Sziasztok!Kezdő kerékpárosnak mondanám magam.Kérdésem az lenne hogy milyen mountain bike kerékpárt vásárolhatok magamnak legfőképpen aszfaltos út használatára néha terepre.Jómagam 194cm és 115 kg vagyok.Max 100000 Ft-ig.Köszi a segítséget.
Sziasztok!Kezdő kerékpárosnak mondanám magam.Kérdésem az lenne hogy milyen mountain bike kerékpárt vásárolhatok magamnak legfőképpen aszfaltos út használatára néha terepre.Jómagam 194cm és 115 kg vagyok.Max 100000 Ft-ig.Köszi a segítséget.
@johnny336: Hát igen,szerintem is több márkát kellene kipróbálni,aztán akkor már lehet összehasonlítani,de én nekem sajnos nem tetszik a 29-sek kinézete sem.
@Rober-to: nem olyan rossz az a 29er. Az én felhasználási stílusomhoz nem jó, de ráció van benne. Kicsit ízlés dolga is. Stabilitást lefelé nehéz összehasonlítanom, mert 120at mozgó fullyval próbáltam a 29et, saját gépem meg egy...tudjuk :D
@sztiki: azaz ez mert 29-est keresel http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3013
@KurlikPeter: Nagyon pofás gép. Tetszik! Köszi. Érdemes elgondolkodni rajta, bár a canyon-t mint márkát nem ismerem, de biztos jó.
@sztiki: esetleg egy Grand Canyon AL 6.0? http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3008
@sztiki: Azt vedd, amelyik tetszik. Az alkatrészeket lecserélheted, telót, vázat is, de az sokkal többe kerül.. Ha jót akarsz, Cube-ot nem veszel, sajnos nem az a minőség, amit el lehetne várni tőle. 7 hónap alatt elrepedt alattam... És más alatt is...
Trekre örök élet garancia van...
Amúgy meg a 29"-ról csak lebeszélni tudlak, mert hülyeség. Az MTB 26"-os.
Sziasztok!
Új 29er Mtb vásárlását tervezem hosszú távra. Több lehetőséget néztem de nem nagyon tudok dönteni! Ebben kérném a segítségeteket/tanácsotokat.
Ezeket néztem ki, de ha van jobb ötletetek ami jobb lehetőség ebben az árkategóriában azt szívesen fogadom.
@petser: Igen,ez igaz,de aki minőségi alkatrészekből épít az drága-mint az olcsóbbak,és ha újonnan van megvásárolva az alkatrészek-mint vagy használtan.
@Supernova1982: köszi :) akkor szerintem ez lesz. Építeni pedig szerintem pedig pont hogy olcsobb, mert ha veszek egy készet, azon eleve a cuccok felet idővel lecserélem, és drágbban jövök ki, mintha eleve azt vettem volna meg ;)
@petser: Szép váz,szerintem megéri,én is most építettem egy KTM ULTRASPORT kerékpárt,építeni drága mulatság-de tuti te döntöd el hogy milyen alkatrészekből építkezel.
@johnny336: nagyon szépen köszönöm a válaszodat, nagyon sokat segítettél vele! :) körbe is nézek gyorsan a Deore környékén :)
@petser: Nem lesz gond. Ránézésre minden a legelterjedtebb szabványból van (68 mm csapágyház, 1 1/8" fejcső, 10x135 ejtőpapucs). Nyeregcsőből is találsz megfelelő átmérőt, szinte az összes normális gyártótól.
De ha nem teszed ki nagyon komoly igénybevételnek, akkor érdemes lehet legújabb Alivio vagy Deore-szinttel felszerelni. Nem a legalja kategória Shimanonál, és már jó teljesítményt nyújt hobbiszintre, és roppant pénztárcabarát (SLX-hez képest, amúgy kurva drága minden :D).
Amennyire én tapasztaltam, ahogy pl. én hajtom a biciklit terepen, nem érzek nagy különbséget XT és sima Deore között. Versenyzők megérzik, illetve az elvadultak, akik felfelé is porzanak...
@petser: tőlem ilyeneket ne kérdezz, nem vagyok szaki, csak az árakat ismerem, mert igen gyakran keresgélem az occsó cuccokat, illetve válaszolgatok, ha láttam valahol olyat, amit keresnek. :)
@perelli: köszönöm :) akkor még egy olyan kérdés, hogy az a váz, amit belinkeltem, az teljesen jó? mármint nincs olyan paramétere, ami nem kompatibilis az itthoni dolgokkal?
@petser: valószínű, hogy most épp nincs, egy-egy darab szokott lenni.
