@Rober-to: nem vagy elszállva magadtól, csak tipikus montis vagy :) Ezt ne vedd sértésnek, nem annak szántam. (a miértet lentebb olvashatod; lehet h hízni fog a májad utánna többé-kevésbé kétes igazságérzeted okán [ezt szántam sértésnek]) Amúgy kicsit igazad van, de azért na.
@Solfrutta: ez azért van, mert ők gazdagok-> sznob ge.ik (boccs), vagy már rég olyan szinten tekernek h az amatőröket a "biciklis nyannyer" sebességi kategóriába sorolják, ergó nem tekintenek sporttársnak. Edz sokat, akkor utol tudod érni őket, egyből fognak köszönni nem kell félni.
Most próbálok rávilágítani erre a monti kotra outi (sokan montisok írnak ide úgy h talán soha nem outiztak), oldtimer bringa vs milliós csodamasinák, utáljuk egymást mint a szart dilemmára. a véleményem nem fogja tükrözni minden eggyes ember véleményét, sokaknak biztos h nem fog tetszeni, meg lehet kövezni érte (outis vagyok , lepereg rólam :D )
A következő sorokat azért írom, mert az "útálkozók" 95%-a nem érti az országútisokat,
Montis teker az úton (vagy bárki más, tökmindeggy), lát egy 40-nel közlekedő outist ráköszön, erre az nem válaszol, bárminemű reakció nélkül teker tovább. A montis (vagy bárki más, tökmindeggy) erre jól berág, merta bunkó outis... bla bla bla. Sokan az idősebb korosztályokból (35+) nem képesek felfogni h a világ változik, nem tartozik az alavető etikettbe az, h ha rádköszönnek köszönj vissza, kölönösen akkor nem ha a gyerekeknek azt tanítják,h " idegenekkel ne álj szóba". Mit csodálkoztok? A mai világ én központú lett (köszönjük amerika), az outisok mindig is egoisták voltak, ez se új információ; a montisok mindig is amolyan "hippinek" számítottak (ez se sértésnek szántam) a kötetlen felhasználási módnak megfelelően.
Az outis csak aszfalton teker az általa megfizthető legmodernebb technikával, BETOLAKODÓNAK tekint (többé kevésbé joggal) minden olyan biciklist, aki csak egy kicsit is lassabb nála! , vagy gyengébb a technikája. Ez van, ez ellen én sem tudok mit tenni, sokszor azon kapom magam ha látok egy montist "nyócvancol" széles gumikkal (ebbe a csoportba minden montenbike kategória beletartozik, még a tökörsima hiper-szuper csodakerekek gazdái is), h mi a frászkarikát keres ez aszfalton, mennyen vissza terepre, evvel szerintem nem vagyok egyedül sajnos. Gondolom eközben még megvető v sajnálkozó arcot is vághatok, ami nem javítja mások szemében a megítélésemen. Más a helyzet ha már az illetővel sokadjára találkozol össze, akkor már van bizonyos ismertségetek, nem vagytok vadigenek, ebben az esetben 100%-ig jogos a bunkózás, sőt, ez az alapvető viselkedés forma emberek közt.
Az ország outisok egymásközt megértőbbek, kicsit toleránsabbak, de ez is csak az eltérő irányba haladókra igaz. PL én: ha azonos irányba tekerek egy másik outissal annak 2 kimenetele szokott lenni. 1: utolérem vagy utolér, egy jót tekerek más társaságában, megismerek másokat, barátokat szerzek. 2: utol érem vagy utolér, vérre menő tüdő és lábgyilkos, eszeveszett verseny alakul ki, ahol a másik kerékpáros totális széjjelalázása a cél, (ez általában úgy végződik hogy, ha az elől haladó már nem látja a megalázottat 3-mat visszavált, alig kap levegőt; vagy megáll és újra eljátszik az áldozattal, kivételes esetekben az 1. helyzet is kialakulhat :D ) ez nem meglepő mivel aki outit vesz az Tour de France-t reggelizik, függetlenül attól h későbbiekben hogyan használja a bicót + nem véletlenül szokták versenykerékpárnak hívni
Érdekesség:
Az outisnak 3 állatfaja van: a turista és a "sportember".
Az első köszön, rengeteget teker aszfalton, ezért választotta ezt a kerékpárfajtát, illetve ő inkább hétvégi harcos. a második miatt ítélik el az összes outist, csak a tekerésnek él, egoista mint az állat, de erre szüksége is van, mivel szerénységből nem tudna 40-nel feltekerni 80% emelkedőn tökig behúzott TRP fékekkel (Lance :D ). a 3 állatfaj igazából a második alfaja,de ők nem annyira egoisták, ők is szoktak néha köszönni, inkább merő jókedvből mennek 40-nel, meg persze kitartásból, laza srácok, igazából ők lennének az igazi outisok.
Ez kicsit hosszú lett lett, de legalább kiírtam magamból a mérget. Rober-to kicsit felhúztam az agyam rajtad. Sanszos h továbbra is csak a saját igazadat hajtod, de legalább ismered egy teljesen más univerzum néhány törvényét.
vége:)
(jöhet a kövezés, de csak azok részéről, akik értik is miről írtam)