@NorBEE300: Szervusz, Norbi! Hírnök jő lihegve: kiporoltuk a perzsákat Maratonnál. :)
@NorBEE300: Szervusz, Norbi! Hírnök jő lihegve: kiporoltuk a perzsákat Maratonnál. :)
Országúti rövidtáv: 24,47 km 50 perc alatt 29,1-es átlaggal.
Bele kell húzni, mert az eddigi teljesítményem (az előző évekhez képest) közelít a nullához...
@faktum1: Tényleg nagyon jó eredmény, jobb az átlagosnál. Valószínűleg mérges kutyák üldöztek. :)
@zoltan1991: Úgy képzeltem, mintát vesznek valamiképpen az ember szalonnájából (mondjuk ultrahanggal), s megmondják, mennyire zsíros.
@XCode: A testzsir meresere van egy kis masina ami megmondja neked, az a leg egyszerubb, minden valamire valo edzoteremben van. En heti harom alkalommal jarok masfel orakat edzeni es egy kulon napon lab edzest tartok, sokat szamit ha terep3n bringazol. Ha van a teremben szemelyi edzo kerdezz ra es ha van gep megmeri neked.
Üdv!
100km,országútival, sikon, 33,2km/h átlag sebesség.
Ez eddig a legjobb időm egyedül.
Ma, úgy látszik, kirajzottak a kerékpárosok. Köszönöm mindenkinek az adatokat.
@frizzi: Majd lészen nagyobb távolság is, ne búsulj.
@DJ.UFO: Ez kell nekünk. Hosszú távon elért eredményekből nem sok van.
@zoltan1991: Bolhát ültettél a fülembe. Hogyan lehet megállapítani a testzsír arányokat?
@ArtWolf: Egyelőre gyűlik a víz a mennyei tartályokba. Május végére lesz elegendő tartalék...
Mai városi kör: 49,8 km, 2.06 idő, 23,7 km/h átlag. Eső nem volt, táncolás igen... megdőlni látszik hipőtézised XCode, miszerint ha táncolok, esik... :D
Hali, én 23 vagyok, meglehetősen jó kondinak örvendek, 170-es magassagmohoz jut 78 kg és 8% körüli testzsír százalék. Hetente 3 alkalommal tekerek, két rövid és egy hosszútávot, olvasok néha én is hajmeresztő átlagokat terepen megtett távokról, de ez függ attòl is milyen terep. Én a mecsekben hajtom a vasat brutális szintkülönbségek és keskeny ösvények nehéz terepek mellett, végig combosan megyek ami csak kifér aki itt 24 km/h feletti átlagot tud menni, vagy profi vagy nem bringával megy :)
@XCode: Helló!
Ezek a tavalyi Velence 10X Endomondo által mért adatai: 271 km,9 óra 46 perc alatt,28,3-as átlaggal. Tavaly kezdtem komolyabban országútizni,kb.8000 km-t mentem,köztük elég sok 200 feletti kört is,hasonló tempóban. Idén remélem még ennél is jobb eredményeim születnek. Erősödni kell,sokat menni,hegynek is,attól lesz kondi! :)
@XCode: Rövidtávhoz hozzátenném a mai etapom.Talán egyszer lesz időm hosszabbat is menni, de munka, családi ügyek... 39.48 km, 1:20:48, 29.31 kmh átlag, maxV:46.5 kmh.Az átlag jó (tekintve a 109 kg-at).Többnyire gyenge, változó irányú szél fújt.Sokáig 30 fölött volt az átlag, de megfogott egy út szélességű traktor a szomszéd faluban több autóval együtt és 2 km-t kb.20-al mentünk...:)
@sandorp9: Egyszer talán Gyulára is eljutok. Tavaly előtt is jártam arrafelé. Mindig szorongat az idő, sok szép helyre kevés jut belőle.
@sandorp9: Battonya környékét céloztam meg, de több helyen is megfordulok majd, ha az időjárás is engedi. Sajnos kevés időm van, mindössze 4-5 nap utazással együtt.
@ArtWolf: Nem Békésben táncolsz esőért, talán sikerül megúsznom. Az adatokat köszönettel vettem.
Egy kis városi tegergés a mai napból: 62,6 km, 2.38 menetidő, 23,8 km/h átlag, Bp-n belül (nem annyira releváns a sok fékezés és gyorsítás miatt, de azért na... :) )
@ArtWolf: A pesti utak, a forgalom és a gyalogosok próbára teszik a legfelkészültebb kerékpárost is. No meg fejlesztik képességeit is. Kunhegyesen a harminc körüli átlag meg sem kottyanna nekünk! :)
Hamarosan kiderül: hány nyolc kalács. Békés megyébe készülök. Oda-vissza nagyjából 500 kilométer. Száraz, szép tavaszi időt szeretnék...
