Társalgó.........2025

1-50 (400 hozzászólás)

Elküldve: 2025.01.01. 21:03 ikarus266 

• ikarus266 avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat
Témaindító hozzászólás:

Kezdjünk egy még egy új évet................................................... :-)

Elküldve: tegnap, 17:36 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Ja mint Van Der Poel olimpiai esése. Az de kemény volt, és mennyire "amatőr" hiba volt. Dehát ez benne van és ők is trenírozva vannak arra mentálisan hogy ne omoljanak össze ha egy verseny nem jön össze.

Elküldve: tegnap, 16:16 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@azaki71: Ezért nem szabad egy versenyre feltenni mindent! :) És ezért kell sokat versenyezni, mert mindig nem lehetsz balszerencsés. Vagy, ha mégis, akkor ott valami nagy baj van. :) Meg ezért szívás, ha kiemelt versenyen nincs mázlid. Pl. Olimpia, ami ráadásul csak 4 évente van! Az tényleg szívás. De, ha évi pár versenyed elmegy bármi miatt, azért az nem a világ vége, ha a másik 30 versenyen meg minden oké. :) Amúgy meg lehetsz beteg is. Sérülés, stb. Nem kell technikai sportnak lenni a balszerencséhez. Oké, ott persze nagyobb az esélye. Országúton a legnagyobb szívás inkább, amikor más hibájából keveredsz bukásba. És ugye a bukások 99%-a ilyen! Na az a szívás, nem a defekt!

Elküldve: tegnap, 16:01 azaki71 

• azaki71 avatar
  • túrázgató/városi harcos

Vért, verejtéket, időt belerakhat bárki, ha nincs vele a mázli faktor.

Pont ma nézetem egy srác veresenyét, aki nagyon készült rá, meg akarta nyerni, jó esélyei is voltak rá. Aztán a start 500m-re után olyan defektet kapot, amitől még a felniről is lefordult a hátsó külső gumi. Na ez lehet az igazán lélek örlő! Persze még mindig jobb, minhta a céle elött történne pár km-el, de minden technikai sportban benne van mázli faktor.

Elküldve: tegnap, 14:50 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Hát azt elhiszem! :) Én ma inkább 5-10 között mentem 5 órát, amiből csak az utolsó fél óra volt kicsit melegebb! :) Persze ez versenyen nem opció sajnos.

Elküldve: tegnap, 14:39 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: 35 fokban abszolút nem volt unalmas ez az 5,5 óra nekem. :D

Elküldve: tegnap, 12:55 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Nyilván az volt a taktika, hogy az elején elszökni és végignyomni, hogy legyen valami edzés értéke is. :) Ne csak a mezőnyben lógva végigguruljon és a végén lépjen el. :) Így azért volt edzés értéke neki is! :) Én csak azt kérdeztem tőle, hogy nem volt-e unalmas egy 2-3 óra közötti egyéni időfutamot nyomni?! :))) De azt mondta, hogy egész jó volt, amikor már beálltak a tempóra a lábai! :)

Elküldve: tegnap, 11:33 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Mesélj, mi volt a taktika? Mennyire számít edzésnek egy 42 kph-s átlag? :D

Elküldve: tegnap, 11:31 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Ja, amúgy a Bálintnak én vagyok az edzője! :)))

Elküldve: tegnap, 11:30 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Síkon sokkal fontosabb a légellenállás, mint a power! Ami ugye a sebességgel négyzetesen nő! Valószínűleg abban nem vagy a legjobb montisként! :) Dombon meg minél meredekebb, annál inkább csak a power (w/kg) fog számítani! :)

Elküldve: tegnap, 01:27 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Még az évek száma se stimmel. A srác most érettségizett. Nekem kb. 12 éve volt érettségi. :D Tapasztalataim alapján az a bringás fejlődik legjobban, aki nem nulláza le magát egy esés során. Mert hiába te vagy a világ leggyorsabb ridire, ha találkozol egy fával, az bizony fél évre jégre rakhat. Ld. downhill sport. Még a top sportolók is állandóan sérüléssel küzdenek.

Zalakaroson is volt pár baleset/esés. Montisként ez nálam kicsit nehezen érthető, hiszen bár gyakran ótvar minőségű volt az út, az outizás nem egy izgalmas sport... Csak teker az ember és kész.

Az viszont tök érdekes, hogy egyesek 32-vel mennek síkon (amit nekem már nehéz tartani) a dombokon viszont rendre én kerültem előre. Pedig érzetre nem adtam le több erőt.

