www.ebicycles.com/).

Elvben a következő méretek közül kell választanod: MTB 17, 18 vagy 19" - Outi 56, 57 vagy 58 cm - Túra 55, 56 vagy 57 cm vázmagasság.

Elküldve: 2012.07.17. 20:42 Pindi 

• Pindi avatar

Sziasztok, 178 centihez és 63 kilóhoz, milyen vázméret illik?

Elküldve: 2012.06.11. 10:06 johnny336 

• johnny336 avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat
  • Hegyikerékpárosok csapat

@japppan: az olajba is beletapad a por. Ezért vannak különböző finomságú kenőolajak is. Szerintem használd nyugodtan a láncot a gyári kenéssel, és figyeld, hogy mennyire gyűjti be a retket. Ha nagyon "saras" lesz, akkor zsíroldóval mosás (pl. brigéciol, petróleum, benzin, stb.), és próbálkozz más kenőanyaggal.

De mindenképpen szükséges lesz a hajtáslánc takarítása, főleg ha terepen is mész.

Elküldve: 2012.06.11. 07:24 japppan 

• japppan avatar
  • KALKHOFF csapat
  • KALKHOFF csapat

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy új hajtóműnél, új láncnál, új racsninál kell kenni a láncot? Mert félek a homok-por kárt tenne benne, ha beletapadna a zsírba?

Elküldve: 2012.06.10. 15:32 Amoonre17 

• Amoonre17 avatar
  • virsli gumis/oútis

@Krupcheck: Köszönöm szépen a gyors és tartalmas választ.

Elküldve: 2012.06.10. 15:14 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Amoonre17: http://www.testbike.hu/wiki/popUpView/id/153 itt egy kis táblázat, de ez mm-ben mér nem collban, mint a monti kerekeknél, dehát egy egyszerű átváltás az egész.

A számban a 18 a felni belső szélességére utal. A fenti táblázattól el lehet térni valamelyest. Véleményem szerint (collban mérve) 26x1,4-től 2,1-ig teljes biztonsággal használhatsz rajta bármit, 2,1 fölé már nem nagyon mennék, esetleg egy 2,2-2,3-as a vékonyabbik fajtából (sajnos vannak eltérések gyártó szerint a méretezésben) még nyögvenyelősen elmehet.

Elküldve: 2012.06.10. 15:04 Amoonre17 

• Amoonre17 avatar
  • virsli gumis/oútis

Milyen külsőgumit tehetek egy ilyen biciklire ( http://www.dhsbike.hu/dhs-2665/ ) a felnin a következő számok vannak, 559x18. A milyen külső gumi alatt azt értem, hogy mi a legkisebb és mi a legnagyobb méret. (sokat keresgéltem neten, de eddig nem találtam megoldást)

Elküldve: 2012.04.10. 01:12 Sz. Balázs 

• Sz. Balázs avatar
  • virsli gumis/oútis

@Gyuress: Én is 193 vagyok és 22-es váz van alattam. Néha még nagynak is érzem. Bár ez testalkat (végtagok és törzs hossza) kérdése is.

Elküldve: 2012.04.06. 17:08 sovjetgyerek 

• sovjetgyerek avatar
  • dirt/street gyerek
  • Kerekasztal Riderei csapat
  • Kerekasztal Riderei csapat

@Gyuress: Szerintem nem.

Elküldve: 2012.04.06. 17:04 Gyuress 

• Gyuress avatar

Sziasztok! Lenne egy kérdésem? 193 cm vagyok. A Kross Level A2 21"-os vázmérete kicsi lenne nekem?

Elküldve: 2012.03.15. 20:23 bohus1 

• bohus1 avatar

@hefi: Rendben köszönöm!

Elküldve: 2012.03.15. 20:15 hefi 

• hefi avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@bohus1: légyszi ezt a kérdést a Shimano Deore XT tárcsafék fórumán tedd fel, mert oda való! Köszönjük!

