@Polarisext:
Igen, ebben egyetértek, mindkét oldalt meg lehetne picit nevelni, mert nem lehet csak egysíkúan kijelenteni, hogy bizonyos fajta közlekedési eszközt használóak a "faszok". Magával az emberrel van probléma, nem azzal, amit hajt. :) Én is vezetek autót (kicsit is, nagyobbat is) szintúgy mint te, és teljesen tisztában vagyok ezekkel a problémákkal. De ha autózok, megnyugtat, ha sötétben észreveszek időben egy jól látható kerékpárost; ha bicajozok, megnyugtat, hogy rendesen kikerült egy autós. Itt most ezen volt a hangsúly. Azt hiszem.
Másrészt a csengő nem az autós ellen véd, az a kerékpáros társad (ellenséged), vagy a gyalogosért (ellen) van kitalálva. A közlekedésben sok fajta jármű és ember részt vesz, ezért sokrétűen kell védekezni, jelzőberendezéseket alkalmazni. Kordában kell tartani az ökröket. Összetett dolog. Legalábbis próbálkoznak egyesek. Nehéz.
Mindenkinek saját felelősségteljes joga eldönteni, mit használ, mit nem. Én leszarom. Ide sem fogok többet bejegyezni, mert rájöttem felesleges, meg már későre is jár. Igazából senki sem írta azt, hogy "egyetértek veled te hülye fasz, felszerelem én is amit kell, és kalap- kabát." Mi emberek így vagyunk kitalálva, hogy akkor se értsünk egymással egyet, ha csak ketten vagyunk a Földön. Szeretünk vitatkozni, másokban hibát keresni és a sorból kilógni. Nem beszélve arról, hogy még ha van két teljesen szabályos közlekedő, akkor is előfordulhat egy szerencsétlen baleset, ami akár halálos is lehet, mert mi EMBEREK okozzuk, úgyhogy ennyi erővel leszarhatunk mindent, menjen mindenki keresztül kasul.