Két helyen is láttam ennyiért, az egyik a Tuttibringa volt, talán érdemes érdeklődni náluk:
És ezekre a vázakra regisztrálva a hivatalos weboldalon 5 év gyári gari van. Szóval ha kifogsz egyet, szerintem megéri. :)
A másikat nem találom. :( És nem emlékszem a nevére.
Én megértem a vonzalmadat az SLX-hez, csak nem occsó. :D
@hefi: köszönöm. De mindenképp én szeretném összerakni. készek közül mindig van olyan, amin valamit cserélni szeretnék majd idővel.
@perelli: úgy gondolom, hogy ha már a nagyrésze abból a szériából való, akkor csak azért is legyen minden SLX. Persze, ez valószínűleg csak az én hülyeségem. a hibike-on nagyon olcsón mérik a dolgokat, onnan terveztem a legtöbb dolgot beszerezni. S hogy miért SLX? mert azt szeretném érezni a köv. 5 évben, hogy egy igazán jó váltórendszerem van. Nem pedig azt, hogy na, igen, ezt, meg azt még le kell cserélnem. Vázakat tudnál linkelni, kérlek? Lehet csak én vagyok vak, és én nem találok.
@petser: a váz, a Kellys mtb vázakat tök olcsón mérik, 30 körül Madman, már ha van, szerintem szépek is. A másik, full SLX ennyiből sehogy nem fog kijönni, nem tudsz annyit spórolni máson, nem is igazán érdemes. Aszfaltra biztos kell az SLX fék vagy a hajtómű? Ezek durva tízezrek.
@petser: a kerékpárválasztó eredményoldala megadja a választ a kérdéseidre.
Válaszd ki amelyik tetszik / amelyekről a legjobbak a vélemények :)
Sziasztok!
Nagy-nagy segítségeteket szeretném kérni, kerékpár vásárlás előtt. Egy pár infó: Elsődlegesen aszfaltra lenne, de csak azért, mert itt erre van csak lehetőség. Azért szívesen mennék terepen is, ha lehet. Ezért egy cross /XC kategóriára gondoltam. Maximum ár kb 150-170e, de ha nagyon nagyon muszáj, akkor akár 200e is lehet. Az első dolog, ahol már elakadtam, az a váz. Elég drágán mérik őket, s az a helyzet, hogy eléggé kényes téma nálam a kinézet, szóval ez is dob az áron. Egyedül ezt találtam elfogadható áron: http://www.ebay.de/itm/Thompson-MTB-Alu-Rahmen-Hardtail-Raptor-Modell-2013-weiss-Neu-/161023648060?pt=Sport_Radsport_Fahrr%C3%A4der&hash=item257dc1e13c Így laikusként nekem tetszik, szín, forma, ívek, stb.... De ti? Ti találtok rajta valami kifogásolható tényezőt? Aztán, első villának mit ajánlotok? Ami már nem a legalja kategória, hanem egy picit fejlettebb? Váltó- és fékrendszernek a Shimano SLX-re gondoltam. SLX lenne minden, a középrész, agyak, hidraulikus tárcsafék, stb, minden. Gondolom ezek a legfontosabb részei a kerékpárnak. Pénz hijján a többi rész árával már sprólni kéne. Gondolok itt a kormányra, nyeregre, felnire, gumikra. Ebbe kérném még a segítségeteket, hogy tudnátok ezekból az olcsó, de nem a legalja kategóriából ajánlani? vagy hogy mire figyeljek? Ne haragudjatok a sok kérdésért, de még így se tettem fel mindet :) Bármi észrevételt, tanácsot, tapasztalatot, hogy mivel érdemes sprólni, miből kell mindenképp a minőség, nagyon szívesen fogadok. Köszönöm szépen :)
@Supernova1982: Talán lesz majd ilyen. Addig is, pillants rá Eszterlánc című bemutatómra. Bizonyára nem erre gondoltál, egyelőre azonban nincsen jobb.
@XCode: Az biztos,sokat dobna az oldalon,ilyen kis segéd alkalmazások.
@hefi: Szerencsére könnyen programozható, habár a képleteket (tudtommal) nem tették közzé. Az eredményekből és a kiindulási adatokból természetesen visszafejthető.
Jó lenne még lánchosszúság-számító, kerék kerület számító stb. is. Ezeket gyakorta igénylik a felhasználók.
@stivin: nézd meg milyen felszereltséget kapsz a pénzedért + vélemények + neked személy szerint melyik tetszik.
Ezek közül egyikkel sem fogsz mellé. De gondolom a véleményekben is ezt írták.
@hefi: Néztem ezeket az oldalakat, de elég ellentmondásosak a vélemények: Akkor ezek szerint válasszam a Magellan Corvus TX30-at, vagy a Hauser Grizzly 28 trekking-et, Neuzer Cross Nelson-t,Hauser Voyager-t?
