Társalgó.........2024

51-100 (1246 hozzászólás)

Elküldve: 2024.12.10. 14:38 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Aztán az extrém hideg már a tüdőnek se jó, de olyan itthon nincs szerencsére! :))) (Az kb. -20-tól lefele értendő.)

Elküldve: 2024.12.10. 14:36 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: Akkor az eszkimók mit csinálnak? :))) Nyilván rövid nadrágban nem jó az ízületeknek! :) Viccet félretéve tudom miről beszélek, mert sajnos megtapasztaltam, hogy milyen, amikor "nem jó az ízületeknek". :( Amikor 20 évesen úgy ébredsz, hogy nem mozognak az ujjaid, stb... szóval annyi igaz, hogy valóban kb. 5 fok alatt kell rá jobban figyelni. Ami annyit jelent, hogy MEGFELELŐ ruha kell hozzá és kész. Főleg a térd és a kéz ujjak (kesztyű)! 5 fok alatt szélálló cucc kell!

Elküldve: 2024.12.10. 13:28 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: anno az edzőm mondta hogy 5 fok alatt már többek között ízületeket sem jó...lehet azóta megdolt ez a tezis

Elküldve: 2024.12.10. 12:20 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: Az 5 fokkal mi a baj? Nem az 5 fok a probléma, hanem a sár! A -5 fok már jó, mert ott megfagy! (Ha nincs hó.) De tényleg jó volt idén eddig. Főleg az ősz! Most már nem jó :(. Én is egész sokat mentem terepen, mert olyan jó volt a talaj. Sőt már túl száraz is volt a vége felé. Nagy hidegben még jobb is a terep, mert nincs akkora menetszél! :) Most az országút is szívás! Hiába a sárvédő, 5 perc már tiszta retek a lánc. :( A bringát sajnálom a legjobban ilyenkor. Még, akkor is, ha "csak" edző gép.

Elküldve: 2024.12.10. 10:42 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: amíg körbe nem keríti valami zsírosdisznó gazda

Elküldve: 2024.12.10. 10:29 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: Az erdő mindig nyitva!

Elküldve: 2024.12.09. 21:34 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@fpeter: 5fok környékén is kimész a terepre?

Elküldve: 2024.12.09. 21:01 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Idén elég jók voltak a talajviszonyok. Össze is fog jönni egy eddigi rekord-szezon. Már 450 óránál tartok és még van 3 hét.

Elküldve: 2024.12.09. 09:12 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s
  • Nyíregyházi bringások csapat

@richard_p: És Superior bicajokkal (is) nyomtátok? Vagy csak véletlen a név egyezés?

Elküldve: 2024.12.09. 08:01 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: itt van a fotóalbum és a facebook is rogyásig van ilyen csoportokkal

Elküldve: 2024.12.08. 19:13 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: "közönségkedvenc" címmel létre lehetne hozni egy topicot amiben a szebbnél szebb bringás képeket lehetne bemutatni innen onnan tehát nemcsak saját-ot

Elküldve: 2024.12.08. 15:46 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: nemtudom használok 26ost is meg 29est is gyorsaságban nemtudnék annyira különbséget tenni:a 29es masszivabb erősebb de bármelyiket ugyanúgy kell hajtani a nagyobb tempóért ha nincs kondi minkettőnél megszívod;)

Elküldve: 2024.12.08. 15:00 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Én terepen már csak száraz időben megyek! :)

Elküldve: 2024.12.08. 14:04 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Szóval az asszony azért lassabb nálad mert 26-ost hajt? :D Ugyan hagyjad már ezt a hülyeséget.

Elküldve: 2024.12.08. 11:56 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Idén mentem már 26-os montival gravel versenyen. Igaz, hogy slick gumik voltak rajta, de elment ott, ahol a modern gravel bicók csak tolva. A v-fék mondjuk annyira nem jó dolog rajta. A végére 4 ujjal kellett fékeznem, és inkább csak lassítóként funkcionált. Verseny után újra kellett állítanom a fékeket. Esőben jobb a tárcsa.