Elküldve: tegnapelőtt, 17:29 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

:D Szerintem ez már csak fingreszelés. Mármit, egyáltalán nem arról volt szó hogy matematikai alapon mérnöki pontossággal minden körülményt figyelembe véve végzünk tudományos méréseket a a saját amatőr szintünk pontos pozicionálásához, hanem egyszerűen csak szeretnénk tudni hogy hol helyezkedünk el éppen a sportban az adott mezőnyhöz képest, hiszen mi a fasznak induljon el bárki egy versenyen ha nincs benne se kompetitív szellem, se érdeklődés? Arra ott a túrázás.

Elküldve: tegnapelőtt, 15:19 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

De jó, lehagyta a végét. Mindegy.

Elküldve: tegnapelőtt, 15:17 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

A futás sokkal jobban mérhető sport. Megveheted ugyanazt a cipőt. Ha nem fúj a szél és azonos a talaj, akkor könnyű mérni/hasonlítani. Számold ki, hogy a 2 órás maratonhoz milyen tempó kell. Ha nem futsz, akkor mindegy. Úgyse mond semmit. Ha mégis, akkor próbáld ki, hogy azt a tempót mennyi ideig tudod tartani. Segítek: SEMEDDIG! Ha már van több éves amatőr futó múltad és futsz akár heti 50-100km-t is. A válasz akkor is az lesz, hogy érdemben SEMEDDIG (de legalábbis

Elküldve: tegnapelőtt, 15:07 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@rcs2003: Persze, kontextusba kell rakni, de miért akarsz egy Trabantot egy F1-es autóhoz hasonlítani? Annak kb. ugyanannyi az értelme! Nincsen olyan paraméter, amiben egyeznétek! Maximum az évek száma. :) Ha hasonlítani akarod magad, akkor valami hasonlóhoz próbáld hasonlítani. Hasonló alatt pedig leginkább az elvégzett edzés mennyiséget értem. Utána az évek számát.

Elküldve: tegnapelőtt, 14:34 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@Makky: hogyne lenne értelme?! Hiszen valahogy mégis kontextusba kell rakni hogy éppen hogy állsz a teljesítményeddel. Ennyi erővel semminek semmi értelme a sportban.

Elküldve: tegnapelőtt, 12:00 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Tökre semmi értelme az ilyen összehasonlításnak!

Elküldve: 2025.06.23. 18:29 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Ezeken gondolkoztam régebben. Mármint, amikor pl egy mtb rövidtávot én ~2 óra alatt gyűrök le(pl. az utolsó mátra), addig az eleje kb 1:20 körül vagy még előtte beér. Namármost, az elejének azért is "könnyebb" ez mert nekik szinte feleannyi ideig(!) kell a saját maximumuk környékén taposni mint nekem.

Teorietikusan: amikor nekem másfél órát kell hajtanom egy adott táv legyűréséhez akkor már nem tudok 100% ftp-vel menni mert sokkal hosszabb időre kell beosztanom magam, tehát max z4 vagy z3 teteje. Aki erős, annak simán megengedett az ftp-jét kitaposni 1 óra alatt ugyanazon a távon, tehát még annyival is "előrébb" van mint én. Szóval aki kezdő vagy gyengébb, annak sokkal többet kell szívnia és mentálisan is többet kell bírnia időarányosan, gyakorlatilag másfélszer-kétszer annyit. Ami a triatlonos ismerősömnek egy 2 órás tempó edzés (és megtesz ezalatt 80km-t!!), az nekem a legjobb edzettségi állapotomban is max 60km volt és erőlködtem is vele rendesen. Szemétség!

Elküldve: 2025.06.23. 16:58 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

Túr de Zalakaroson bő 3 óra alatt ért be a pro rider. Akkor értem be egy kis csoporttal Bak-ra, ami olyan 80 km-nél van. 50-60 km hátrány egy 140 km-es versenyen nem gyenge.

Elküldve: 2025.06.18. 10:32 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

El kell ismernem, hogy az első 2000 méter szintet tartalmazó versenyek megviselik az embert!

Elküldve: 2025.06.11. 11:39 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Hát nagy meleg nem volt, nyáron a 13 fok azért már a hűvös kategória nálam. Eszempontból jó az eső cucc, mert kevésbé tapad meg rajta a sár/vízhatlan, és az utómunka is lényegesen egyszerűbb. Nem kell 3x előmosni, mire az ember berakja a mosógépbe.

A szereléssel én úgy voltam, hogy már lett volna kedvem barkácsolni. Új középcsapágyat, váltóbowdenházat, bowdent raktam be. Lánc is kéne, mert zavaróan hangos, de nincs 12 sebis láncom. A hétvégi 100-as versenyt kibírja még bőven. :-) Ha nem lett volna a hétfői szabadnap, akkor nem mentem volna el sarazni. Így viszont belefért.

