Társalgó.........2025

1-50 (480 hozzászólás)

Elküldve: 2025.01.01. 21:03 ikarus266 

• ikarus266 avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat
Témaindító hozzászólás:

Kezdjünk egy még egy új évet................................................... :-)

Elküldve: tegnapelőtt, 15:24 Tamás435 

• Tamás435 avatar

Sziasztok,

Mi lehet az értéke a régi bringámnak? Jó ideje csak pakolgatom mert van új de kettőt nehezen tárolok. Jó pár éve építettem. Nem feltétlenül adom el lehet csak szétbontom és elteszem emlékbe a vázat. Minden müködik és megkímélt jó állapotban van.

Váz: Magellan polarX 4x váz (short) 14,5 " Első villa: Cr-Mo 1 1/8 "-os merev villa Fogaskoszorú: CS-HG400 9/11-32 Lánc: Shimano MTB CN-HG93 Váltó: Shimano Deore RD-M592 11 015,75 SGS Váltókar: Shimano Deore Középcsapágy: integrált sram (rég volt már nem tudom pontosan) Hajtómű: Sram NX Eagle Hátsó kerék: 26-os Rodi Black Jack DH480 QR Elsőkerék: 26-os Rodi Excalibur 2XC DC32 QR Gumik elől-hátul: Continental cross king Fék elől-hátul: Shimano MT400 Féktárcsa elől-hátul: Shimano SM-RT66 160mm Nyereg és nyeregcső: KTM (valami zselés) nem árképző Komány: Bontrager 690mm 31.8-as átmérőben Korrmánycsapágy: Acor Kormánybefogó: Van , ennyi biztos :D

Elküldve: 2025.08.22. 01:47 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: 65 kilósan nekem sem volt soha gondom a fékerővel. De az 7 éve volt. Idén évi célnak versenyek helyett a 75 kg súlyt lőttem be. Télen bizony benéztem már a 80 kiló felé is. És hát nem tetszett. :-)

Elküldve: 2025.08.21. 17:06 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: De! Pont ezért írtam, hogy én könnyű vagyok. :) Meg a versenyzők se túl nehezek általában. De persze igazad van, mert kb. 75kg fölött nekem se jutna eszembe 160-al és két dugós fékkel menni! :) Nyilván fék, de még inkább felhasználási terület függő is.

Elküldve: 2025.08.21. 14:58 azaki71 

• azaki71 avatar
  • túrázgató/városi harcos

Én 70kg vagyok :-) Amugy, amiket én nézek pro XCM versenyzöket, azok is 180/160 tárcsát használnak XTR két dugattyus fékkel. A kerékpáromon elöl:180 hátul:160 a tárcsa méret, és ahogy írtam az MT500 valóban határeset, de eddig még megálltam vele.

Most még alig van vele 7 útam, hosszú meg csak egy, ami 5 és fél óra volt, és ez még kevés volt ahoz, hogy eldöntsem, hogy maradjon a gyári 80mm kormányszár hosz, vagy cseréljem egy 60mm-re. De az idén már változatlan fog maradni a kerékpár, több tapasztalatra van szükségem. Ha meg bejön az esös idő, akkor újra a 26-ost fogom tekerni.

Elküldve: 2025.08.21. 13:56 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Makky: és nem vagy 90kg sem, ezt se felejtsük el mert te általában ezt a tényezőt nem veszed számításba sosem :)

Elküldve: 2025.08.21. 12:52 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Casio Pro Trek PRG-60 2003-as, így árat nehéz rá mondani, mert nem nagyon kapni már ezt. 100e körül volt újkorában.

