Társalgó.........2024

101-150 (1135 hozzászólás)

Elküldve: 2024.10.18. 10:29 bl4ckv0id 

• bl4ckv0id avatar
  • túrázgató/városi harcos

@Tom77: Így van. Na meg az sem egy utolsó szempont, hogyha vesz az ember egy komplett biciklit, akkor sok alkatrész gyengébb vagy hulladék (pedál, markolat, nyereg, kerekek, külsők), amit ha le akar cserélni az ember, akkor bajlódhat az előadással is. Mostanában nehezebben pörög a használtpiac, így lehet tárolgatni addig (lakásban nem buli). Na meg az összes alkatrész olyan amilyen nekem tetszik dizájnra és funkcióra. Például stucniból nekem a Funn Stryge tetszett régóta olyat vettem. Ment mellé a FUNN kormány. Széria gépnél olyat kapsz, ami olcsó nekik és jellegtelen. Működni persze működik, de ingerszegény. Itt meg olyan kivitelűt, tömegűt és színűt vesz az ember, amilyet csak akar és a pénztárcája pírja. Tiszta felnőtt LEGO

Eladásra nem építenék semmit, mert itthon az árérzékeny piacon nehéz eladni, meg dömping van Marletplace-en is. Külföldre eladni nehézkes meg ott előbb meg tudják venni akár újan is.

Elküldve: 2024.10.18. 00:51 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Tom77: Próbálom úgy összerakni a bringákat, mintha magamnak csinálnám. Pl. most sikerült mindkét oldalon jó irányba bandázsolni a koskormányt. :-) Nem élet-halál kérdése eladni, de a gravel bringákat a mai napig haszontalannak vélem. Viszont ez az egyetlen kerékpártípus, amire lehet befektetésként tekinteni. Szegény bicóval még egy métert sem mentem. Az érdeklődök számát elnézve úgy hiszem lesz még erre lehetőségem. :D

Elküldve: 2024.10.17. 17:50 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: Volt egy pillanat, de csak egy pillanat amikor azt gondoltam, hogy túl sok bringa van már itthon, ráadásként hamarosan költözöm és még csak nem is közel, de annyit mondhatok, hogy ha az életem múlna rajta, ami itthon van meghirdetve sosem lesz, mert egyikre sem mint pénz vagy mint befektetés tekintek, és nem is azért készültek. Hobbim már előtte is volt, és utánuk is lett, viszont így sem bántam meg, hogy anno én is alakítgattam és építgettem, mert a végeredmény minden esetben megnyugtató lett, a pénz pedig biztos elment volna másra is.. Bármit lehet írni a meg számolgatni is lehet, de az a lényeg, hogy a végén elégedett legyél és ha egy mód van rá, te legyél az aki örül neki, mert ahhoz, hogy viszont lásd az összes ráfordításod valójában az ilyesmit használni és nem eladni kell..

Elküldve: 2024.10.17. 17:07 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: kb akkor te is úgy vagy a bringaépítéssel mint én a zenéléssel :) Saját árát kitermeli, legalább nem bukó a hobbi és lehet kicsit növekedni, gyarapodni az eszközök/alkatrészek terén. Sajnos (vagy nem sajnos) a legtöbb hobbi csak viszi a pénzt, vissza nem hoz semmi kézzelfogható értéket. :)

Elküldve: 2024.10.17. 16:52 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Tom77: A bringaépítésben lévő időt nehéz megbecsülni/nyomon követni. Már eleve az rengeteg idő, mire internetről kicsemegézed az egyes alkatrészeket. Egy bringa áll kb. 30 alkatrészből. Már önmagában a váz feladja a leckét. Jó, olcsó, méretben megfelelő vázat találni hónapok/évek kutatómunkája. Utána minden alkatrésznél végig kell nyálazni több webshopot, használt piacot, kompatibilitásra ügyelni. Ha minden alkatrészre 10 percet "költesz", az mondjuk 5 óra. És ha találsz egy kedvezőbb áru alkatrészt, az befolyásolhatja az eddig kiválasztottakat is. Tegyük fel, hogy 8 óra alatt összeraksz papíron egy bringát. Ha minden jól megy 8 óra alatt összeépíted. Mondjuk 5000 Ft az óradíjad, így kijön 80-100k az építésre.