Jelenleg tesztelés alatt van a gravel. Főleg monti cuccokat tettem rá, mert ezek halmozódtak fel az évek során. A hátsó váltó sárban nem tartja elég feszesen a láncot, így ki kell majd találnom egy B-tervet. A gravel szerintem egy remek téli edzőbringa. Szélesebb kormány, külsők, egy országútihoz képest stabilabb. Ugyanakkor jóval kecsesebb és fürgébb, mint egy monti. Pár órás versenyekre simán van létjogosultsága. A többnapos gravel túráknál viszont a monti kerék és a teleszkóp "must have" kategória. Ezért lenne érdekes összehozni egy gravel évet. Csak montisként kicsit sajnálnám, ha ennyi időt/energiát elvinne a gravel.

Elküldve: 2024.12.07. 21:19 bl4ckv0id 

• bl4ckv0id avatar
  • túrázgató/városi harcos

@richard_p: Szerintem nem vita kérdése. Ha új bicikit vesz asz ember, már eleve eldőlt hogy tárcsafékes. Egyébként engem amúgy sem érdekelnek a régi technikák, nem múzeum ez. Az XT M8100 fékeimet soha sem cserélném el semmire. Ezért sem értem miért kéne ragaszkodni a V-fékhez. Olcsóbb, na bumm. De sehol sincs egy jobb tárcsafékhez.

Természetesen itt a hobbi kerékpáros felhasználésról írok, nem Mari néniről, ali a piacra megy maximum le. Aki sportol is a biciklivel és terepre is megy, annak egyértelmű, hogy érdemes használni a modernebb technikát.

Kerékméret terén éppen túl sokáig használtam a 26"-os méretet, sokkal jobb haladni is a nagyobb átmérővel. Praktikus oka is van. Szegény asszony még 26"-on van, nem is tudja tartani a tempót velem, így mindig be kell várnom. Majd jövőre 28"-ra átállítom a biciklijét.

Elküldve: 2024.12.07. 17:29 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage:

két outis arc feketében lehet bringa is az egymással stéhereztek fenn a moszkvatéren a szarvasszobor alatt a városból kifelé

Elküldve: 2024.12.07. 17:27 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: ma is pilisvörösvárig mentünk ki faterral 25 bringást láttam de ebbe a három körúti futár is beleszámít 2 cyclocrossos a hídon egy komolyabb outis szentivánon egy lassan botorkálo táskás a hídon egy zenélős énekes utcai outis az oktogonnál egy "egy pár=női és férfi bringásból állt"szilágyi erzsébet fasoron hüvösvölgy felé-egy fehér fekete dirtbikeos fiatal reptér felé hhh fönn a "kanyarban" 6-7 fok volt tartósan plusszban szoval viszonylag jo ido télhez képest

Elküldve: 2024.12.07. 17:19 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: rozsdafelsős szürkebukos outis srácnak ma köszöntem lehet magyar lehet nem kreol egy kicsit mint Gradek kábé

Elküldve: 2024.12.07. 16:56 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@sandorp9: akkor lehet összekapta magát:() vagy ő az amerikai nagybácsi vagy banános Joe;)

Elküldve: 2024.12.07. 07:11 sandorp9 

• sandorp9 avatar

@Cadre Allage: az őszes-rőttes szakál/kinézet stimmel, most 67-8éves, legutóbb BMC-vel tolta, van egy boltbajárós Lapierre-je (amivel előtte tolhatta), viszont régen csak Meridái voltak… Most a kora miatt vett egy elektromos Specit, azzal tolja a napi 40-50km-eit, meg gokartozik mellette :D

Elküldve: 2024.12.07. 07:01 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Erre a gravelre már én is gondoltam. De nem kell arra "spéci" bringa, ha nem nyerni akarsz! Leporolom a régi 26-os V-fékes MTB-met, amin vagy 10 éve nem ültem. Nyilván pálya függő a hátránya, de kipróbálni jó lesz. Egész télen 26-os MTB-vel edzek országúton is! Nyilván országúti áttétellel. Szóval tudom miről beszélek. A gumi többet számít, mint a kormány formája. :)

Elküldve: 2024.12.06. 20:33 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: mert a sztorizgatást csak azért kezdte mondani mert engem látott bringával menni és dumálgattunk szóval nem kamu

Elküldve: 2024.12.06. 20:32 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@sandorp9: most jut eszembe volt egy rőtt szakállas vöröses szőkés 50 körüli hajléktalan a Sugár bevásárló parkolojában kinn a padon a könyves pavilonnál ő mesélte hogy ilyen meg olyan bringája volt talán versenyzett is vagy csak bringázott de sztem nem kamu duma volt igaz barátságosnak tűnt nem kamu embernek

Elküldve: 2024.12.06. 20:29 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: ezért van a másfél órás xco ott körözhetnek az az olimpiai szám régen 2010környékén nemis volt más csak abol bébe marathon és xco-olimpiiai körözés na puff

Elküldve: 2024.12.06. 20:11 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@richard_p: A Trophy az kötelező program minden évben! Többszáz emberrel együtt rajtolni páratlan élmény! A kisebb maratonok azért nem tolong ennyi ember.