Csináltam jópár felvételt. Az első három órában nem kameráztam, mert a neoprén kesztyűben nem tudtam bekapcsolni a kamerát, meg nem akartam kockáztatni a techika épségét. Ha nem füstölt volna el az alaplapom, már elkezdtem volna szerkeszteni. Így viszont júliusnál korábban nem lesz semmi.:-(

Elküldve: 2025.06.11. 08:42 VTitusz 

• VTitusz avatar

@ikarus266: van remény.

Elküldve: 2025.06.10. 19:52 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: Szerinted én miért nem megyek már esőben/sárban sehova!? 100x-os amortizáció és egy csomó munkaóra is... nyilván, ha ingyen kapnék mindent, akkor különösebben nem zavarna, mert amúgy amíg nincs hideg nem gond az eső se. Hideghez meg túl vékony vagyok. De egy saras menet után a ruhákat is egy öröm kimosni, mert mosógépbe úgy nem teheted, és a cipőről még ne is beszéljünk. :) 20 évesen még vicces volt dagonyázni és utána 1 napig bringát szerelni, de az már elmúlt nálam. :)

Elküldve: 2025.06.10. 16:41 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Ez mindenben így van. Egy bizonyos szint felett már nem tudsz energiát fordítani mindenre és bizonyos tevékenységeket ki kell szervezni másnak. Legyen szó művészetről, sportról, gyakorlatilag bármiről ami már nem diy/amatőr szinten zajlik.

Elküldve: 2025.06.10. 16:39 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@fpeter: Egyébként értem miért van profi sportolóknak szerelőjük. 5-6 óra meló volt helyrepofozni a bicót. Inkább feküdtem volna az ágyon. :-)

Elküldve: 2025.06.09. 22:58 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@azaki71: Téli cipő+hosszú nadrág jól megszívta magát vízzel. Sok helyen süppedős sár, tologatás. Testedzésnek nem volt rossz, de bringázásnak nem volt túl jó.

Elküldve: 2025.06.09. 19:47 azaki71 

• azaki71 avatar

Csak érdekességként, a hétvégén starndoltam is, és figyeltem, hogy a strandra érkezö kerékpárosok, milyen tipusú kerékpárrral érkeznek a strandra. (mini felmérés) :-) Amit én láttam, az: 50% Gravel és 50% E-MTB, ja bocs, volt egy E-Trekking is.

Ez olyan, mint amikor a strand parkoloban látott autók is olyan értéküek, hogy azt hiszem én vagyok a mély szegény állampolgát, hmmm..... valahogy a munkahelyemen, a gyár parkolojában nem olyan "értékü" autók állnak :-)

Elküldve: 2025.06.09. 19:41 azaki71 

• azaki71 avatar

@fpeter: Gratula a versenyhez, a 6 óra saras. az nagyon szép kihivás.

Elküldve: 2025.06.09. 14:01 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

A tegnapi 6 órás sarazós verseny után úgy döntöttem leápolom vasat... Na igazából nem az én döntésem volt, hanem muszáj megcsinálni. Haha. Felkéne vennem egy szerelőt.

Elküldve: 2025.06.08. 22:23 ikarus266 

• ikarus266 avatar
  • sima XC-s
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@VTitusz: Probléma megoldva :)

Elküldve: 2025.06.07. 17:57 azaki71 

• azaki71 avatar

Ma sikerült eltévednem egy jelöletlen eredei úton, ami pont annyival növelte meg idöben és távolságban az utam, hogy ismét kimaxoltam a teljesitöképességem. Az elmult évekhez képest ritkábban kerékpározom és ennek ellenére erösebb vagyok. Ezt azzal magyarázom, hogy kipihenteb vagyok és jobban fel tud töltödni a szervezetem. Negativum, továbbra is az, hogy a nagy meredekségű lejtökön félek, van ahol le is szállok és le tolom a kerékpárt, míg régen élveztem ezeket a lejtöket, most erös stresszt okoznak. (Lehet, hogy le fogok mondani ezekről az utakról és maradnak a lankásabb utak).

Elküldve: 2025.06.05. 20:39 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

@fpeter: 183 cm vagyok, nem érdekel :D

Elküldve: 2025.06.05. 20:35 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@rcs2003: Az új xtr 160 mm-es hosszban is elérhető. ^^

Elküldve: 2025.06.05. 15:17 VTitusz 

• VTitusz avatar

@rcs2003: kár, hogy nincs némítás funkció az oldalon.