Nekem ez a 80k haszon a cél. Ez kb. arra elég, hogy a versenymontimra tudok venni fancy cuccokat. Anno így vettem pl. Fox droppert. És speciel tök jó érzés, hogy nem csak úgy az öledbe esett, hanem tettél érte a szabadidődben.

Amiért harapok azaz, amikor a csávókám beállít egy teslával és lealkud több száz eurót az eladási árból. Volt ilyen.

Elküldve: 2024.10.17. 16:30 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Tom77: Ez egy olcsó, összelegózott bringa évekkel korábbról megmaradt/fel nem használt/nem bevált és új, leszázalékolt alkatrészekből. Persze lehetne megrendelésre is készíteni, de az nem ez az árkategória. Illetve az már profi szint lenne, az pedig azt jelentené, hogy a nyereség adóvá válik. Minden tiszteletem a kerékpárboltoké, hogy ebből meg tudnak élni.

Elküldve: 2024.10.17. 16:05 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s
  • Nyíregyházi bringások csapat

@Tom77: És még ha okosba szerzed az alkatrészeket, akkor sem tudod olcsóbban kihozni, akkor sem igazán, ha ingyen van a váz.

Én csak azért építek most, mert van rá szabad agykapacitásom, és ha sikerül megjavítani a vázat, akkor lesz egy nekem kb. passzoló XL méretem, ami ritka használtan eléggé. Egyébként a váz csúcskatis Race bringáról van, a többi alkatrész meg Aliexpresszes, vagy olcsó bolhás, és talán így kijön 300-350 körül, amennyi egy használt bicó is. Én úgy látom, bármi egyéb, magas kategóriás építés teljes zsákutca anyagilag.

Elküldve: 2024.10.17. 13:16 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

A másik dolog, amikor valaki épít magának egy bringát, azt ha végül eladni kényszerül, az életben nem fogja tudni eladni haszonnal, persze nyilván ha tucat bringát árul, akkor is detto ugyanez a helyzet, csak akkor lényegesen kisebb bekerülési költséggel! Ezért írnám úgy, hogy a bringa építés olcsóbb nem tud lenni, akár milyen alappozícióból is indulj, mert ha mindent (is), túl jó árért szerzel is be, akkor is a végén a ráfordítás ideje, elviszi a hasznod, hiszen valahonnan ki kellett venned azt az időt amit az építésnek adtál és ezt az időt általában nem azzal szoktuk összevetni, hogy nekem ugyanígy mennyiért rakta volna össze ugyanazt a bringát egy profi szerelő, hanem úgy vizsgálandó az összevetés, hogy te mennyit kerestél volna azzal az idővel, amit a saját munkáddal szereztél volna kenyérkeresés közben!

Összegezve: az épített bringa nem attól lesz értékes, hogy ha majd már nem kell akkor plafon áron valakinek eladod, hanem attól, hogy ameddig használod, addig minden egyes jó megoldása, neked okoz örömet és ezáltal te a használat közben vagy során (vagy értsd jól: az élményből) profitálsz, de még ezen felül is marad egy slusszpoén ha jól dolgoztál, akkor pedig összesen neked van a világon csak olyan bringád amin ülsz, és ez a két tény együtt adja majd, azt az élményt, amiért véleményem szerint megéri vagy amiért érdemes!

Elküldve: 2024.10.17. 12:47 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

A Szerintem ezt marha könnyű kiküszöbölni, onnan kezdődik, hogy eladásra sosem építünk, kivétel max akkor van ha a paripa egy megrendelés alapján készül! Ha megrendelésre építkezel, akkor nyilván nem marad rajtad, plusz már eleve olyan szempontok szerint dolgozol, ahol a megrendelő igényét össze tudod vetni a te beszerzési áraiddal, így már a munka előtt könnyen kiszámolható a részedről, hogy mennyit tudsz majd rajta hozzávetőlegesen keresni. A másik verzió ami nálam meg is valósult, hogy egyik bringámon sem néztem végül a meg vagy az átépítés költségeit, mert magamnak készült, így a felhasználás vagy a kényelem, de akár a kinézet is, mind megvalósítható szempont tudott maradni végig. Az egyediség ára ha innen nézzük, akkor pedig nem feltétel hanem következmény volt, annak minden lehetséges előnyével mármint, hogy sem az idő sem a végösszeg, nem tudta letörni a kezdeti lelkesedést, mert minden egyes útnál ott van a visszacsatolás, hogy megérte az összes ráfordítást, mert a tiéd és NEKED készült!