Elküldve: 2012.03.14. 16:43 bohus1 

• bohus1 avatar

Sziasztok segítség kellene egy xt deore tárcsafékhez a probléma az első fagy bekövetkeztével jelentkezett teljesen beállt mind a két fékem és minimálisan fogta a tárcsát azt hittem ha jobb idő lesz akkor visszaáll az eredeti állapotba és csak a hideget nem szereti de sajnos nem változott semmi a betétek cserélve lettek már, új olajjal feltöltve légtelenítve de a dugattyúk így is nagyon keveset mozognak és néha be is állnak pedig azok is tisztítva lettek egy 20-30 percig még mozognak is de utána megint előjön a hiba és a fékerő is elég gyenge ha valakinek esetleg volt ilyen problémája vagy tudja mi lehet a baj akkor előre is köszönöm neki a segítséget Üdv:Isti

Elküldve: 2012.03.13. 17:39 XCode 

• XCode avatar

@szalontai: Ha kételkedsz, próbáld ki a gyakorlatban. Lábad közé kapod a vázat, és ha a van még kb. 5-8 cm a felsőcső meg az ágyékhajlatod között, akkor nagyjából jó a bringa.

Elküldve: 2012.03.13. 17:14 szalontai 

• szalontai avatar

Sziasztok!

cross trekkinget szeretnék venni, de sajnos nem igazán sikerült 2 óra után sem dűlőre jutnom abban,h mekkorát is kellene vennem. 179cm vagyok, van amelyik oldal szerint 50cm a felső határ van amelyik szerint 56cm.., so nem igazán tudom,h melyik is lenne az az oldal, aminek lehet hinni... előre is köszi a segítséget!

Elküldve: 2011.11.19. 21:39 Bicajos97 

• Bicajos97 avatar
  • DH/Freeride arc

Sziasztok! Érdeklődnék hogy valakinek van-e Thor felszerelésekkel kapcsolatban valami tapasztalata itt gondolok pl. térdvédőre, sisakra. Előre is köszi: Bicajos97

Elküldve: 2011.10.11. 09:01 Xamara75 

• Xamara75 avatar

@Krupcheck: Köszi, este azt hiszem neki esek. Eddig csak vékonyabb fejű csavarhúzóval próbáltam kipiszkálni, de nem jött össze, elég masszívan benne van a műanyag kupak. A fúrós verzió jó megoldásnak tűnik.

Elküldve: 2011.10.10. 23:53 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Xamara75: A kupak sajnos ritkán jön ki roncsolásmentesen. Én vagy egy jó vastag tűvel (kb. 3 milis átmérőjű, nemtom mit varrtak avval, talán zsákot) szoktam kipiszkálni, ami sajnos nyomot hagy, vagy ami szebb, megfúrni egy 2-es-3as fúróval a pedáltest közelében (tehát a kupak szélén), és akkor már kiszedhető. Így később is szerelhető, és nem is olyan feltűnően csúnya.

Ami benne van az nem nagy technika, csak a sok apró golyó a szopás, szeretnek elszaladni /:

Elküldve: 2011.10.10. 15:00 Xamara75 

• Xamara75 avatar

Köszi, remélem igazad lesz, mert a műanyag kupak első ránézésre nem tűnik leszedhetőnek, bár még nem estem neki. Új a cucc és alapból szorul a csapágy egy kicsit illetve nem tudom látott-e zsírt. Gondoltam még mielőtt használni kezdem normál állapotba hozom, remélem össze jön.

Elküldve: 2011.10.10. 14:43 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s
  • Nyíregyházi bringások csapat

Csak alap dugókulcsok kellenek alapesetben hozzá, semmi extra.

Van a tengely nem csavaros végénél egy kis műanyag kupak, azt kell egy késsel lepattintani. Azután kicsavarod az alatta lévő anyát, kiszeded az alatta lévő elforgásgátló alátétet, és alatta egy kónusz.

Vagyis ez a pedál úgy néz ki, mint egy sima, csak rá van öntve egy spd-rész. A simákat így kell, az biztos

Elküldve: 2011.10.10. 14:19 Xamara75 

• Xamara75 avatar

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy az alábbi típusú pedálokat, hogy lehet karbantartani, illetve szétszedni. Nem a dokkoló mechanikát, hanem a tengely csapágyazását szeretném tisztítani, zsírozni, stb..., de nem tudom, hogy kezdjek hozzá, esetleg célszerszám szükségeltetik?

http://www.tksport-ub.cz/foto.aspx?id=4288

Elküldve: 2011.10.10. 11:07 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Az ebike-vel semmi gond nincs, kivéve a szállító cég. Sajnos nekem negatív tapasztalatom van vele. Egyaz, hogy 1 helyett 3 napra jött meg, de nem hívtak fel előtte, emiatt félreértés volt.

