@Donaukinder: síkon az elég korrekt, nem írtam oda, hogy a leejtős adat lehet talán tévesztett
@Donaukinder: síkon az elég korrekt, nem írtam oda, hogy a leejtős adat lehet talán tévesztett
@Donaukinder:persze saját zsíron, vezetés nélkül- kamion mögött 77 volt a maxom eddig.
@ArtWolf: az 58 as max. tempó nekem ment ki tavaly nyáron síkon, outival, nem sokkal később a 60,5 volt meg :)
@XCode: Igyekszem még adatokkal szolgálni, csak hát ahhoz bringázni is kellene... :)
@XCode: Igen, jogos! Én természetesen lejtőn értem el a 65,93at. Egyszer kipróbálom vízszintesen, szélcsendben is!
@XCode: No para, csak az nem hibázik, aki nem is dolgozik. Köszönjük az összegzést! :)
@ArtWolf: Biztosan nem figyeltem. A sok adat között elsiklottam a lényeg fölött. No de majd újra próbálkozok.
Huni barátunk nem tudósít a helyszínről. Talán majd felfigyel az itt folyó értekezésre, és megírja.
@XCode: Azt hiszem elírtál valamit, lejtőn oúti 58 km/h az sztem nem stimm, én is írtam már 70-et meg 73-at is, meg úgy dereng, h valaki 75-öt is. Huni hol mente ezt a szédületes sebességet?
@ArtWolf: Meglepően kevés adat érkezett a csúcsokról. Természetes, mert nem is erről van e helyen szó. Amit találtam, kigyűjtöttem. Nyilván lesznek ennél jobb eredmények is.
Síkon, saját erőből elért csúcssebesség:
MTB: 48 km/h - Túra: 42 km/h - Outi: 58 km/h
Lejtőn lefelé:
MTB: 72 km/h - Túra: 69 km/h - Outi: 58,6 km/h
Az abszolút csúcsot Huni barátunk tartja, Zöldségével 95,69 km/h sebességgel robogott lefelé.
A pálmát viszont NoreBEE300 barátunk viszi el. Öt méter távolságon 87,5 km/h-t ért el. Megkergült a műszere.
@ArtWolf: Meggyőződésem szerint a csúcssebesség nagyban függ a kerékpáros vakmerőségétől. Jómagam nem megyek hatvan fölé, mert attól tartok, megfesteném a gatyát.
Géposztályonként érdemes az adatokat rendezni. Azt persze jó lenne tudni, vajon saját erőből érte el valaki a csúcsot, vagy a lejtő segített. Az előbbi szerintem érdekesebb. Lejtőn lefelé, mint mondtam, inkább a hajtó bátorsága számít. Egyszóval, ha valaki csúcsokról tudósít, tegye mellé: saját erőből tekert (síkon), vagy lejtőn vitorlázott lefelé. A részletekbe nem érdemes belemélyedni (pl. sziklás meredélyen mentem lefelé szabadesésben). Nyilván legjobb eredményeit mindenki aszfaltozott úton érte el.
Az adatok összegyűjtése valóban nem munka. Inkább robot. :)
@XCode: Az is érdekes lehet, de sokkal kevesebbet mutat meg, mint az átlag. És azt is lehet többféleképpen osztályozni (milyen géppel, lejtőn vagy síkon, stb). Mindenesetre, ha szavazás lesz belőle, h csináld, vagy ne, én azt mondom, csináld! :) Persze ez nem felszólítás, tisztában vagyok veled, hogy ez nem munka. :)
@mattehrieba: Köszönjük az adatokat. A csúcssebességeket nem szoktam feldolgozni, de egyszer majd ezeket is kigyűjtöm az érdekesség kedvéért.
Országútival: 12.kerületből Pilisvörösvár-Dobogókő-Pomáz és vissza 12.kerületbe. 1117m, 86,94km, 26,82km/h átlag. Lesz jobb remélem! A sebességrekordom csak 65,93km/h. Voltam Komáromban(csak oda) 89,89km, 30,02-es átlaggal. Pici szembeszél volt, de ugyanannyit lejt is szerintem.
Ja, a tegnapival még tartozom: Újpest-Központ - Dobogókő oda vissza: 71,8 km, kerek három óra, 23,9 km/h átlag
@robotbolha: Üdv köreinkben. Máskor is szívesen veszünk adatokat. Túrakecskéből soha nem elég.
48 éves vagyok, 105 kiló (nagy pocak), dohányzom. Most értem haza kistarcsáról zuglóba. Vendégségben voltam. Oda-vissza 30 km. Odafelé 17 volt az átlagsebességem, visszafelé 18. Odafelé emelkedik. Hozzátenném, hogy teljesen szabályosan szoktam közlekedni. Megállok a pirosnál, jobbos utca előtt lassítok, stb. Régebben nagyon sokat túráztam a barátaimmal az alföldön. Általában felvettünk egy 20-as tempót, mentünk egy nap 60-150 km távot és ezalatt 18 körüli volt az átlagsebességünk. A bringám egy CTM Twister trekking.