Szerintem XC-re, maratonra bőven elég a 160-as tárcsa 2 dugós fékkel is. Versenyzők is azzal mennek. 29-es kerékre gondolok persze. Nekem is az van. XT 2 dugós fék. Bármikor fejreállok vele és még sose éreztem, hogy gyengülne a fék. Oké én könnyű vagyok és nem járok Alpokba bringaparkba se vele. :)

Elküldve: 2025.08.20. 20:14 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Küld el a típusát/árát aztán ránézek. Futó csoportban gondoltam rákérdezni, hogy megvállna-e valaki régi órájától. A modern érintőképernyős órák nem igazán vonzanak.

@azaki71: 29ernél tök alap a négydugattyús fék. Én az elmúlt 6 évben elég sok kombináció próbáltam. *Kétdugesz elöl-hátul 160-as tárcsával: csak gyerekeknek vagy junioroknak + gravel bicókra *Kétdugesz elöl-hátul 180-as tárcsával VAGY négydugesz elöl-hátul 160-as tárcsával: maratonokon/bikepacking túrákon oké *Négydugesz elöl-kettő hátul: idén ezt teszteltem, műküdik, ámbár kicsit sótlan, szintén nem ajánlom *Négydugesz elöl-hátul 180-as tárcsával: számomra ez tűnik a legértelmesebb választásnak, egyszerűen sokkal biztonságosabbá teszi a bringázást.

Elküldve: 2025.08.19. 12:43 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: Köszi! Én is neked! :)

Elküldve: 2025.08.19. 10:50 azaki71 

• azaki71 avatar

@Makky: Uh, ez nem hangzik jól. Jobbulást kivánok neked!

Elküldve: 2025.08.19. 06:51 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: Nekem darabos kulcscsont törés és részleges combközelítő izom szakadás. Műtét 5 hete volt. Kaptam titánt! :))) Pár napja tartok ott, hogy föl tudtam ülni a görgőre. 2 hétig járni se tudtam, de még mindig fáj a lábam is, meg nyilván a vállam is. Alsó hangon még egy hónapig nem tekerhetek kint, bár már az is "gyorsított" menetrend, mert a szokásos az 3 hónap a műtét után! Szóval nekem is kuka a nyár második fele teljesen. :(((

Elküldve: 2025.08.18. 21:10 azaki71 

• azaki71 avatar

Ez a nyár nem az én "kerékpáros" szezonom. Elöször a derék probléma vett el belőle, most pedig egy virusos fertözés és antibiotikum kezelés tett arról, hogy újabb heteket hagyjak ki.

Remélem másnak jobban telik a szezonja.

Elküldve: 2025.08.04. 20:35 azaki71 

• azaki71 avatar

@rcs2003: Igen, meg az olyan apró élmények, mint amikor legurulok egy olyan lejtön, ami a 26er mindig a határaim képességén volt, aztán ugyanott legurulok a 29 fully val, majd vissza nézek, "mm...ez volt az félemetes lejtő...biztos?", mert teljessen másnak érezni.

Elküldve: 2025.08.04. 13:36 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Mikor a villanyt először bevezették a barlangba!

Elküldve: 2025.08.04. 11:14 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: Igen, amióta "feltaláltuk" a tüzet és kijöttünk a barlangból, ezt kb. MINDENRE el lehetne mondani! :)))

Elküldve: 2025.08.04. 10:22 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

A jót könnyen megszokja az ember! Emlékszem kb 25 évvel ezelőtt mikor a középsuliban görgetős egereket vettek a gépekhez. Mikor az első használat után délután hazamentem, a saját fapados, háromgombos egeremen önkéntelenül görgetni próbáltam! Ennyire könnyű megszokni mindenféle kényelmet. A gond akkor van amikor valami folytán vissza kell állni a régi megoldásokhoz. Hogy ne csak a pozitív oldalát lássuk, fontos megemlíteni hogy egyfajta ellustulást is hoznak ezek az újdonságok az ember életében.

