@XCode: Segítség nélkül, sík úton szélcsendben.
Mtb: 47,7 km/h
Outi: 56,1 km/h (nagyon keservesen sikerült).
Csalással: szélárnyékban mtb-vel 51,3 km/h, outi hátszéllel 60,2 km/h.
@XCode: Segítség nélkül, sík úton szélcsendben.
Mtb: 47,7 km/h
Outi: 56,1 km/h (nagyon keservesen sikerült).
Csalással: szélárnyékban mtb-vel 51,3 km/h, outi hátszéllel 60,2 km/h.
@robotbolha: Mire a többség elteszi a járgányt télire, összejön a szükséges mennyiségű adat. Harminc különböző eredmény már kellő pontossággal tükrözi az átlagot.
A rövid távú eredmények már nemigen változnak. Ott jóval több, mint harminc adatunk van minden csoportból. Az átlagok is teljesen életszerűek.
@Donaukinder: síkon az elég korrekt, nem írtam oda, hogy a leejtős adat lehet talán tévesztett
@Donaukinder:persze saját zsíron, vezetés nélkül- kamion mögött 77 volt a maxom eddig.
@ArtWolf: az 58 as max. tempó nekem ment ki tavaly nyáron síkon, outival, nem sokkal később a 60,5 volt meg :)
@XCode: Igyekszem még adatokkal szolgálni, csak hát ahhoz bringázni is kellene... :)
@XCode: Igen, jogos! Én természetesen lejtőn értem el a 65,93at. Egyszer kipróbálom vízszintesen, szélcsendben is!
@XCode: No para, csak az nem hibázik, aki nem is dolgozik. Köszönjük az összegzést! :)
@ArtWolf: Biztosan nem figyeltem. A sok adat között elsiklottam a lényeg fölött. No de majd újra próbálkozok.
Huni barátunk nem tudósít a helyszínről. Talán majd felfigyel az itt folyó értekezésre, és megírja.
@XCode: Azt hiszem elírtál valamit, lejtőn oúti 58 km/h az sztem nem stimm, én is írtam már 70-et meg 73-at is, meg úgy dereng, h valaki 75-öt is. Huni hol mente ezt a szédületes sebességet?
@ArtWolf: Meglepően kevés adat érkezett a csúcsokról. Természetes, mert nem is erről van e helyen szó. Amit találtam, kigyűjtöttem. Nyilván lesznek ennél jobb eredmények is.
Síkon, saját erőből elért csúcssebesség:
MTB: 48 km/h - Túra: 42 km/h - Outi: 58 km/h
Lejtőn lefelé:
MTB: 72 km/h - Túra: 69 km/h - Outi: 58,6 km/h
Az abszolút csúcsot Huni barátunk tartja, Zöldségével 95,69 km/h sebességgel robogott lefelé.
A pálmát viszont NoreBEE300 barátunk viszi el. Öt méter távolságon 87,5 km/h-t ért el. Megkergült a műszere.
@ArtWolf: Meggyőződésem szerint a csúcssebesség nagyban függ a kerékpáros vakmerőségétől. Jómagam nem megyek hatvan fölé, mert attól tartok, megfesteném a gatyát.
Géposztályonként érdemes az adatokat rendezni. Azt persze jó lenne tudni, vajon saját erőből érte el valaki a csúcsot, vagy a lejtő segített. Az előbbi szerintem érdekesebb. Lejtőn lefelé, mint mondtam, inkább a hajtó bátorsága számít. Egyszóval, ha valaki csúcsokról tudósít, tegye mellé: saját erőből tekert (síkon), vagy lejtőn vitorlázott lefelé. A részletekbe nem érdemes belemélyedni (pl. sziklás meredélyen mentem lefelé szabadesésben). Nyilván legjobb eredményeit mindenki aszfaltozott úton érte el.
Az adatok összegyűjtése valóban nem munka. Inkább robot. :)
@XCode: Az is érdekes lehet, de sokkal kevesebbet mutat meg, mint az átlag. És azt is lehet többféleképpen osztályozni (milyen géppel, lejtőn vagy síkon, stb). Mindenesetre, ha szavazás lesz belőle, h csináld, vagy ne, én azt mondom, csináld! :) Persze ez nem felszólítás, tisztában vagyok veled, hogy ez nem munka. :)
@mattehrieba: Köszönjük az adatokat. A csúcssebességeket nem szoktam feldolgozni, de egyszer majd ezeket is kigyűjtöm az érdekesség kedvéért.
Országútival: 12.kerületből Pilisvörösvár-Dobogókő-Pomáz és vissza 12.kerületbe. 1117m, 86,94km, 26,82km/h átlag. Lesz jobb remélem! A sebességrekordom csak 65,93km/h. Voltam Komáromban(csak oda) 89,89km, 30,02-es átlaggal. Pici szembeszél volt, de ugyanannyit lejt is szerintem.