Elküldve: 2024.10.17. 12:44 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: A Szerintem ezt marha könnyű kiküszöbölni, onnan kezdődik, hogy eladásra sosem építünk, kivétel max akkor van ha a paripa egy megrendelés alapján készül! Ha megrendelésre építkezel, akkor nyilván nem marad rajtad, plusz már eleve olyan szempontok szerint dolgozol, ahol megrendelő igényét össze tudod vetni a te beszerzési áraiddal, így már a munka előtt könnyen kiszámolható a részedről, hogy mennyit tudsz majd rajta hozzávetőlegesen keresni. A másik verzió ami nálam meg is valósult, hogy egyik bringámon sem néztem végül a meg vagy az átépítés költségeit, mert magamnak készült, így a felhasználás vagy a kényelem, de akár a kinézet is, mind megvalósítható szempont maradni végig.
Az egyediség ára ha innen nézzük, akkor pedig nem feltétel hanem következmény volt, annak minden lehetséges előnyével mármint, hogy sem az idő sem a végösszeg, nem tudta letörni a kezdeti lelkesedést, mert minden egyes útnál ott van a visszacsatolás, hogy megérte az összes ráfordítást mert a tiéd és NEKED készült!

Elküldve: 2024.10.17. 12:41 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

@fpeter: Én egy XC karbon fullyt építek. Nemrég volt egy javítandó váz fenn bolhán, azt vettem meg. Váltópapucs javítás volt fémtöltésű epoxival, mert kiszopósodott a helyén. A hétvégén fogom a repedt támvillát laminálni.

Nincs hozzá hátsó boost tengely, akkor mekkora kell; 12x1 vagy 12x1,5, mekkora menethossz, milyen feje legyen. 148-as papucstávú hátsóagyhoz akkor boost-os hajtókar kellene, annak nem 7100 a Shimano SLX modellszáma, hanem 7120. Mekkora rugóstag kell bele, mekkora szemtáv, vadásszak perselyt hozzá. Nincs meg a rugóstag csavarja, az is mekkora legyen... Hiányzik róla 1-2 forgáspont csavar, azt esztergáljak, de miből?

Milyen kerék, milyen villa, milyen kormány, mennyit szánjak váltóra? Legyen RCZ shop vagy ne?

Szóval se olcsóbb, se jobb nem lesz mint egy kész bicaj, csak nem egyszerre kell beletenni a pénzt, hanem darabokban. Cserébe legalább a kocsi tetejére se merem feltenni, mert beroppantja a szállító karja a karbon csövet.

(Egyébként van a fórumon gyanúsan olyan, aki szinte ugyanazokat árulja, ami RCZ-n is akciós, mindent csomagolás nélkül, de új állapotban, szóval csak megy másnak is a rendelés.)

Elküldve: 2024.10.17. 11:41 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@mematyi: Sajnos én túlságosan is képben vagyok. :D Igazi útvesztő, ha saját magadnak csinálsz bringát. Általában excel táblát csinálok, hogy mire szerelésre kerül sor minden kéznél legyen. Van pár igen drága táblázatom. A friss gravel bicón is rengeteg buktatóba belefutottam, pedig ez már a 6+ buildem.