Elküldve: 2025.08.03. 20:17 azaki71 

• azaki71 avatar

@azaki71: Folytatom a kis beszámolom, mert ma esös nap lévén, elvittem a 26er kerékpáromat egy útra, amely kerékpárral hosszú éveken át élveztem az erdei ösvényeket, és a 29 fully-val még csak négy utat tettem meg. De! De már most elismeréssel nézek a múltbéli önmagamra. Már négy, a 29 fully nyergében eltöltöt út után a 26er-t már most ugy éreztem, hogy azzal bátorság terepen és erdei ösvényken haladni, és ha belegondolok, hogy idönként milyen terepen és milyen mereked lejtökön ereszkedtem le vele, most az vakmerő bátorságnak tünik. Durva, hogy már négy út a 29 fully nyergében, ennyire átalikotatta az "érzéseket".

Elküldve: 2025.08.01. 17:14 azaki71 

• azaki71 avatar

A derkam még mindig gyógyul ezért az gyenge pont, így csak 2-3 órás kerékpározást tudok megtenni. A 29er-rel mászáskor még mindig azt érzem, hogy kellene még egy fokozat, pedig jobb az áttéleti aránya, mit a 26er-é. Ráadásul a két kerékpár súllya szinte azonos. A kerékpáral nagyon jó tekerni a leggyengés pontja az MT-500as fék, de eddig még mindenhol megállitott ahol kellet, ill még garanciális, így marad. Nem tudom miért, de a vittoria Barzo-t ugy érzem, hogy a poros iveken kevésbé tapad, mint az általam legtöbbet használt continental Crossking. Az 1x12 is hamar megkedveltem, végre kihasználom a teljes sort, míg a 3x9 rendszernél az alsó három használata ritka alkalom. Hát ennyi, örülök megvettem ezt a kerékpárt.

Elküldve: 2025.07.28. 18:59 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: Persze, keskenyebb sorral lehet használni. Még a 10-eshez is hézagoló kell országúton! :) Adják is hozzá gyárilag. De, ha szélesebb a kazettatest, akkor még ha a csatlakozása jó is, azért lehetnek vele még problémák a felszerelésnél... pl. a tengelyre kellhet némi plusz alátét.

Elküldve: 2025.07.28. 18:51 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Makky: köszi a segítséget! Közben rákerestem a webshopban talált kazettatestre google-al is és ott már olyat dobott fel képként ami megint máshogy néz ki, aztán megnéztem robbantott ábrán egy agyat amihez jónak írta az ebike.hu, és tök más, a csatlakozása olyan mint a montim agyának kazettateste. Szóval valszeg az ebike.hu-n rossz kép van a termékhez feltöltve... egyébként 8-as sorral használtam az outit amíg működött, egy hézagolóval.

Elküldve: 2025.07.28. 18:45 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

Én az árakkal már régebb óta megbarátkoztam, viszont amivel a mai napig nem sikerült, az az, hogy itt körülbelül a feléből kéne lehozni mindent, de szó szerint mindent, mert egy forinttal nem kerül semmi sem kevesebbe mint otthon, mégis ha van is lehetőség bármilyen munkára, azt itt 240-250 netto átlagból kéne lehozni.. De kérdezem hogyan? Elmentem állásinterjúra még a tavasz elején, sőt volt is hogy beálltam és elkezdtem melózni ezerrel, hogy utolérjem magam, na meg hogy lássák, hogy az "ex pesti barom" is ér annyit mint itt bárki, de amikor megláttam a fizetési cetlim, komolyan mondom felkacagtam, bár sírnom kellett volna, persze elmondták igen már az elején, hogy errefelé a versenyképes fizu az a minimálbért jelenti, azaz nagyjából arról a 240-ezerről dumálunk, bónuszok és pótlékok nélkül, csak amikor lemégy a boltba minden ugyanannyi, sőt ilyen olyan beszállítós marhaságokra meg távolságokra hivatkozva, még jóval több szal nem értettem, de szerencsére nem tartott soká olyanokhoz telefonálni, akikkel eddig dolgoztam és ma már nem igazán érint ez sem. Csak néha még, mivel próbálok rendes lenni nem értem azt, hogy itt ezeknek az embereknek a "működés" havi bontásban az hogyan megy vagy bármi, mert aki itt él a környéken annak egész biztosan nem az a problémája, hogy kétszázezerért vegyen e a bringájába új levegős telót vagy esetleg ami még szintén kedvencem: másfélmillás e'bicóból rögtön mindjárt kettőt..

