Én az árakkal már régebb óta megbarátkoztam, viszont amivel a mai napig nem sikerült, az az, hogy itt körülbelül a feléből kéne lehozni mindent, de szó szerint mindent, mert egy forinttal nem kerül semmi sem kevesebbe mint otthon, mégis ha van is lehetőség bármilyen munkára, azt itt 240-250 netto átlagból kéne lehozni..
De kérdezem hogyan?
Elmentem állásinterjúra még a tavasz elején, sőt volt is hogy beálltam és elkezdtem melózni ezerrel, hogy utolérjem magam, na meg hogy lássák, hogy az "ex pesti barom" is ér annyit mint itt bárki, de amikor megláttam a fizetési cetlim, komolyan mondom felkacagtam, bár sírnom kellett volna, persze elmondták igen már az elején, hogy errefelé a versenyképes fizu az a minimálbért jelenti, azaz nagyjából arról a 240-ezerről dumálunk, bónuszok és pótlékok nélkül, csak amikor lemégy a boltba minden ugyanannyi, sőt ilyen olyan beszállítós marhaságokra meg távolságokra hivatkozva, még jóval több szal nem értettem, de szerencsére nem tartott soká olyanokhoz telefonálni, akikkel eddig dolgoztam és ma már nem igazán érint ez sem.
Csak néha még, mivel próbálok rendes lenni nem értem azt, hogy itt ezeknek az embereknek a "működés" havi bontásban az hogyan megy vagy bármi, mert aki itt él a környéken annak egész biztosan nem az a problémája, hogy kétszázezerért vegyen e a bringájába új levegős telót vagy esetleg ami még szintén kedvencem: másfélmillás e'bicóból rögtön mindjárt kettőt..