Flatmount felfogatás és PM fékek miatt adapter kellett. 15 mm-es monti kerékre vettem kupakot, ami 12 mm-re szűkíti, igen ám, de ahhoz hogy ez működhessen le kellett volna csiszolni az eredeti kupakot, úgy viszont monti villához nem passzolt volna... Szóval végül szereztem egy hüvelyet. Pressfit középcsapágy nem volt teljesen párhuzamos a vázzal, így helyre kellett ütni. Connex lánc nem volt kompatibilis a grx hajtóművel... Nagyon szorult. Rápróbáltam többi lánctányérra és azokon jól illeszkedett. Aztán a hátsó váltó (eredetileg 10 sebis, mivel annak ugyanolyan a bowdenhúzása, mint a 11-es karnak) nem vitte a 42-es racsnit, így kellett egy váltófülhosszabbító. Aztán a hátsó kerék nem teljesen középen futott, így azt is középre kellett centrírozni. A bal hajtókart átalakítottam dropperré, de olyan hosszú a nyeregvázcső, hogy csak rövidebb hajtókarral és alacsonyabb építésű nyereggel tudnám csak használni. Mivel első körben eladásra épült, ennek a megoldását elodáztam.

Ami talán nem volt jó döntés, az a bowdenes fék, mert valamiért az emberek az olajat részesítik előnyben. A Dot fékolajjal nem nagyon szeretek dolgozni lakásban, meg túl bumszlinak és kényelmetlennek tűnnek a hidros fékváltókarok.

Mindent egybevéve szerintem ez jó hobbi, de ha ebből élnék és fizetnék rezsit, akkor pár hónap múlva éhenhalnék. :d

Elküldve: 2024.10.17. 09:41 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

@bl4ckv0id: Szerintem most is megy építés még, csak valahogy a TB kiszorulni látszik az egyéb internetes források, FB csoportok, PH ellenében.

Ha jól emlékszem vissza, 10-12 éve, mikor én is nagy lázban voltam, szinte még napi jelleggel pörögtek a fórumtopicok.

Én most építek egyébként, de hiába tölteném fel a képeket, max 3-5 ember látja. Műszaki segítséget nem hiszem hogy tudok kapni itt sem, olyantól aki minden márka váltásait, lánckerekeit, csapágyait vágja évekre visszamenőleg, szóval ugyan úgy a neten kell vadásszak.

Elküldve: 2024.10.17. 06:39 sandorp9 

• sandorp9 avatar

@Cadre Allage: nem vagyok a saját pénztárcám ellensége, ahogy a többiek is írták, én is keresetből élve azt nézem hogy hol mit adnak azért a kevésért…

Pont ezért is tértem vissza a 26os old school montikhoz. Egyrészt a gyerekkoromat adta vissza érzetre, másrészt olcsón jó cuccokat lehet venni, harmadrészt én a cro-mo vázakat szeretem, és manapság drágább, mint egy alu váz, de lassan a carbont is megelőzi (…sőt!). És ami elindította ezt az egészet az az újonnan vett Bianchi 29es volt (1év alatt le kellett cserélni a váltókarokat, vacakolt a h.váltó is, már újonnan lötyögött a teleszkópnak csúfolt sr suntour rugós villa, stb., és még csak jól sem éreztem magam rajta), amit 1éven belül el is adtam.

Elküldve: 2024.10.16. 23:49 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@bl4ckv0id: Bérleti díj nő, áramdíj nő, fűtésdíj nő, élelmiszerárak nőnek, benzin ára nő, szállások ára nő. A gond az, hogy hülyének nézik az embereket. Nem csak Mo-n, egész Európában ez a tendencia.

Persze aki gazdag annak mindegy, hogy 30 vagy 120 Ft egy kifli, 30k vagy 90k egy hajtókar. De a többségünk azért érzi a különbséget.

Elküldve: 2024.10.16. 19:28 bl4ckv0id 

• bl4ckv0id avatar

@rcs2003: Azért nem ilyen fekete - fehér a dolog. Értem vagyis megértem miről írsz, én sem keresem meg a feltupírozott magyar "átlagbért", de majdnem mindent, apránként vettem meg újan az ebike-ról. Ha valami kapható az AliExpressen, akkor onnan rendeltem meg. Például tönkrement a Bryton 320-asom, vettem Kínából egy iGPSPORT BSC100-ast egy tizesért. Ettől függetlenül mi keresünk szarul, sokan jól keresnek a fővárosban. Nekik meg nem nagy dolog megvenni még a 2-3000 €-s biciklit sem. Prohardver kerékpáros fórumán is a legtöbbnek drága, új biciklije van.