Elküldve: 2025.07.28. 17:33 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Az árakhoz még az jutott eszembe, hogy nem is olyan régen még olaszoknál eldobtam az agyam, hogy milyen zöldség árak vannak a boltokban. Alap dolgokra gondolok: paradicsom, paprika, répa, ilyenek. Na talán idén éreztem először, hogy kb. ugyanannyiba kerül már nálunk is minden. (Most csak zöldségre gondolok, mert más még olcsóbb is. :)))

Elküldve: 2025.07.28. 17:29 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: Biztos, hogy nem jó, mert az RS400 már 11-es országúti, ami szélesebb 1,85mm-el, mint a 8/9/10-es MTB/road. De nekem első helyen rögtön adott találatot: https://allegro.hu/termek/kazettadob-shimano-105-fh-5800-fa05bc30-d93f-4b2e-9ea5-0b4cc00e9892?offerId=17628622083

Elküldve: 2025.07.28. 16:54 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@Tom77: Összegezve, ha nem olyan szakmád van amiért az ország bármelyik pontján levadásznak, vagy nincs annyi pénzed, hog a költözés után se függj majd hosszabb távon senkitől, akkor északot már régebb óta nem, de az elmúlt évtől a Dél-Dunántúlt sem ajánlanám senkinek jó szívvel új költözési helyszínnek, még akkor sem ha mai napig szinte fele annyi itt egy lakás ára, mint a fővárosban vagy az agglomeráció közelében..

Elküldve: 2025.07.28. 16:26 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Na persze a második linket sikerült elrontani, szóval: Shimano kazettatest

Elküldve: 2025.07.28. 16:25 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Ja, ezt már többször elfelejtettem megkérdezni, szóval most megragadom az alkalmat hogy eszembe jutott. Kérnék egy kis segítséget. Beszart régebben az outimon a kazettatest. A hátsó agy FH-RS400. Raktam fel egy képet róla: KÉP

Kerestem kazettatestet, de nem találtam ugyanazt ami ehhez az agyhoz van gyárilag. Ezt néztem ki: [Shimano kazettatest]https://ebike.hu/termekek/kerek/agy-alkatresz/kazetta-test/104131_shimano-fh-m475-rm40-fh2200-c201-kazetta-test/

Ennek a cikkszáma Y3SL98030. Ami az én agyamban volt az meg Y31F98080. Ránézésre viszont tök ugyanaz. Nekem úgy tűnik hogy passzolna bele amit kinéztem. Szerintetek?

