sziasztok, én most fejezem be egy rági bicaj felújítását.
Egy romos ház padlásán találtam a vázat, persze full rozsdásan. Gondoltam belevágok, mert csúszópapucsos!! váztól van szó.. Azóta sem jöttem rá, milyen fajta váz ez.
Amit tudok róla az az, hogy eredetileg csak elsőfékkel volt szerelve, a vázon nincs is fékszerelhetőségi lehetőség. Az első fék is úgy működött, hogy nem volt semmi bovden, egy kar meghúzásával, merev alkatrészek segítségével továbbította a mozgást, ami a gumit fékezte, felülről!
További érdekességek még, hogy biciklis boltokban nem kaptam hozzá középcsapágyat!
Végülis felfedeztem, hogy a mid méretű bmx hajtásom belemegy..
Az üléscsővel is adódott némi probléma. Nem illeszkednek bele a hagyományos méretű üléscsövek. valamivel kisebb átmérőjű cső kell bele.. Egy délelőttön át tartó csiszolással a kívánt méretre csiszoltam az üléscsövet, szóval már az is patent. Már minden készen van, passzol minden, csak a festés van hátra..
A váz ismertetőjelei közé tartozik, hogy a fejcsövön két "szegecs" szerű felfogatással hajdan kis táblácska lehetett, gondolom a márkajelzés.. A váz csúszópapucsos..
Ha ezek alapján be tudjátok azonosítani, akkor kérlek írjátok meg, hogy milyen fajta váz ez, mert eddig nem akadtam rá. Köszönööööm :D