De nemaz, hogy kockázat, csak simán nekem nem volt kényelmes

Elküldve: 2011.10.10. 09:34 mcload21 

• mcload21 avatar

Sziasztok. Az ebike.hu- ról érdemes vásárolni? Most raknak össze nekem egy hátsó kereket: rigida big bull felni, dt champion küllő, deore xt agy. Profi szinten értenek hozzá? Megbízhatóak? Az érdekelne még, hogy lehet valahol minőségi crmo vázakat kapni? -22"-os MTB Webáruházban is csak elvétve láttam 1-2 kisebbet...

Elküldve: 2011.10.03. 20:08 Krisz7 

• Krisz7 avatar

@hefi: Köszi szépen!

Elküldve: 2011.10.03. 16:02 hefi 

• hefi avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Elküldve: 2011.10.03. 15:46 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Ahhoz képest ismerősöm trekjén 18as belső átmérőjű felnin 2.25ös gumi van alapból

Elküldve: 2011.10.03. 15:34 hefi 

• hefi avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Krisz7: szia! nem. 2.2-es gumihoz legalább 23 mm széles felni javasolt!

Elküldve: 2011.10.03. 15:25 Krisz7 

• Krisz7 avatar

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy ehez a felnihez WTB DX23 felni 18mma belső átmérője hogy lehet e 2.2 gumit használni vele?Köszi!

Elküldve: 2011.09.04. 18:30 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Ja, meg lenne még 1 kérdésem: A jelenlegi Magellan vázam helyett másikat szeretnék, mert egyébként a feladatát teljesen ellátja, komolyabb teleszkóphoz komolyabb váz kéne, meg a 185 magasságomhoz nagyon-nagyon kicsi a 18"as váz

Szerintetek mekkora váz kéne? 21es, vagy 22es, ha lehet kapni? Illetve olyan vázat szeretnék, ami nem ilyen fényesre lakkozott, hanem matt, és olyan porfestett érzése van, mint pl ismerősöm Gary Fisher Wahoo váza, vagy a Győri Kekszek zacskója, olyan érdesebb, nehezen csúszik rajta bármi is. Valakinek van tudomása ilyenről? Vagy hogy hívják ezt a festési módot?

Elküldve: 2011.09.04. 15:30 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Sziasztok. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha csavarja a fék a telesszkópot, akkor ezt átlag rider hogyan veszi észre menet közben, fékezésnél, hogy csavar? Vagy hogyan jelentkezik ez a villán, ha hosszú ideig használjuk így?

Erről a csavarás dologról érdekelne egy leírás, mert egy 2004es Bikemagban ugyan volt egy cikk róla, de nem találom sehol neten se.

Elküldve: 2011.08.27. 21:00 bohus1 

• bohus1 avatar

Elküldve: 2011.08.27. 20:48 bohus1 

• bohus1 avatar

Sziasztok tud nekem valaki segíteni abban,hogy ennek a kormánynak mi a pontos neve csak az van rá írva,hogy ritchey carbon de az is lehet,hogy nnyi de így nem sok mindent találtam [URL=http://kepkezelo.com/][IMG]http://kepkezelo.com/images/udpkaexrwu5vcvy2lnlv.jpg[/IMG][/URL]

Elküldve: 2011.08.18. 19:43 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

imééél! Te el se tudod képzelni,mennyire várom

Elküldve: 2011.08.18. 19:22 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

[off] @mematyi: fog menni... (lineáris, csak azért emeltem ki, mert nem alapjáraton körmozgást csinál, hanem a láncos hajtóművön lesz körmozgás a lineárisból. Annyira közel nem bonyolult mint elsőre hallatszik). [/off]

Elküldve: 2011.08.18. 19:20 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Értem, köszi

Elküldve: 2011.08.18. 19:02 Kraslan 

• Kraslan avatar
  • Fogjunk össze a TB-n csapat
  • Fogjunk össze a TB-n csapat

@mematyi: Nem hiszem, hogy elbírná, nem arra a fordulatra van tervezve, ott azért már kapna rendesen a pofájára :)

