Társalgó.........2025

1-50 (436 hozzászólás)

Elküldve: 2025.01.01. 21:03 ikarus266 

• ikarus266 avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat
Témaindító hozzászólás:

Kezdjünk egy még egy új évet................................................... :-)

Elküldve: 2025.07.14. 10:50 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

A hétvégén újra Trophy volt és egy újabb táv került teljesítésre. Márcsak a rettegett A, G és gravel távok vannak. Szerintem jövőre az egyik gravel verseny lesz a befutó. Érdekes, hogy az emberre mennyire jó hatással van egy bringásverseny, és a hegyvidék.

Elküldve: 2025.07.13. 14:19 azaki71 

• azaki71 avatar
  • túrázgató/városi harcos

Nem tudtam tovább várni, már kicsivel több mint 2hét telt el a derék ropannás óta. Igy fájdalomcsillapitóval a szervezetemben, felültem a kerépárra és választottam egy jobb minöségű szafaltos utat, az MTB puhára fújt kerekeivel.

Ez többet ért, mint minden gyógyszer! Mind lelkileg, mind fizikailag! Szerintem segitett abban is, hogy a letapadt derék izmok át legyenek mozgatva, de a lelki része megfizethetetlen! 40km távot tekertem, ez pont ideális volt, mert már kezdet fájni, de meglepetésemre, már nem a derekam fájt a legjobban, hanem a csípőm.

Mivel már nem táppénzen leszek, hanem szabadságon. Jövöhéten hétközbe megint betervezet egy rövideb 30km körüli utat, aztán hétvégére egy nagyobbat.

Elküldve: 2025.07.11. 23:20 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@VTitusz: alu vaz, lapitott tamvillával. Baromira jo. Csak a vaz szögei nem az igaziak. 70 fokos nyeregvázső 15-20 éve volt menő. De edzésre elég.

Draga bringam sosem volt. Építés alatt van egy karbon össztelós. De szerintem az is megall egy milka felett picivel. Ugyan sok bringam van, de többségük használva is van. Van itt egy titán váz is... Arra is kíváncsi leszek.

Elküldve: 2025.07.11. 19:30 VTitusz 

• VTitusz avatar

@rcs2003: Nekem sem, cserébe nem is gondolkozom rajta.

Elküldve: 2025.07.11. 14:05 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: 700eur az kemény 2 éjszakára. A havi fizum nem futná ki.

Elküldve: 2025.07.11. 14:03 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Mi is kocsiban, sátorban aludtunk, mikor épp hogy sikerült. Egyszer a Bükkben az éjjeli zivatar után csavarni lehetett a párnámból meg a takaróból a vizet. Alig mertem megmozdulni, csatak vízben aludtam (vagyis próbáltam).

Elküldve: 2025.07.11. 11:36 VTitusz 

• VTitusz avatar

@fpeter: Milyen a kényelmes hardtail? Azt lehet tudni, hogy milyen 3-4 millás bringával versenyeztél?

Elküldve: 2025.07.11. 09:40 azaki71 

• azaki71 avatar

@fpeter: Kell neked egy kisbusz, amiben elfér egy martac meg a kerékpárod, vagy egy nagyobb kombi.

Tény, hogy ha nincsnek szponzoraid, akkor a kerékpározásból nem lehet megélni.

Elküldve: 2025.07.11. 09:31 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Én vennék, ha elkelne valamelyik. :-) Az a gond, hogy már nem csak a kerékpár luxizás, hanem utazgatni/benzinkutakra járni is. Hétvégén Oberösterreichba lesz verseny. Egy szoba 175€/duplaágy/éj. 2 felnőtt+2 gyerekkel ez 700€ lenne. Ha kérdeznétek, miért szoktam a parkolóban egy sátorban csövezni. Egyedül simán elvagyok ott, bár az alvás minősége változó. Esőmennyiség az elmúlt 24 órában 8 mm, elmúlt héten 60 mm volt. Szóval garantált a sárcsata. Szerencsére rövid a táv (40 km, 1300 m), és amúgyis edzőmonti van kéznél, így valószínűleg rászánom magam.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján tök felesleges ilyen 3-4 milkás bringákkal versenyezni. Egy kényelmes hardtail kell, amit gyorsan szétkap és lezsíroz az ember, aztán jöhet a következő sáros bevetés.