De a lényeg, hogy elszomorító ami ebben az országban megy, pár éve még te is építted a Magellán a vázra a biciklid, jó volt nézni a sok képeket. De tényleg az árak csak mennek fel és az embernek egyre kevesebb "felesleges" pénze marad a hobbijára.

Elküldve: 2024.10.16. 19:00 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: ami nem piacképes, az pusztuljon. Ami(akik) miatt nem tud piacképes lenni semmi itthon, az vesszen, azok vesszenek. Én pedig pénzből élek aminek egyre kevesebb az értéke, ahol olcsóbb valami ott vásárolok, szarok rá ha akár Kínából jön, amíg csak a szállítási költség is töredéke annak amiből te itthon 10km-rel távolabbra sem tudsz semmit feladni. Mindezt abból a pénzből kell megoldanom aminek a felét simán lehúzzák tőlem hónapról hónapra! A maradék amiből költök, abból is elvesznek tőlem, nem is keveset! Ilyen kurva egyszerű. Ha te szereted magad lehúzatni és többet költeni a semmiért, akkor hajrá. Mentsd meg sápolós szemét rendszert

Elküldve: 2024.10.16. 18:10 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@sandorp9: nem vásárlunk magyar boltban ne szállítmányozunk magyarpostával stb...mi lesz a magyar cégekkel?

Elküldve: 2024.10.16. 18:06 sandorp9 

• sandorp9 avatar

@rcs2003: ezért nem a postán keresztül kell küldeni. A foxpost meg a packeta sokkal olcsóbb…

Elküldve: 2024.10.16. 15:13 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: eladtam régebben egy pár felnit, darabját 4500-ért. Találd ki mennyibe került feladni a postán :D Na azóta SEMMIT nem hirdetek meg. Helyben úgysincs senki aki érte jönne, postázni meg teljesen értelmetlen. Akkor már rohadjon rám hátul a garázsban az összes alkatrész :)

Elküldve: 2024.10.16. 12:13 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: Azért nem éri meg, mert ha megnézed, szinte bármi ami itt vadonat újként fel van téve az vagy drágább vagy ugyanannyi, mint amennyiért ha van rá elég időd be tudod szerezni máshonnan. Használt motyó tekintetben, pl én sem váltót sem kereket, sőt most már telót sem vennék már innen, ami a fődarabokat illeti, mert nem vállalom be a rizikót, inkább elhozom drágábbért újban, komplett bringa megint nem érdekel innen, mert három van és abból sem az a kategória amit nagyon lecserélnék.. Tettem fel korábban dolgokat még régebben és ment az adok-veszek, de én mostanában már nem találtam régen olyasmiket itt, amire azt tudtam volna mondani, hogy ez bizony kellene, pedig minden nap meg szoktam nézegetni, hogy mi van kint..

Elküldve: 2024.10.16. 11:25 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Cadre Allage: Jó a testbike, de pici piactér így nehéz eladni bármit is. A gravel bicóra eddig kereken nulla jelentkező volt. Nagyon meg tudom csökkenteni az árát, mert akkor meg már ott tartok, hogy nem éri meg eladni. Maximum szerzek bele egy karbon 28" szettet és jó lesz n+1 bringának. :D

Elküldve: 2024.10.16. 11:22 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@opp: Egyébként a Bike-Discount is árul RCZ-termékeket. Természetesen ők is ráteszik a hasznukat, de így is bőven a normál ár alatt adják.

Elküldve: 2024.10.16. 09:31 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: de tényleg testbikeos áraknem érik meg?

Elküldve: 2024.10.16. 09:30 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@opp: ki akar külföldröl vásárolni ha itt a testbike és a jó kis magyar mpl futárszolgálat;)

Elküldve: 2024.10.15. 21:25 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat

@Cadre Allage: a buycycle egy online használt bringa portál, nem? Ott nem alkatrészeket veszel és nem új dolgokat? Kb mint az ebay. De most itt nem releváns.