Elküldve: 2011.08.18. 19:01 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Mivaan? Lineárispneumatikus. atyaég

Várom a választ emailra :)

Elküldve: 2011.08.18. 19:00 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@mematyi: mi most egy levegőhajtásos (lineáris pneumatikus munkahengerekkel) járművet építünk, arra KMC-Z410H láncot fogunk szerelni. Az kb. a létező legvastagabb-legerősebb lánc ami van. A sima asszem 1sebis Sramot eltépték régebben... Az XTR-nek sem több valószínűleg a szakítószilárdsága mint bármi másnak, max könnyebb, meg esetleg tartósabb (meg szebb a váltás, stb). egyébként motor mellé láncváltót rakni necces... Mi agyváltóval dolgozunk (NuVinci 360 ((: )

Elküldve: 2011.08.17. 22:35 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Sziasztok! Lenne egy kérdésem?

Egy egyszerű(mondjuk csúcs-sram, vagy XTR) biciklilánc kibírna egy 26cc-s 3LE-s motort.

Mármint ha lenne egy kis gokartszerűség, rajta a motor, és biciklis fogassorral,váltóval,lánccal lenne megoldva a hajtás?

Ui.: A Halálos Iramban 5. sebességben figyelta valaki a Fox rugóstagokat az autórabló járgányon? dikk van pénz 8 DHX re

Elküldve: 2011.08.14. 08:58 XCode 

• XCode avatar

Mindenkinek, aki hasonló cipőben jár. Suntour M2025 villa műanyag kupakjainak leszedéséhez két célszerszám kell. A jobb oldali kupak 12 fogú, a szerszám hozzá: FAA122. A bal oldali kupak 10 fogú, a szerszám hozzá: FAA086. Az ebike felvesz a szerszámokra rendelést. Ha Fortuna szeret, lesz kupakoló, valamikor...

Elküldve: 2011.08.14. 00:10 XCode 

• XCode avatar

@Sz. Balázs: Köszönöm! Megkérdezem őket, hátha tényleg jó valamelyik. A próbát megéri.

Elküldve: 2011.08.13. 23:51 Sz. Balázs 

• Sz. Balázs avatar
  • virsli gumis/oútis

vagy elég csak simán megszámolni a fogakat a telódon. A két szerszám nem egyforma fogszámmal rendelkezik, úgyhogy kizárásos alapon elvileg jó lehet az egyik.

Elküldve: 2011.08.13. 23:49 Sz. Balázs 

• Sz. Balázs avatar
  • virsli gumis/oútis

http://ebike.hu/termekek/kereses/?c=1730&b%5B%5D=109 Nem a reklám helye, de szerintem a kettő közül az egyik jó neked. Hogy melyik, azt nem tudom, de ha küldesz nekik egy emailt, segítenek.

Elküldve: 2011.08.13. 22:51 XCode 

• XCode avatar

@Krupcheck: Nekem is eszembe jutott ilyesmi, de sejtettem, hogy nem lesz nyerő. Köszi a megerősítést. Legrosszabb esetben addig hajtom a telót, míg van benne élet, azután beszerzek egy másikat. Egyelőre nem halódik, de tisztítani, zsírozni kellene.

Elküldve: 2011.08.13. 22:08 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@XCode: én próbáltam körbeszigszalagozott papagájfogóval de összebaromoltam.

Szóval úgy NE. (:

Elküldve: 2011.08.12. 20:07 XCode 

• XCode avatar

Suntour M2025 teló műanyag kupakját hogyan csavarjam le? Állítólag van műanyag célszerszám, de én ehhez a típushoz nem találtam. Lehetőleg sérülés nélkül kellene leszednem. Van valakinek tapasztalata?

Elküldve: 2011.08.12. 15:26 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Msn/skype elérhetőséget nem adok, de ahogy eddig is többen megtették, üzenőfalon, esetleg emailben (profilomon katt az üzire, az oda megy) nyugodtan lehet kérdezni, ha tudok, segítek.

Az ötlet nem felesleges, tényleg akad pár "lehet-e..." "igen, lehet" típusú fórumkérdés.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!