Elküldve: 2025.07.10. 19:36 azaki71 

• azaki71 avatar

@rcs2003: Ugyan már, manapság, amikor az E-bike a divat :-)) Ahoz képest az "analog" kerékpát szervizelni, már filléres dolog, föleg ha az ember magának csinálja.

Elküldve: 2025.07.10. 19:33 azaki71 

• azaki71 avatar

@fpeter: Vesznek manapság kerékpárt az emberek? Mármint ugy általában?

Elküldve: 2025.07.10. 18:19 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Hardtailt hirdetek 2,4" gumókkal (bár keskeny felnikkel, különben nem férne el), de nem igazán kell senkinek sem. Pedig extrakényelmes. Mármint ahhoz képest, hogy hardtail.

Elküldve: 2025.07.10. 16:48 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: nyilván drágább fenntartani is, de ha nem dagonyázol vele, akkor azért meglepően sokat bírnak az említett cuccok!

Elküldve: 2025.07.10. 16:31 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Már csak azt érdemes átgondolni hogy a drágább masina nagyobb szervízköltséggel is jár. :) Egy leszakadó 12 sebis váltó, új lánc, kopott fogassor, lánctányér cseréje, ráadásul itt már két telót kell szervízelni, nem csak egyet, aztán ott vannak a forgáspontok, stb... amit a mostani bicajon megúszol mondjuk 30-ból, azt egy menőbb fullynál nem fogod 70 alatt se :)

Elküldve: 2025.07.10. 16:22 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

29" fully! Úgy kisimítja a rázós földutakat is, hogy el se tudod képzelni! Egyedül az ára a hátránya. Szerintem ezt gondold át. Több pénzért kapsz nagyobb kényelmet, ami miatt gyorsabb is lehetsz, meg tovább is bírhatod. Egy karbon pedig már nem is nehéz!

Elküldve: 2025.07.10. 14:23 azaki71 

• azaki71 avatar

@rcs2003: Igen, ez a racionális döntés. Persze megvárhatom a nyár végi akciókat is, hogy olcsobb legyen. A nem racionális meg a Full supsension, mert olyanom még nem volt :-) Akkor lenne egy Gravel, egy 26 hadrtail és egy 29 Full supsension a garázsban, a bőség tárháza! Ami mondjuk tök felesleges:-)

Elküldve: 2025.07.10. 10:49 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Én a helyedben néznék egy jó kis hardtailt 2.4-es gumikkal. Gravel mehet eladásra akár áron alul, a másikat meg tartsd meg romantikából vagy boltbajárósnak. :)

Elküldve: 2025.07.09. 15:50 azaki71 

• azaki71 avatar

@azaki71: Most, hogy a betegszabadságomat töltöm és az idöjásár is pocsék lett (Júliusban 16 fok?), megnéztem vagy ezer kerékpáros videót, na meg a boltok kerékpár kinálatait, mert rá érek agyalni azon, hogy végre rászánjam magamat a 19éves 26er MTB nyugdijazására, vagy sem. Optimális még mindig egy 29er Hardtail lenne az én útvonalaimra, de aztán mindig ott a kisördög a fejemben, hogy csak ki kellene probálni a 29er full suspension, elvégre a kényelem egyre fontosabb lett. Azt csak mellékesen jegyzem, hogy vannak igényeim, tehát nem a kategoria legelja árban.

De aztán ott van a fejemben a racionalitás is, hogy minek költsek százezreket egy kerkpárra, ha a régivel is élvezem az utjaimat. De ugy sem szeretnék járni, mint a Gravel kerékpárral, hogy megveszem, aztán pár tekerés után kiderül, hogy nem jó a megvásárolt kerékpárral tekerni.

De ez csak agyalás, tényleg, mert a derékfájás miatt nem tudok ló..szt sem csinálni.