@XCode: Nem te vagy az öreg, hanem az országút! :) Norbi városi átlaga pedig sztem is egész jó, főleg azzal együtt, h én az országútival sem vagyok sokkal gyorsabb (23-24 körül szokott lenni Bp-n). Csapassátok csak! :)
@NorBEE300: Fiatal vagy és jó erőben. Alighanem ennek tulajdonítható a jó átlag, nem pedig a kopasz gumiknak.
Az adatok kis száma sajnos nem engedi meg, hogy korosztályonként stb. is elkülönítsük az eredményeket. Kiderülne, hogy a magamfajta öreg motorosok már csak 15 km/h körüli átlagsebességre képesek. :( Természetesen ez is jobb eredmény, mint tolókocsival. :)
@XCode: Amit közlök, inkább érdekesség, mint táblázatba való adat :).
Kizárólag városon belüli közlekedés slickesített "olcsóterepjárónak" látszó kerékpárral. Január 1-től 207,73 a megtett km és óra szerint 20,5-ös átlag jött ki március 31-ig. Első negyedéves számvetés :).
Friss adatok.
Az átlagsebesség rövid távon:
MTB: 20,52 km/h (az előző 20,66 volt)
Túra: nem érkeztek adatok (az előző 24,06 volt)
Outi: 28,70 km/h (az előző 28,56 volt)
Az átlagsebesség hosszú távon:
MTB: 17,17 km/h (az előző 16,94 volt)
Túra: nem érkeztek adatok (az előző 21,94 volt)
Outi: 28,03 km/h (az előző 27,87 volt)
@dr.anonimus: Nem szabad esőtáncot járni! A csapadékos időjárás köztudottan ennek köszönhető.
Kissé megkésve egy túrázós kör: 68.4km, kerek 3 óra alatt, 22.8 km/h átlag, átlagpulzus pedig 135 bpm
időjárási tényezők: átlag 35-40km/h-s északi szél, hazafelére meg jutott egy hódarás eső is.
megjegyzések: ezzel az időjárási jelenséggel nem szeretnék úgy járni, mint ArtWolf az esővel :D
@ArtWolf: Köszönöm. (Ami az esőt illeti: elmaradt a tánc, azért fenyeget szárazság.)
@XCode: idei első hegymenet: Pomáz - Esztergom-Dobogókő elágazás - Pomáz: 36,6 km, 1:34 perc idő, 23,2 km/h átlag, 60,6 km/h max, így elsőre nem is rossz... :) És egy furcsaság a végére: egy csepp esőt sem láttam, az út is csontszáraz volt... :)
@frizzi: Jó kis menet ez. Az időjárás sem volt valami híres.
Hamarosan én is útnak indulok: kicsit hosszabb útra. Beszámolok majd az eredményről e helyen is.
Megint csak egy ilyen rövidke lett.Igaz kimaradt 2 hét, és még mindig 10 kg fölösleggel küzdök...:) 47.32 km , 1:43:41 alatt.Átlag: 27.38 kmh, Vmax:43.71 kmh.:)
@semmiho: Kicsit lemaradtam. Köszönettel vettem az adatot. Hétezer méter mászás: az már a Himalája. Ókori nevén Emodus, Imaus, szittya nevén Havas.
Tegnapi. Elején a pofaszélben nem akartam szétcsapni magam, így csak 29.9-es átlagom lett. :) 1397 méter mászás, Dobogókőre 1x, Két-Bükkfához 2x, egyszer Esztergom felől. 94.6 km, menetidő 3:10:10 https://connect.garmin.com/modern/activity/730880130
Múlt héten 7000 fölött másztam, a héten is már megvolt a 6200. :) Szerda reggeli monti, 57 km, 1824 méter mászás: https://www.strava.com/activities/273767865
@semmiho: Köszönettel vettem a lassú menetet. :)
Én is ide írom mai eredményemet. Pomáz fölött karikáztam a hegyekben, köves-sáros ösvényeken. (Ahol sütötte a nap, a talaj száraz volt, az erdőben azonban nagy dagonyák is akadtak.) Elég erős szél fújt ma, bár az erdő bizonyos hegyeken megfogta a légáramlást. 70,382 km távolság, 15,6 km/h átlagsebesség.