Elküldve: 2024.10.15. 19:13 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@opp: én a buycycles-zel szemeztem de nem mertem belemenni... ami viszont tetszett az németóbol a rabenbike ottjo árakvoltakmeg a bikediscount-oshaibikeok;)

Elküldve: 2024.10.15. 18:09 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s

@mematyi: nem ismerem az RCZ árait. A másik 2 webshopnál kb 20-40% kedvezmény szokott lenni, valós black friday kedvezmények. De nyilván nem minden termék éri meg ott se. Én inkább a megbízhatóság miatt ajánlom, arra vonatkozott a kérdés.

Elküldve: 2024.10.15. 16:01 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

@opp: Köszi!

És ezek megbízhatóbban? Milyenek az árak általánosságban, az RCZ-hez képest?

Amiket elsőre lecsekkoltam Bikeinn-en, azok nem igazán olcsóbbak a hazai árakhoz képest sajnos.

Elküldve: 2024.10.15. 15:26 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s

@mematyi: szia, elég sok a negatív vélemény fórumokon az rcz link hozzáállása miatt. Amit személyes tapsztalat alapján ajánlok: H&S Bike-Discount GmbH vagy a BikeInn. Megbízhatóak, gyors és hazai árfekvésű posta. 10K Huf felett már nem rendelek csak tőlük.

Elküldve: 2024.10.15. 15:05 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@mematyi: Német fórumokon "szeretnek" onnan rendelni. Néha nagyon jó áron adnak jó dolgokat. Viszont volt botrányuk adatkiszivárgás végett. És tök bizonytalan a szállítás. Előfordulhat, hogy hónapokat kell rá várni. Az is lehet, hogy két hónap után sztornózzák a rendelésed. Szerintem túl kockázatos és bizonytalan.

Elküldve: 2024.10.15. 12:44 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s

Sziasztok! Az RCZ Bikeshop oldalról, "webshopból" rendeltetek már?

Ahogy én látom, NOS termékeik vannak főleg, és ezért adják olcsóbb, vagy inkább reális árakon, csak nem tudom, mennyire kamu az oldal.

Kíváncsi lennék a véleményekre.

Épül egy 29"-es :D

Elküldve: 2024.10.12. 19:05 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: sok kálvinista f.asz az égből kell a vakut rá villantsanak;) tulekedes egész nap bekereckedes a Kálvin és Asztrik között...nem megoldást helyzet mint a muzsikuscziganyok terénél a jobbra kanyarodó atmegy az egyenes piros alatt kobanyan hiányzik elég kis körében belül három jobbkezes taaaabla:()

Elküldve: 2024.10.07. 08:50 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: A kerékméret inkább bringázási stílus kérdése. Ha szeretsz agy nélkül lezúgni a hegyről, akkor 29er, ha ugrálni, akkor kisebb kerekek használata célravezetőbb. Legalábbis egy 29er eléggé halott levegőben. Hobbi felhasználásra a 26-is tökéletesen elég. Bár nekem nem hiányoznak a kormányon átrepülések.

Elküldve: 2024.10.06. 21:32 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: VinczeLilla mint Babits nőben

Elküldve: 2024.10.06. 14:53 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: m3as felüljáró időpontot nemtudom kék alsó fekete felső(hotel international-vagy 29giant xtc) egy vékonymakky fizimiskáju arc;)dobogókő felé mentünk de az időjárási viszonyok a" két bükkfanyeregnél"megállítottak akkora köd volt hogy autóval is veszélyes amikor mmentünk "10:3"volt az arány "vékony-makky"- val együtt

Elküldve: 2024.10.05. 17:12 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: ma körözés van akkor volt a-ból b-be....

Elküldve: 2024.10.05. 17:11 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: gianomat sirom vissza az 1 misi volt 2010ben ma az alap legolcsobb xtc 650 és 29es az 26os volt akkor még voltak jó versenyek ma kevesebb-én a tmobil topokat sirom vissza;(