Elküldve: 2025.07.28. 16:22 Tom77 

• Tom77 avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Nekem dupla annyi az átlag fizum mint amit itt keresnek az emberek Nagykanizsán, de esküszöm ingázás ide vagy oda én 250 netto-ért nemhogy nem kelnék fel, de még akkor sem kéne az itteni munkahely, ha otthon végezhető munkáért utalnák azt minden hónapban el.. Nem tartozik ugyan ide csak félig, de amióta elköltöztem lassan egy éve, fél évem majd azzal telt, hogy próbáltam a környékre integrálódni, elhelyehzkedni és "beilleszkedni" ilyesmi, de egyszerűen nem hiszik azt még mai napig itt el nekem, hogy ameddig egy nagykanizsai átlagfizu 250-280 netto és alig-alig tudsz még az olyan helyekre is bejutni, mert kapcsolat ide sajnos kell, addig a régi otthonom környékén ugyanaz a pénz megvan nem egész két hétre, egy hónapos bontásban pedig majdnem kétszer annyi a difi, amit már épeszű ember manapság nem enged csak úgy el, pláne akkor ha az a munkádnak és az ismertségednek köszönhető(en) folyamatos magyarul rendszeres.. Amit biztosan tudok, hogy addig ameddig a régi főnököm kifizeti jelenléti szolgálatra ezt a pénzt, plusz az országbérlet, mert itt ez is belefér, addig eszem ágában sincs ott dolgozni ahol jelenleg lakom.. Sokan kinevetnek érte mai napig, hogy 218km-t utazom 2x kétnaponta, ráadásul alig vagyok ugye otthon, de én meg minden hónapban fizetéskor nevetgélek, mert egyik boltban sem kell azt megnéznem, hogy nagy-bevásárláskor mit hagyjak ott, mert bizony ez itt 20km-re a Szlovén határtól, tisztelet a kevés kivételnek, de sokaknál így megy..

Elküldve: 2025.07.28. 15:59 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Makky: én 21 évvel később vettem 104 ezerért biciklit, 2014-ben. :D Sokszor olyan érzésem van mintha ti valami egészen más világban mozognátok.

Elküldve: 2025.07.28. 15:57 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Most hiába alacsonyabb a bringás cuccok drágulása mint pl. az élelmiszer vagy egyáltalán a lakhatás, miután sokkal többet visz el az alap megélhetés mint pár évvel ezelőtt így kevesebb jut bármilyen nonprofit hobbira és ezáltal sokkal nagyobb a drágulásra való érzékenységünk ezekben a kategóriákban is. Pár éve 300Ft volt egy doboz vajkrém, most meg ugyanaz 800. Azért ez rendesen odabasz a 250 körüli melós fizetéseknek manapság.

Elküldve: 2025.07.28. 08:56 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: Egyáltalán nem lettek brutálisabbak az árak. Sőt igazából olcsóbbak! Csak az emberek igényei/elvárásai nőttek és ezért másik szemüvegen keresztül nézzük a dolgokat. Emlékszem, hogy az első komolyabb bringám egy Hevay Tools Laser volt. Merev gép, CrMo váz, 3x8 seb. STX-RC szett. 1993-ban vettem 104000 Ft-ért! Az XT-vel szerelt és teleszkópos HT Pro 180e lett volna. (Részben kölcsönből, amit 2 évig törlesztettem utána...) Majd vettem bele teleszkópot pár évvel később Manitou SX 60000 Ft-ért. Legyen mondjuk 1995. Ezen összegek 2024-re vetítve inflációs alapon most 1m HUF és 590e HUF lenne!!! De nézhetjük úgy is, hogy az akkori átlagkesethez képest hogyan viszonyolt: 1993-ban 27e Ft volt a bruttó átlagkerese! 1995-ben 39e. Ma arányaiban és abszolút értékben is SOKKAL komolyabb bringát kapsz "ugyanazért" a pénzért!

Elküldve: 2025.07.28. 08:27 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Drága, ebben egyetértünk. Az eleganciában már kevésbé. Nálam egy Casio óra minden, csak nem elegáns. :) Nekem FR 255 van. Omega Sea Master "koppintás" mutatós "számlappal". Szerintem durván jól néz ki! Bármilyen számlapja lehet. Az az Omega óra 2m HUF körül van! :) Persze ettől még nem lett "az", de öltönyhöz is simán fölvenném. Előbb, mint bármelyik Casio sport órát. (Szürke a tok és a szíj is.) Van amúgy egy Casio hegymászó órám, nem érdekel? :) Szerintem én már sose fogom használni.