Elküldve: 2025.07.05. 20:14 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Hajrá :) az egyébként nem számít mennyire vagy erős. Ha rosszul mozdulsz, akkor van gáz, ennyi

Elküldve: 2025.07.05. 19:16 azaki71 

• azaki71 avatar

@rcs2003: Ha eljutok arra pontra, hogy lehet tornásztani, erösiteni a derék és hát izmokat, akkor mindent megfogok tenni, hogy ne legyen roszabb.

Egy biztos, most kipihenem magam :-)

Elküldve: 2025.07.05. 19:04 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@azaki71: hát ez ilyen, lassan gyógyul és utána vissza fog térni, sosem lesz jobb de ha folyamatosan vigyázol rá akkor kisebb eséllyel fog újra megtörténni a "reccsenés". A finom jelekre figyelni kell, majd rátanulsz észre venni őket :)

Elküldve: 2025.07.05. 09:41 azaki71 

• azaki71 avatar

@azaki71: Nem gondoltam, hogy a derék ennyire lassan gyógyúl. A szivem és a lelkem már menne kerékpározni, de a derekamnak még esélye nincs rá. Most csak remélem, hogy talán, majd a jövő hétvégén.

Elküldve: 2025.07.02. 20:50 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: zalakarosi maraton napján én sem igen kerestem a toalettet. Fél kiló sót mostam le az arcomról.

Elküldve: 2025.07.02. 12:05 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: vagy síkon, pl. a Nyakvágó három éve :) Folyamatos mély homokban, tűző napon, 35+ fok, na hát ott készültem be annyira a két kör alatt hogy csak késő este kellett először pisilnem utána... hiába locsoltam magam menet közben is, hiába bármi.

Elküldve: 2025.07.02. 11:15 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Ami kemény, az az árnyék nélküli emelkedő. Lassú tempó, nincs menetszél, nincs hűtés, elszáll a core hőmérséklete. A napokban kezdte egy csóka eurázsia versenyszerű átszelését Portugáliában. Nem feltétlen egy intelligens manus (fene indulna neki pont a nyár középen Délről egy ilyen útnak), de kellően elvetemült és szórakoztató. Ő is panaszkodott a dombokon beállt levegőre.

Elküldve: 2025.07.01. 21:38 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Alapvetően nekem sincs gondom a meleggel mert pár éve 41 fokban is gyűrtem 2.5 órán át megállás nélkül de pl. a tegnapi átlag 37fok után a mai 33 kellemes változás volt arra a másfél órára amire elgurultam. :)

Elküldve: 2025.07.01. 14:23 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Nekem nincs bajom a nappali bringázással. Ha szarul érzem magam a melegben, akkor mindig arra gondolok, hogy az unalmas, klimatizált irodában sokkal lassabban telne az idő.

Elküldve: 2025.07.01. 04:37 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: Én a meleg miatt akkor kelek, amikor Te fekszel! :))) Bár most pont hideg van még. :) De egy napra nem tudok átállni. Így megyek inkább hidegben akkor. :) Azt jobban szeretem, mint a 35 fokot.

Elküldve: 2025.07.01. 02:49 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Na végülis a melós bicaj hátsó agyából átraktam a kónuszt a másikba, lévén ugyanaz az agy van mindkettőben... aztán majd lesz valami a melóssal később. Dolgozni úgyis csak jövő hétfőn kell menni legközelebb :P Lassan le kéne feküdni mert reggel van!

Elküldve: 2025.06.30. 21:39 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Ja közben már az is megfordult a fejemben hogy kiszedem a munkába járós 26-osból a hátsó kereket, feldobom rá a 10-es sort, bele a beteg bicajba és lesz egy 27.5"+26" frankenstein bike-om :D Úgysem látszana a különbség a két kerék között...

Elküldve: 2025.06.30. 21:37 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

A héten szabin vagyok. Egész héten nyaraltunk volna de csúszik egyéb okokból így csak csütörtökön tudunk elindulni. Gondoltam ha már rá is érek meg itt a második hőhullám, bringázgatok pár napot. El is indultam ebéd után a fasza jó 37 fokban, mentem bő másfél órát, jó volt meg minden. Hazaérve hallom hogy recseg a hátsó kerék. Bazd+. Most este szétszedtem mert idegesített. Hátul a jobboldali kónusz berágódva mint a szar. Szerintetek van jobboldali pót-kónuszom elfekvőben? Persze hogy nincs, csak egy baloldali. Ezt a szívást!