@XCode: Ezen én is jót kacagtam :). De hogy ne csak nevessek, hanem tekerjek és annak eredményéről tegyek beszámolót.
Józsi cimborámmal nekiláttunk a szépséges Tisza-tónak. MTB, Józsi Rubena ballonos aszfalt gumival, jómagam 1,5-ös slick gumikkal vágtunk neki a távnak.
97,02 km, 4 óra 10 perc alatt.
@ArtWolf: Habár uborkaszezon dúl, ragaszkodjunk a komolysághoz, és a fórum trágyához.
Suhancként kipróbáltuk, lehet-e vízben kerékpározni. Az eredmény felemás. Ha a víz nem lepi el a kerékpárost, és a talaj eléggé szilárd (nem süllyed el a kerék), akkor lehet, habár igen kényelmetlen. Árvíz idején például vízzel elárasztott országutakon hajtottunk, 20-40 cm mély áradatban. Vagyis legfeljebb tengelyig merültünk. Gyorsan haladni nem lehet, prózai okból kifolyólag: nem látod az utat, fogalmad sincs, mi van a zavaros víz alatt.
Ha a víz mondjuk a melledig ér, sehogyan sem bírsz nyeregben maradni. Egyrészt rendes súlyod jó részét elveszíted a vízben, másrészt jóval nagyobb a menetellenállás, mint a levegőben. A kerék nem kapaszkodik rendesen, ha jobban rálépsz a pedálra, nyomban megcsúszik. Tóban, folyóban az iszap is marasztal. Folyóvízben meg nyomban elsodor az ár.
@messor: Nem is rossz ötlet. Látom a fórum címeket: Átlagsebesség - túloznak a vízibiciklisek. Lehet-e áremelkedés idején árral úszni? Lepényhal a nyeregtáskámban - mit tegyek? Fenekezés nyáridőben (szégyen arra, ki rosszra gondol). Mehetünk a víz alá...
Na jól van, nekem csak snorkel felszerelésem van de talán én is beférek még a csapatba. Akkor legközelebbi adatok amivel szolgálni fogok: merülési mélység, (kizárólag szabad tüdős merülés! ;) ) merülési idő, látásviszonyok, víz hőmérséklete...stb.
@XCode: Az a fajta, amit tulajdonképpen fölösleges fölvenni, mert annyira beleizzadsz, hogy gyakorlatilag ugyanannyira vizes leszel, mintha eláztál volna? :D
@ArtWolf: Minden eladott öltözet után részesedést kapok a Búvárfelszerelés-tartalékalkatrész-ellátó Vállalattól.
Nekem is van búváröltözetem, de nem hordom még hűvösebb időben sem. Fél órát eltölteni benne felér a gőzfürdővel vagy a pokolbéli szolgálattal. Szép kanárisárga színű műanyag, csuklónál, bokánál, arc körül gumival záródik stb. Kívülről nem férhet hozzád víz, az bizonyos. :)
@messor: ArtWolf barátunknak búvárfelszerelést ajánlanék. Jómagam viszont kétéltű szerepre vágytam. Vonzottak a langyos pocsolyák, fenekükön a lekvárpuha sár. Hát még ha királyleány is akadt volna, ki csókjával megvált! Sajnos kizárólag szúnyogmenyecskék érdeklődtek.
@XCode: Jól van látom te is inkább kultiválod az esőt, megirigyelted ArtWolf pancsolásait mi? :D
@messor: Ez, ahogy Ady mondaná, jó mulatság, férfimunka volt.
Saját eredményről is beszámolok néha, ne csak a fiúk dolgozzanak. Gödöllői-dombság; az út kétharmada aszfalton, harmada laza talajon; terepjáróval, könnyebb csomaggal; 125,15 km távolság; 14,9 km/h átlagsebesség. Kétszer eső; szép nagy tócsák. Egyszer-kétszer inkább béka szerettem volna lenni.
Tegnapi szakasz eredményei: 109.15 Km; menetidő: 04h 07'05" szintemelkedés: 1027m; átlagsebesség: 26,5 Km/h
@XCode: Inkább így: Újpest: ragyogó napsütés. Budakalász: Ragyogó napsütés. Pomáz: ragyogó napsütés. Dobogókő: ragyogó napsütés. Pilisszentkereszt: enyhe szél. Pilisvörösvár: szakadó eső. De ez stimmel: A kerékpárom még mindig egyben van. :) Igen, ezért próbálkozom a döntögetéssel, de még mindig lassú vagyok... :P :D
@ArtWolf: Újpest Központ: Ragyogó napsütés. Budakalász: Szörnyű szél. Pomáz: Zuhogó eső. Pilisszentkereszt: A kerékpárom még mindig egyben van.
Miért ázol el mostanában, ha bringázni indulsz? Nos, egyszerű a válasz: éppen akkor esik az eső.
