@XCode: Hát ez kemény :D Az esőt megúsztam, szerencsére, pedig föl voltam rá készülve lelkileg :)
@XCode: Hát ez kemény :D Az esőt megúsztam, szerencsére, pedig föl voltam rá készülve lelkileg :)
@ArtWolf: Nem rossz eredmény, különösen a csúcssebesség. (Alighanem a rét felé kerültél.) És még az esőt is megúsztad. :)
Mai Újpest - Dobogókő - Újpest: 70,7 km, 25,6 km/h átlag, 2ó 45p menetidő, meg egy 67,6 km/h max.
Bemelegítő edzés eredmény: 6, 29 km, 13 p 28 mp, 27,3 km/h. Dokumentáló fotókat töltöm :) Hamarosan ráállok én is az okos telefonos applikációkra.
Mégegyszer ugyanúgy Papp-rét ma is, kicsit melegebb időben: 59,5 km, 2:21 menetidő, 25,2 km/h átlag, 72,5 km/h max sebesség (múltkor egy helyen rossz irányba fordultam, azért volt több a táv egy picivel)
@semmiho: Én csak az első 20-20 embert látom (ffi-nő), de azért durva... A 20. csajt még meg bírnám fogni... XD Elvileg vasárnap ismét nekimegyek, kicsit frissebben, mint legutóbb (előtte meg sose figyeltem)
@ArtWolf: 513 ember mért ideje itt: http://www.strava.com/segments/1808004
@frizzi: Ma délelőtt: 58 km, 2:01:40, átlag: 28.58 kph, Vmax: 38.7 kph. Itt a pusztán böcsületös erejű szél fúj, 40-50-es átlaggal.Szabadszállástól Tassig full szembefújt, kellett taposni a pedált.:)
@frizzi, @ArtWolf: Mindenkinek van mostanában átlagsebessége? Vagy csak azért figyelitek a fórumot, mert ördögien jó tréfákat írok ide...
Jónak számít-e Pap-rétről lebucskázni 24 perc alatt? Szerintem jó. Különösen, ha nadrágfék nélkül teljesítetted. :)
És most következzék a mai napra rendelt tréfa:
Tegnap esti Papp-rét támadás: 61,6 km, 2 ó 32 p, 24,3 km/h átlag, a sorompótól Papp-rétig 24 perc volt (ez jónak számít?), plusz lefele volt egy 70,3 km/h a sötétben.
A hét eddig: Tegnap:47 km, 1:39:30, átlag:28.34 kph, Vmax: 38.26 kph. Kedd:46.12 km, 1:34:11, átlag: 29.38 kph, Vmax: 37.43 kph Hétfő:37.53 km, 1:18:08, átlag: 28.82 kph, Vmax: 37.31 kph.
Mindenki versenyez. (Ahogy a székely góbé mondaná: két eset már tendencia!) Köszönöm az adatokat!
A tréfát azért elmesélem:
kicsit elmaradtam az adatközléssel. mindegyik országút:
Ajka-Pápa-Ajka verseny:
Abszolút 5. helyre volt elég, de azért a korosztályos első meglett. Na majd jövőre.
csak úgy egy tekerés:
lassú fordulatszámos hegyi edzés:
és végül hosszú idő után ismét 100 km fölé mentem
Országúti racsing: 65 km, 1 óra 50 perc, 34,9 km/h-s átlaggal.
Tegnap Józsefemmel mentünk 35,7 km-t laza tekerés címszó alatt slick terepjáróval 23,7-es átlaggal, 1 óra 30 perc alatt.
@ArtWolf: egy régi Garmin Edge 800-ast használok, 12-13 órát bír. Stravára a Garmin Connect automatikusan áttölt mindent, engem nem érint így a "lemerülés", talán ezért is favorizálom. A másik, hogy a Straván szegmenseken láthatjuk, hogyan fejlődünk, a szegmensek nagyon komoly potenciál, amit semmilyen más app nem nyújt még, kivéve a Garmint (ami eléggé béta).