Elküldve: 2025.06.30. 18:19 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Én mostanság leültem picit ezzel a versenyzés dologgal. Egyelőre egy aluvázas bicó van kéznél, ami ugyan nem rossz (mentem vele pár PR-t), de elég lomha. Két hét múlva lesz Ausztria egyik legnépszerűbb maratonja (trophy). Amin vagy ezzel veszek részt, vagy enduroval indulok (ami azért kicsit overkill), vagy össze kéne raknom a titán montit. Az élet nehéz döntései.

Elküldve: 2025.06.30. 18:13 Krupcheck 

• Krupcheck avatar
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Pár évre kimaradtam a komolyan vehető terepezésből, idén viszont addig rágta a fülemet egy terepen sosem járt (ex-triatlonos, országútista) barátom, míg megadtam magamat és 3 napra nyakunkba vettük a hegyet. Hosszúhetényben a helyi erők bitang jó pályákat építettek, mi a 2 lájtosabbat, a flowtrailt és a Karamell névre hallgatót ostromoltuk.

A talaj viszont most se puhább mint pár éve :D :D

https://youtu.be/TN9YudMPcLA

Elküldve: 2025.06.30. 18:11 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Egyébként érdekes ez a hőhöz való alkalmazkodás. Ha az ember eltöltöltött már egy-két hetet melegben, akkor 35 fok felett is tud tekerni. 42-nél már azért éreztem, hogy gond van. Nem irigylem a profik életét. Nekik -10-+40 fokban le kell tudni adniuk a powert.

Elküldve: 2025.06.26. 15:23 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Szerintem ezzel több hétvégét is elintéztél, nagyon vigyázz a derekadra mert csak egy van belőle. Ha egyszer reccsen utána visszatérő probléma lesz. minden emelésre, mozdulatra vigyázni kell (tapasztalat). Jobbulást!

Elküldve: 2025.06.26. 13:02 azaki71 

• azaki71 avatar

Ma elintéztem, hogy a hétvégén ne kerékpározzak (-:

Roszul emeltem, amitöl roppant egy nagyot, majd beállt a derekam, szerencsére csont és csigolya sérülés nincs, de durván mozgás korlátozott lettem. De akinek volt ilyen, az tudja.

Orvos azért megjegyezte, hogy örülhetek, hogy jól karbantarott izamaim és csontozatom van, így volt esélye az izmoknak megtartania csigolyákat. Hátránya, hogy az erös izom, nagyobb fájfdalmat okoz ilyen esetekben.

Elküldve: 2025.06.25. 17:36 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Ja mint Van Der Poel olimpiai esése. Az de kemény volt, és mennyire "amatőr" hiba volt. Dehát ez benne van és ők is trenírozva vannak arra mentálisan hogy ne omoljanak össze ha egy verseny nem jön össze.

Elküldve: 2025.06.25. 16:16 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: Ezért nem szabad egy versenyre feltenni mindent! :) És ezért kell sokat versenyezni, mert mindig nem lehetsz balszerencsés. Vagy, ha mégis, akkor ott valami nagy baj van. :) Meg ezért szívás, ha kiemelt versenyen nincs mázlid. Pl. Olimpia, ami ráadásul csak 4 évente van! Az tényleg szívás. De, ha évi pár versenyed elmegy bármi miatt, azért az nem a világ vége, ha a másik 30 versenyen meg minden oké. :) Amúgy meg lehetsz beteg is. Sérülés, stb. Nem kell technikai sportnak lenni a balszerencséhez. Oké, ott persze nagyobb az esélye. Országúton a legnagyobb szívás inkább, amikor más hibájából keveredsz bukásba. És ugye a bukások 99%-a ilyen! Na az a szívás, nem a defekt!

Elküldve: 2025.06.25. 16:01 azaki71 

• azaki71 avatar

Vért, verejtéket, időt belerakhat bárki, ha nincs vele a mázli faktor.

