Társalgó.........2024

1-50 (1246 hozzászólás)

Elküldve: 2024.01.01. 16:40 azaki71 

• azaki71 avatar
  • túrázgató/városi harcos
Témaindító hozzászólás:

Kezdjünk egy új évet................................................... :-)

Elküldve: 2025.01.02. 13:28 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Egyébként ha lenne kerékpárutunk kifelé a településről nem zavarna annyira a sötét. Megmondom őszintén, nem érzem magam biztonságban a közutakon. Egyre több az autós idióta. Kb mindig az húzza rövidebbet aki vétlen, engem meg várnak haza. :)

Elküldve: 2025.01.02. 13:24 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: vicces, vicces, veszel nekem? :D

Elküldve: 2025.01.02. 10:23 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: S a nyolcadik napon Isten megteremti az elemlámpát!

Elküldve: 2025.01.01. 21:48 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Az én Strava mérlegem tavaly egész évben összesen 23 óra aktivitás, 519km megtett táv és ennek kb 90%-a egésznapos nyári sörözések kapcsán jött össze. 2023 ősze óta kb 12kg zsír jött fel rám. Erősen rajta vagyok hogy újrakezdjem a tekerést valamiféle rendszerességgel de sajnos még hónapokig az van hogy mire hazaérek a munkából és bekapok pár falatot, máris sötét van.

Elküldve: 2025.01.01. 21:29 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Sikerült 470 órát beleinvesztálni a tavalyi kerékpáros évbe. Plusz napi 30-40 perc ingázás, amit a strava nem tartalmaz . :-)

Elküldve: 2025.01.01. 21:03 ikarus266 

• ikarus266 avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Elküldve: 2025.01.01. 17:57 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: zik zik zik:sarma-zik rabs olga szájából rabszó-dik símas ik altat isz abraka salma bol csap zottan így ragya rotta nick aludni kinn messzeországból sarmazott tesszalo-Ni ki habarcs kinn pamlagoin g 7ringlobol pálinkát az valo ygx some ja zoo stran dolo alkalomadtán Hab Zsolo kisaradt sarj vinu grád aljban rádtelepedet napszemcsi naplemente Nagyban csikor go éjj hasad kér másnak muzsikáján sa-ne-day! (ver pe léten ventillálj ló has csikarást oldjad már

Elküldve: 2025.01.01. 16:57 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: :)

Elküldve: 2025.01.01. 00:29 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

BUÉK! Valaki nyisson egy 2025-ös társalgó topikot! :)

Elküldve: 2024.12.30. 15:59 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: 14 48 kor Üröm fele a dombon fel a körforgalom felé barna felső fekete bicaj és alsó jó tempóban jövőben nem fogok írogatni max heti egyszer hogy ne zavarjak untassak senkit

Elküldve: 2024.12.30. 15:34 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

HIHHETETLEEEEN!!

Elküldve: 2024.12.30. 12:01 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: 11 37kor feketében bikepackinges "túrázó"harcos házunk előtt el

Elküldve: 2024.12.29. 23:34 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71:" Krisztus is a varosfalon kívül szenvedett értünk" ma Pilisvörösváron a kanyarba bianchisti fekete mezben

Elküldve: 2024.12.28. 00:30 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: második napja látom először külső bécsi út pest felé másodszor pilisborosjenő vagy szentiván a bikepackos volánsárga ruhás bringást ki fekete gitárjával atdobva bringázik elöször amikor megláttam azt gondoltam a volánt hirdeti onnan jött;))

Elküldve: 2024.12.25. 20:37 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: sok unott faarcu kerékpáros közül ma a dunakanyarban egy bmc-s srác mosolyogva visszaköszönt bár a többiek sem sejtik hogy az aki a fehér kocsiból kikállt:egy kerékpáros

Áldott békés Jézus születésnapját!

Elküldve: 2024.12.25. 10:52 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

Áldott békés karácsonyi ünnepet és boldog új évet kívánok én is mindenkinek!

Elküldve: 2024.12.25. 09:29 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)

Elküldve: 2024.12.23. 14:51 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: eurosport poén:Van der Poel=van de-poe 2 perce

Elküldve: 2024.12.23. 14:48 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: "Zoli Bácsi" fia ma fekete fehérben opera előtt kőbányai út futárból avanzsált "tájbringássá"

Elküldve: 2024.12.22. 22:31 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: lassan már a 025ost lehet írni ha lesz még kinek fontos s ír....