Az egyéni sebességrekordot érdemes döntögetned. Egyszer talán gyorsabb leszel a viharfrontnál... :)
Mai kör kicsit rövidebb lett a tervezettnél: Újpest Központ - Északi összekötő vasúti híd - Budakalász - Pomáz - Pilisszentkereszt - Dobogókő - Pilisszentkereszt - Pilisvörösvár - 10-es út - Árpád híd - Újpest Központ. 71,2 km, 2ó 55p, 24,4km/h átlag. Szél, zuhogó eső, vihar, minden volt, ami kell egy jó tekeréshez... :D Miért van az, hogy mostanában mindig elázok, ha bringázni indulok?! XD Ja, és megdölt az egyéni sebességrekord: 73,3km/h :)
@jose costa: Köszi az adatot. A statisztika természetesen nem tud a szembe fújó szélről. (Ha egy hétig szorulásod volt, s azután egy hétig hasmenésed, akkor a statisztika szerint minden rendben van az emésztésed körül.)
Szia! Tegnapi nap termése: 250 km,18 óra alatt, 16.6km/ó átlaggal, 26"-os montival, 2082m szintemelkedés. A statisztika azt már viszont sehol sem jegyzi, hogy kb 90-100kmen keresztül szembeszelem is volt. De hát ez egy ilyen sport... majd rakok fel pár képet... (ja és fáj a fenekem...)
@XCode: Átadom nekik. 26-os aszfalt gumis Hauser paripákkal.
Valóban hősök :). Nagyon büszke vagyok rájuk.
Józsival (szervizes cimbora) vasárnapra tervezünk (feltéve ha minden csillag jól áll) ketten egy tókerülést. Terepjárókkal megyünk. Remélem jó eredménnyel tudok majd beszámolni.
@NorBEE300: Szép álmokat kívánok a hősöknek. Miféle szekérrel mentek?
Hugicám és sógorom érdeme az alábbi túrázós eredmény. Edzés, rákészülés nélkül vágtak neki a Tisza-tónak.
100,38 km, 6 óra 16 perc alatt. Óra szerint 15,9-es óránkénti átlaggal mentek. Most mindketten alszanak :D.
@XCode: 62Km/h ugyanezen a szakaszon csak most ment előttem pár száz méterrel egy autó és hozzá tudtam igazítani a sebességem hogy lássam milyen éles a következő kanyar.
@messor: Mennyi volt a korábbi csúcs?
@ NorBEE300: Tanksén!Ich stelle einen Lautsprecher.
Ja, nem ide tartozik de sikerült megdöntenem a sebességrekordomat! 75,2 Km/h :)
A mai szakasz:112,29Km szintemelkedés:998 méter átlagsebesség:26 Km/h
A legfrissebb eredmények rövid távon (< 100 km):
Túra 24,73 km/h (± 4,25 km/h)
Outi 28,80 km/h (± 3,92 km/h)
A legfrissebb eredmények hosszú távon (> 100 km):
Túra 21,26 km/h (± 2,17 km/h)
Outi 26,92 km/h (± 3,78 km/h)
MTB esetében nincs változás.
A hosszú távú adatok száma csoportonként még mindig nem érte el a harmincat. Legjobb a helyzet a túrakecskéknél. Ott már közelítjük a határt.
@ArtWolf: :):) Hát ha még nem volna az a 20 kg felesleg rajtam, de dolgozok az ügyön.:)
@ArtWolf: Félre értés ne essék, nem nagyzolásról van szó, sőt... Akikkel mostanában mentem, a Coffee Ride-osok, sokkal, sokkal gyorsabbak nálam, és úgy, hogy úgy érzem, hogy azért nem rossz a tempóm, elég demoralizáló tud lenni... Ezért örülök, hogy van valaki, akivel egytempóval tudnék haladni :)
@ArtWolf: Művészi Farkashoz illő teljesítmény. Nekem is játszva megy. Mármint az elázás...
@frizzi: Többnyire mi sem vagyunk felkészültebbek. Ritkán érkezik vérbeli hajtótól eredmény. Szóval átlagos pedálozótól nem rossz ez az eredmény, még az Alföldön sem.
Üdv!Még új vagyok itt, de rég óta tekergek, persze csak amatőr szinten.:) Oútit hajtok és most szombaton értem el az eddigi legjobb átlagomat.Itt az Alföldön, főleg felénk, gyakorlatilag semmiféle szintemelkedés nincs, így elég jó átlagokat lehet hozni.Többnyire 27-28-as átlagokat hozok folyamatosan, a 2-3 órás tekerések alkalmával. Vissza a szombathoz: 58 km-en sikerült 30.6 kph-s átlagot hajtani.Tehát nem kellett 2 óra a távhoz.
Ma reggel: Újpest - Fót - Hungaroring - ott három kör, aztán vissza: 46,6 km, 1 óra 42 perc, 27,3 átlag. Legjobb idő a ringen: 8 perc 8 másodperc :) Szarrá áztam, főleg visszafelé, de jó volt :)