Elküldve: 2025.07.28. 01:38 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Az elmúlt három évben újraindult futókarrierem alatt végigjártam a szamárlétrát. 1) Garmin aktivitásmérő karpánt. Hibátlan, csak nem volt benne GPS. 2) Forerunner 15. Hibátlan, csak nem volt benne bluetooth. Najó, néha a GPS-t nem találta meg, és még ennél is számítógép kellett a Connect szinkrozinációhoz. 3) Telefon. Ez katasztrófa. Ha elveszti a GPS-t, értékelhetetlen útvonalat rajzol a Strava. 4) Edge: A fentei közül egyértelműen a legjobb/legmodernebb.

A futóórában az nem tetszik, hogy drága és hétköznapokban nem nyújt elegáns megjelenést. Egy Casio órát szimpatikusabbnak/sokoldalúbbnak tartok. Egyelőre jön velem az edge aztán majd később meglátom mit érdemes venni.

Elküldve: 2025.07.28. 01:31 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Az én Barzom oldallfala papírvékony volt. Defektvédelem kb. zéró. Ennek ellenére csak párszor volt trailen defektszerelésben részem. Nem tudom mi történt a külsők árával, de kész rablás 70-100€-t elkérni egy pár hónapot kibíró gumiért. :o

Elküldve: 2025.07.27. 18:43 azaki71 

• azaki71 avatar

@rcs2003: Ugye, hogy brutális kerékpár árak vannak. De aztán átgondolva, nem is a kerékpár árak a brutálisak, hanem a forint nem ér sza.r.se. Egyébként, ha visszagondolok, amikor 2006_ban a Magellánt épitetem a nagyker áron vásárolt alaktrészekböl, az, az akkori három havi fizetésembe került. Vagyis, akkor sem volt olcsó és ugy látom, hogy a jövöben csak drábábbá válik.

Elküldve: 2025.07.27. 17:41 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Azta. Megszaladt ám rendesen! :D

Elküldve: 2025.07.27. 10:33 azaki71 

• azaki71 avatar

@fpeter: Ha már tubelessre szereltem át, akkor lemértem a gumikat. Vittoria Barzo 29x 2,25 = 674gramm, a Vittoria Mezcal 29x 2,25 = 740gramm.

Elküldve: 2025.07.27. 06:38 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Régen én is edge-el futottam. De úgy, hogy rátettem egy előrenyúlós kormány mount-ra és azt fogtam a kezemben. Nem volt különösebben kényelmetlen. Pulzusra jó. Térképre is. :) GPS zsebben nem mindig jó. Viszont tempó mérésre egyszerűen nem jó. Gyárilag ugye nincs ilyen adatmező, de IQ app-ot lehet föltenni, de én nem találtam olyat, ami pontos lenne! Szerintem az algoritmus nem jó mögötte. Egy pár éve már van futó órám is. Eleinte a kettővel együtt futottam, hogy teszteljem őket. Amit az edge mutatott tempóra az tényleg nem jó semmire. Egyenletes futásnál is ugrált, hiába állítottam mondjuk 10mp átlagra. Még úgy is szar volt! A futó órám soha nem csinál ilyet. Ráadásul az volt a tapasztalatom, hogy az edge alul mérte kicsit mindig a távot. Ami futó tempónál már érdekes lehet. A futó óra meg tud még 1000 más dolgot, amit az edge nem. Persze óra/igény függő, hogy szükséged van-e rá, mert nem olcsó azért.

Elküldve: 2025.07.26. 22:42 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: 120 mm teló manapság alap maratonokra. A Barzo az egyik legjobb gumi, amit próbáltam! Bár csak az alap hajtogatós, nem tubeless változatot. XC gumikhoz képest bődületes a tapadása, súlyra viszont megszégyeníti a trail gumikat. Csak hát a drága változatokat ritkán lehet jó áron kifogni.

Mostanában futásra is viszem magammal az edge-t. Kacérkodom a gondolattal, hogy igazából nem is kéne futóórát vennem, mert ez is tök jól mér. Annyi hátránya van, hogy zsebben hordva nem látni a pulzust. De igazából 3 év rendszeres futás után ezt sem érzem túl fontosnak.

