Átlagsebesség - túloznak a bringások?

501-550 (1557 hozzászólás)

Elküldve: 2014.08.29. 10:52 covardale83 

• covardale83 avatar
  • túrázgató/városi harcos
  • V01 MTB BUDAPEST csapat
  • V01 MTB BUDAPEST csapat

Terveztem egy hosszabb távú tekerést az MTB-vel, aminek az eredményeit közlöm, de sajnos enyhén meginogott az egészségi állapotom (ülő munka miatt is),meg az idő is őszies lett, így ezt elhalasztom jövőre. Közlök egy augusztus eleji rövidtávú eredményt városligeti edzés során: 8,2 km, 16 perc 8mp, 29,7 km/h. Jelen pillanatban ezt már nem tudnám teljesíteni. Dokumentáló fotókat majd feltöltök.

Elküldve: 2014.08.26. 08:18 ArtWolf 

• ArtWolf avatar
  • Csapassuk a Pilisben csapat

@XCode: Fene se gondolta, hogy elmúlt már éjfél... :D Igen, az egy jórészt aszfaltozott, kis részen apró kavicsos (talán jobb is rajta menni, mint némely aszfalt úton). Sokan szeretik azt az utat, mert zéró forgalom, néha nagyritkán ha találkozunk erdésszel, azok rendesek, és nagyon szép. Amúgy meg 7 km alatt 500 m-t emelkedik, szóval edzésnek sem rossz... :)

Elküldve: 2014.08.26. 08:09 XCode 

• XCode avatar
  • Hétköznapi kerékpárosok csapat

@ArtWolf: Gondolom, e helyt az "erdészeti út" nem földutat jelent. A "mai kör" pedig alighanem tegnapi. Vagy éjnek idején kószáltál a hegyekben?

Elküldve: 2014.08.26. 01:00 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@XCode: Mai kör: Újpest - Szentendre - erdészeti úton - Papp-rét - autóúton - Szentendre - Újpest: 58,8 km, 2 ó 26 p, 24,1 km/h átlag, 71,1 km/h max. Országúti, természetesen.

Elküldve: 2014.08.25. 21:32 XCode 

• XCode avatar

@dr.anonimus: Köszi! Aligha számít a "buszozás". Egyetlen adat nem módosítja lényegesen sok adat átlagát.

Elküldve: 2014.08.25. 21:28 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

Országút, "ami a csövön kifér" tekerés.

• 69,9 km
  • 2:16
  • 30,8 km/h
  • 898m mászás

De! Volt pofám egy busz mögött stéherezni 5 km-t átlag 60-as tempóval. Nem tudom így mennyire számít ez az eredmény.

Elküldve: 2014.08.18. 11:35 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@S-Péter: egy nehéz hátizsák még egy kényelmes nyerget is kínzópaddá tud válni... Ez tapasztalat, én mindig hátizsákkal megyek...

Elküldve: 2014.08.18. 10:42 XCode 

• XCode avatar

@S-Péter: Köszi! A kényelmetlen nyereg, magamról tudom, kínzóeszköz ilyen hosszú úton. A hátizsák sem különben. Harminc-negyven kilométer után koloncként húzza a vállad, még akkor is, ha csak néhány kiló a csomag. Hosszú utakra inkább csomagtartóra rögzíthető túratáska való. Egy-két alkalomra természetesen nem érdemes ilyet beszerezni. Marad a kérdés: Hát Izsák?

Elküldve: 2014.08.18. 10:29 S-Péter 

• S-Péter avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@XCode: Üdv! Végre elmúlt az esős idő és tegnap át tudtam ugrani Pozsonyba. Az odautat külön felírtam, mivel a városban toltam is a bringát, ami ronthat az átlagon. Oda: 118,48Km 5:43:54 AVG:20,6km/h. Teljes: 251,42Km AVG:19,7km/h. Mindez egy megpakolt hátizsákkal és egy kényelmetlen nyereggel...