Ja, a tegnapival még tartozom: Újpest-Központ - Dobogókő oda vissza: 71,8 km, kerek három óra, 23,9 km/h átlag
@robotbolha: Üdv köreinkben. Máskor is szívesen veszünk adatokat. Túrakecskéből soha nem elég.
48 éves vagyok, 105 kiló (nagy pocak), dohányzom. Most értem haza kistarcsáról zuglóba. Vendégségben voltam. Oda-vissza 30 km. Odafelé 17 volt az átlagsebességem, visszafelé 18. Odafelé emelkedik. Hozzátenném, hogy teljesen szabályosan szoktam közlekedni. Megállok a pirosnál, jobbos utca előtt lassítok, stb. Régebben nagyon sokat túráztam a barátaimmal az alföldön. Általában felvettünk egy 20-as tempót, mentünk egy nap 60-150 km távot és ezalatt 18 körüli volt az átlagsebességünk. A bringám egy CTM Twister trekking.
@XCode: Ezen én is jót kacagtam :). De hogy ne csak nevessek, hanem tekerjek és annak eredményéről tegyek beszámolót.
Józsi cimborámmal nekiláttunk a szépséges Tisza-tónak. MTB, Józsi Rubena ballonos aszfalt gumival, jómagam 1,5-ös slick gumikkal vágtunk neki a távnak.
97,02 km, 4 óra 10 perc alatt.
@ArtWolf: Habár uborkaszezon dúl, ragaszkodjunk a komolysághoz, és a fórum trágyához.
Suhancként kipróbáltuk, lehet-e vízben kerékpározni. Az eredmény felemás. Ha a víz nem lepi el a kerékpárost, és a talaj eléggé szilárd (nem süllyed el a kerék), akkor lehet, habár igen kényelmetlen. Árvíz idején például vízzel elárasztott országutakon hajtottunk, 20-40 cm mély áradatban. Vagyis legfeljebb tengelyig merültünk. Gyorsan haladni nem lehet, prózai okból kifolyólag: nem látod az utat, fogalmad sincs, mi van a zavaros víz alatt.
Ha a víz mondjuk a melledig ér, sehogyan sem bírsz nyeregben maradni. Egyrészt rendes súlyod jó részét elveszíted a vízben, másrészt jóval nagyobb a menetellenállás, mint a levegőben. A kerék nem kapaszkodik rendesen, ha jobban rálépsz a pedálra, nyomban megcsúszik. Tóban, folyóban az iszap is marasztal. Folyóvízben meg nyomban elsodor az ár.
@messor: Nem is rossz ötlet. Látom a fórum címeket: Átlagsebesség - túloznak a vízibiciklisek. Lehet-e áremelkedés idején árral úszni? Lepényhal a nyeregtáskámban - mit tegyek? Fenekezés nyáridőben (szégyen arra, ki rosszra gondol). Mehetünk a víz alá...
Na jól van, nekem csak snorkel felszerelésem van de talán én is beférek még a csapatba. Akkor legközelebbi adatok amivel szolgálni fogok: merülési mélység, (kizárólag szabad tüdős merülés! ;) ) merülési idő, látásviszonyok, víz hőmérséklete...stb.
@XCode: Az a fajta, amit tulajdonképpen fölösleges fölvenni, mert annyira beleizzadsz, hogy gyakorlatilag ugyanannyira vizes leszel, mintha eláztál volna? :D
@ArtWolf: Minden eladott öltözet után részesedést kapok a Búvárfelszerelés-tartalékalkatrész-ellátó Vállalattól.
Nekem is van búváröltözetem, de nem hordom még hűvösebb időben sem. Fél órát eltölteni benne felér a gőzfürdővel vagy a pokolbéli szolgálattal. Szép kanárisárga színű műanyag, csuklónál, bokánál, arc körül gumival záródik stb. Kívülről nem férhet hozzád víz, az bizonyos. :)
@messor: ArtWolf barátunknak búvárfelszerelést ajánlanék. Jómagam viszont kétéltű szerepre vágytam. Vonzottak a langyos pocsolyák, fenekükön a lekvárpuha sár. Hát még ha királyleány is akadt volna, ki csókjával megvált! Sajnos kizárólag szúnyogmenyecskék érdeklődtek.
@XCode: Jól van látom te is inkább kultiválod az esőt, megirigyelted ArtWolf pancsolásait mi? :D
@messor: Ez, ahogy Ady mondaná, jó mulatság, férfimunka volt.
Saját eredményről is beszámolok néha, ne csak a fiúk dolgozzanak. Gödöllői-dombság; az út kétharmada aszfalton, harmada laza talajon; terepjáróval, könnyebb csomaggal; 125,15 km távolság; 14,9 km/h átlagsebesség. Kétszer eső; szép nagy tócsák. Egyszer-kétszer inkább béka szerettem volna lenni.