Elküldve: 2025.07.26. 22:40 azaki71 

• azaki71 avatar

@Makky: Igen, én is így gondolom, ennyi pénzért ez jó választás, másrészt kinézetre is tetszet.

Menetkész állapontban, a súlya hasonló, mint a régi 26-os. 13 -13,5kg (nem pontos a mérés, csak szobai mérlegem van, azon mérek).

Elküldve: 2025.07.26. 18:22 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: Ár/teljesítményben ez elég jónak tűnik!

Elküldve: 2025.07.26. 17:47 azaki71 

• azaki71 avatar

@azaki71: A link nem sikerül valaimért, de ha valaki rákeres megtalálja "MTB kerékpár, 29", karbon, Shimano SLX/XT, Manitou Machete 120 mm - Race 900 S" Ami a gumikat illeti, tubeless használva, 1,5 bar fújtam, de még ismerkedem velűk. Vittoria Barzo 29x 2,25, 120TPI" Vittoria Mezcal 29x 2,25, 120TPI"

Elküldve: 2025.07.26. 17:40 azaki71 

• azaki71 avatar

@Makky: A dropper keresztezödésekben megálláskor, és a kerékpárrol le és felszálláskor is sokat tud segiteni. (Leér az ember talpa). Több modellt hasonlitottam össze, felszereltség, készlet elérhetőség és ár..stb, de mindenkép újat akartam, így Maradt a Decathlon Rockrider 900s Race, kerékpárja. Pont elcsiptem az utolsó "L" méretett. Versenyben volt még két Cube és két KTM modell is.

https://www.decathlon.hu/p/mtb-kerekpar-29-karbon-shimano-slx-xt-manitou-machete-120-mm-race-900-s//R-p-353905?mc=8873988&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=hu_t-perf_ct-pmax_n-performance-cy_f-cv_o-roas&gad_source=1&gad_campaignid=20997487343&gbraid=0AAAAADNXkbALz8xxsw3OVdiWWfSRQHCIK&gclid=Cj0KCQjw-ZHEBhCxARIsAGGN96Kb3gbhaK43uQGsC4Hr5SLRV5a8c5U8ms18sbyIFk_D9Ka8JZI5KJMaAtH1EALw_wcB

Elküldve: 2025.07.26. 17:11 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Gratula hozzá és boldog szülinapot is persze! :) Ja, meg egy dropper is iszonyat sokat tud segíteni a durvább helyeken! Azzal vettem. Először ki akartam venni, hogy nem kell nekem, mert csak plusz súly, de kipróbáltam és inkább benne hagytam. :)

Elküldve: 2025.07.26. 17:08 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: Szuper! Örülök, hogy elégedett vagy és jól döntöttél! :) Milyen gép? Tegyél fel róla képet! Én a saját fully-mon éreztem először, hogy lefele sokkal többet tud mint én! Pedig XC verseny gép. Hátul csak 90mm-es úttal. Párszor kipróbáltam, hogy necces helyeken, ahol régen inkább leszálltam volna, szinte becsuktam a szemem és engedtem a bringát, hogy menjen és csak az irányt tartottam. (Ez tartja az irányt! boost-os, az is segít benne.) A bringa úgy megoldotta az akadályt, hogy még magam se akartam elhinni. Amúgy egy jó gumi nagyon sokat számít még! Persze, ha sokat megy az ember, akkor drága, mert azok azért kopnak elég gyorsan. Az enyém mondjuk könnyű, így nekem fölfele még gyorsabbnak is érződik, mert könnyebben átgördül mindenen, meg a derekamat is kíméli! :) Én 720-as kormánnyal megyek. Nekem pont jó, bár ma már keskenynek számít.

Elküldve: 2025.07.26. 14:47 azaki71 

• azaki71 avatar

A derkam még mindig gyengélkedik, így csak rövideb útakat tudok megtenni, de megleptem magam a születésnapomra és a vettem egy Fully XC kerékpárt.