Elküldve: 2014.08.16. 22:28 XCode 

• XCode avatar

@frizzi: Nem baj. Országúti és túrakecske adat rövid utakról is kell még. Természetesen a 100 km afféle lélektani határ. Igazság szerint időben kellene meghúzni a határt: 6 óránál hosszabban tartó tekerés számít (szerintem) hosszú útnak.

Elküldve: 2014.08.16. 17:57 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

Hát ma nem lettem 100-as, de 83.6 km összejött.2ó 45 p, 30.16-os átlag.

Elküldve: 2014.08.16. 11:19 Donaukinder 

• Donaukinder avatar
  • virsli gumis/oútis

@XCode: Főleg vigyáznom kellett, mert már odaúton félig kiszakadt az egyik vállpánt.. :) egy-egy kátyúnál pattogott a cérna, de szerencsére kibírta.

Elküldve: 2014.08.15. 21:33 XCode 

• XCode avatar

@frizzi: Kétségtelenül rossz az út, ámbár láttad volna harminc évvel ezelőtt! Ennek ellenére haladnak rajta országúti kecskével is, igaz, nem túl sebesen. Kunszentmiklós apró bazaltköves útjaihoz viszonyítva ellenben valóságos autópálya.

Legutóbb jöttem hazafelé Békés megyéből. Több napos út után a fenekemnek nem tetszett a kockakő, pedig 2,1" szélességű köpenyeken gurulok.

Elküldve: 2014.08.15. 21:21 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

@XCode: Nem hogy terepre, de oda is elég volna eljutni, tekintettel, hogy borzalmasan rosszak a közutak arra felé.Persze mifelőlünk.Nem is igen merészkedek arra.

Elküldve: 2014.08.15. 20:01 XCode 

• XCode avatar

@frizzi: Végre! Száz kilométernél nagyobb távolság, jó eredmény. Kunszentmiklós közel van Tatárszentgyörgyhöz. Kedvenc helyem. Érdemes lenne megnézned, bár a terepre nem tudnál lemenni. Ellenben szép az oda vezető út is.

Elküldve: 2014.08.15. 18:49 messor 

• messor avatar
  • virsli gumis/oútis

"@ArtWolf: @XCode: Szóval akkor ha tekerni megyek, akkor szóljak előre mindenkinek, h ne induljon el, mert eső lesz? XD :D Amúgy a lassuláshoz lehet, h köze van annak, hogy újítják az utat Füred és Poroszló között, jónéhány helyen félpályára szűkül az út, ahol persze folyamatosan pirosat kaptam... Nem túl combos kigyorsítások, hosszú kigurulások..." Azon hogy romlik az átlagod ne csodálkozz, ha tele van lámpával amerre mész. Én akármikor elindulok túrázni mivel Erzsébeten (Dél-Pest)lakom, nem nagyon tudok jó átlagokat menni, mivel egy száztíz kilométeres túrából hatvan kilométer Pesten keresztül vezet bicikli úton meg vagy húsz lámpán aminek legalább a fele piros tehát várakoznom kell. Így azok előnyben vannak akik kikanyarodnak a főútra aztán le sem kell lassítaniuk a túrájuk végéig.

Elküldve: 2014.08.15. 18:29 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

Ma délután Kunszentmiklós-Ráckeve-Tököl-Ráckeve-Kunszentmiklós: 105 km, 3ó 35p, 29.5-ös átlag.

Elküldve: 2014.08.15. 17:49 XCode 

• XCode avatar

@Donaukinder: Az a hátizsák alighanem lenyomta az átlagsebességedet. Bármilyen jó is az iszák, egy idő után húzza az ember vállát. A magasan levő súlypont meg valamelyest bizonytalanná teszi az irányítást. Szóval: le a kalappal. A hosszú távnak különösen örülök. Nyárutón, azaz szeptemberben készítek majd új táblázatokat.

Elküldve: 2014.08.15. 17:41 Donaukinder 

• Donaukinder avatar
  • virsli gumis/oútis

Uff!

