@rcs2003: Strava szerint 10,9km átlagú volt a verseny. Egy kis sztori, aki szeretne nosztalgiázni.
Hétvégi élményleírás:
Főbb adatok: 550 km autózás 3 nap alatt, 12 mm aznapra jósolt csapadék, 8 fok garantált hőmérséklet, 56,9 km sártenger leküzdése mintegy 5 óra alatt, 3 óra házimunka, hogy újra viselhető állapotba kerüljenek a ruhák.
Szombat délelőtt szerencsére sikerült Szabival átgumiztatni a bringát. A fast trak amolyan papírvékony külső volt, igazi defektmágnes. Ráadásul a külső oldalsó mintázata sem volt valami életbiztosítás kanyarokban. És a másnapi előrejelzések azt mutatták, hogy minden tapadásra szükségem lesz.
Délután lekocogtam Veszprémbe, ahol besötétedvén már elkezdődött az esőjáték. Mivel ide jártam egyetemre, nem hagyhattam ki a VEN konceretet. Az est folyamán Follow the flow adott elő modern zenét, majd egy német csávó elektronikusat. Mindkettő nagyon tetszett. A fényeffektusok remekül megvilágították a fátyolként lezuhanós esőcseppeket. Ez volt az első tuc-tuc koncertem a szabad ég alatt és sokkal jobb volt, mint egy kis terembe besűrítve lenni. A korai kelés miatt 23-kor zárt számomra a koncert. Hajnali 4-kor azért felébredtem az esőre és sajnos reggel sem kimondottan tavaszias időre ébredtem.
Viszonylag korán odaértem a verseny helyszínére. 10-kor szántam rá magam, hogy leakasszam a bringát/felakasszam magam-ra a ruháimat. :-) Nem nagyon kellett azon gondolkodni, hogy mit vegyek fel. Mindent felvettem, amit csak lehetett. NW téli spd cipő, térdmelegító, lábmelegítő, betétes nadrág, aláöltözetnek trikó, rá kerékpáros mez, arra thermo mez, majd esőkabát téli sapkával, nyaksállal és kesztyűvel kiegészítve. A bemelegítést az autóban végeztem el. Még a szemüvegemet is lekezeltem autó szélvédőjére való cuccal, hátha kevésbé tapad meg rajta a sár/víz. A speaker szerint Hosszú Katinka lesz a felvezető ember. Én próbáltam mindent megtenni azért, hogy tartsam majd vele az iramot.
A pálya talán a 2016-os balatonfűzfői nyugat maraton kupához volt hasonlítható. Azzal a különbséggel, hogy ott rövid távon indultam. Ez a verseny a top maraton sorozat része, és elhatároztam magamban, hogy végigcsinálom a hosszútávokat. Egyébként valószínűleg nem indultam volna el. Hosszún biztos nem. Csináltam már pár versenyt az elmúlt években, de ez különösen embert próbálónak bizonyult.
Az első holtpontom az első frissítőállomás után következett az emelkedőn. Akkor nem igazán forgott el a lánc. A lankásabb emelkedőkön fel lehetett tekerni, a hosszú, meredekeken a felázott talaj miatt gyalog volt érdemes menni. Az utak szerencsére kellően szélesek voltak. Ha lehetetett középen mentem, hogy megcsúszás esetén lehessen valamelyik irányba korrigálni. Mentálisan nagyon megviselt, hogy állandóan erre kellett figyelni. Volt pár necces eset, de szerencsére az első gumi mindig kihúzott a bajból. Az sem könnyítette meg az ember dolgát, hogy emelkedők/lejtők váltogatták egymást. Felfele is lassan lehetett menni, meg lefele is. Ahol sík lett volna a pálya, ott meg viharos szembeszéllel találkozott az ember.
A verseny második felében kicsit aggódtam, hogy nem érek be szintidőn belül. Ez volt a max. teljesítményem, így engem az se zavart volna, ha idő előtt véget ér a verseny. Utána már a végére fókuszáltam. Emlékszem előző évekről milyen jó erdei ösvény vezetett le a városba. Most egymás után kétszer is sikerült eldőlnöm a bringával.
Beérkezés után insant átöltözés és melegedés. Két táska koszos ruha összegyűjtése után kerékpármosás. Mire beértem a tésztapartira az emberek nagy része elszállingózott. Az étel viszont nagyon jól esett. Verseny közben nem igazán ment le szilárd falat. Csak gél, gyümölcs és izo ital. Az első frissítőpontnál a narancsszeletekre rögtön rávetettem magam. Utána próbálkoztam egyébbel is, de végül a hozott gél vált be.
Mégérte? Anyagilag abszolút nem, élvezeti faktora meglehetősen alacsony volt, egészségmegőrző hatása nem volt, a kerékpár alkatrészeinek nem tett jót (remélem kárt nem szenvedett), a ruhák élettartamát sem tolta ki. Ami nem öl meg az megerősít alapon, ha nem szedtem össze semmilyen betegséget, akkor megérte részt venni a versenyen.
- hely a 9 beérkezett titánból