Elküldve: 2024.12.16. 14:02 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: javítva Seregély Martaval

Elküldve: 2024.12.16. 13:40 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Sokan állandóan szinteket gyűjtenek, és elfelejtik, hogy a móka a hegy tetején kezdődik.

Strava statisztikákat nézegetve KM-ben messze elmaradok, de szintek tekintetében egész jól állok. Hiába, montival ez utóbbi gyorsabban gyűlik.

Elküldve: 2024.12.16. 13:29 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: Seregélyes Máriával edzettem tobbet (O volt dh magyar bajnok lehet xc is)országúton csak ott mentünk Pilisben a poluscentertol meg Dunakeszire

Elküldve: 2024.12.16. 05:21 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Bocs, igazad van: a DH-t (is) kifelejtettem. Én általában "kerékpársport" alatt az országutat értem. Elnézést érte. :)

Elküldve: 2024.12.15. 20:37 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: A downhill sokkal jobb szórakozás, ha van az embernek megfelelő izma. Természetesen ez mind az uphill kárára válik. Személy szerint inkább cipelem azt az x kilőt, mintsem úgy nézzek ki mint egy csontkollekció. :-)

Most gumiztam fel a kövi évi karbon kerékszettem, szóval jövőre már felfelé is gyors leszek. :-)

Elküldve: 2024.12.15. 20:15 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: javitva:milin volt konditermi edzés

Elküldve: 2024.12.15. 19:46 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@fpeter: vissza emlékezve a kondi edzésekre Viktor futtatott minket a régi stadion körül és súllyal lepcsoztunk ugraltunk felfelé a Milán volt alap konditerem amikor a hokisoknak edzes volt mi kis súlyokkal dolgoztunk szerettem volt egy speciális huzodzkodo súly ami a talpad alatt volt lábfej felett keresztbe kötél azt kellett emlegetni utanozva a huzast az spdben Sok értelme a konditermi edzesnek nem volt élményem utólag gondolva sajnos péntekenként a morrisonsba bulizni De szépek voltak az aktív bringás évek...!!!

Elküldve: 2024.12.15. 19:16 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: Ja!

Elküldve: 2024.12.15. 18:42 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Hát a képlet nem ilyen egyszerű azért. Attól függ mi a cél! Ha a hosszútávú egészségmegőrzés, akkor persze fontos (lehet). De, ha az a cél, hogy gyorsan haladjon a bringa, akkor azért már nem feltétlenül ilyen egyértelmű! Persze a core izmok fontosak, de ahhoz nem kell súlyzó. Nagy bicepsz viszont például csak fölösleges cipelendő teher, amit ráadásul "etetni" is kell! Országúton meg még kevésbé kell felsőtest, mint MTB-n ugye. A bringához ráadásul nem kell nagy izomtömeg sehol! Még comb se! Kivéve, ha (pálya)sprinter vagy.

Elküldve: 2024.12.15. 17:14 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: 14 évesen én kb. 70-80 kiló voltam. :d Akkor kezdtem bringázni.

Egyébként érdekes dolog a sport. Ez a második éve hogy heti 2x futok, heti átlag 3x bringás edzés melllett. Azt gondolná az ember, hogy ez jól karbantartja a testet... De a súlyzós felsőtestedzés/glutes edzése ugyanolyan fontos, mint maga a bringás edzés. Sok bringás szerintem nem fordít elég időt ezekre. Még profik sem feltétlenül.