Tegnapi szakasz eredményei: 109.15 Km; menetidő: 04h 07'05" szintemelkedés: 1027m; átlagsebesség: 26,5 Km/h
@XCode: Inkább így: Újpest: ragyogó napsütés. Budakalász: Ragyogó napsütés. Pomáz: ragyogó napsütés. Dobogókő: ragyogó napsütés. Pilisszentkereszt: enyhe szél. Pilisvörösvár: szakadó eső. De ez stimmel: A kerékpárom még mindig egyben van. :) Igen, ezért próbálkozom a döntögetéssel, de még mindig lassú vagyok... :P :D
@ArtWolf: Újpest Központ: Ragyogó napsütés. Budakalász: Szörnyű szél. Pomáz: Zuhogó eső. Pilisszentkereszt: A kerékpárom még mindig egyben van.
Miért ázol el mostanában, ha bringázni indulsz? Nos, egyszerű a válasz: éppen akkor esik az eső.
Az egyéni sebességrekordot érdemes döntögetned. Egyszer talán gyorsabb leszel a viharfrontnál... :)
Mai kör kicsit rövidebb lett a tervezettnél: Újpest Központ - Északi összekötő vasúti híd - Budakalász - Pomáz - Pilisszentkereszt - Dobogókő - Pilisszentkereszt - Pilisvörösvár - 10-es út - Árpád híd - Újpest Központ. 71,2 km, 2ó 55p, 24,4km/h átlag. Szél, zuhogó eső, vihar, minden volt, ami kell egy jó tekeréshez... :D Miért van az, hogy mostanában mindig elázok, ha bringázni indulok?! XD Ja, és megdölt az egyéni sebességrekord: 73,3km/h :)
@jose costa: Köszi az adatot. A statisztika természetesen nem tud a szembe fújó szélről. (Ha egy hétig szorulásod volt, s azután egy hétig hasmenésed, akkor a statisztika szerint minden rendben van az emésztésed körül.)
Szia! Tegnapi nap termése: 250 km,18 óra alatt, 16.6km/ó átlaggal, 26"-os montival, 2082m szintemelkedés. A statisztika azt már viszont sehol sem jegyzi, hogy kb 90-100kmen keresztül szembeszelem is volt. De hát ez egy ilyen sport... majd rakok fel pár képet... (ja és fáj a fenekem...)
@XCode: Átadom nekik. 26-os aszfalt gumis Hauser paripákkal.
Valóban hősök :). Nagyon büszke vagyok rájuk.
Józsival (szervizes cimbora) vasárnapra tervezünk (feltéve ha minden csillag jól áll) ketten egy tókerülést. Terepjárókkal megyünk. Remélem jó eredménnyel tudok majd beszámolni.
@NorBEE300: Szép álmokat kívánok a hősöknek. Miféle szekérrel mentek?
Hugicám és sógorom érdeme az alábbi túrázós eredmény. Edzés, rákészülés nélkül vágtak neki a Tisza-tónak.
100,38 km, 6 óra 16 perc alatt. Óra szerint 15,9-es óránkénti átlaggal mentek. Most mindketten alszanak :D.
@XCode: 62Km/h ugyanezen a szakaszon csak most ment előttem pár száz méterrel egy autó és hozzá tudtam igazítani a sebességem hogy lássam milyen éles a következő kanyar.
@messor: Mennyi volt a korábbi csúcs?
@ NorBEE300: Tanksén!Ich stelle einen Lautsprecher.
Ja, nem ide tartozik de sikerült megdöntenem a sebességrekordomat! 75,2 Km/h :)
A mai szakasz:112,29Km szintemelkedés:998 méter átlagsebesség:26 Km/h
A legfrissebb eredmények rövid távon (< 100 km):
Túra 24,73 km/h (± 4,25 km/h)
Outi 28,80 km/h (± 3,92 km/h)
A legfrissebb eredmények hosszú távon (> 100 km):
Túra 21,26 km/h (± 2,17 km/h)
Outi 26,92 km/h (± 3,78 km/h)
MTB esetében nincs változás.
A hosszú távú adatok száma csoportonként még mindig nem érte el a harmincat. Legjobb a helyzet a túrakecskéknél. Ott már közelítjük a határt.
@ArtWolf: :):) Hát ha még nem volna az a 20 kg felesleg rajtam, de dolgozok az ügyön.:)
@ArtWolf: Félre értés ne essék, nem nagyzolásról van szó, sőt... Akikkel mostanában mentem, a Coffee Ride-osok, sokkal, sokkal gyorsabbak nálam, és úgy, hogy úgy érzem, hogy azért nem rossz a tempóm, elég demoralizáló tud lenni... Ezért örülök, hogy van valaki, akivel egytempóval tudnék haladni :)
@ArtWolf: Művészi Farkashoz illő teljesítmény. Nekem is játszva megy. Mármint az elázás...
@frizzi: Többnyire mi sem vagyunk felkészültebbek. Ritkán érkezik vérbeli hajtótól eredmény. Szóval átlagos pedálozótól nem rossz ez az eredmény, még az Alföldön sem.