Országúti termés 6 napra: ~680 km

Vasárnapi indulás Szolnokról- Bélapátfalvára 130 km- 30,5 átlag Hétfő: bélapát- mályinka??- bélapát- bélkő 90km 32 átl.

Kedd: bélapát-vadna-eger-bélapát 102 km 32,4 átl.

Szerda: bélapát- felsőtárkány-répáshuta-vissza bélapát 124 km 30,7 átlag

Csütörtök: bélapát- nagybarca-szilvásvárad-olaszkapu-zsidó-rét- bélkő mászás- bélapátfalva

Péntek: bélapát- szolnok 130 km 25 átl. legmaxabb seb. : 74 kmh Mindkét 130 as távot a 6 napi utcai, bringásruhával megpakolt hátizsákkal tettem meg :)

Elküldve: 2014.08.15. 10:07 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@XCode: Szóval akkor ha tekerni megyek, akkor szóljak előre mindenkinek, h ne induljon el, mert eső lesz? XD :D Amúgy a lassuláshoz lehet, h köze van annak, hogy újítják az utat Füred és Poroszló között, jónéhány helyen félpályára szűkül az út, ahol persze folyamatosan pirosat kaptam... Nem túl combos kigyorsítások, hosszú kigurulások...

Elküldve: 2014.08.14. 22:09 XCode 

• XCode avatar

@ArtWolf: Furcsállom az átlagsebesség csökkenését. Tapasztalatom szerint hosszú úton nemigen változik a műszer állása. Elromolhatott a sebességmérő?

Az esőről a Huszonkettes csapdája jut eszembe. Szerepel a regényben Félkupica Fehér Főnök. Törzsének táborhelyén a földmérők olajat találtak, s népét nyomban elűzték onnan. Valahol csak felütötték sátraikat, a kutatók mindenütt olajra leltek. A végén indiánjaink állandóan úton voltak, mert ha megálltak, az olajosok ott nyomban fúrni kezdtek.

Kerékpárosok! Ha ArtWolf barátunk kihozza a pajtából a kecskét, nem kell esőért imádkozni.

Elküldve: 2014.08.14. 21:22 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@XCode: Mai nap: Kengyel - Törökszentmiklós - Abádszalók - Tiszafüred - Poroszló 92,6 km, 3 óra 35 perc, 25,6 km/h átlag, amit nem értek, mert Füreden még 26,2 volt... Mindegy... Viszont nem áztam el! Legalábbis ezen az útvonalon, Pesten ahogy leszálltam a vonatról, természetesen eső fogadott... De maradt száraz része a ruháimnak és az alsógatyámból sem kellett csavarni a vizet, ahogy eddig... :D

Elküldve: 2014.08.13. 17:05 XCode 

• XCode avatar

@dr.anonimus: Hadgyakorlaton szokott ilyesmi előfordulni. Pocsolya előtt felsorakoztatják a vitézeket, s elhangzik a vezényszó: Repülő balról! Feküdj! Utána normaidőre menetkésznek kell lenni: Harci kerékpárt takarít, szerelvényt igazít!

A pulzusmérőről pedig Hofi egyik előadása jut eszembe. Az orosz pilóta fázik az űrállomáson, s felvesz két nadrágot. Így azonban már melege van, s társai segítenek leszedni róla a fölös öltözetet. (Súlytalanságban az ilyesmi nem egyszerű.) Közben a pulzusmérő dolgozik veszettül. Mi történik? - kérdik az irányítóközpontból. Rángatjuk lefelé Romanyenkóról a gatyát - így a válasz. Néma csönd jó ideig, majd érkezik a kérdés: Miért?

Elküldve: 2014.08.13. 14:42 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@johnny336: hát igen, engem is meglepett.