Teljesen érthető a körversenyszerű szervezés. Mert mindenkinek jó. Csak a maratonnak szerintem nem ez a lényege. Ha mész egy kört, utána tudod mi vár rád a következő körben. Én azt szeretem a montizásban, hogy nem kiszámítható. Egy versenyző számára nyilván jobb a kör, hiszen kevesebb meglepetés érheti. De a többségünk nem robot és élvezni szeretnénk a pályát. :-)

Azon gondolkodom, hogy magyar gravel rendezvényekre kéne átnyargalni, mert ott van valódi hosszú táv is. De akkor meg kellene tartanom a gravel bringát és nem lenne új montira se pénz, se hely.

Elküldve: 2024.12.06. 16:51 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: 2010

Elküldve: 2024.12.06. 16:51 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@sandorp9: nekem a név nem reémlik max idosebbeknek én 210környékéről tudok élményeket topmaratonok budamarci tour e pelso fradi a nagy "triásszal" és hóbor Lajos bával

Elküldve: 2024.12.05. 21:45 sandorp9 

• sandorp9 avatar

@Cadre Allage: igen, arra emlékszem, az öreg copfos Bondár és az akkor fiatal Lipcsei Gabi (aki még mindig a Fradi gyúró ja) voltak a masszőrök… De Laci versenyzett (montizott), és rengeteg embert ismer, azt gondoltam innen ismeri valaki, egy régi sporttárs…

Elküldve: 2024.12.05. 19:38 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@sandorp9: volt Bodnár is a Fradi gyuroja Szilágyi mostani masszore egy palotában lakik a ftc kerekpar csapattal kompletten voltunk ott 2010kornyeken

Elküldve: 2024.12.05. 17:20 sandorp9 

• sandorp9 avatar

Ezeket olvasva Bondár Laci neve nem ismerős, Meridával kavart az öreg… Sokat mesél amikor bejön hozzánk a régi versenyekről, itthonról meg romániai futamokról egyaránt.

Elküldve: 2024.12.04. 16:57 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@richard_p: engem Komlón csapott hátba Benkő Barbi bár defektem volt még más is azóta meg már előtte is kedvelem öt és a bringajat

Elküldve: 2024.12.04. 16:10 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Én pechemre akkor szálltam be a maratonozásba itthon amikor már rég döglődött a sportág meg az egész szcéna :D Ebben sem volt szerencsém, ahogy másban sem.

Elküldve: 2024.12.04. 15:34 richard_p 

• richard_p avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: Ja, itt volt, szurkoltunk neki is :-) Emlékszem, Szilvásvárad (még nem volt az a betonszörnyűség), Mátra, Kőszeg, Bükk (Egerből a TESCO parkolóból indult ), szinte mindenhol limiten voltunk indulószámban. 1995-ben Velencén 600-nál több induló volt MK futamon, az volt a csúcs. De ott volt még Pécs, Komló, Felsőtárkány, Zebegény, Pilisborosjenő, Diósgyőr, Salgótarján, Sopron a Lővérekben és még sok helyszín. Az összes "hegységben" volt valami:-). Aztán a 90-s évek végén leült, kifulladt:-(, Bevezették mindenkinek kötelezően a licenszt. A 95-ben ha jól emlékszem 400 Ft volt a nevezés egy futamra, futam után üccsi, jégkrém. Ne elég volt, így vén fejjel is emlékszem Pap Katira :-) na meg Vajda Márti (is)hogy hagyott ott a vert mezőnyben:-)

Elküldve: 2024.12.04. 14:38 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: lapokból forumokból tudom hogy Cadel Evans is itt nyomta;)