Elküldve: 2024.12.11. 20:02 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@azaki71: szoktam látni a stravas-edzőruhájú edzo arcot is nyáron lila ruhában télen zöldben:ferenc-körút üllöi út környékén és a Bartók Bélán többször-ezt csak úgy érdekesség képpen

Elküldve: 2024.12.11. 15:27 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: extrém vagy azon felül kitartás fájdalom-tures

Elküldve: 2024.12.11. 14:53 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@rcs2003: keringesen múlik sok minden jó tudo jó láb jó gondolatok

Elküldve: 2024.12.11. 14:15 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Egy 14 éves kislányról beszélünk, aki a kortársainál is egy fejjel alacsonyabb és ránézésre inkább 12 évesnek mondanád! Láttad a képeket!? :)

Elküldve: 2024.12.11. 13:50 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: Pár éve néztem egy videót ahol Nino Schurter egy átlagos edzőtermi edzését mutatták be. Hát szerintem egy gyakorlat se menne azokból. Nem az izomtömeg szűmít igazán hanem a meglévő izmok hatékonysága meg a tűréshatár kitolása. Nekem akkora bringázással felépített combjaim voltak pár éve mint az állat, mégse ért szart se a versenyeken. Talán annyit hogy rá másnap vagy harmadnap megint le tudtam volna tekerni ugyanúgy a távot.

Elküldve: 2024.12.11. 13:37 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: 35 kg? Ne viccelj a lábam több annál. :D Nyilván élsportolóknál fontos a zéró izom, hogy maximalizálják az egy kilóra eső teljesítményüket.

Elküldve: 2024.12.11. 13:14 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@Cadre Allage: Persze minden eladó, csak kérdés mennyiért!? :)))

De most nézem, hogy itt is fönt vannak a képek. Csak a méretek miatt. :)

Laura első sorban a picike :) https://foto.testbike.hu/index.php?p=foto&gid=15167&id=17&pp=mygl

Itt meg a dobogón fönt középen a kék EB bajnoki mezben már: https://foto.testbike.hu/index.php?p=foto&gid=15167&id=27&pp=mygl

Elküldve: 2024.12.11. 13:11 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Elküldve: 2024.12.11. 06:34 mematyi 

• mematyi avatar
  • sima XC-s
  • Nyíregyházi bringások csapat
  • Nyíregyházi bringások csapat

@richard_p: Szia! Annyira nekem se tetszik, de ezzel hozott össze a sors. Ennek ellenére, ahogy már tekertem vele 1-2km-t, rájövök; hogy hiába nem divatos vagy korszerű, igazából reálisan erre van szükségem ????

Elküldve: 2024.12.10. 20:58 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: corratec revolution után ácsingózott hosszu ideig egy bolhás arc irogattam neki közösen kerestük még nyár elején meg pinarello monti vázat:)

Elküldve: 2024.12.10. 20:40 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: szolj ha eladod az sd ultimatet;) felépítenem egy 26os montira;)persze tudom hogy nemeladó...;)

Elküldve: 2024.12.10. 20:38 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: és az osztrák csajszi ki megnyerte a "csonka"olimpiát?!?;)

Elküldve: 2024.12.10. 18:52 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Kerestem képeket és találtam! Szóval 2014-ben volt, vagyis 14 éves volt Stigi, tehát U15. De a képeket nézve, lehet hogy nem volt 35kg! :) Virág pedig egy 26-os carbon Corratec vázra épített géppel ment. (Ami előtte Eriké, előtte meg talán Grósz Béláé volt. :) Utána meg majdnem az enyém, de inkább eladtam, mert nem volt kedvem átszerelni. Talán csak 150g-al volt könnyebb a váz, mint az alu Easton Pyxis.

Elküldve: 2024.12.10. 18:34 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@richard_p: SD Ultimate kar+pillangó van nekem is a 26-os legrégebbi gépemen. :) Ipari műremek, de nyilván nem ér annyi pénzt. :)

A 29" és kis testméret témáról rögtön beugrott, amikor megláttam valamelyik UP (talán U17 volt) EB-n Grazban az új 29"-es bringán a Laura Stiggert (ha nem ismered, keress rá). Nyilván azzal is nyert mindent. Akkor még ritka volt a 29" nagyon. Már nem emlékszem Virág mivel ment. 26, vagy 27,5. De a lényeg, hogy Stigi akkor kb. 35kg lehetett és mondjuk 150cm!!! Nem viccelek! Hát mit ne mondjak, érdekesen nézett ki, de ez nem gátolta meg abban, hogy nyerjen! Sőt ott nem csak XCO volt, hanem külön ügyességi akadály pálya is, ahol nekem biztos hátrány lett volna egy nagyobb bringa, de nem neki. Simán hozta azt is vele! :)