Elküldve: 2014.08.13. 14:41 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

@dr.anonimus: távot sikeresen összekevertem a max sebességgel csak 55.3 km-t mentem

Elküldve: 2014.08.13. 14:16 johnny336 

• johnny336 avatar
  • sima XC-s
  • Hegyikerékpárosok csapat
  • Hegyikerékpárosok csapat

@dr.anonimus: 201 max pulzus, és még tudsz itt irogatni?! O_O

Elküldve: 2014.08.13. 14:06 dr.anonimus 

• dr.anonimus avatar
  • virsli gumis/oútis

Mai dagonyázás eredménye:

• 5 megállás váltásrendszer és sárférőhely takarítás miatt mindez kb 1.5 óra volt
  • egyúttal a fogsornak és láncnak annyi
  • új max pulzus (201 bpm)
  • 931 m mászás
  • 58,8 km
  • 02:54
  • 19,1 km/h átlag (nettó, ebben nincs benne a takarítással eltöltött idő)

Elküldve: 2014.08.11. 07:06 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

@XCode: Terveim szerint utóbbi...:)

Elküldve: 2014.08.10. 23:14 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@XCode: Ha nyeregben nem is, de egy részét futva. Törpe tacskó, és 15 körüli tempót több kilométeren keresztül tudott tartani :) Legviccesebb persze az, amikor sprintel, talán olyan 25-30 körül... :D

Elküldve: 2014.08.10. 22:03 XCode 

• XCode avatar

@ArtWolf: Kerékpáros felvonulás. Az igazi az lett volna, ha a kutyus is nyeregben teszi meg az utat oda-vissza. :)

Elküldve: 2014.08.10. 22:01 XCode 

• XCode avatar

@frizzi: Felmerül bennem a kérdés: vajon két hétig áll szegény kecske a pajtában, vagy két hétig megállás nélkül hajtod? :)

Elküldve: 2014.08.10. 21:47 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@XCode: Mai családi tekerés Szentes - Mártély oda-vissza: 55 km, 3 ó 3 p, 18 km/h átlag. A géppark: anyum "trekking"-jével, hugom a városi rombolójával (Csepel Budapest), sógornőjelöltem az öcsém virsligumis montijával, öcsém a barátnője cruiser-ével (bicajcsere oka: kutya a kosárban), és persze jómagam az oútimmal.

Elküldve: 2014.08.10. 17:54 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

Ugyan ismét nem 100-as lett a mai kör, de 7 nap meló után, így hétvégi zárásként egy 58.5 km összejött, 1 ó 57 perc alatt, 30-as átlaggal. De holnaptól 2 hét szabi...:)

Elküldve: 2014.08.09. 21:47 XCode 

• XCode avatar

@S-Péter: Nem baj, ha "kezdőbringás" adat is van. Annál hitelesebb a végeredmény. Mindenesetre, mondjuk egy év múlva, újra elolvasod az itt leírtakat, és megtudhatod mennyit javultál.

Elküldve: 2014.08.09. 21:43 S-Péter 

• S-Péter avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@XCode: Hajtanám én, de ha elfogy az erőm... most gyakorlatilag csak kezdőbringás vagyok, mert az új bicajig nem mentem semmi lényeges távra már több éve. Mai túrám: Fertő-tó kerülés hosszabb útvonalon. Sajnos a vihar is elkapott visszafelé, így csak ilyen "rövid" lett: 158,19Km 7:38:56 és 20,6km/h átlag.

A tó keleti oldalán végig kiváló a földrajzi elhelyezkedése és az állapota is a bringaútnak, még én is 35-40-el tudok menni hosszabb távon is.

Elküldve: 2014.08.09. 21:00 XCode 

• XCode avatar

@milanos: Ez kell nekünk! Még egy tucat, s elérjük a szükséges számú adatot. Köszi.

Elküldve: 2014.08.09. 20:57 milanos 

• milanos avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

Mai menet Sárvár!103km 22km/h átlaggal!trekkingel.

Elküldve: 2014.08.08. 21:27 XCode 

• XCode avatar

@Kari78: Szerintem jó a 33,3 km/h. De jönnek majd az országútin lovagló fiúk, és ők is nyilatkoznak.

Elküldve: 2014.08.08. 20:52 Kari78 

• Kari78 avatar

Kezdő országutis vagyok szerintetek 49 km 1 óra 28 perc az jó időnek számít?