@semmiho: engem pl nem érdekel a strava, több szempontból sem: egyrészt a gps pillanatok alatt lezabálja az aksit, másrészt nekem bőven elég annyi infó, amennyit a km óra tud. Viszont ide szívesen beírogatom a meneteimet, de h még egy plusz progit pakoljak a telómra... És szerintem sokan vagyunk így... Amúgy nem volna hülyeség, amit mondasz, de a lustaság nagy úr :)
@semmiho: Köszönöm az adatokat.
Könnyű volna bejelentkezni, de az ember csak akkor gondolkodik ésszerűen, ha már minden más lehetőséget kimerített. Ráadásul, ha mindig csak szittya kerékpárosok adati szerepelnének, a többség elkedvetlenedne :)
Az elmúlt egy hetet megtoltam én is, becsülettel. Tegnapelőtti: https://www.strava.com/activities/299344240 Egymás után 2x Dobogókőre fel, 2:58:56, 91.4 km, 30.7 km/h, 1159 méter mászás (valós). Szólóban, mászásoknál viharos szembe szél.
Hétfői: https://www.strava.com/activities/298006639 terepbringának való helyen is jártam, Pilis-tetőre fel a murvával felszórt aszfalton, lefelé alig mertem jönni a slick gumikkal - szerintem itt is lett volna 30-as átlag (+1 murvás aszfaltot benéztem, gyökkettővel mertem menni rajta lefelé...). :) 1691m mászás, 29.3-as átlag lett végül, Dobogókő, Visegrádi vár, Pilistető is benne volt. 154.8 km, 5:16:49, de közel sem maxon toltam.
Múlt szombat, FTP-tesztemnél Dobogókő 2x, egyszer Esztergom felől, 29.8 km/h, 102.2km 3:26:05, 1331 m mászás (valós). Az első mászást csak visszafogottan mentem, azért "csak" ennyi. https://www.strava.com/activities/296697598
...egyébként egyszerűbb lenne mindenkinek regisztrálni strava.com-ra (tudom, tudom, volt már) és követni pár embert. ;-)
@NorBEE300: Micsoda menet, és micsoda frappáns megoldás!
Nyereményként átnyújtok egy... szakállas tréfát:
Országúti edzés: 52,88 km, 1 óra 43 perc alatt, 30,6 km/h-s (óra szerinti) átlaggal.
@XCode: A "pomagacz" lengyel eredetű szó, jelentése több forrás szerint: segítő.
Biztatok mindenkit a pomagacz, avagy pomogaæ szó tartalmának kifejtésére. A helyes megfejtők között átlagsebességeket sorsolunk ki...
@NorBEE300: Látom, ismered a pomogácsokat, no meg a mesét is kedveled alighanem. Időről időre kell valami üdítő zagyvaság e helyre, hogy ne unja magát az olvasó.
A szláv nyelvekben létezik a "pomogaæ" kifejezés, de nem sikerült kiderítenem, mit jelent pontosan (talán segíteni, támogatni). Tudja valaki a helyes megoldást?
@XCode: Jönnek a pomogácsok! Kik ők? Egyesek szerint félelmetesebbek, mint Slenderman!
Köszönettel vettem az adatokat. Számolni talán még korai volna. Majd a nyári napforduló táján, június vége felé készítek összesítést.
A nyerteseknek megelőlegezek egy tréfát: Mi az: huhog, és állandóan üzekedne? Huhu! Én vagyok...
MTB-s túra. 95 km, 4 óra 52 perc alatt, 19,5 óra szerinti átlaggal.
Országúti karika: Táv:71.11 km. Menetidő:2:42:44. Átlagsebesség:26.2 km/h. Maximum:38.4 km/h.