Elküldve: 2025.06.05. 14:05 rcs2003 

• rcs2003 avatar
  • sima XC-s

Mindennapi faszságunkat add meg nekünk ma

Elküldve: 2025.06.05. 12:56 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: két embertípus van ki a" bűnre betegséget" kap elmagy orvoshoz kiderül semmi baja sincs folytatja az aljas pimaszkodó/nagyképű fellengzős életét-másik ember önként bevallja hogy bűnös ennek használ a jóorvos a Jópásztor Jézus és magától is megváltoztatja addig rosszirányba haladó életét-ilynkor a lelki szike a bűn legjavába mar gyógyítja

Elküldve: 2025.06.04. 20:11 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: nyuggerek panaszkodnak hogy nincs pénzük azt 250ért vagy még többért kiadják alakásukat csomóan...de minden rossz csak sírjunk

Elküldve: 2025.06.03. 17:57 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: itt elágazó mocsár lápos sápos másvilágvan...

Elküldve: 2025.06.03. 17:52 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Makky: m5rol beszélek annak is a bevezetoje landrover/jauguar suzuki kerekedés után ugyanez megtalálható a belgrád rakparton 5ker jó kis szocreál komcsi vasbeton jo bumszli veszélyes kőtömb elválasztók amik rondák veszélyesek és nem zöldek ha nekimész még nagyobb baleset lesz...

Elküldve: 2025.06.03. 16:43 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Elküldve: 2025.06.03. 16:32 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: ujabb természet esett áldozatul a szakbarbárságnak...szomoruan vettem észre hogy az elválasztó sövényeket tarra levágták a 2/3ad részét a nagykőrösi bevezető útnak...mit ártott ha a többi meg magmaradt...most ilyenkor a nagy zölditésben meg a zöldlobbi mit mondana?!?számomra érthetetlen

Elküldve: 2025.06.03. 15:08 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

@Makky: Elásom mindkettőt. :D

Elküldve: 2025.06.03. 13:03 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

Tudok olyan profit, akinek nem vált be és visszaállt! :)

Elküldve: 2025.06.03. 13:03 Makky 

• Makky avatar
  • virsli gumis/oútis
  • TestBike Team csapat
  • TestBike Team csapat

@fpeter: És, ha Pogácsa jövő héten meggondolja magát és 175-ös karral fog villogni, akkor mit csinálsz!? :)))

Elküldve: 2025.06.03. 11:21 fpeter 

• fpeter avatar
  • sima XC-s

Végre lett egy vevő a 175-ös hajtókarra. Szóval hamarosan a pogácsa klub tagja leszek én is. :-)

Elküldve: 2025.06.02. 21:02 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: nem rentabilis a kerekparsportot kovetni….

Elküldve: 2025.06.02. 21:01 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: makkYnak egy gyerek aki nincs mindig halisten netkozelben hogy tud egy bringasnak smzurkolni yatesek meg pesten alulabsn giants Nyerte azota uae es jumbo en tudom mert kovetrm de nekik?!?wtf

Elküldve: 2025.06.01. 23:18 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: bár Orbánisztánban Atyánk aztatmondotta vót:ha nem rám szavaztok Nektek akkor is jó lesz....de karácsonyisztánban annak is rossz lesz autosnak ki rá szavazott ez a különbség...ma is lezárva margithid és erzsébethid között a rakpart két ember pilinckázott összvisszde a lánc hid lezárása miatt megaki m7m1 budáról jönn a "kétoldalról is járhatatlna"kálvintér be van álva szabadsajto és kossuth lajos a hídrol az astoriáig áll...kevés menekülő esetleg "járható" utvonallal időzónák nincsenek ez az állapot rapszódikus nonstop-alsórakpart a roosvelt és lánchid lezárva oriási dugok és forgalmak non stop ennyit a zöldítésrőlextra puffogás a zöld budapestet eznem érdekli plusz teher egyébb hidaknak a közlekedés a Karácsonyisztán ragaszkodik a hibás buta elveihez....meg ha már ennyi kidobandó felfestendő sárga lé festék van a akkor kerepesi útonmekkéig keletiig ferenciektereigmiért nem jutott?!?ahágy ofőmmondaná:anyám add el a házat!ezek szerint a sárga festék elfogyott.....

Elküldve: 2025.05.31. 20:11 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@Cadre Allage: elhetetlen varos es Lassan orszag is…..

Elküldve: 2025.05.31. 20:09 Cadre Allage 

• Cadre Allage avatar

@ikarus266: azert a bringasoknal is van egy Johannes Hagar amit atlepnek…!le van Zaria minden het even a Margit his es Erzsébet hid Kostüm resz de nem ooo az nem eleg osszevissza mennek a kalvinteren meg a baros utca an Akku nem er hozza az ne uljon fol a Baross utca a meg a kulfoldi mol bubisok ezer a karacsonygergonek kar volt lezarnincsakaz autosok elleni bosszuhadjarat

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!