Csak hogy legyen egy "lassú" tekerés is. Mindössze 16.4 km/h átlag, bár végig terepen és lefelé volt benne DH/enduro-pálya úgy 5x, amin lassan lehet csak lejönni - pláne merev villával, ahogy én jöttem. :-) 5:15:55 az idő, 86.1 km a táv, de a mászás viszont masszív lett, 2826 méter. :-) (Valós, Garmin mérte) https://www.strava.com/activities/272444413
@frizzi: Egyszóval: "Minden szinten szinte minden". Ellenben nem írtál róla, hogy van a térded.
Sajnos jómagam éppen hét végén, remek időben voltam elfoglalva. Majd ha jön az eső, mehetek... :(
57.74 km, 27.78 átlag. Városunk és a szomszéd kisváros között 3 kör.Körönként majdnem 19 km.Jó minőségű az aszfalt, így jó menni rajta. Az út kelet-nyugat irányú.Odafele 29 körüli volt az átlag, vissza 27 fölött kicsit.Hátszél-szembeszél.:)
@semmiho: Köszönettel vettem. Számolok is majd, alighanem áprilisban. Negyedévenként összesíteni az adatokat talán nem túlzás.
Biztatnám a túrakecskék birtokosait is: küldjenek még adatokat. Különben kénytelen leszek én magam szittya szekérre váltani. :)
95,2 km, 3:08:17, 30,2 km/h átlagsebesség. 2x mászás Dobogókőre, 1210 méter mászás (Garmin mérte). https://connect.garmin.com/modern/activity/720442445 https://www.strava.com/activities/268704448
@frizzi: Kevesled? Lesz még több is, jobb is. Nekem sem megy valami jól. Tél idején elszoktunk a hosszabb utaktól. Amikor nem kell már a sok meleg gönc, nagyobb kedvvel indulunk a láthatár felé.
Nem nagy durranás, de ez lett a hétvégén.Szombat: 53 km, 24.6 km/h átlag.Vasárnap: 64 km, 25.8 km/h átlag.
@semmiho: Kemény a legény Köszi!
A többieket is biztatom: küldjenek majd adatokat. Ha csak versenyeredmények kerülnek ide, gyalogbringás szintre szállítjuk le magunkat. :)
No akkor egy "lassabb" ride, terepen. 45,7 km, 2:24:15, 19,0 km/h. Log: https://www.strava.com/activities/263648727 Szeretem a technikás, nyereg mögé ülős lefeléket, amin csak araszolni lehet lefelé. A Yoko DH-pálya, és a gyökeres "tricky" DH is benne van. Merevvillás MTB-vel. ;-)
Viszont a mászás 1224 méter (Garmin Edge 800, valós), közel versenytempót mentem. Így március legelején egészen ígéretes. ;-)
@semmiho: Köszönettel vettem. Ezek után bátran kijelenthetem: tavasz van, útra keltek a kerékpárosok. Számolok majd, ha több adat érkezik.
77.6 km, 2:29:41, átlag 31.1 km/h, 779m mászás (valós, Garmin mérte). Log: https://www.strava.com/activities/261529654 https://connect.garmin.com/modern/activity/708721858
@dr.anonimus: Köszönjük. A tudomány teljes kelléktárával tűzdelve... (Lemaradt az ebéd részletezés elemzése!)
idén itt az első http://foto.testbike.hu/index.php?p=foto&gid=15675&id=1&cat=5
Tegnap Pomázra kerekeztem. Próbálgattam a terepet is, a hó alól felszabaduló talaj azonban helyenként még ragacsos volt. Az északra néző lejtőkön még hófoltok is akadtak. Visszafelé a szél majdnem leborított a szekérről. Megtett távolság: 68,13 km. Átlagsebesség: 14,75 km/h.
@semmiho: A jó idő kicsalta a kerékpárosokat, de nem számítottak a szélre. Ennek ellenére az eredmény kitűnő.
Tanulság: senki se utazzon Pechemre. Ez a német nevű település szeles időjárásáról híres. :)
Tegnapi túra. Pechemre nekem szintén megfordult a szélirány. Ahol reggel szembe fújt, visszafelé is... https://www.strava.com/activities/255739711 114,2 km, 3:47:50, átlag 30.1 km/h, 980 méter szinttel (valós, Garmin mérte), viszonylag alacsony átlagpulzussal. Első 1.5 órát nem nyomtam. ;)
@XCode: Hála istennek sok kimaradt alkatrész eddig nem volt, meg nincs is mi legyen. Bár anno ezt mondták a Zsigulikról is! Én is tapasztaltam! :)