Szégyenszemre vagy sem,de idén először ma hajtottam az országútit(ha nem számít a CM).Ezért,és az erős oldal/szembe szél miatt kissé elmaradtam az elvárhatótól...
Köszönöm az újabb adatokat.
Őszinte bánatomra nincs túrakecskéje senkinek. Ha kimúlik jelenlegi járgányom, alighanem túra (cross) gépet vásárolok, s magam leszek adatközlő. Csak én kibírjam addig... :)
edzőkör 26os monti: 26.1 km, 1óra 21 másodperc, ezt akárhogy számolom +26km/órás átlag :)
@XCode: Bp-Visegrád-Bp: 83,03km, 2ó49p, 29,4km/h átlag max 42,4km/h, átlagpulzus 148, max 162.
Érkeznek a hosszú távú eredmények. Köszönöm, fiúk! A második negyedév vége felé újra számolom majd az eredményeket.
A Kőszegi-hegységben a hét három napján eső esik, a maradék napokon meg szél fúj. Ősz táján akadnak nyugalmasabb napok.
Tegnapi csavargásom a Kőszegi hegységben és Irottkőre vezetett!166km lett a vége 17,1km/h átlag!Hazafelé küzdés a szélben!
Mai etap: 155,6 Km; menetidő - 6:38:04 ; Átlag: 23,5Km/h ; Szintemelkedés: 848m
Köszönettel vettem az adatokat.
Közben megjártam Békést: 658,06 km távolság, 14,7 km/h átlagsebesség. Hazafelé végig ellenszél fújt, hol erősebb, hol gyengébb.
Érdekes tapasztalatra tettem szert ezen út okán: vidéken a kerékpárok döntő többsége női kecske. Kérdeztem is egy atyafit, mi az oka a túltengő női fölénynek. Szerinte a vegyes használat. Más szóval vásárolnak egy kecskét a családnak, de hogy a mama is kényelmesen felszállhasson, inkább női változatot. (A mondottak ellenére láttam két hölgyet férfikerékpáron.)
Mai keresztül-kasul a városon: 33,1 km, 1:16 idő, 26-os átlag (keresztül hátszél, kasul szembeszél, volt 35-tel versenyzés a sporttárssal, 50-nel stéherezés a busz mögött, hátszeles repesztés 40-nel, meg a szokásos pirosozók a kiskörúton)
tegnapi edzőkörkezdemény, átmentem fürdőslotyóba és gyorsan hazajöttem, mert nem tetszett a 30-40km/h-s szelecske
mai edzőkör kb ugyanakkora szél, ezúttal a tápos énem otthon felejtettem, nem úgy mint tegnap.
országúti adathalmaz:
adatvesztés történt itt, csak az odaútról van adatom
Köszönöm mindenkinek az adatokat! Alighanem visszavonhatatlanul itt a tavasz. Ki mozogni tud, járgányára ült.
@XCode: Mikor mennyit enged az időm.Végül is 3 nap bőven 100 felett van (158 km, 5:26:00, 28.72 átlag)...:) Tegnap: 58 km, 2:06:07, 27.6 kmh átlag.Viszont új rekord a Vmax: 58,84 kmh.:)
országúti karkika, amolyan állapotfelmérős, versenyrekészülős
Mai túra az Őrségbe vezetett és Szentgotthárdra!128,5km volt kerek 18km/h átlag!kicsit rontottam a tegnaphoz képest:)de volt városnézés is meg hazafele szembeszél!
@frizzi: Leírásodról (minden nap közelebb a 100. kilométerhez) a Három testőr Afrikában című regény egy részlete jut eszembe: "A Török Szultán napról napra több holmit akasztott magára. Sípot, térképet, iránytűt, látcsövet, lepkegyűjtőt és természetesen látcsőtokot."
Ma erre futotta:60.34 km, 1:56:50, 31 kmh átlag, Vmax:39.03 kmh.Közelít a 100 km...:)