A 26-er visszakapta az 1.75 semi slick külsőket, az lesz az aszfalt / gravel kerékpárom. (amikor az erdők nem járhatók)

Makkynak igaza volt a 29 fully terepen egy csoda! A menetpasztalat: (a 26-os Hardtailhoz képest). Egyrészt remekül kisimitja az uthibákat, nem ráz szét, csak simán átgördül az akadályokon, a teleszkop és rugostagot szabályozó három állású lock-out remekül használható. Nagyon meredek emelkedökön kicsit nehezebbnek éreztem feltekerni vele, olyan érzés volt, mintha hiányozna még egy fokozat, ezen 32 -51 van a régi 26-os 22-34, vagyis az átéttel számszerüleg rendben van. A fordulékonyságban nem tapsztaltam hátrányt és a normál úton tempoban is van olyan gyors, mint a régi 26-os. Nehezeb terepen és lejtökben verhetetlen, brutális tempot lehet menni vele a 26-os hoz képest, végig stabil a kerékpár, ez egy más kategoria az biztos. A fékek ezen az úton biztos bekoptak, nem mondom, hogy "hű", de használható. Természetesen, még nem vagyok vele magaboiztos, még nem ismerem a gumik és kerékpár teljes viselkedését. Föleg a gumik képességeit kel kiismernem, a kanyar tempót, most még nagyon ovatosra veszem ( tubelest használok). A kormány elöször túl szélesnek tünt 760mm, de miután tettem rá új kényelmes markolatot, már rendben is lett.

A kerékpár kényelmes, nem tapasztaltam semmi kellemetlenséget. Elégedett vagyok, jól döntöttem, hogy megvásároltam, ez való nekem.

Elküldve: 2025.07.14. 10:50 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

A hétvégén újra Trophy volt és egy újabb táv került teljesítésre. Márcsak a rettegett A, G és gravel távok vannak. Szerintem jövőre az egyik gravel verseny lesz a befutó. Érdekes, hogy az emberre mennyire jó hatással van egy bringásverseny, és a hegyvidék.

Elküldve: 2025.07.13. 14:19 azaki71 

• azaki71 avatar

Nem tudtam tovább várni, már kicsivel több mint 2hét telt el a derék ropannás óta. Igy fájdalomcsillapitóval a szervezetemben, felültem a kerépárra és választottam egy jobb minöségű szafaltos utat, az MTB puhára fújt kerekeivel.

Ez többet ért, mint minden gyógyszer! Mind lelkileg, mind fizikailag! Szerintem segitett abban is, hogy a letapadt derék izmok át legyenek mozgatva, de a lelki része megfizethetetlen! 40km távot tekertem, ez pont ideális volt, mert már kezdet fájni, de meglepetésemre, már nem a derekam fájt a legjobban, hanem a csípőm.

Mivel már nem táppénzen leszek, hanem szabadságon. Jövöhéten hétközbe megint betervezet egy rövideb 30km körüli utat, aztán hétvégére egy nagyobbat.

Elküldve: 2025.07.11. 23:20 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@VTitusz: alu vaz, lapitott tamvillával. Baromira jo. Csak a vaz szögei nem az igaziak. 70 fokos nyeregvázső 15-20 éve volt menő. De edzésre elég.

Draga bringam sosem volt. Építés alatt van egy karbon össztelós. De szerintem az is megall egy milka felett picivel. Ugyan sok bringam van, de többségük használva is van. Van itt egy titán váz is... Arra is kíváncsi leszek.

Elküldve: 2025.07.11. 19:30 VTitusz 

• VTitusz avatar

@rcs2003: Nekem sem, cserébe nem is gondolkozom rajta.

Elküldve: 2025.07.11. 14:05 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: 700eur az kemény 2 éjszakára. A havi fizum nem futná ki.

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!