@rcs2003: Így teljesüljön minden pozitív kívánságod!
@azaki71: akár hiszed akár nem, épp fel akartam neked dobni ma hogy nem-e nyitnál egy ilyen idei topikot :)
@fpeter: Tudom, régóta árulod :-)
Sajnos igényeim nekem is vannak, akár a Gravel, akár az Ebike kerékpárokat nézem és minden drága amiről azt gondolom, hogy jó lehetne nekem :-)
@azaki71: Az ebike-om nyugodtan megveheted. :D
Gravel bringára nekem is fáj(t) a fogam, de nagyon nehéz jó áron vázat találni. Én vettem egy merev villát montira (29er, boost ritka mint a fehér holló). A gravel bringákkal az a baj, hogy a könnyű bringák nagyon drágák. Az olcsóbbak meg nehezebbek a montinál.
Agyalás szintjén piszkálja a fantáziámat az e-bike és a Gravel kerékpár is, mindegyik mellet vannak érveim és ellenérveim is, de míg más nem agyal ezen, ha nem megveszi,...... A visszatartó erő az, hogy egyiket sem tudom kipróbálni hosszútávon, hogy legyenek benyomásaim és hogy el tudjam dönteni, megéri-e rá kiadni a pénzt.
A gravel mellet leginkább az szól, hogy a 26 régi MTB-nek egy jó kiegészítője lehet és a saras napokon nem a montival kellene 70-80km tekernem aszfalton, de még az is lehet, hogy azokon az erdei ösvényeken is elboldogulna amiken általában tekerek és több élményt adna, de ahogy írtam, nincsenek személyes benyomásaim.
Az E-bike az meg sokkal komplexeb kérdés, bele sem megyek.
Egy biztos, fiatalabb nem leszek és addig kellene kipróbálni más kerékpárokat, amig van hozzá erő és kedv.