Elküldve: 2024.12.04. 13:00 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Átmentünk nosztalgia fórumba! :))) VK mekkora szám volt már!!! Akkoriban több száz induló volt XCO-n. Aztán a TOP maratonokon 1000-1500. Nagyon durva! Most meg XCO-n van 5-10 induló, amiből 3 külföldi, ha mondjuk C1/C2 verseny. "Rendes" maraton meg nincs is. (Bár UCI szabály engedi, hogy több körös legyen) Szervezői oldalról megértem a több körös versenyeket, csak hát az "más" sajnos. :(

Elküldve: 2024.12.04. 11:10 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@richard_p: hatalmas tetszés gomb! Budamarcikra emlékszel meg(én Visegrád kétszer kétszer crosskovacsi egyszer Szilvásvárad egyszer Pilisszentlászló uci xco a többi kisebb versenyek)

Elküldve: 2024.12.04. 08:26 zalcsi 

• zalcsi avatar
  • sima XC-s

@richard_p: "És 1994-ben voltam az első MTB versenyemen Csillebércen ahol még volt világkupafutam is anno." ráadásul három is. Ma már elképzelhetetlen.

Elküldve: 2024.12.03. 21:59 richard_p 

• richard_p avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: Budai várból Visegrádi várba, kétszer Dobogókőt beiktatva :-) Emlékszem még voltak kísérők is akik campinggel tolták Hármashatárhegyig. Olyan biciklikkel indultak, amikre fel sem ültem volna, nem hogy 1 km-t is tekerjem:-), Menő volt indulni, bármivel, csak ott legyenek. Nem csak a pályáért mentem, hanem mert sok jó arc volt ott. Nosztalgia. Ma másból, máshogy kell a legtöbbet kihozni:-)

Elküldve: 2024.12.03. 21:33 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@richard_p: uff jó volt egy tmobil topmaratonos aki azt visszasírja még aból bbe

Elküldve: 2024.12.03. 21:14 richard_p 

• richard_p avatar
  • sima XC-s

@fpeter: A probléma, amire nem gondoltok, hogy az erdők fel lettek darabolva itthon. Így egy versenyre akár 8-10 tulajdonostól is engedélyt kell kérni ami nem megy. Vagy korábbi tapasztalatok szerint az aktuális "Parkerdő" nem ad engedély akárhova pályát kijelölni. Így ez a kényszermegoldás lép életbe, hogy körözni kell. Pénzügyileg pedig nem mindegy hány helyre kell kitelepülni frissítőpontra. A mentést is meg kell oldani ez mind pénz. Magyarországon nincs erre fizetőképes kereslet, hogy minimális nyereséggel ez megoldható legyen. Mert azért senki sem a két szép szemünkért szervez versenyt. A korábbi szervezők már lejáratták a versenyeket, régen volt Pepsi, Coca, Shöller, Redbull is szponzor, de..., van marketinges ismerős aki mesélt ezt azt. Tour de Pelso-t is mellőzöm mióta szénsavas üdítőt adtak frissítéskén a ....... helyett. Ausztriába azért nézd meg mennyibe kerül Saltzkammergut. Azt hányan fizetnék meg Magyarországon akár 6-7 alaklommal egy évben? És a pálya több mint 90% murvás, unalmas. De a hangulat fenomenális. Szlovákiában pedig Sagan láz van még, ott sem a foci a minden ( Sagan akadémia van, nem pedig ....). Ez nagyon sokrétű, és ameddig nem fogunk össze, csak kritizáljuk ami van és működik, nem is fog megváltozni. El kell jönni, részt venni, lássák sokan vagyunk, van értelme támogatni, csinálni. Ha ezt se csinálná valaki, mi lenne? Lehet elfogultsággal vádolni, mert és is Superioros vagyok és én is kérdezek mi miért van. És 1994-ben voltam az első MTB versenyemen Csillebércen ahol még volt világkupafutam is anno. Átéltem ezt azt már. Ha ki akarsz purcanni, sokat menni, brutális hangulatot átélni akkor Nagyatádon még megtalálni:-), Bár ott is körözni kell, a tóban az országúton és a városban :-) Uff én a tollas beszéltem...

