A derkam még mindig gyengélkedik, így csak rövideb útakat tudok megtenni, de megleptem magam a születésnapomra és a vettem egy Fully XC kerékpárt.
A 26-er visszakapta az 1.75 semi slick külsőket, az lesz az aszfalt / gravel kerékpárom. (amikor az erdők nem járhatók)
Makkynak igaza volt a 29 fully terepen egy csoda!
A menetpasztalat: (a 26-os Hardtailhoz képest).
Egyrészt remekül kisimitja az uthibákat, nem ráz szét, csak simán átgördül az akadályokon, a teleszkop és rugostagot szabályozó három állású lock-out remekül használható.
Nagyon meredek emelkedökön kicsit nehezebbnek éreztem feltekerni vele, olyan érzés volt, mintha hiányozna még egy fokozat, ezen 32 -51 van a régi 26-os 22-34, vagyis az átéttel számszerüleg rendben van.
A fordulékonyságban nem tapsztaltam hátrányt és a normál úton tempoban is van olyan gyors, mint a régi 26-os.
Nehezeb terepen és lejtökben verhetetlen, brutális tempot lehet menni vele a 26-os hoz képest, végig stabil a kerékpár, ez egy más kategoria az biztos.
A fékek ezen az úton biztos bekoptak, nem mondom, hogy "hű", de használható.
Természetesen, még nem vagyok vele magaboiztos, még nem ismerem a gumik és kerékpár teljes viselkedését. Föleg a gumik képességeit kel kiismernem, a kanyar tempót, most még nagyon ovatosra veszem ( tubelest használok).
A kormány elöször túl szélesnek tünt 760mm, de miután tettem rá új kényelmes markolatot, már rendben is lett.
A kerékpár kényelmes, nem tapasztaltam semmi kellemetlenséget. Elégedett vagyok, jól döntöttem, hogy megvásároltam, ez való nekem.