Elküldve: 2024.10.05. 07:19 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Nyilván minden mérlegelés és egyéni megitélés, nem mellesleg pénztárca kérdése. Én jól elvoltam mindig a 27.5-ös bringámmal a hazai maratonokon is, sosem éreztem hogy kevés lenne. Én viszont annál inkább kevés vagyok hozzá (erőnlétben képességekben rutinban), tehát praktikusan is felesleges lenne bármit fejleszteni rajta. Szerintem egyébként a hobbibringások 85%-a nincs tisztában azzal hogy valójában mire van indokolt igénye, csak vásárolnak valamit amiről azt gondolják a marketing alapján hogy erre van szükségük. Mindazonáltal ha alám dobnának egy milliós bringát, nem ellenkeznék, akár kevés vagyok hozzá akár nem. :)

Elküldve: 2024.10.04. 19:41 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s

@bl4ckv0id: miért akarna valaki egy régi 26-oshoz új kerékszettet venni vagy villát, vagy bármi specifikus fő alkatrészt? Tele a használt piac felső polcos cuccokkal gombokért! Most aki csak túrázgatna vagy csak fejlesztené a régi 26-osát, fillérekből megteheti. Lehet minimun 15 éves alkatrészekről beszélünk, de rengeteg van és nem csak lerugott szemét. Nem újat kell venni...

Elküldve: 2024.10.04. 18:53 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@bl4ckv0id: tavaly valami 180 euroért vettem karbon kereket. Először nem akartam elhinni az árát. Instant vétel volt. De valóban, piaci értéke nem nagyon van már. Esetleg mullet/enduro kategóriában.

Elküldve: 2024.10.04. 18:16 bl4ckv0id 

• bl4ckv0id avatar

@ikarus266: Lenni lesz, de nem mindegy milyen lesz. Ha megfigyeled csak olcsó kategóriás cuccokat kapni sokszor. Fűzött kerékből sem kapni sokat már, még 27,5-ösből sem, mert a legtöbb boost, széles felnis (azaz inkább trail, DH, enduro kategóriában lévő 27,5-ös kerekek ezek, nem sima XC). Külsőből van még választék szerencsére.

Így ha komolyabb kerékszettet akar az ember, akkor csak fűzni lehet kerekeket. Újra reneszánszát élni meg nem fogja, egyáltalán nem népszerű már a 26", azért van dömping belőle az aprón is. Itthon annyiban más a helyzet, hogy itt csóróság van, így a szükség nagy úr. Én nem is ragaszkodtam hozzá, megszabadultam végre a 26-os vázamtól is és egyáltalán nem hiányzik.

Elküldve: 2024.10.04. 18:03 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: opni megyünk lopni;)

Elküldve: 2024.10.04. 17:25 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@opp: csak fura jeleid voltak azután hogy aztirtadd:"persze"

Elküldve: 2024.10.04. 11:51 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@opp: Azaz, bár most most épp egy corner bar van rajta. :D Ez félig monti, félig outi. De valószínű visszarakom majd az egyenest.

Elküldve: 2024.10.04. 11:46 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s

@fpeter: jah az a monti-gravel-monti konvert bringa ez? Ha nagy a váz, akkor nehezen fogsz jó pózt találni... Egyenes nyeregcsővel is tudsz javítani rajta. Meg hajlított kormánnyal... Bár ezeket biztos nézted, meg ha eladod ugy is mindegy...

Elküldve: 2024.10.04. 11:41 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s

@azaki71: jól teszed, hogy nem a teljesítményre fókuszálsz. Így csak örömöd lesz benne :)

Elküldve: 2024.10.04. 09:41 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@opp: Téli edzőbicaj lesz. Sajnálom a másik montit összekoszolni. Ez meg nem kellet újonnan senkinek. :D Szóval majd csak tavasszal teszem fel. Addigra talál találok rá egy passzoló kormányszárat... Már vagy féltucatot kipróbáltam. Vagy a bringák nőnek, vagy én leszek kisebb.

Elküldve: 2024.10.04. 08:41 azaki71 

• azaki71 avatar

@opp: Amióta nem mérek semmi adatott, a tempó és sebesség kérdése már idén nyáron sem foglalkoztatott. Teljessen elfogadtam, azt a tempot amim van.

Elküldve: 2024.10.04. 08:05 __opp__ 

• __opp__ avatar
  • sima XC-s

@ikarus266: remélem semmi dráma a hazajövetel körül... A bmx szakághoz viszont sok sikert és kitartást, biztos mókás lesz :)

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!