Pont ma nézetem egy srác veresenyét, aki nagyon készült rá, meg akarta nyerni, jó esélyei is voltak rá. Aztán a start 500m-re után olyan defektet kapot, amitől még a felniről is lefordult a hátsó külső gumi. Na ez lehet az igazán lélek örlő! Persze még mindig jobb, minhta a céle elött történne pár km-el, de minden technikai sportban benne van mázli faktor.

Elküldve: 2025.06.25. 14:50 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Hát azt elhiszem! :) Én ma inkább 5-10 között mentem 5 órát, amiből csak az utolsó fél óra volt kicsit melegebb! :) Persze ez versenyen nem opció sajnos.

Elküldve: 2025.06.25. 14:39 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: 35 fokban abszolút nem volt unalmas ez az 5,5 óra nekem. :D

Elküldve: 2025.06.25. 12:55 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Nyilván az volt a taktika, hogy az elején elszökni és végignyomni, hogy legyen valami edzés értéke is. :) Ne csak a mezőnyben lógva végigguruljon és a végén lépjen el. :) Így azért volt edzés értéke neki is! :) Én csak azt kérdeztem tőle, hogy nem volt-e unalmas egy 2-3 óra közötti egyéni időfutamot nyomni?! :))) De azt mondta, hogy egész jó volt, amikor már beálltak a tempóra a lábai! :)

Elküldve: 2025.06.25. 11:33 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Mesélj, mi volt a taktika? Mennyire számít edzésnek egy 42 kph-s átlag? :D

Elküldve: 2025.06.25. 11:31 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Ja, amúgy a Bálintnak én vagyok az edzője! :)))

Elküldve: 2025.06.25. 11:30 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Síkon sokkal fontosabb a légellenállás, mint a power! Ami ugye a sebességgel négyzetesen nő! Valószínűleg abban nem vagy a legjobb montisként! :) Dombon meg minél meredekebb, annál inkább csak a power (w/kg) fog számítani! :)

Elküldve: 2025.06.25. 01:27 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Még az évek száma se stimmel. A srác most érettségizett. Nekem kb. 12 éve volt érettségi. :D Tapasztalataim alapján az a bringás fejlődik legjobban, aki nem nulláza le magát egy esés során. Mert hiába te vagy a világ leggyorsabb ridire, ha találkozol egy fával, az bizony fél évre jégre rakhat. Ld. downhill sport. Még a top sportolók is állandóan sérüléssel küzdenek.

Zalakaroson is volt pár baleset/esés. Montisként ez nálam kicsit nehezen érthető, hiszen bár gyakran ótvar minőségű volt az út, az outizás nem egy izgalmas sport... Csak teker az ember és kész.

Az viszont tök érdekes, hogy egyesek 32-vel mennek síkon (amit nekem már nehéz tartani) a dombokon viszont rendre én kerültem előre. Pedig érzetre nem adtam le több erőt.

Elküldve: 2025.06.24. 17:29 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

:D Szerintem ez már csak fingreszelés. Mármit, egyáltalán nem arról volt szó hogy matematikai alapon mérnöki pontossággal minden körülményt figyelembe véve végzünk tudományos méréseket a a saját amatőr szintünk pontos pozicionálásához, hanem egyszerűen csak szeretnénk tudni hogy hol helyezkedünk el éppen a sportban az adott mezőnyhöz képest, hiszen mi a fasznak induljon el bárki egy versenyen ha nincs benne se kompetitív szellem, se érdeklődés? Arra ott a túrázás.

Elküldve: 2025.06.24. 15:19 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

De jó, lehagyta a végét. Mindegy.

Elküldve: 2025.06.24. 15:17 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

A futás sokkal jobban mérhető sport. Megveheted ugyanazt a cipőt. Ha nem fúj a szél és azonos a talaj, akkor könnyű mérni/hasonlítani. Számold ki, hogy a 2 órás maratonhoz milyen tempó kell. Ha nem futsz, akkor mindegy. Úgyse mond semmit. Ha mégis, akkor próbáld ki, hogy azt a tempót mennyi ideig tudod tartani. Segítek: SEMEDDIG! Ha már van több éves amatőr futó múltad és futsz akár heti 50-100km-t is. A válasz akkor is az lesz, hogy érdemben SEMEDDIG (de legalábbis

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!