Elküldve: 2024.12.03. 20:39 richard_p 

• richard_p avatar
  • sima XC-s

@mematyi: Szia! A defektvédelem javallott a külsőbe :-) Biztos ami fix. Belsőnek pedig, tudom kihalófélben van, de az autószelepest könnyebb utántölteni és "szelepet" cserélni benne. Ha passzol a felnihez, vagy fel kell fúrni. Ha ezt választod. "Tartsd szárazon a puskaport"

Elküldve: 2024.12.03. 20:35 richard_p 

• richard_p avatar
  • sima XC-s

@Makky: Szia! Nem a használat módjára próbáltam válaszolni, hanem arra, hogy a normál felnit is lehet használni normál külsővel TLR-ként. Nekem működött. Most is van normál külső felszerelve belső nélkül. Túl van misztifikálva ez a belső nélküliség. Én magam a városban Zefal defektvédő szallagját használom belsővel. Terepre van biciklim ami belsős és van belső nélküli is. Durvulni, enduróra jobb a belső nélküli insert-l, mert nincs felütéses defekt ( de azért ajánlott az erősített oldalfal a sziklákon ). Ez szerintem néha "vallási" kérdés már. Ahogy a tárcsa vs V fék vagy országúton a "patkófék". Kinek mire mi az előnyösebb nagyon szubjektív. Olyan sokrétű, hogy ilyen vitára csak legyintek és nem megyek bele.

Elküldve: 2024.12.03. 20:23 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Jól lebutultak a maratoni távok. Hiába van egy 7 állomásos sorozat, gyakorlatilag körverseny. :-( Úgy néz ki a oszták/szlovák/cseh kollégákhoz kell átnézni, ha rendes maratonon akar az ember résztvenni.

Elküldve: 2024.12.03. 18:56 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

@richard_p: Szia, nem, nem késő!

Bár rendeltem neki Karácsonyra két 3mm-es védelemmel ellátott köpenyt, de ezt is használni fogjuk szerintem. Egyelőre a belsőbe töltve, ott inkább csak attól tartok, hogy ha bedöglik a folyadék, dobhatjuk ki a belsőt. Ráadásul pont a drága belsők azok, amiből egyáltalán ki lehet szedni a szelepmagot, tehát beletehető a folyadék. (presta)

Egyébként csak apró szúrások ellen kell, legtöbbször királydinnye, vagy egyéb aprótüske, amit az autók lesodornak a bicajútra/sávba. Sokszor bennevolt a tüske 1-2 napig, mire észrevettük és kijavítottam, ilyenkor a két kerékből egyszerre összesen 5db luk volt a rekord.

Elküldve: 2024.12.03. 16:02 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@richard_p: A kisebb szúrásos defekt ellen sokkal kényelmesebb megoldás a belsőt feltölteni! (Városi használatról volt szó.) Nyilván terepen jobb a tubeless, de más miatt. Viszont több is vele a szívás/munka sokkal!

Elküldve: 2024.12.03. 15:48 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: off téma ma 10.20kor astoriánál avárosból kifele kálvin feé nagy tempóval profii szerű figura fekete ruha szürkésfehér bukó-sötét outi 12kor szintén fekete de lassaban véknyább srác outi?trekking?nem tudom kőbánya mázsa tér a városba befele on mindkettővel lehet szívni de a belsőssel sztem többet

Elküldve: 2024.12.03. 14:58 richard_p 

• richard_p avatar
  • sima XC-s

@mematyi: Szia. Lehet késő már. Nekem Specialized Enduro (DT) kerekem, normál 26", nem TLR, volt szerelve nem TLR Schwalbe Hans Dampf külsővel belső nélkül, szmötyivel. Működött, 1,5-2 Bar-ra pumpálva 62 kg-l használva, terepen ugratgatva is. Egy 26" DT 1800 kereket tervezek belső nélkülire szerelni a páromnak, de még nem koptatta el a számtalan defektet összeszedett Rocket Ron-okat. Ha új külsők kellenek akkor azt belső nélkülire szerelem már. De csodát ne várj, a belső nélküli rendszer is inkább a kisebb szúrásokra jó. Nagyobb vágásnál nem tömít. De számtalan kisebb szúrást megfogott már nekem.

Elküldve: 2024.12.03. 13:26 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Elküldve: 2024.12.03. 13:17 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: Köszönöm! Igen, ilyesmire gondoltam.

A helyi portálokat szoktam böngészni, de ha mondjuk 1 megyével odébb van valami dzsembori, akkor azt már nem látom. Erre akartam kérdezni, van-e országos lista.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!