Elküldve: 2024.12.10. 17:34 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@richard_p: karbon-giantomon 2010ig én is sd ultimatet használtam aztán "nem volt feljebb" most romet 29es hervisból és egy 26os full karbon a scottéktól anno pont egy scottos versenyzőtárssal voltam"egy súlycsoportban" neki már akkor tárcsája volt amikor nekem még dualcontrol xt és sd ultimate pillangó azok voltak ám a jó évek-persze a mai korban is megyek csak kevesebbet-de HálIsten van választék!!!!jólmondtad tekerjen mindenki amennyit tud és ehez a Jóisten is adjon minél jobb időt lehetőséget és ne vita tárgyát képezze a milyenség hanem max beszédtéma és együtt örülés!!

Elküldve: 2024.12.10. 17:20 richard_p 

• richard_p avatar
  • sima XC-s

@bl4ckv0id: Szia! Erre mondtam, hogy vallás:-). Politikán, valláson, nőn nem vitatkozok :-). Én 165 cm és 62 kg vagyok. Próbáltam a 29-t a lehető legkisebb méretben 14". De így érezheti magát a másik véglet, a 190 cm-s ember a 26" is :-). Úgy éreztem magam mint a majom a köszörűkövön. Nem gyorsult , nem fordult. Igaz ha elindult jól gurult EGYENESEN. Na nálunk nem ilyen az erdő, sok csiki csuki, ugratás, két fa között nem fér el néha már a 65-s kormány se. Oda a nehezebb, nem forduló, széles kormányt igénylő 29 semmit sem ér. A mai versenypályák már 29-re vannak alakítva a min 80 cm-s kormánnyal :-). És lehet menni a 29-l nem vonom kétségbe, de nem az én méretemben:-) és az igényemmel. A fiam szereti a 29s Focus-át, ahogy megindul és átmegy mindenen, de karbon rajta szinte minden, hogy nem legyen sárnehéz, de Ő már magasabb és jobb is nálam:-). Így a kerék és a váz mérete mindenkinek más lesz ideális, na meg függ a felhasználástól is. Nem jelenthető ki, hogy mindenkinek 29-t kell használnia, és az jó lesz neki, gyorsabb lesz tőle. Csak lassan nem lesz választás.

A V fékhez pedig annyi, hogy énnekem még a múlt évezredből való Avid SD Ultimate V Chip fékkarom van Avid SD7-s pillangóval és bárkit földkörüli pályára állít kisújjal. Ezt a modulációt, fékerőt nem tudta még semmi felülmúlni nálam. Manapság is rácsodálkoznak, milyen puha és hogy harap. Vannak hátrányai. Sárban gyorsan elfogy a fékbetét, de ameddig van addig fog ott is. Na és legutóbb (2015 körül) 250USD(+ez meg az) volt az ára egy pár fékkarnak (elengedtem, nem vettem még egy párat), ritka darab, retro. De az Avid SD7-s fékkar is a hozzá való pillangóval megfelelő fékbetéttel és felnivel igencsak tud fogni. De ezek inkább felső polcos vagy vitrines darabok voltak. És itt is igaz, ki, mire, hogyan használja. Nekem évekig jó volt egy pár betét, páromnak évente cserélem, mert állandóan fékez:-).

De mivel nem kapni könnyen ezekhez a régi kerékpárokhoz semmit, újonnan, féltem már őket, így falra, vitrinbe kerültek és én is 27,5-s XS-s biciklit használok tárcsafékkel.

Senkit se akarok meggyőzni semmiről, csak tekerjen mindenki minél többet, azon ami neki jólesik :-).

Elküldve: 2024.12.10. 15:48 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@richard_p: sztem karbon montija gyönyörű volt 450ért csak nem reagált vissza-a tulaj

Elküldve: 2024.12.10. 15:43 richard_p 

• richard_p avatar
  • sima XC-s

@mematyi: Szia! Egyik volt támogató, de ettől még nem használták sokan. Nem azért mert rossz, csak pl. nekem nem tetszettek:-)

Elküldve: 2024.12.10. 15:23 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Az irodai levegő a káros. Ráadásul egész nap azt szívja az ember. -17-nél hidegebb bringázásra nem emlékszem. Felmentem egy közeli hegyre éjjel, talán tavaly volt. Nem láttam más embert. :D

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!