Sziasztok! Kérdésem a következő lenne: A következő jószág megvételén gondolkozom: Cube Aim 2013 / 26 (http://www.k2-bike.hu/shop/kerekparos-termekek/kerekparok/mtb/cube-aim-26-blkgry-mtb-kerekpar-13)
Előre is köszi.
@stivin: Pl: Váz, vázgeometria, stb. és az alkatrész márkák melyik típusa az, ami alap, vagy legalábbis jó és melyik felejtős?
Sziasztok!
Bringavásárlás előtt állok, de szinte teljesen tanácstalanul. Ahogy a hozzászólásokat nézem trekkinget kellene vennem. zsámbéki mendencében bringázgatnék főleg aszfalton, úgy képzelem néha levágnám az utat és akkor jönne a földút, de alapvetően marad az aszfalt. Nem vagyok egy vékony alkat, szeretnék 100 kg alá menni. Na és lenne kb. 70-80 ezrem. Úgy képzelem, ha lenne időm évi 1000-1500 km-t tekerni, az már csúcs lenne. Mire kell figyelni? Pl: Váz, vázgeometria, stb. és az alkatrész márkák melyik típusa az, ami alap, vagy legalábbis jó és melyik felejtős?
Köszönöm a válaszokat. UI: Ja, és ez igaz? http://hu.wikipedia.org/wiki/Ker%C3%A9kp%C3%A1r#V.C3.A1z
... alumínium: könnyű, nem olyan rugalmas, mint az acél, ezért hasznos élettartama 3-5 év; ...
Ez elég durvának hangzik. Utána MÉH-telep?
@Split: paraméterei alapján ha kezdő felhasználó vagy akkor szerintem bőven tökéletes.Bár én 26"-os párti vagyok nekem az jobban tetszik.
Sziasztok!
Kerékpár vásárlás előtt állok. Én a következő gépre gondoltam Csepel WOODLANDS PRO 3.0 29, az ára 159.900 Ft.
http://www.multi-bringa.hu/kerekpar-es-alkatreszek.html?category=woodlands-kerekparok&product=3623
Városban (leginkább munkába járás) és terepen (pl.: a bükkben) is használnám. Abszolút kezdő vagyok, minden tanácsot szívesen veszek. Én a fenti kerékpárt ár/érték arányban jónak ítélem meg, olcsóbbat nem szívesen vennék (szerintem 29-es méretben nem is igazán van) drágábbat meg nem igazán szeretnék. Minden tanácsot előre is köszönök, és előre is bocsánat, hogy csak 24 óra múlva tudok reagálni, mivel most regisztráltam. Köszönöm a segítséget
@Hiwe: nem értek egyet a Supernovával.Nekem is balance kerékpárom van és én is használtan vettem,deore hátsó váltó Shimano alivio fékváltókarral szerelt.mindene tökéletesen működik,igaz már a párom kerékpárján,pedig 2007-ben vette az előző gazdája.az már az én tökéletesre való törekvésem,hogy lecseréltem,de minden ment a pároméra,fék váltók,kerekek.Nézd meg az alkatrészeket és vesd össze a vélemények rovatban róla írt véleményekkel.ja mellesleg a kerékpárom ára 20 ezer forint volt :)
sziasztok kérné a segítségeteket véleményt szeretnék kérni erről a típusról Btwin Rockrider 5.2 2009
@Hiwe: az lenne a javaslatom, hogy ne kapkodj a vásárlással.vélhetően sok évig fogod használni majd szóval érdemes nagyon körülnézni.ha van vmi konkrét típus ami érdekel kérdd ki a közösség véleményét.vkinek,vki ismerősének biztos van olyan ami érdekel és máris kaphatsz hasznos tanácsot.
@Supernova: Szia! Btwin rockrider 5.2 2011-es modellel szemezgetek. Azt a tanácsot kaptam hogy 100ezer alatt mtb-vel jobban járnék mint cross trekkingel (könnyebb ilyen áron használhatót kapni). Jelen esetben 77ezer lenne az ára... Szerinted? + Sebességben egy ilyen bringa nagyon a trekkingek alatt van? (Aszfaltra való gumival persze). Előre is köszi
@Supernova: Igen, kicsit utána néztem és igazatok van a bringával kapcsolatban. Olvasgatok még aztán meghozom a "végső" döntésem. Köszönöm a segítséget!
@Hiwe: Igen cserélni kell,mivel pontatlanná válik-és ezért nem lehet beállítani,meg ha erősebben használod akkor is hamar tönkre megy(kikotyógósodik,meglazúl,lötyög.stb...),sajnos ez van az olcsó alkatrészeknél,szerintem ne sajnáld rá a pénzt,100 rugóért már jó kerékpárokat lehet venni!