Elküldve: 2014.08.08. 18:49 frizzi 

• frizzi avatar
  • virsli gumis/oútis

@ArtWolf: :):) 2 nap után végre tudtam repeszteni egyet munka után. Nem lett nagy táv, de 47 km, 1ó 33 perc alatt lett meg. Átlag 30.1 kph, max.speed: 45.77 kph.

Elküldve: 2014.08.07. 21:40 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@XCode, @horika: Köszönöm az ő nevében is! :)

Elküldve: 2014.08.07. 20:47 XCode 

• XCode avatar

@ArtWolf: Nem ok nélkül vagy büszke. Köszöntöm a mamát, s kívánok neki jó egészséget. Ez idáig ő az egyetlen hölgy, aki adatokat szolgáltatott a Nagy TestBike Felmérés számára.

Elküldve: 2014.08.07. 20:30 horika 

• horika avatar

@ArtWolf: szép is az,szerintem én sem tudtam volna jobb átlagot. :)

Elküldve: 2014.08.07. 20:28 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@XCode: na hazaérkeztünk Makóról anyuval. 55,4 km, 2 ó 56 p, 18,9 km/h átlag. Idén még nem bicajozott. Büszke vagyok az Édesanyukámra! :)

Elküldve: 2014.08.07. 19:40 XCode 

• XCode avatar

@S-Péter: Vége a bejáratásnak. Most már lehet keményen hajtani! No meg a jó idő is elfogy előbb-utóbb. hamarosan itt az ősz, a rövid nappalok.

Elküldve: 2014.08.07. 18:34 S-Péter 

• S-Péter avatar
  • Cross trekking csapat
  • Cross trekking csapat

@XCode: Szia! Mai út: Sopron-Brennberg-Ritzing-Neckenmarkt-Horitschon-Deutschkreutz-Kópháza-Harka-Sopron 74,078km 4:08:39 tekeréssel töltött idő. Nagyon kívánja az aszfaltot az új gép. :)

Elküldve: 2014.08.07. 14:34 ArtWolf 

• ArtWolf avatar

@XCode: Nem, ez ilyen trekking szerű gép, de cruiser szerű kormánnyal. Ja, és Hurret váltóval :) szóval tesó... :) Majd teszek arról is képet.

Elküldve: 2014.08.07. 14:23 XCode 

• XCode avatar

@Solfrutta: Valahányszor sietősebb vagy hosszabb utamon bringaútra kényszerülök, mindig a falumban divatos szörnyű fenyegetés jut eszembe. Valami ilyesmit kívánok a tervezőknek is: "Fenekedbe dugok egy esernyőt, és kinyitom!"

Elküldve: 2014.08.07. 14:07 Solfrutta 

• Solfrutta avatar

@XCode: Csak a tó déli partján mentünk a kijelölt úton, máshol nem, a tiltások ellenére sem, pont ezért. Valami rettentő módon visszafogja a sebességet még egy jó minőségű bringaút is. Az északi parti bringautat meg észre se vettük hogy létezik, csak a végénél...

Elküldve: 2014.08.07. 13:44 XCode 

• XCode avatar

@ArtWolf: Mama is országúti járgányon teszi meg az utat?

Új hozzászólás:
(formázási lehetőségek)
kód eredmény
*dőlt* dőlt
**félkövér** félkövér
> idézet

szöveg
idézet
szöveg
\* *
* lista első elem
* lista második elem
* lista harmadik elem
  • lista első elem
  • lista második elem
  • lista harmadik elem
1. számozott lista első elem
1. számozott lista második elem
1. számozott lista harmadik elem
  1. számozott lista első elem
  2. számozott lista második elem
  3. számozott lista harmadik elem
[TestBike](https://www.testbike.hu) TestBike
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
paragrafus paragrafus paragrafus paragrafus

új paragrafus új paragrafus új paragrafus új paragrafus
Csak belépett felhasználók szólhatnak hozzá! Lépj be vagy regisztálj!